ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
TOBB’dan Karaca’ya başarı plaketi
TOBB’dan Karaca’ya başarı plaketi
Mart ayı bilimsel teşvik ödülleri sahiplerini buldu
Mart ayı bilimsel teşvik ödülleri sahiplerini buldu
Yücelik ailesi yasta
Yücelik ailesi yasta
Erzurum’da DEAŞ operasyonu
Erzurum’da DEAŞ operasyonu
Erzurum’da Narkoçelik-15 operasyonu
Erzurum’da Narkoçelik-15 operasyonu
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
17 Aralık 2013 Salı - 10:21

‘Tarladan Sofralarımıza Güvenli Gıda’ Projesine destek

Hınıs Kaymakamlığı İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından hazırlanan Tarladan Sofralarımıza Güvenli Gıda Projesi Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) tarafından 2013 yılı teknik destek programı 4. Dönem başarılı projeleri arasında yer alarak kabul edildi.

‘Tarladan Sofralarımıza Güvenli Gıda’ Projesine destek

TURAN İŞLER
ERZURUM (İHA) - Erzurum Hınıs Kaymakamlığı İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından hazırlanan Tarladan Sofralarımıza Güvenli Gıda Projesi Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) tarafından 2013 yılı teknik destek programı 4. Dönem başarılı projeleri arasında yer alarak kabul edildi.
Hınıs İlçe Gıda ve Tarım Müdürlüğü yetkililerince yapılan açıklamada, sağlıklı bir yaşamın temelinin sağlıklı beslenme olduğu belirtilerek, “Sağlıklı beslenmenin en önemli kuralı da sağlıklı, güvenli besinlerin tüketilmesidir. Güvenli gıda aslında sağlıklı gıda anlamına gelir. Güvenli gıda besin değerini kaybetmemiş, fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik açıdan temiz olan bozulmamış gıda maddesi demektir. Mikroorganizmalarla kontamine olmuş(bulaşmış) gıdaların tüketimi; İnsanlarda enfeksiyon (gıdaya bulaşma) ve intoksikasyona (gıda zehirlenmelerine) neden olarak önemli sağlık sorunlarına sebep olmaktadır. Besinler yoluyla hastalık yapabilen mikroorganizmalara Bacillus, Clostridium, Enterobakter,Escherichia, Salmonella Shigella, Staphylococcus v.b gibi mikroorganizmalar verilebilir. Mikroorganizma toksinleri, inorganik öğelerin etkilediği besinlerin tüketimi; Zehirlenmelere, devamında iç kanama ve ölüm riskini artırmaktadır. Bu toksinlerden en çok bilinen kuru yemişlerde ve baharatlarda sıkça rastlanan aflatoksin‘dir.” Dedi.
Yapılan açıklamada Güvenli gıda hazırlanmasında Dünya Sağlık Örgütü’nün 10 altın kuralı ise şöyel açıklandı; “Güvenli gıda tüketmek, Gıdaları tam olarak pişirmek, Pişmiş gıdaları vakit geçirmeden yemek, Pişirilmiş gıdaları uygun şartlarda depolamak, Pişirilmiş gıdalar bütünü ile tekrar ısıtma işlemine tabii tutulur.(Depolama sırasında oluşabilecek mikroorganizmalara karşı en iyi koruma şeklidir.) Pişirilmiş gıdalar ve çiğ gıdalar arasındaki teması önlemek, Kişisel hijyen kurallarına uymak, Tüm mutfak yüzeylerini dikkatli bir şekilde temiz tutmak, Gıdaları, böceklerden, kemirgenlerden ve diğer hayvanlardan korumak ve Temiz su kullanmak.”
Projeyle ilçede gıda üreten ve toplu tüketim işyerlerinde (fırın, pastane, lokanta vs..) çalışan personele gıda güvenliği, teknik ve hijyenik şartlar konularında eğitim verilerek işyerlerinde üretilen gıdanın daha güvenli hale getirilmesi amaçlanıyor.

 
Erzurum nar üretiminde son sırada
 
Aşkale’de HES işçisinin hazin sonu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Müslüman merhameti bu işte
Narman İlçesinde Mehmet Gül adlı esnaf kapı önünde ki koltuk üzerinde ...
Pasinler Müftüsü Bulut göreve başladı
İhlas Haber Ajansı (İHA) Pasinler Temsilcisi Murat Çankaya, Pasinler İlçe ...
Şifasını Erzurum’da bulacak
Gümüşhane’nin Kürtün ilçesinde aşırı yağış nedeniyle yerleşim yerlerine ...
 
ETÜ boş durmuyor
ETÜ İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Yrd. Doç.Dr. M. Yasin Çodur, Bölüm ...
"Off Road" Heyecanı
Erzurum'da kurulan Motor ve Off-Road Spor Derneği (ERMOFF) üyelerinin ...
DOndurucu soğuklar gidiyor!
Hava sıcaklığı Doğu kesimlerde 2 ila 4 derece artarken, diğer yerlerde ...
 
Kışın tadını üniversiteliler çıkardı
Ağır kış şartlarının hüküm sürdüğü Erzurum’da, Atatürk Üniversitesi öğrencileri, ...
Palandöken ilgi odağı
DİLEK BAYRAK-Kar kalınlığının 70 santimetreyi geçtiği Palandöken, kayak ...
Erzurum Engelli Evi hizmete açıldı
Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı Koruma Kurulu Başkanlığı ile Erzurum Ticaret ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva