ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
HABERLER>SPOR
23 Ağustos 2013 Cuma - 14:06

‘Tek hedef şampiyonluk’

Üçüncü ligin en güçlü takımlarından biri olan Erzurum Büyükşehir Belediyespor, 2013-2014 futbol sezonuna iddialı bir şekilde hazırlanıyor.

‘Tek hedef şampiyonluk’

ERZURUM (İHA) - Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kulüp Başkanı Saim Özakalın, yeni sezon öncesi Mavi Beyazlı camiaya önemli mesajlar verdi. Transfer, teknik kadro, taraftarlar ve kulüple ilgili değerlendirmede bulunan Başkan Özakalın, şampiyonluk için ne gerekiyorsa onu yapacaklarını söyledi.
Üçüncü ligin en güçlü takımlarından biri olan Erzurum Büyükşehir Belediyespor, 2013-2014 futbol sezonuna iddialı bir şekilde hazırlanıyor. Sezon öncesi gerçekleştirdiği 12 transferle kadrosunu güçlendiren Mavi Beyazlılar, bu yıl altyapıdan 4 futbolcuyu profesyonel yaptı. 24 yaş ortalamasına sahip olan Erzurum Büyükşehir Belediyespor, Tekirova Belediyespor’dan Hüseyin Daş ve Mustafa Özkaya, Bozüyükspor’dan Haluk Zeybek, Diyarbakırspor’dan Emrah Çalışlar, Altınordu’dan Güneş Can Görgülü, Erzincan Refahiyespor’dan Hakan Çakır, Galatasaray’dan Ozan Arif Önal, Sakaryaspor’dan Onur Demir, Gümüşhanespor’dan Abuzer Gaffar Toplu, Bugsaşspor’dan Sefer Sever, Kırıkhanspor’dan Mustafa Olcayto Ergen ve Çankırıspor’dan Serhat Kaya’yı renklerine bağladı.
Kulüp bu dönem A-2’den Murat Güler, Ünsal Küçükler, Sebahattin Genç ve Tamer Topal’ı da profesyonelliğe adım attırdı.
ALTYAPIMIZ GÜÇLENDİ
Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kulüp Başkanı Saim Özakalın, kulübün çalışmalarıyla ilgili yaptığı değerlendirmede, transfer, teknik kadro, taraftarlar ve kulüple ilgili bilgi verdi. Altyapıya çok önem verdiklerini ifade eden Başkan Özakalın, şöyle dedi: “Geçen yıl almış olduğumuz görevi layıkıyla ifa etmeye çalışıyoruz. Göreve geldiğimizde şehrimize vermiş olduğumuz sözlerin başında profesyonel takım manasında şampiyonluk ve iki yıl içinde bir üst lige çıkma planı vardı. Bunun yanında iki önemli sözümüz de vardı. Bu sözler arasında tesisleşme ve altyapıyı oluşturmakta vardı. Geçen 10 yıllık süre zarfında şehrimiz futbol açısından pekte iyi bir serüven yaşamadı. Altyapıda da sürekli sorun vardı. Göreve geldikten sonra A-2 takımı kurarak ulusal düzeyde müsabakalara katıldık. Bu yıl için U-14, U-15, U-16, U-17, U-18 ve U-19 takımlarımızı oluşturarak altyapımızı elimizden geldiği kadar desteklemeye çalıştık. Bu manada geçen sene yaptığımız altyapıyı güçlendirme çalışmaları bu sene de meyvesini vermeye başladı. Bu yıl için altyapıdan profesyonel lige 4 oyuncu kazandırdık.”
TRANSFER, HEDEF VE BEKLENTİLER
Mavi Beyazlı kulübün transfer ve hedefleriyle ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Özakalın, transferde ince eleyip sık dokuduklarını söyledi. Özakalın, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Geçen yıl gol averajıyla kaçırmış olduğumuz şampiyonluk bizi bu sene daha dikkatli olmaya yönlendirdi. İşi sıkı tuttuk ve izleme komitesi oluşturduk. Geçen yıl kendi ve üst liglerdeki maçları sürekli analiz ettik. İhtiyaçlarımızın hangi mevkilerde olduğunu araştırdık. Liglerde yakın markaja aldığımız oyuncuları kadromuza dâhil ettik. Şu an itibariyle 12 yeni transferle yolumuza devam ediyoruz. Transfer döneminin kapanmasına iki hafta gibi bir süre var. Üst düzey bir oyuncuyu daha bulursak transferi kapatmayı düşünüyoruz.”
Teknik Yönetici Yavuz İncedal’a da övgüler yağdıran Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kulüp Başkanı Saim Özakalın, “Hocamız ile ta geçen yıldan beri görüşüyorduk. Kendisi futbol kariyerinde 6 şampiyonluğu bulunan bir teknik adamdır. Geçtiğimiz dönemde üçüncü liglerin en iyi teknik adamı ödülünü almaya hak kazandı” diye konuştu.
“LİGİN EN PAHALI TAKIMI DEĞİLİZ”
Özakalın, kulüp için sarf edilen “Ligin en pahalı takımı” nitelendirmesine katılmadığını vurguladı. Kulüp Başkanı Özakalın, “Futbolda erken konuşmak doğru değildir. İyi bir takım oluşturduk. İyi oyuncuları kulübe kazandırdık. Ligin en pahalı takımı biz değiliz. Bizden daha pahalı transferler yapan takımlar ligde mevcuttur. İstanbul ve Ege bölgesi takımlarını aynı seviyede tutmak doğru olmaz. İnşallah yaptığımız transferler ligde verimli olmamıza olanak sağlar. İnşallah bu sene iddialı bir şekilde lige başlar ve şampiyon oluruz” şeklinde konuştu.
BAŞKAN KÜÇÜKLER’E TEŞEKKÜR
Başkan Saim Özakalın, Mavi Beyazlı ekibe her türlü desteği sağlayan Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler’e teşekkür etti. Özakalın, “Onursal Başkanımız Ahmet Küçükler’e çok teşekkür ediyoruz. Bize sağladığı katkılardan ötürü minnettarız. ETSO Başkanı Lütfü Yücelik, ana destekleyicimiz. Güvendik Marketler Sahibi Muharrem Özdemir ve diğer destekçilerimize de şükranlarımızı sunuyorum. Onların desteğiyle takımımız emin adımlarla yoluna devam ediyor,” ifadelerini kullandı.
“BU SEZON DA MAÇLAR TV`DEN YAYINLANACAK”
Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kulüp Başkanı Saim Özakalın, 2013-2014 futbol sezonu maçlarının Erzurum’un uydu kanalı Kardelen TV’den canlı olarak yayınlanacağını bildirdi. Özakalın, şöyle konuştu: “Bu dönem Kardelen TV maçlarımızı yayınlayacak. Şehirde iki türlü görüş oluştu. Bazen lehte bazen de aleyhte işliyor bu konular. Burada maçlarımızın ulusal ölçekte yayınlanmasının doğru olduğunu biliyoruz. Gurbetteki vatandaşlarımız ısrarla maçların yayınlanması yönünde baskı yaptılar. Canlı yayından ötürü seyircinin azalması söz konusu ama gelecek açısından son derece yerinde bir çalışma olarak görüyoruz. Taraftarsız takım olmaz. Bunlar bir bütünün bileşenleridir. Kitleleri toplayan spor aktivasyonudur futbol. Bu sezon daha profesyonel ve şehre yakışır bir seviyede taraftarlarımızın da desteğiyle başarıya ulaşacağımızı düşünüyorum.”
Başkan Özakalın, yerel ve ulusal medya kuruluşlarına katkılarından ötürü teşekkür etti. Özakalın, “Erzurum’daki yerel ve ulusal basın yayın organlarına teşekkür ediyorum. Bizi ve oyuncularımızı her fırsatta onurlandırıyorlar. Şunu söylemek istiyorum: 37 maçlık bir periyoda başlayacağız. Elbette bu dönemde üzüleceğimiz ve sevineceğimiz günler olacak. Ne sevincimizi ne de üzüntümüzü abartalım. Ligde sabır ve itidalle çalışan, uzun soluklu koşabilenler başarılı olacaklar. İnşallah hep birlikte önümüzdeki yıl bir üst ligi kucaklarız” şeklinde konuştu.
“ERZURUM FUTBOL AŞIĞI BİR KENT…”
Erzurum Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Yavuz İncedal ise, Erzurum’un büyük bir potansiyel ve güce sahip olduğunu anımsattı. Teknik yönetici, şunları kaydetti:
“Erzurum futbol aşığı bir kenttir. Çok güçlü bir taraftar yapısı var. Erzurum Büyükşehir Belediyespor’un hedefi belli. Bu hedef, başarılı olup bir üst lige çıkmaktır. Geçen yıla baktığımız zaman takımın yüzde 90’ının kulüpten ayrıldığını görüyoruz. 3. Lig’lerde kontenjan durumu sıkıntılıdır. Biz 12 yeni transferle takıma büyük bir güç kattık. Karşılıklı istişare ve araştırmalar sonucu kaliteli sporcuları takıma kazandırdık. Bu yola hep birlikte koşmaya çıktık. Dilerim güçlü bir taraftarı olan bu büyük camiaya şampiyonluk yaşatırız. Bir üst lig için çok çalışıp hep mücadele edeceğiz. Burada olmaktan çok mutluyum. Hedefimiz başarılı olmaktır.”
ADI ÇALIŞKAN SOYADI BAŞARI
Spor otoriteleri tarafından çalışkan ve başarılı sıfatlarıyla anılan Teknik Direktör Yavuz İncedal, futbolun içinde doğan bir spor adamı olduğunu vurguladı.
İncedal, şöyle dedi: “Allahıma binlerce şükür ki ben futbolun içinde doğdum. Futbolun içinde olan bir ailenin çocuğuyum. Futbolu çok seviyorum. Onu severken de işimin gereği disiplinli çalışmayı hiçbir zaman spor yaşantımdan eksik etmedim. İşimi sevip ona saygı duyuyorum. İşin en iyisi olma yolunda sürekli mücadele ediyorum. Başarıyı çok seviyorum. Başarılı olmayı çok seviyorum. Bu başarı benim değil futbolcu kardeşlerimin, yöneticilerimin ve taraftarlarımızındır. Yerel ve ulusal medya bana çok destek verdi. Bütün bu özellikler birleşince ortaya başarı çıkıyor. İnanıyorum ki, başarıyı da Erzurum Büyükşehir Belediyespor’da yaşayıp yaşattıracağım.”
“TARAFTARLAR BENİ HEYECANLANDIRIYOR”
Erzurum taraftarının kendisini sürekli heyecanlandırdığını anımsatan Teknik Yönetici, şehrin büyük bir taraftar kitlesine sahip olduğunu hatırlattı. İncedal, sözlerini şöyle tamamladı: “Şunu çok net söylüyorum. Büyükşehir Belediye Başkanımız ve kulüp başkanımız bana bu görevi teklif ettiklerinde ilk aklıma gelen şu oldu; büyük taraftar kitlesi var. Geçmiş yıllarda hem futbolculuk dönemimde hem de teknik adamlık dönemimde, Dadaşların büyük bir taraftar ve camia olması, beni çok heyecanlandırıyordu. Ben, bu kenti ve Dadaşları çok seviyorum. Taraftarlarımızla bir bütün olacağımıza inanıyorum. Hep beraber bu yolda başarı adına yürüyeceğiz.”

 
Nişanyan'a Kınama
 
Karayemiş sezonu başladı
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
cırcırlı fanatikler 24 Ağustos 2013 Cumartesi 09:53

bizler cırcırlı fanatikler erzurum sporumuzun maclarını gurbetdeki taraftarlarımızın icin naklen verilmesi cok iyi şehirde yaşayan taraftarımız zaten maca geliyor ister sıcak olsun ister soğuk isterse kar boran olsun sen erzurum sporsun seni yanlız bırakamayız cünkü bize her yer erzurum

Yorumu oyla      8      6  
misafir 24 Ağustos 2013 Cumartesi 00:12

Bence bir takım için seyirci on ikinci adamıdır kardelen tvinin erzurumdaki maçları yayınlaması takıma zarar veriyor eğer hizmet yapacaksa deplasmandaki maçları versin diye düşünüyorum

Yorumu oyla      8      6  
erzurumspor sevdalısı 23 Ağustos 2013 Cuma 19:03

Bizim defans oyuncumuz fatih gültekin geçen sezon 10 gol atmış yen aldıkları forvet oyuncusu ise geçen sezon 3 gol atmış.Sanki defans futbolcusu aldınız yönetim

Yorumu oyla      9      4  
erzurumspor sevdalısı 23 Ağustos 2013 Cuma 18:41

bir Erzurumspor sevdalısı olarak gördüğüm yanlışlıkları söylemem lazım.Takımımızın hocasına sormak istiyorum.Gümüşhanespordan aldığımız forvet oyuncusu sizin gümüşhaneden oyuncunuz.Fakat bu oyuncunuzu en fazla 10 maçta oynatmışsınız ve bu maçların ancak 3 veya 4'ünde ilk 11 olarak sahaya çıkmış. Eğer bu oyuncuyu gümüşhanesporda oynatmıyorsanız neden Erzurum bb spora aldırdınız ?Zaten oynatmıyordunuz

Yorumu oyla      9      4  
SALİH ALTIPARMAK 23 Ağustos 2013 Cuma 17:50

KASTAMONU DA İKAMET EDİYORUM.BİR ERZURUM AŞIĞI OLARAK ERZURUM SPOR TARAFTARIYIM KARDELEN TV.DE YAYINLANMASI BİZE ERZURUMDAYMIŞ GİBİ GELİYOR.HERKESE TEŞEKKÜRLER.

Yorumu oyla      8      5  
misafir 23 Ağustos 2013 Cuma 15:22

tek hedef şampiyonluk ise gol silahlarınızın diğer takımlarınkinden daha kaliteli olması gerek.Örneğin ; geçen yıl 14 maçta oynamış bir forvet değilde 36 maçta en azından 32-33 maç oynamış forvet alınması gerekir.Yani deneyimli ve kaliteli bir futbolcu alınırsa başarı gelir.Yoksa kalitesiz olsunda forvet olsun diye bir futbolcu alırsan başarı sağlanamaz.Geçen yıllar gördük bal liginden forvetler geldi ne oldu ?Bu yıl sattılar başka takıma .Eğer forvet alacaksan kaliteli alacaksın.Yoksa bir sezonda 14 maç oynamış bir forvet almayacaksın.Hoca eski takımı olan gümüşhaneden bir forvette oynayan sameti veya daha fazla maç oynamış oyuncularını değilde geçen sezon bir iki takım değiştiren hatta hoca tarafından fazla oynatılmayan bir futbolcuyu neden erzuruma getiriyorsun diye sorulmalıdır .

Yorumu oyla      9      4  
ahmet nas 23 Ağustos 2013 Cuma 15:01

sn başkanımıza teşekürler bizleri bilgilendirdiği için ama hocamızda gerçekten kaliteli bir isim belli çok güzel duygularını düşüncelerini ifade etmiş işini çok sevdiği belli zaten başarılarını okudum çok iyi kaliteli bir insana benziyor başarılar diliyoruz sabı ve destekle iyi şeyler olacağına inanıyorum.

Yorumu oyla      8      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Palandöken kayakçıları ağırlayacak
Türkiye Kayak Federasyonu Alp Disiplini 3. Kondisyon Kampı’nın Erzurum ...
2 bin karateci kupa için yarışıyor
Türkiye Karate Federasyonu ile Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün ...
İl Spor Güvenlik Kurulu toplandı
Erzurum İl Spor Güvenlik Kurulu toplantısı Polis evi toplantı salonunda gerçekleştirildi.
 
Doğu illeri teniste yarışıyor
Erzurum Tenis Kulübü Ağrı’da yapılan Türkiye Tenis Federasyonu (TTF) Doğu ...
Doğu’da ilk Dünya Şampiyonası
Erzincan Valiliği ve Erzincan Belediyesi’nin organizasyonuyla Erzincan ...
Büyükşehir Refahiye sınavına çıkıyor
Büyükşehir Belediyespor 1 Eylül’de başlayacak olan 3’üncü Lig maçları ...
 
Yolspor’da BAL hedefi
Erzurum birinci amatör kümede yeni sezon öncesi bölgesel amatör ligi hedefleyen ...
Palandöken’de kayak sezonu hazırlığı
30 kişiden oluşan taş toplama timi kayak pistlerinde harıl harıl taş topluyor.
Çelebi'den Karate gönüllülerine çağrı
Çelebi, “Bu yıl Yakutiye Gençlikspor’un organizasyon sorumluluğu altında ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva