ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
İspir’de feci kaza: 1 ölü
İspir’de feci kaza: 1 ölü
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
HABERLER>EKONOMİ
30 Kasım 2018 Cuma - 18:52

Tarımda besicilik gündemi

Erzurum’da Tarım ve Orman İl Müdürlüğünce düzenlenen "Küçükbaş Hayvan Yetiştiriciliği Toplantısı" Vali Okay Memiş başkanlığında yapıldı.

Tarımda besicilik gündemi

Erzurum’da Tarım ve Orman İl Müdürlüğünce düzenlenen "Küçükbaş Hayvan Yetiştiriciliği Toplantısı" Vali Okay Memiş başkanlığında yapıldı.

Tarım ve hayvancılık sektöründe önemli gündem maddelerinin görüşüldüğü toplantı Palandöken Kaymakamlığı’nda düzenlendi. Toplantıya; Sağlık Eski Bakanı ve Ak Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Recep Akdağ, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sezai Ercişli, DAP Başkanı Adnan Demir, KUDAKA Genel Sekreteri Osman Demirdöğen, Tarım ve Orman İl Müdürü Osman Akar, ilgili kurumlardan yetkiler ile sektör temsilcileri Katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Vali Okay Memiş, Erzurum’un Türkiye’nin 4. büyük coğrafyasına sahip vilayeti olduğunu ve büyükbaş hayvan varlığı bakımından ülkede ikinci, Meralar açısından da ülkenin en büyük meralarına sahip ili olduklarını söyledi.

TARIMSAL VERİLER

Tarım ve hayvancılıkta Erzurum’un potansiyelinin ve varlıklarının üst seviyelerde olduğunu ifade eden Vali Memiş, ‘Erzurum olarak Tarım ve Orman Bakanımızın ve sizlerin destekleriyle tarımda ve hayvancılıkta bir numaralı bir il olacağımıza inanıyoruz. Erzurum’un bu konuda çok ciddi bir deneyimi var. Bir ekosistem oluşmuş bunu görebiliyoruz. Öncelikle ilimizde neler yapabiliriz buna bakacağız. Büyük ve küçükbaş hayvancılıkta bir takım projeler geliştireceğiz. Güzel örneklerden yararlanarak, iyi bir koordinasyonla çok iyi neticeler alacağımıza bunu başardığımız takdirde tarım ve hayvancılıkta Türkiye’nin model ili olacağımıza yürekten inanıyorum. ’dedi.

‘Çiftçinin Morale İhtiyacı Var’

Gümüşhane Valiliği sırasında uyguladıkları yem bitkilerini destekleme modeline de değinen Vali Okay Memiş, sözlerine şu ifadelerle devam etti: ‘Gümüşhane Valiliğim sırasında il özel idaresinden iki buçuk yılda sadece yem bitkilerine iki milyon destekte bulundum. Ve o sayede 63 bin olan büyükbaş hayvan sayısı 100 bine tırmandı. Bunu Erzurum’da da KUDAKA’dan veya diğer kaynaklardan uygulayabilir miyiz buna bakacağız. Vatandaşlarımız için hayvancılık açısından en önemli şey yem bitkileridir. Eğer çiftimiz yem bitkilerini uygun maliyetlerde temin edebilirse hayvancılıktan ciddi bir gelir elde edebiliyor. Diğer yandan çiftçilerimizin morale ihtiyacı olduğunu gözlemledim. Bu işlerin önemli bir noktası da moral konusudur. Bu moral bozukluğunun önüne üniversitemizdeki akademisyenlerin destekleriyle geçeceğiz’.

Vali Memiş ayrıca kırmızı etten katma değeri yüksek ürün elde edemediklerini, hayvanların Erzurum’da kasaba veya et entegre tesisine gitmeden satıldığını, çiftçilerin bu yüzden yeterince gelir elde edemediklerini de sözlerine ekledi.

Erzurum’daki koyun ırkı cinsinin mor koyunlardan oluştuğuna dikkat çeken Ak Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Recep Akdağ, ‘Erzurum’da meraları verimli bir şekilde kullanabilir ve süt verimi yüksek etçil bir ırkın geliştirilmesini sağlayabilirsek, bu işle geçimini sağlayan vatandaşlarımızın gelirini önemli ölçüde arttırmış oluruz ’ şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından paydaş kurum yetkilileri tek tek söz alarak, görüş ve önerilerini sundu.

 
Aşık Sabit Müdami’ye vefa
 
Malezya’dan ATAUNİ’ye eğitim köprüsü
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Abdusselam EFE. 1 Aralık 2018 Cumartesi 21:36

Allah ın adı ile Rahman Rahim. Sayın Bakanımız Recep Akdağ Bey e ve Sayın Valimiz ile Sayın Belediye Başkanımıza ve Toplantıdaki Tüm katılımcılara, Selamlar ve Saygılar sunarım. Kısaca, Çiftçimizin, önemli sorunlarını buradan da, dile getirmek isterim. A- Üretme imkanı bulamamak. B- Ürettiğini satamamak. Bunlar çok önemli başlıklar. Çiftçimiz, Ziraat Bankasından genellikle eli boş dönüyor. çekasen yeterli değil, Teminatın Tarla, kefilin yok, Kredi poğanın düşük. şayet bir çiftçiden, Erzurum da, Daire veya Dükkan teminatı isteniyorsa, Kefalet için, Tarım Kredi Kooperatifinden Müteselsil kefil isteniyorsa, ben inanıyorum ki, İlimizin Çiftçilerinin % 80 i bankadan eli boş dönüyor demektir. Çözüm: A- Her tür tarımsal hibeyi iptal etmek. B- Çiftçiye 250 000 TL ye kadar, Kefilsiz ve teminatsız ve durumuna bakılmaksızın, 1 defaya mahsus Sıfır faizli, işletme ve yatırım kredisi vermek. Ayrıca Ürettiği Ürünleri, Valilik ve Kaymakamlıklarda, Çiftçi Ürünlerini Satın alma, birimleri kurarak, Çiftçiden Devletin doğrudan, Sübvansiyonla satın alması ve halka satılacak miktarı devlet araçı olarak satması. Bu günkü, Et ve Süt Kurumunun sattığı et şeklinde. Bu Uygulamalar yapılırsa, ben inanıyorum ki, İnşa Allah tarım on kat Üretken hale gelecektir. saygılar Selamlar. Allah teala ya emanet olunuz. 01.12.2018 Abdusselam EFE.

Yorumu oyla      4      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum’da 3 sektörde yatırım yoğunluğu
MAHMUT AKDAĞ-ÖZEL-
Erzurum ekonomisinin maşallahı var
MAHMUT AKDAĞ- ÖZEL-Maliye Bakanlığı Gelir idaresi Başkanlığı 2018 Ekim ...
Erzurum 7’inci sırada
MAHMUT AKDAĞ-ÖZEL- TOBB illere Göre Kurulan Şirketlerin on aylık kuruluş ...
 
"Kırsal kalkınma projelerine 92 milyon TL hibe"
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "134 kırsal kalkınma projesine ...
Erzurum’da öncelik eğitimin
MAHMUT AKDAĞ- ÖZEL/Hazine ve Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü ...
Erzurum ticaret sektöründe istikrar
MAHMUT AKDAĞ - ÖZEL - Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Ocak - Ekim dönemi ...
 
KUDAKA’da yerli ve milli yoğunlaşması
KUDAKA “Milli Teknoloji, Güçlü Sanayi Hamlesi Yolunda Sanayimizin Geleceği: ...
Erzurum’un marka payı arttı
MAHMUT AKDAĞ- ÖZEL - Erzurum marka başvurusu sayısı bakımından bölge illeri ...
Erzurum denge verileri açıklandı
MAHMUT AKDAĞ - Erzurum’da 2018’in ocak-ekim ayları kapsamında kişi başına ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva