ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum Gençlik İstatistikleri açıklandı
Erzurum Gençlik İstatistikleri açıklandı
Erzurum konutta 29’uncu sıraya yükseldi
Erzurum konutta 29’uncu sıraya yükseldi
Kurtulmuş: ‘19 Mayıs kararlılığın, azmin ifadesidir’
Kurtulmuş: ‘19 Mayıs kararlılığın, azmin ifadesidir’
Atama kararları yayımlandı
Atama kararları yayımlandı
Oral: 'Yeni faiz oranları kabul edilebilir değil'
Oral: 'Yeni faiz oranları kabul edilebilir değil'
HABERLER>ASAYİŞ
2 Ekim 2012 Salı - 01:04

Tefeci Çetesi çökertildi

Erzurum'da 20 kişilik çetenin tehditle faizli tefecilik yaptıkları dinlenilen telefon konuşmalarıyla ortaya çıkarıldı. Polis çeteyi web sitesine gelen ihbarla çökertti.

Tefeci Çetesi çökertildi

ERZURUM (İHA) – Erzurum'da 20 kişilik çetenin tehditle faizli tefecilik yaptıkları dinlenilen telefon konuşmalarıyla ortaya çıkarıldı. Polis çeteyi web sitesine gelen ihbarla çökertti.
Tehditle faizli tefecilik yaptıkları belirlenen 20 kişi hakkında Erzurum Dördüncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. 16 kişinin şikayetçi olduğu dava dosyasında yaklaşık bir yıla aşkın süredir telefonları dinlenen çete lideri ve üyelerini konuşmaları ele verdi. Cumhuriyet Savcılığı'nın hazırladığı 550 sayfalık iddianamede, çete lideri ve üyeleri arasında "Patlamayın, kimseyle görüşmeyin, silah yok desin, olayı inkar etsin", "Deki ben bilmem tefeydi, tüfeydi","La o icra memurunu tutun ayağınızı sokun" gibi konuşmalar yer aldı.
MAĞDDUR YAZDI, EMNİYET ÇETEYİ ÇÖKERTTİ
20 Eylül 2011 günü Emniyet Müdürlüğü internet sitesine "Mağdurum" rumuzu ile "Erzurum’da bulunan tefeci çetesi hepimizin korkulu rüyası haline gelmiştir lütfen bize yardım edin, faiz ile borç para veriyorlar ancak ödediğimiz halde borcunuz bitmedi diyerek tehditle bizden para istiyorlar, bu insanlardan korktuğum için ismimi yazmaya çekiniyorum, çünkü silahlı geziyorlar. Benim gibi bir sürü mağdur var ancak korkuyoruz ne olur bu çeteye bir dur deyin" şeklinde yapılan ihbar sonrası operasyon için düğmeye basıldı. Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nce (KOM) gözaltına alınan sanıkların, 'silahla adam yaralamak, nitelikli yağma, haksız çıkar elde etmek amacıyla tefecilik yapmak, kamu görevlisine karşı görevinden dolayı tehdit ve hakaret, Suç İşlemek Maksadıyla Silahlı Organize Suç Örgütü Kurmak, Örgüte Üye Olmak ve Örgüt Adına Eylemlerde Bulunmak' suçlarından Dördüncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde haklarında 20 ila 30 arasında değişen hapis cezaları istemiyle dava açıldı. Kanser hastası olan Y.K. tutuksuz olarak yargılanırken, amca çocukları Z.K., F.K., M.K. tutuklu diğer 14 kişi ise tutuksuz yargılanıyor.
SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİ
Örgüt lideri olarak gösterilen ve kanser hastası olduğu için tutuksuz yargılanan Y.K., yapılan ilk celse duruşmada suçlamaları kabul etmedi. Y.K., "Benim sağlık şartlarım sebebiyle kendime bile hayrım yoktur, 2009 yılından bu yana akciğer ve gırtlak kanseri tedavisi görmekteyim. Bir örgütün lideri olabilmem bu sebeplerden dolayı söz konusu olamaz. Bu süre zarfından yani 2009 yılından bu yana sürekli İstanbul ve Ankara illerinde tedavi görmekteyim. Üzerime atılı suçlamaları kabul etmiyorum" dedi.
İbrahim K. ise verdiği ifadesinde, "Ben sizi şerefimle temin eder ve bildiğim inandığım tüm kutsal değerler üzerine yemin ederim ki, ben cezaevinden çıktım çıkalı kimseye tefecilik suretiyle para vermedim, babamdan, ağabeyimden hiçbir şekilde talimat almadım, buna yönelikte her hangi bir delil yoktur. Başka bir şahısla ticaret yapmadım. Bu şahıstan başka da benim bu işlerle uğraştığımı iddia eden kimse yoktur. Ortada zaten bir kurulu örgüt bulunmamaktadır. Hakkımdaki suçlamaları kabul etmiyorum" diye kendini savundu.
SAVCI MAFYA VE SUÇ ÖRGÜTLERİNİN İŞLEYİŞİNİ ANLATTI
İddianameyi hazırlayan Terörle Mücadele Savcısı Mehmet Bayram ise sanıkların da yer aldığı silahlı suç örgütlerinin işlevini izah etti. Savcı Bayram, suç hazırladığı iddianamede 'mafya, külhanbeyi, baba' gibi tanımlanan suç çetelerini şöyle tanımladı:
"Bilindiği gibi ülkemizdeki organize suç örgütleri; 'Külhanbeyi-Kabadayı-Baba'altkültürü ile beslendikten sonra kendilerine yer bulan suç örgütü liderleri öncülüğünde yıllardır faaliyetlerini sürdürmektedirler. Mafya şeklinde tanımlanan bu suç örgütü liderleri önce saygıdeğerlik kazanmak için kaba güç kullanır. Kaba güç kullanarak ekonomik güç haline gelir. Hem kaba hem de ekonomik gücü ele geçirdikten sonra yasallaşmaya ve saygınlık kazanmaya başlarlar. Onlara gösterilen saygının ana nedenleri onlardan duyulan korkudur. Zira örgüt lideri kariyeri sırasında kaba kuvvet kullanabildiğini ve gerektiğinde her an kullanabileceğini kanıtlamış kişidir. Dahası örgüt lideri merkezi otoritenin cezalandıramadığı adamdır. Şu veya bu nedenle hakim karşısına çıktığı halde her seferinde yakasını sıyırmış veya az bir ceza ile kurtulmuştur. Onun kaba gücünü saygı ile karşılamak zorunda kalırlar. İşte saygı değer adam bu andan itibaren sosyal işlev görmeye de başlar. Bu sosyal işlev onu daha da zenginleştirecek oda kaba kuvvetinin yanında ayrıca 'para gücünü" de kullanmaya başlayacaktır.
İşte kendilerine bu şekilde yer bulan suç örgütü liderleri öncülüğünde faaliyet gösteren organize suç örgütleri gizlilik, şiddet, devamlılık, çeşitlilik, hızla değişime ayak uydurabilme gibi birçok yeteneklere sahip ve haksız kazanç elde etme amacı doğrultusunda kurulmuş bir suç şirketi gibi hareket etmektedirler. Mafya tipi örgüt olarak da adlandırılan bu suç örgütleri cebir, şiddet, tehdit, korkutma veya sindirme güçlerini kullanarak suç işlemektedirler. Bu örgütleri paranın, rantın, kara para aklamanın ve yatırımların olduğu her yerde görmek mümkündür. Maddi değerlere duyulan iştahın orantısız ölçüde artığı, yasadışı servet edinmek için fırsatların çoğaldığı, yozlaşmanın artığı toplumlarda bu suç örgütleri çok daha hızlı bir şekilde gelişmektedirler."
ERZURUM'A KORKU SALAN ÇETENİN TELEFON GÖRÜŞMELERİ
F.K.: Neredesiniz la….
M.K: Çabuk çıkın o kabının önüne icra memurları varmış…
F.K.: Vurun, ağzını, burnunu kırın….sıkın la..sıkın….
M.K.: Can ağabeyim
F.K.: La o icra memurunu tutun, ayağınızı sokun o i… la…
İ.K.: Efendim ağabeyi
F.K.: Nerdesin
İ.K.: S…. yım abi"
F.K.: Bi tane bira içirirmisen bana
İ.K.: Yok yahu hiç bu tarafa gelme abi
F.K.: Bükecekmiler bizi…
İ.K.: Vallahi görüntü oni gösterir
F.K.: Benim g…yerler
İ.K.: Vallahi milyon taneler ha ona göre (POLİS İÇİN)
F.K.: Bakalım hele
***
F.K.: O Japon'dan üç milyar paramı alın, güzel de bir dövün
Ş.K.: Tamam ağabeyi
F.K.: E görgü tanığı varsa neydek varsa deki karşı taraftır
M.K.: Tamam abi
F.K.:Kalabalıktı zaten, curcuna olmuştu
M.K.: Tamam abi
F.K.: De ki sarhoş herhalde neyin ne olduğunu görmedi de
M.K.: Tamam abi
"PATLAMAYIN, SAĞINAN, SOLUNAN GÖRÜŞMEYİN"
İ.K.: Ya yok i… kendini de vurmuş ya
F.K.: Kim kendini vurmuş
İ.K.: : M….
F.K.: Nasıl kendini vurmuş
İ.K.: Düzgün o i… yaralı ya
F.K.: Nasıl kendini vurmuş
İ.K.: Ne bilim abi gidirem bakayım
F.K.: Adamlar mı ateş etmişler yoksa
İ.K.: Ne biliyim ki adamlar mı ateş etmiş….
Z.K.: Ne zaman almışlar ki oni
İ.K.: Ne bilim
Z.K.:Tamam hele bir beni ara
"DEKİ BEN NE FAİZ, NE DE TÜFE YAPMIŞAM"
M.K.: Can abi
Z.K.: Beş milyar bi borç aldi üçünü verdi kalan ikiyi de haftalık beş yüz beş yüz
Verdi…tamamgardaş. Başka bide geldi bitene alacağım vardı benden iki milyar aldı işte kendinden aldi senden. Alacağına karşılık o alacağı da ödeyemedi onu da beş yüz beş yüz ödedi. Ahan başka bir şey yok. De ki ben bilmem tefeyi tüfeyi

 
Dış ticarette vizyon büyüttük
 
Bu kavşak, ‘Kaza Kavşağı’
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 2 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
imdat 2 Ekim 2012 Salı 08:20

bu haber beni tatmin etmedi ama genede sevindirici çünki bu tür yapılanmalar malesef ilimizde bunlarla sınırlı değil bunlardan yüzlercesi var tamamının temizlenmesi lazım ALLAH Plisimize yardımcı olsun bu işin üzerine giden savcımızada şükranlarımı sunuyorum sevindim çünki bende mağduriyet yaşayanlardanım

Yorumu oyla      6      5  
cemil 1 Ekim 2012 Pazartesi 14:28

Maalesef yine göreceğiz bu faaliyetlerine devam edeceklerdir.Çünkü kanunlar gibi delillerde lastiklenebiliyor.

Yorumu oyla      6      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
DGM kavşağında kaza
Erzurum’da yaya geçidinden geçtiği sırada pikabın altında kalan kadın ...
Şaka kavgaya dönüştü
Yakutiye Kent Meydanı’nda alkollü oldukları arkadaş grubu arasında başlayan ...
10 bin paket sigara yakalandı
Erzurum Emniyet Müdürlüğü KOM Şube ekipleri tarafından durumunda şüphelenerek ...
 
Polisten extacy operasyonu
Erzurum’da polis tarafından durumunda şüphelenerek durdurulan İ.C. adlı ...
Uyuşturucu taciri tutuklandı
Erzincan-Erzurum Karayolu üzerindeki arama noktasında durdurulan bir otomobilin ...
Gaspçıya 16 yıl hapis
Erzurum’da geçen yıl gece yarısı bir eve zorla girerek iki öğrencinin ...
 
20 kilo esrar ele geçirildi
Erzurum’da polisin düzenlediği operasyonda 20 kilo 910 gram toz esrar ele geçirildi.
Pasinler’de sigara operasyonu
Erzurum’un Pasinler ilçesinde şüpheli bir araçta yapılan aramada 14 bin ...
5 sanığa 141 yıl hapis cezası
Erzurum’da 2006 yılında ‘ölüm’ tehditiyle çek-senet tahsilatı yapan çete ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva