ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum 3 ayda 86 marka üretti
Erzurum 3 ayda 86 marka üretti
Erzurum tasarımda fark attı
Erzurum tasarımda fark attı
Erzurum patentte 16. sırada
Erzurum patentte 16. sırada
Erzurum Faydalı Model verileri açıklandı
Erzurum Faydalı Model verileri açıklandı
Taraftar: ‘Erzurumspor farkını göstermeli’
Taraftar: ‘Erzurumspor farkını göstermeli’
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
4 Mayıs 2011 Çarşamba - 06:53

Tayar gıda güvenliğini anlattı

Bursa Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Tayar, Türkiye'nin bütün ekilebilir alanlarının tamamında organik tarım yapılması halinde ülke insanının sadece yüzde 10'unun beslenebileceğini ifade ederek, "Çünkü organik tarımın koşulları ve şartları çok ağırdır" dedi.

Tayar gıda güvenliğini anlattı

ERZURUM gazetesi
Bursa Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Tayar, Türkiye'nin bütün ekilebilir alanlarının tamamında organik tarım yapılması halinde ülke insanının sadece yüzde 10'unun beslenebileceğini ifade ederek, "Çünkü organik tarımın koşulları ve şartları çok ağırdır" dedi. Prof. Dr. Tayar, Atatürk Üniversitesi (AÜ) Veteriner Fakültesi tarafından, Kültür ve Gösteri Merkezi'nde düzenlenen "Gıda Güvenliği ve Tüketici Beklentileri" konferansında yaptığı konuşmada, gıda güvenliği ve bunun insan sağlığı açısından önemini anlattı. 
 ATATÜRK ÜNİVERSİTESİNDE KONFERANS
Bursa Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Tayar, Türkiye'nin bütün ekilebilir alanlarının tamamında organik tarım yapılması halinde ülke insanının sadece yüzde 10'unun beslenebileceğini ifade ederek, "Çünkü organik tarımın koşulları ve şartları çok ağırdır" dedi.
"GIDA GÜVENLİĞİ VE TÜKETİCİ BEKLENTİLERİ"
Prof. Dr. Tayar, Atatürk Üniversitesi (AÜ) Veteriner Fakültesi tarafından, Kültür ve Gösteri Merkezi'nde düzenlenen "Gıda Güvenliği ve Tüketici Beklentileri" konferansında yaptığı konuşmada, gıda güvenliği ve bunun insan sağlığı açısından önemini anlattı.
Bir yerde meydana gelen gıda zehirlenmesinin, o kentin itibarını da zedelediğini dile getiren Prof. Dr. Tayar, "Yani bir söz vardır. Deli bir taş atar, 40 akıllı çıkarmaya çalışır. Onun için güvensiz gıdalara daha dikkat etmek gerekir. Gıda zehirlenmeleri konusunda hassas davranılmalı" diye konuştu.
GIDA GÜVENLİĞİNİN ÖNEMİ
Gıda güvenliğinin öneminin her geçen yıl arttığını vurgulayan Prof. Dr. Tayar, şunları kaydetti:
"1960'larda 'benim malım iyi' demek yeterli idi. 1980'de 'göster' demeye başladık ama artık günümüzde 'güvenli gıda üretimini bana kanıtla' diyoruz.
'Güvenli olduğunu bana anlat' demeye başladık. Geldiğimiz bu noktada, hayvansal gıdaların riski biraz daha yüksektir. Günlük tükettiğimiz gıdaların yüzde 10'unu hayvansal, yüzde 90'ı bitkiseldir. Oysa görülme sıklığı ve risk açısında değerlendirdiğimiz zaman hayvansal gıdalardaki risk oranı yüzde 90, bitkisel ürünlerden kaynaklanacak tehlike yüzde 10'dur. "
"ORGANİK TARIM İŞİN BİRAZ FANTEZİ BOYUTUDUR"
Gıda güvenliği sorunun sadece İl Tarım Müdürlüğü Kontrol Şubesinin tek başına çözemeyeceğini vurgulayan Prof. Dr. Tayar, hem üreticinin hem de tüketicinin gıda güvenliği konusunda sorgulama yapması ve hükümetin de gerekli yasal ortamı sağlaması gerektiğini belirtti.
ORGANİK TARIM DEĞERLENDİRMESİ
Prof. Dr. Tayar, bir öğrencinin organik tarım konusundaki sorusu üzerine, şöyle konuştu:
"Ülkemizin bütün ekilebilir alanlarının tamamında organik tarım yapmaya kalkışılırsa, ülke insanın sadece yüzde 10'ununu besleyebiliriz. Çünkü organik tarımın koşulları ve şartları çok ağırdır. Organik tarım, işin biraz fantezi boyutudur. Organik fasulye, organik buğday... Mesela Erzurum'un yaylarında otlayan hayvanın organik olmamasının tek eksiği belgesinin olmamasıdır. Aü Veteriner Fakültesi oturup, 'Erzurum'da üretilen bütün ürünlerde gıda güvenliği vardır' dese, organik tarımı bir kenara bırakır, ekoloji der güvenli der bunu halleder. "
ORGANİK TARIM POTANSİYELİ
Organik tarım konusunda Türkiye'nin önemli bir potansiyele sahip olduğunu ifade eden Prof. Dr. Tayar, sözlerini şöyle tamamladı: "Bir şey diyeceğim ama yanlış anlaşılmasından korkuyorum. Bu işler bana biraz nitelikli dolandırıcılık gibi geliyor. Bursa pazarında organik tarım var. Olay şu; gidip yumurtayı alıyorlar. Bir sepet içerisine biraz saman, bir de teyze başörtü örter, sana köy yumurtası. Yumurtanın öbürü 10 kuruş, diğeri 1, 5 lira. Domatesin eziğini büzüğünü getiriyor, 'köyde kendim yetiştirdim' diyor. Oysa halden aldın. "
 
 
 

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
dadaş 5 Mayıs 2011 Perşembe 23:53

Değerli yorumcular siz sanırım konferansa gittiniz ama biz gidemedik, çünkü haberimiz olmadı. Erzurumdaki yerel gazetelerin internet siteleri, talepte bulunmamıza rağmen önceden erzurumda yapılacak organizasyonları haber vermiyor, sonradan haberimiz oluyor. Buna bu site de dahil.Düşünsene internet devrindeyiz, ama erzurumdaki etkinliklerden haberimizin olması için bilboardları teker teker gezip bakmamız gerekiyor. EDİTÖR: SAYIN YORUMCU DAHA ÖNCEDE İLETTİĞİMİZ ÜZERE SİTEMİZDE BU ETKİNLİKLERİN DUYURULACAĞI BİR BÖLÜM HAZIRLIK AŞAMASINDADIR. SÜRECİN UZAMASI OLUŞTURULACAK BÖLÜMÜN CİDDİ VE SİZ OKURLARIMIZA LAYIK BİR DÜZEYDE OLMASINDAN KAYNAKLANMAKTADIR. BU KÜLTÜR, SANAT VE EKONOMİ KONUSUNDAKİ BİLGİLENDİRİLME HEYECANINIZA KALBEN SAYGI DUYUYOR, SİTEMİZDE BU BÖLÜM OLTURULACAĞI SÜRE İÇİNDE ERZURUMDAKİ ÜNİVERSİTE MENŞEYLİ ETKİNLİKLER İÇİN www.atauni.edu.tr ADRESİNE ULAŞMANIZI TAVSİYE EDİYOR, SAYGILAR SUNUYORUZ.

Yorumu oyla      6      4  
dadaş23 5 Mayıs 2011 Perşembe 17:42

bu organizasyon bakın ne kadar faydalı,halkı tabi en başta **üniversiteyi bilinçlendiriyor.

Yorumu oyla      6      4  
ayşe karaman 4 Mayıs 2011 Çarşamba 09:43

sayınhocamıza sonsus teşekkürler. yalnız her zaman erzurumu ziyaret etmelerini bekleriz.35 kişi adına lütfen kabul ediniz

Yorumu oyla      6      4  
Mehmet 4 Mayıs 2011 Çarşamba 09:10

Veteriner Fakültesi Dekanı Sayın Prof.Dr.Mustafa ATASEVER tarafından organize edilen "Gıda Güvenliği ve Tüketici Beklentileri" konferansında bölge halkının bilgilendirilmiş olması nedeniyle teşekkürlerimi sunuyorum.

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hac için başvuru rekoru
Erzurum’da 2011 Yılı Hac Sezonu için ön kayıt yaptıranların sayısı, bir ...
Erzurum’da obezite oranı düşük
Obezitenin birçok hastalığın kaynağı olmasının yanında başlı başına hastalık ...
Toplu ulaşımda engelli yaklaşımı
Büyükşehir Belediyesi’nin toplu ulaşım hizmetleri vermeye başlaması, Halk ...
 
Deniz Feneri’nden Erzurum Buluşması
Deniz Feneri Derneği Genel Başkanı Avukat Mehmet Cengiz, hafta sonunda ...
Veteriner Hekimler Günü kutlandı
Dünya Veteriner Hekimler günü Erzurum’da düzenlenen programla kutlandı.
Sakatlar Haftası başlıyor
Erzurum, bu yıl Sakatlar Haftası’nı birbirinden renkli etkinliklerle kutlayacak. ...
 
Bahçekışla Köylüleri taş nöbeti tutuyor
Erzurum'un Oltu ilçesine Bahçelikışla köyünün üst tarafında bulunan Kulis ...
Kan bağışında yaz kampanyası başlıyor
Kızılay Doğu Anadolu Bölge Kan Merkezi Müdürlüğü, yaz sezonuna özel bir ...
6’ıncı aşı Haftası başladı
Erzurum Sağlık İl Müdürlüğü’nce 23 - 30 Nisan günleri arasında gerçekleştirilen ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva