ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Doğu Anadolu için sıcak hava uyarısı
Doğu Anadolu için sıcak hava uyarısı
ÜNİLİG futsal şampiyonası başladı
ÜNİLİG futsal şampiyonası başladı
YSK'dan İspir kararı
YSK'dan İspir kararı
TEMA’dan Vali Çiftçi’ye ziyaret
TEMA’dan Vali Çiftçi’ye ziyaret
DAP’tan tarım liselerine destek
DAP’tan tarım liselerine destek
HABERLER>SİYASET
2 Ağustos 2015 Pazar - 05:19

Taşkesenlioğlu: ‘Kardeşliğimizi kimse bozamaz’

Sıla-i Rahim etkinliği ve Deli Çermik Kaplıcası’nın açılışında vatandaşlarla bir araya gelen Sekmen ve Taşkesenlioğlu birlik mesajı verdi.

Taşkesenlioğlu: ‘Kardeşliğimizi kimse bozamaz’

AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu ve Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Köprüköy ilçesinde bir dizi temas ve incelemede bulundu. Sıla-i Rahim etkinliği ve Deli Çermik Kaplıcası’nın açılışında vatandaşlarla bir araya gelen Sekmen ve Taşkesenlioğlu birlik mesajı verdi.

AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu, Erzurum Vali Yardımcısı Ersin Boylu, Kaymakam Osman Bilici, Garnizon Komutanı İsak Akbulut, Köprüköy Belediye Başkanı Osman Belli ile diğer yetkililerin katıldığı açılışta konuşan Başkan Mehmet Sekmen, kaplıcaların insan sağlığı açısından önemine vurgu yaptı.

DELİ ÇERMİK HİZMETE AÇILDI

Sekmen, “Deli Çermik Kaplıcası’nın yapımında Büyükşehir Belediyemizle beraber Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansımız, BTC Boru Hattı’nı yapan firmamız ve ilçe belediyemizin büyük katkısı oldu. Buranın yapımında emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi. Köprüköy Belediye Başkanı Osman Belli de, ilçeye kazandırdığı hizmetlerden ötürü Sekmen’e teşekkür etti. Konuşmaların ardından Sekmen ve beraberindekiler, kaplıcaların açılışını yaparak, turistik mekânı gezdi. Açılışa katılan davetliler daha sonra Köprüköy’de bu yıl dördüncüsü düzenlenen Sıla-i Rahim programına katıldı.

BELLİ’NİN KONUŞMASI

Köprüköy Belediye Başkanı Osman Belli, programda yaptığı konuşmada, “Büyükşehir Belediye Başkanımız ve ekibi yanlarına gittiğimizde bizi hiç boş çevirmedi. Milletvekilimiz Zehra Hanım da bize her konuda yardımcı olmaktalar. Hepsinden Allah razı olsun” dedi. Köprüköy Kaymakamı Osman Bilici de, “Devletimizin imkânlarını milletimize maksimum fayda sağlayacak şekilde hayırlı hizmetlerde, etkili ve verimli bir şekilde kullanmayı amaçlıyoruz. Bu etkinliğin, birlik ve beraberliğe en çok ihtiyacımızın olduğu şu dönemde kardeşlik hukukunun güçlendirilmesi, milli birlik ve beraberliğin temin edilmesine katkı sunacağını ümit ediyorum” diye konuştu.

SEKMEN: “BÜTÜN MÜMİNLER KARDEŞTİR”

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen de, konuşmasında birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaptı. Başkan Sekmen, şöyle devam etti: “Peygamber Efendimiz (S.A.V.), ‘Mümin müminin yüzüne baktıkça imanı artar’ diye buyurmuştur. Bir mümin bir müminin yüzüne bakacak onun yüzünde, onun sıfatında Allah’ın yüceliğini görecektir. Biz kardeşler topluluğuyuz. Türkiye’de yaşayan 80 milyon akrabayız, komşuyuz, dostuz. Biz hepimiz Hazreti Adem ve Havva’nın çocuklarıyız. Etnik yapımız sonradan oluşan unsurlardır. Bu bakımdan Kürt, Türk, Acem, Laz diye ayrım yapmak doğru değildir. Aynı inançtanız, biz kardeşiz. Cenabı Hakk’ın ‘Bütün müminler kardeştir’ emri gereği biz kardeşiz. Birbirimize asla düşmanlık besleyemeyiz. Bugün maalesef ülkemizde terör hadiseleri oluyor. Güvenlik görevlisi kim? Bizim evladımız. Polis kim? Bizim evladımız. Ha, bir haksızlık varsa, bir yanlışlık varsa onu da çözmek devletimizin görevidir. Ben Büyükşehir Belediye Başkanı olarak bir köyümüzde (mahallemizde) su yoksa onu kalben hissediyorum. Ve bunları çözmek için gece gündüz çalışıyoruz. Okullara, camilere, içme suyu, gurup yolları ve altyapı çalışmalarına ağırlık veriyorum. Neden? ‘Bizim insanımız artık sıkıntıda yaşamasın, mutlu ve huzurlu olsun’ diye.”

KARDEŞLİK HUKUKU

Başkan Sekmen, kardeşlik hukukunun önemine dikkati çekerek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sevgili Peygamberimiz Hazreti Muhammed (S.A.V.), ‘Sizin en hayırlınız insanlara en faydalı olanınızdır’ diye buyurmuştur. Bu açıdan biz sizin amiriniz değil, sizin hizmetkârıyız. Kendimizi öyle görüyoruz. Öyle olmaya da gayret ediyoruz. Asla size üstünlük taslayamayız. Siz asilsiniz, biz vekiliz. Dualarınızı bekliyoruz. Bakınız terör kalkınmamızı istemiyor. Bizim 3 aracımızı yaktılar. Karayazı’da müteahhitlerin araçlarını yaktılar. Bu hizmeti kime götürüyoruz? Biz, Karayazılı’ya su götürmek istiyoruz. Hınıs’ın eksiği olan suyunu tamamlamak istiyoruz, ama koymuyorlar. Biz hizmet yapmakla mükellefiz.”

TAŞKESENLİOĞLU: “SILA-İ RAHİM KARDEŞLİKTİR”

AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu da, Sıla-i Rahim’in birlik, dirlik ve kardeşlik anlamını taşıdığını bildirdi. Parlamenter Taşkesenlioğlu, şöyle konuştu: “Rabbim bizim aramızdaki birliği, dirliği ve kardeşliği var etsin. Bizim tek derdimiz Allah’ın rızasını kazanmaktır ama başkaları, başkalarının rızasını kazanma adına kendi kardeşine kurşun sıkmaktan çekinmedi. 7 yıl önce, ‘Gelin aramızdaki kardeşliğimizi yeniden inşa edelim. Kimse bizim kardeşliğimize halel getirmiş olmasın’ dedik. Ama birileri dedi ki; ‘Bu kardeşlik, bu topluma çok fazla.’ Rabbim bizim aramızdaki birliği, dirliği, kardeşliği ve beraberliği bozmasın. Türkiye Cumhuriyeti Devleti kudretini gösterdiğinde terörün bu dünyada yaşayacak yerleri olmayacak. Elhamdülillah, bizler milletimizden aldığımız güçle hareket ediyoruz. Biliyoruz ki, Türkiye Cumhuriyeti’ndeki her bir birey; dili, dini, ırkı ne olursa olsun Türkiye Cumhuriyeti’nin emanetidir. Bizler de sizin bu emanetinize sahip çıkabilme adına kanımızın son damlasına kadar gayret edeceğiz. Sırtımızda akıtılmadık bir damla ter kalmış olmayacak.”

SEKMEN, MUHTARLARLA BULUŞTU

Başkan Sekmen, Sıla-i Rahim etkinliğinin ardından muhtarlarla bir araya geldi. Her ilçede yılda en az 2 defa muhtarlarla toplantı yapan Başkan Sekmen, “Hiçbir çalışma eksik kalmayacak. Her şeyin en iyisini yapacağız” dedi. Muhtarların dilek ve sorunlarını da tek tek not eden Sekmen, Büyükşehir’in kurmaylarıyla konuları değerlendirerek gerekli talimatları verdi. Muhtarların acil olan isteklerinin hızlı bir şekilde yerine getirileceğini belirten Sekmen, problemlerin plan ve programlar dâhilinde kalıcı bir şekilde çözüme kavuşturulacağını kaydetti. Başkan Sekmen, daha sonra Köprüköy Kaymakamı Osman Bilici’yi makamında ziyaret ederek, hayırlı olsun temennisinde bulundu.

 
Emre Hasan Balcı Erzurumspor’da
 
‘Huzuru sağlamaya kararlıyız’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Orhan’dan örnek yaklaşım
Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, sabah 06:30’da Fen İşleri ...
Taşkesenlioğlu Stratejik Vizyon 2023’ü paylaştı
Erzurum milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu Atatürk Üniversitesi yerleşkesinde ...
Aydemir:‘Durmak yok, yola devam’
AK Parti Milletvekili Aydemir, Erzurum’un ekonomik kalkınma ve gelişme ...
 
Kevelciler Çarşısı’nda Kentsel İyileştirme
Erzurum’un tarihi mekânlarından biri olan Kevelciler Çarşısı’na kentsel ...
Tortum beklentilerini açıkladı
M.COŞKUN-Sağlık Sen Erzurum Şube Başkan Vekili Ramazan Tortum, gelecek ...
Aydın gündemi değerlendirdi
MHP Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Kamil Aydın, Türkiye’de ve Erzurum’da ...
 
‘Dünyayı başlarına yıkarız..!’
Başbakan Davutoğlu, "Bizim sabrımızı, kararlılığımızı test etmesinler. ...
‘Erzurum, Avrupa kenti olma yolunda’
Başkan Sekmen, “AK Belediyeler, ülke genelinde Avrupa ile yarışan yeni ...
Erzurum Galericiler Sitesi güncelleştirilecek
Sekmen, Erzurum’da yeni bir Galericiler Sitesi’nin yapılacağını, traktörcü ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva