ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum 3 ayda 86 marka üretti
Erzurum 3 ayda 86 marka üretti
Erzurum tasarımda fark attı
Erzurum tasarımda fark attı
Erzurum patentte 16. sırada
Erzurum patentte 16. sırada
Erzurum Faydalı Model verileri açıklandı
Erzurum Faydalı Model verileri açıklandı
Taraftar: ‘Erzurumspor farkını göstermeli’
Taraftar: ‘Erzurumspor farkını göstermeli’
HABERLER>SİYASET
22 Haziran 2018 Cuma - 18:57

Taşkesenlioğlu sendikacılarla istişare etti

AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu, Hak iş Konfederasyonuna bağlı sendikaların yöneticileri ve üyeleriyle bir araya geldi.

Taşkesenlioğlu sendikacılarla istişare etti

AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu, Hak iş Konfederasyonuna bağlı sendikaların yöneticileri ve üyeleriyle bir araya geldi.
Müceldili Konağında düzenlenen yemek programına AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu, Hak İş İl Başkanı ve Hizmet İş Sendikası Erol Aksakal, Öz Büro İş Sendikası Erzurum Şube Başkanı Yılmaz Diler, sendika yöneticileri ve çok sayıda sendika üyesi katıldı.
Aksakal, burada yaptığı konuşmada böylesine önemli bir toplantıyı düzenleyen Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu’na teşekkür eti.
Aksakal yılların problemi olan taşeron meselesinin ortadan kandırılmasının mutluğunu yaşadıklarını belirterek, ‘’Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın desteği ile taşeron problemi ortadan kalktı. Ancak süreçte özellikle bürokrasiden kaynaklanan sorunlar var. Bu süreç içerisinde bazı sabıkalı ve engelli arkadaşlarımızın kadroya geçirilmesi konusunda desteklerini esirgemeyen vekillerimize teşekkür ediyorum. Süreçte yaşanan aksaklık yüzünden sitemler var. Çok yavaş ilerleyen bir süreç, ilerde bu konudaki sorunlar aşılacaktır. İki buçuk aydır bazı konularda bürokratik engeller yaşıyoruz, promosyon ödemeleri ve tediye alma hakkı olmasına rağmen bu haktan yararlanamayan arkadaşlarımız var. Bu konudaki engellemeler ve yönlendirmeleri bizi üzmüştür. Hak İş olarak arkadaşlarımızın ‘’kadro aldık ne işe yaradı’’ demesi bizi üzer. Bu konudaki mücadelemiz devam edecek. Özellikle KİTler de ,Milli Eğitim ve Sağlıktaki arkadaşlarımızın problemleri var. Bu konuda da girişimlerimiz devam ediyor, sonuç alacağız. Hak İş olarak cumhur ittifakının tarafındayız. Seçim sonuçlarının ülkemize hayırlı olmasını diliyoruz’’ dedi.
AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu ise hizmet alımı personelin kadroya geçmesinin kendileri adına mutluluk verici olduğunu belirterek alın terinin önemine değindi.
Taşkesenlioğlu, hükümet olarak alın terini önemsediklerini belirterek, ‘’15 yıldır geldiğimiz sonuç alın terinin ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. Hükümet olarak elimizden geldiği kadar alın terini karşılığını vermenin gayretindeyiz 2004 yılında 4857 sayılı yasayı çıkarak çalışma hayatında önemli çalışmalar yaptık. Engelliler, eski hükümlüler konusunda fırsat eşitliğini giderdik, çalışan kadınlara yönelik düzenlemeler yaptık. Yine bizim için önemli bir konuda taşeron mevzusuydu. 2015 yılında yaptığımız düzenlemeyle taşeron çalışanlara sendikalaşma, ihbar tazminatı, analık izni gibi hakları verdik. 2016 yılında yaşadığımız 15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra güvenlik ve istihbarata yoğunlaştık. Darbe sonrası etkin olarak FETÖ, DEAŞ ve PKK ile etkin mücadele içerisine girdik. Böylelikle kadro konusu 2017 yılına kadar geldi. 2017’de Cumhurbaşkanımızın talimatıyla müjdeyi duyurduk. Nisan ayı itibariyle taşeron kardeşlerimizi kadroya geçirdik, taşeron personelimizin hemen hemen, yüzde 99,4 kadroya geçti. Değişim ve dönüşüm zordur, Dönüşüm konusunda sabırlı olmak gerekiyor, haklarını alamamak, ikramiye alamamak konusundaki sorunlar aşılacak. Bu konuya bürokratlarda alışacak. Bir milyondan fazla insanı kadroya almış bir iktidar, bu işin maliyetine katlanırken, pek tabi ki haklarını rahatlıkla sabırla verir. Siyasetçiler olarak mali haklar konusunda takipçi olacağız, imkanlar ölçüsünde bu hakları vereceğiz’’ dedi.

 
Sekmen: “Yükselişimiz istikrarla devam edecek”
 
TÜRKPATENT Erzurum verilerini açıkladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Âlâ: “25 Haziran sabahı bayram yaşayacağız”
Bir önceki dönem İçişleri Bakanı ve AK Parti Bursa 2. Bölge Milletvekili ...
Aydemir Ak Dava’yı paylaştı
Aydemir, ‘Özlenen siyasi tarz AK Parti ile hayata geçti. Münakaşa yok, ...
AK Parti 24 Haziran seferinde
AK Parti Erzurum Milletvekili Adayları, Erzurum’da adeta adım atmadık yer bırakmadı.
 
Öz: “Dadaşlar demokrasi dersi verecek”
Öz, “Erzurum milli mücadelenin mihenk taşı, milli iradenin ve siyasetin ...
Altınok’tan İnce’ye kınama
CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’ye ait olduğu ileri sürülen ...
Aydemir: ‘Ebedi markamız: Dadaşlık’
Aydemir, ‘Erzurum Teknoloji ve ekonomide bir tefekkür ve araştırma merkezi. ...
 
Aydemir: Dadaşça Vurgu: Erdoğan Milli İrade Lideri
Ak Parti Milletvekili Aydemir, AK Parti’nin 16 yıllık başarı serüveninde ...
Aydemir: ‘Dadaş terazisi şaşmaz’
Ak Parti Erzurum Milletvekili Aydemir, Pelit Meydanı ve Saraybosna Caddesi esnafıyla buluştu.
Aydemir: Dadaşça karar:‘İla nihaye Erdoğan’layız’
AK Parti Milletvekili Aydemir: 'Adı mübarek, yolu mübarek ve gönlü mübarek ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva