ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
TOBB’dan Karaca’ya başarı plaketi
TOBB’dan Karaca’ya başarı plaketi
Mart ayı bilimsel teşvik ödülleri sahiplerini buldu
Mart ayı bilimsel teşvik ödülleri sahiplerini buldu
Yücelik ailesi yasta
Yücelik ailesi yasta
Erzurum’da DEAŞ operasyonu
Erzurum’da DEAŞ operasyonu
Erzurum’da Narkoçelik-15 operasyonu
Erzurum’da Narkoçelik-15 operasyonu
HABERLER>EKONOMİ
7 Mart 2013 Perşembe - 19:57

Tarım’da eğitim dönemi

Ekonomisi tarıma dayalı olan Erzurum’da, tarımsal alt yapının güçlendirilmesi, tarımsal faaliyetlerde kalite ve verimliliğin artırılması için eğitim çalışmalarına ağırlık verildi.

Tarım’da eğitim dönemi

İhsan KUMRU
Tarımsal Yayımı Geliştirme Projesi ( Tar-Gel) projesi kapsamında Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğüne bağlı ziraat Mühendisi ve veteriner hekimlerine yönelik intibak eğitimi verildi.
KATILIM
Doğu Anadolu Tarımsal Araştırma Enstitüsü (DATAE)  Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen eğitim seminerine GÜBRETAŞ Genel Müdürü Osman Balta, GÜBRETAŞ Genel Müdür Yardımcısı Tahir Okutan, Tarım Kredi Kooperatifleri Erzurum Bölge Müdürü Ömer Efe ve Erzurum Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Zekeriya Erdurmuş  katıldı.
ERDURMUŞ PROJEYİ ANLATTI
Erzurum Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Zekerriya Erdurmuş, proje hakkında bilgi verdi. 18 Şubat-8 Mart tarihleri arasında İl Müdürlüğünün koordinatörlüğünde intibak eğitimi gerçekleştirildiğini belirten Erdurumuş, 27 veteriner hekim 39 mühendis ataması ile birlikte toplamda 193 TARGEL personelin tarımsal yayımın gelişimi için köylerde  hizmet verdiğini söyledi.
TARGEL YAKLAŞIMI
TARGEL yaklaşımı hakkında bilgi veren Erdurumuş, “ Ülkemizde uygulanan Köy Merkezli Tarımsal Üretime Destek Projesinden elde edilen deneyimler ışığında yayım hizmetlerinin daha aktif ve verimli bir şekilde köy ve beldelerde yürütülmesini sağlamak amacıyla Tarımsal Yayımı Geliştirme Projesi ( Tar-Gel) uygulamaya konmuştur. Tarımsal Yayımı Geliştirme Projesi; köylerde çiftçi ile birlikte yaşayıp Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızın yaptığı yeniliklerden köylüleri haberdar edip, tarımsal gelişimi artırmak, çiftçinin merasında, bahçesinde, tarlasında, ahırında çiftçiyle birlikte olup, çiftçiye yeni tarım tekniklerini anlatmak ve bu yeniliklerle buluşturmayı amaçlayan bir uygulamadır. “dedi.
TARIMSAL EĞİTİM
Erzurum’da tarımsal eğitim kapsamında  193 TARGEL personelinin intibak eğitimine alındığını ifade eden Erdurmuş, “ Eğitim çerçevesinde bakanlığımızın teşkilat yapısı, kuruluş ilkeleri, genel müdürlükleri,  il-ilçe müdürlüklerimizin teşkilat yapısı, çalışma konuları ve projelerinin anlatıldı. Yanı sıra sektör paydaşları olan Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürlüğü, GÜBRETAŞ, TKDK, Veteriner Araştırma Enstitüsü, TMO, EBK, DAP, KUDAKA, ZİRAAT BANKASI, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Orman Bölge Müdürlüğü, Kooperatif temsilcilerinin kurumsal tanıtımı yapıldı” şeklinde bilgi verdi. 
ÇİFTÇİ GİRDİLERİNE DESTEK
GÜBRETAŞ Genel Müdürü Osman Balta şirketin 10 yıl önce yüzde 15 civarında olan pazar payını yüzde 30'lara, konsolide cirosunu ise 2 milyar liranın üzerine taşımayı başardığını kaydetti. Balta,”  60 yılı aşan köklü tecrübeleriyle son yıllarda her açıdan büyük bir başarı ivmesi yakaladık. Şirketin 10 yıl önce yüzde 15 civarında olan pazar payını yüzde 30'lara, konsolide cirosunu ise 2 milyar liranın üzerine taşımayı başarmıştır. 6 Milyon avroluk yeni bir proje hayata geçirmeyi hedefliyoruz. Türkiye’nin her yerinden üretecimiz artık internet üzerinden tek bir tıklamayla istediği gübre ihtiyacını karşılayabilecek. Bu şekilde verimliliği artırmış olacak. GÜBRETAŞ'ın son yıllardaki istikrarlı büyümesini geleceğe taşımak için yeni atılımları sürdürüyoruz. “ dedi.
EFE’NİN SUNUMU
Tarım Kredi Kooperatifleri Erzurum Bölge Müdürü Ömer Efe, Tarım Kredi Kooperatiflerinin misyonu ve vizyonu hakkında  açıklamada bulundu. Efe, “ Tarım Kredi Kooperatifleri misyonu, ortaklarının ve genel anlamda Türk çiftçisinin her türlü ihtiyaçlarını karşılamaya dönük mal ve hizmetleri zamanında, güvenilir, kaliteli ve uygun şartlarda sağlamayı ve ürünlerini pazarlamayı, Türk tarımını çevreye ve doğaya saygılı, sürdürülebilir en üretken sektör yapmayı amaçlar. Vizyonumuz  Türkiye’nin tarımsal kredi ve girdi lideri, çiftçilerin sosyoekonomik güvencesidir. “dedi

 

 
Dikkat denetleme var..!
 
‘Kadınlar değerlerimizin temsilcisi’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ticarette kardeşlik köprüsü
Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) ile kardeş oda olan Aydın Ticaret ...
Tarımsal istihdam verileri açıklandı
Erzurum istatistik Bölgesinde, tarımsal istihdam oranının düştüğü açıklandı.
Karadayı’dan ucuz et önerisi
Et ve balık Kurumu stoklarının etle dolu olmasının kesimi durdurma noktasına ...
 
Poyraz’a Vergi Haftası kutlaması
Özel Erzurum Şifa Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Sabahattin Dalga, Vergi ...
Yoksulluk sınırı 2.9 bin TL
Memur-Sen’in açlık ve yoksulluk araştırmasına göre, Şubat ayında açlık ...
Ekonomide AYTO-ETSO işbirliği
Aydın Ticaret Odası (AYTO) Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Hakkı Dokuzlu, ...
 
DASİDEF Pozitif Ayırımcılık istedi
DASİDEF Başkanı Osman Dolar, bölgenin kalınmasının hayvancılık ve tarım ...
‘İş birliği moda değil, ihtiyaç’
ERGİAD bilgilendirme etkinlikleri devam ediyor. ERGİAD Eğitim çalışmaları ...
1 yılda yüzde 177’lik artış
ÖZEL-Erzurum’dan şubat ayında yapılan ihracat tutarı 2012 yılının aynı ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva