ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Şehir Hastanesi TRSM’de el sanatları sergisi açıldı
Şehir Hastanesi TRSM’de el sanatları sergisi açıldı
Erzurum’da uyuşturucu ile mücadelede kararlılık
Erzurum’da uyuşturucu ile mücadelede kararlılık
19 Mayıs Gençlik haftası başladı
19 Mayıs Gençlik haftası başladı
Doğu Anadolu Kitap Fuarında geri sayım
Doğu Anadolu Kitap Fuarında geri sayım
Çakmak Özel Gereksinimli Öğrencilerle Buluştu
Çakmak Özel Gereksinimli Öğrencilerle Buluştu
HABERLER>EĞİTİM
18 Haziran 2023 Pazar - 05:32

Tekin’den Öğretmenlere zorunlu hizmet affı müjdesi

Tekin, öğretmenlere müjde vererek “Sıkça sorulan zorunlu hizmet affı, 16 Haziran tarihi itibariyle gerçekleşmiş olacak” dedi.

Tekin’den Öğretmenlere zorunlu hizmet affı müjdesi

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, “Öğrenci arkadaşlarımızın bu süre içerisindeki akademik kayıplarını telafi edecek adımlar atacağız. Ama en önemlisi burada çalışan öğretmen arkadaşlarımızın, hem psikolojik olarak hem de daha iyi koşullarda çalışmaları için, acılarını hafifletecek tedbirler almak açısından yapabileceklerimiz neler olduğunu, kendi meslekleri açısından alınması gereken tedbirlerin neler olduğunu istişare etmek üzere buradayız” dedi.
TEKİN’DEN ÖĞRETMENLERE ZORUNLU HİZMET AFFI MÜJDESİ

Tekin, öğretmenlere müjde vererek “Sıkça sorulan zorunlu hizmet affı, 16 Haziran tarihi itibariyle gerçekleşmiş olacak” dedi. Bakan Tekin, sosyal medya hesabından, öğretmenler tarafından sıkça gündeme getirilen zorunlu hizmet affının 16 Haziran itibari ile gerçekleştirileceğini bildirdi. Ayrıca, Suriyeli Çocukların Türk Eğitim Sistemine Entegrasyonu Desteklenmesi Projesi (PİKTES) çerçevesinde kadrolu öğretmenliğe geçen personelin de proje kapsamında çalışmalarının hizmet sürelerine dahil edileceğini duyurdu. Bakan Tekin, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Öğretmenler Odası sohbetlerimizde sıkça sorulan zorunlu hizmet affı 16.06.2023 tarihi itibariyle gerçekleşmiş olacak. İlgili arkadaşlara hayırlı olsun. Bilhassa deprem bölgesindeki öğretmenler odası sohbetlerimizde konuştuğumuz, kadrolu öğretmenliğe geçen Pictes öğretmenlerimizin, proje kapsamındaki çalışmaları hizmet sürelerine dahil edilmesi taleplerini de karşılayacağız.”

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, depremde birinci derecede yakınlarını kaybeden öğretmenlerle buluştu. Eğitimci ve öğretmenlerle yaptığı toplantı sonrası gazetecilere açıklamada bulunan Bakan Tekin, Kahramanmaraş’ta derslik sayısının depremden sonra yapılacak yatırımlar sonrasında artacağını ifade etti.
Bakan Tekin, “6 Şubat depreminde yakınlarını kaybeden bütün vatandaşlarımıza baş sağlığı diliyorum. Deprem öncesi Kahramanmaraş’ta derslik sayımız 11 bin 111 idi. İlimizde yıkılan ve yıkılacak olan ağır hasarlı ve orta hasarlı derslik durumları göz önünde bulundurulduğunda, 1 Eylül tarihi itibariyle Kahramanmaraş’ımızın il ve ilçe merkezlerimizde eğitim süreci sorunsuz süreci başlayacak bütün tedbirleri almış durumdayız. Tedbirlerimizin bir kısmı kalıcı yatırımlar bunlarla beraber düşünülüp bu yatırımlar tamamlandığında 6 Şubat’taki derslik sayısının üstünde bir derslik sayısı Kahramanmaraş’ta hizmete girmiş olacak. Şu ana kadar bugün planladığımız okulların hızlı yetiştirilmesi için dersliklerin toplam maliyeti yaklaşık 5 milyar bandında” diye konuştu.
"Bölgeye bin 839 öğretmen ataması yapıldı"
Deprem sebebiyle eğitim öğretim sürecini aksatan öğrencilere yönelik kursların devam edeceğini ve yeni öğretmen atamaları sonrası bin 839 öğretmenin Kahramanmaraş’ta görev yapacağını ifade eden Bakan Tekin, “Öğrencilerimiz ile ilgili hem akademik başarıları açısından, hem de psikolojik durumları açısından yaz tatili süresince kendilerine DYK kursları ile ilave eğitimler vereceğiz. Bu eğitimlerde hem akademik, hem psikolojik destek hem de değişik sosyal aktiviteler bu paketin içinde yer alacak. Bir başka konu ise derslikler dışında 200 yataklı öğretmenevi yatırım planımıza eklemiş durumdayız. Onu da en kısa sürede Kahramanmaraş’taki arkadaşlarımızın hizmetine sunmuş olacağız. Bölgeye bin 839 öğretmen ataması yapıldı ve bu öğretmenler eğitim öğretim yılı başlamadan öğretmenlik mesleklerine başlayacaklar. Hazır olarak burada bulunacaklar. Bu rakam düşünüldüğünde Kahramanmaraş genelinin norm kadro açısından hiçbir problem kalmamış olacak. Ama şöyle bir sıkıntı olabilir bu öğretmen arkadaşlarımızın konaklama problemleri olabilir. İl Milli Eğitim Müdürlüğü arkadaşlarımız tamamına yakını ile irtibat halindeler. Kendi kişisel durumları halinde kendilerine konaklayacak yer konusunda da valilik ile beraber gerekli tedbirleri alıyorlar. Kahramanmaraş’ta bir spor lisesi talebi olduğunu ifade etti arkadaşlarımız. Kahramanmaraş güreş konusunda sözü sayılır bir ilimiz. İnşallah Kahramanmaraş’taki spor lisesini de güreş lisesi olarak kurgulayıp ona göre tesislerini oluşturup en kısa zamanda tamamlayıp hizmete sunmuş olacağız” şeklinde konuştu.
"Akademik kayıplarını telafi edecek adımlar atacağız"
Öğrenci ve öğretmenlerle ilgili alınması gereken tedbirlerin alınacağının taahhüdünü veren Bakan Tekin, “Öğrenci arkadaşlarımızın bu süre içerisindeki akademik kayıplarını telafi edecek adımlar atacağız. Ama en önemlisi burada çalışan öğretmen arkadaşlarımızın, hem psikolojik olarak hem de daha iyi koşullarda çalışmaları için, acılarını hafifletecek tedbirler almak açısından yapabileceklerimiz neler olduğunu, kendi meslekleri açısından alınması gereken tedbirlerin neler olduğunu istişare etmek için buradayız. Milli Eğitim Bakanlığı bir aile havasında çalışmaya devam edecek. Dolayısı ile buradaki arkadaşlarımız da bir ailenin ferdi. Onların rahatları onların huzurları, onların iyi bir ortamda çalışması bizim için çok kritik. Alınması gereken tedbir her ne ise onu alacağımızı taahhüt ediyorum. Buna ne kadar başarılı olur ne kadar beceririz Allah bilir. Gücümüz ve nefesimiz yettiğince bu anlamda tedbir almak için biz varız” ifadelerini kullandı.

 
Tunç: 'Milletimiz yeni anayasayı hak ediyor'
 
Süleyman Demirel dualarla anıldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Anneler çocuklarının sınav stresini paylaştı
Erzurum'da YKS 2023 süreci başladı
Bakan Tekin’den Türkiye Yüzyılı mesajı
Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 2022- 2023 eğitim öğretim yılının sona ...
Üniversitelerde kontenjanlar açıklandı
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, üniversite kontenjanlarına ...
 
Kaygusuz’dan karne mesajı
Erzurum İl Millî Eğitim Müdürü Salih Kaygusuz, 2022-2023 Eğitim-Öğretim ...
Erzurum’da 165 bin öğrenci karne heyecanı yaşadı
Erzurum’da 2022-2023 eğitim-öğretim yılı öğrencilerin karnelerini alması ile tamamlandı.
Vali Memiş TÜBİTAK başarısını ödüllendirdi
Erzurum Valisi Okay Memiş, TÜBİTAK'ın 2204-A Lise Öğrencileri Araştırma ...
 
ATAUNİ AYÇ ve TYÇ’de yer aldı
Atatürk Üniversitesinden Makine, Kimya ve İnşaat Mühendisliği lisans programlarının ...
Tekin MEB’de önceliği paylaştı
Bakan Tekin, "Yeni eğitim-öğretim yılı başlamadan afet bölgesini deprem ...
ATAUNİ’de Bilimsel Teşvik ödülleri verildi
Gerçekleştirdikleri  bilimsel çalışmalarla üniversite ismini üst sıralara ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva