ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Jandarmadan kaçakçılık operasyonu
Jandarmadan kaçakçılık operasyonu
Silah ve tarihi eser kaçakçılarına operasyon
Silah ve tarihi eser kaçakçılarına operasyon
5 ilde ‘Sibergöz-33’ operasyonu
5 ilde ‘Sibergöz-33’ operasyonu
Kaçakçılık operasyonu: 5 gözaltı
Kaçakçılık operasyonu: 5 gözaltı
ATAUNİ’de 4 bölüm daha akredite edildi
ATAUNİ’de 4 bölüm daha akredite edildi
HABERLER>EKONOMİ
18 Mayıs 2011 Çarşamba - 04:11

Tarım Kredi’den çağdaş açılım

Tarım ve Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Müdürü Abdullah Kutlu, "Ortakların temel ihtiyaçlarına daha hızlı, rasyonel ve sürdürülebilir biçimde cevap verebilecek ve daha rekabetçi bir zihniyetle çalışacak bir işletme stratejisine kavuşturmak için çalışıyoruz" dedi.

Tarım Kredi’den çağdaş açılım

BAYRAM KILINÇER(İHA) - Tarım ve Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Müdürü Abdullah Kutlu, "Ortakların temel ihtiyaçlarına daha hızlı, rasyonel ve sürdürülebilir biçimde cevap verebilecek ve daha rekabetçi bir zihniyetle çalışacak bir işletme stratejisine kavuşturmak için çalışıyoruz" dedi.
KUTLU’NUN SUNUMU
Rixos Otel'de gerçekleştirilen 'Uluslararası Kooperatifçilik Konferansı'nda Tarım ve Kredi Kooperatifleri'nin 2011-2023 Strateji Belgesi ve Eylem Planı'nı sunum şeklinde açıklayan Kutlu, Tarım Kredi Kooperatiflerini, dünya kooperatifçiliğindeki gelişmeler de dikkate alınarak kendi içsel dinamiklerini katılımcı bir yaklaşımla harekete geçirmek ve değişen küresel ve yerel piyasa koşullarına daha hızlı bir biçimde adapte olabilecek, ortaklarının temel ihtiyaçlarına daha hızlı, rasyonel ve sürdürülebilir biçimde cevap verebilecek ve daha rekabetçi bir zihniyetle çalışacak bir işletme stratejisine kavuşturmak için çalıştıklarını söyledi.
KOOPERATİFÇİLİK STRATEJİSİ
Kutlu, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nın Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ve Türkiye Milli Kooperatifler Birliği ile ortaklaşa yürüttüğü Kooperatifçilik Strateji Belgesi çerçevesinde; Tarım Kredi Kooperatifleri'ni kurumsal olarak güçlü bir yapıya kavuşturmak için gerekli mevzuatları düzenlemek, 21. yüzyıl şartlarına uygun, gelişen teknolojilere açık bir kurum modeline kavuşturmak, içsel dinamiklerini bilgi birikimi, kurumsal hafıza, tecrübeleri katılımcı bir yaklaşımla harekete geçirmek, ortaklarının temel
ihtiyaçlarına daha hızlı, rasyonel ve tatminkar biçimde cevap verebilmek ve daha rekabetçi bir zihniyetle çalışacak bir işletme stratejisine kavuşturmayı hedeflediklerini belirtti.
BANKACILIK AÇILIMI
Tarım Kredi Kooperatifleri'nin, ortaklarının ve genel anlamda Türk çiftçisinin her türlü ihtiyaçlarını karşılamaya dönük mal ve hizmetleri zamanında, güvenilir, kaliteli ve uygun şartlarda sağlamayı ve ürünleri pazarlamayı, Türk tarımını çevre ve doğaya saygılı, sürdürülebilir en üretken sektör yapmayı amaçladığını kaydeden Kutlu, "Birim kooperatiflerin teşkilat yapısı güçlendirilerek, ortak ve personelin kooperatifin gelişmesine katkıları artırılacaktır. Bölge Birliklerinin teşkilat yapısı daha dinamik hale getirilecektir. Merkez Birliği'nin teşkilat yapısı temel fonksiyon alanlarında yoğunlaşacak ve ihtisas kuruluşları arasında eşgüdüm sağlayacak bir konuma getirilecektir. Kredi işlemlerinin rasyonalizasyonu, kredi almak kolaylaştırılacaktır. Tarım kredi bankacılık hizmetlerine hazırlanacak, personeli eğitimden geçirilecektir. Tarım Kredi Kooperatifleri sistemi kendi bankasına kavuşacaktır. Kırsal kesimin tasarruflarını Tarım Kredi Bank toplayacaktır. Kredi kaynakları yeterli düzeye gelecek ve mali bağımsızlığa kavuşulacaktır. Tarımın sigortası Tarım Kredi tarafından yapılacaktır" dedi.
Kutlu, stratejilerin konu başlıklarını ise şöyle açıkladı:"Ortaklarının ürünlerinin iç ve dış pazarlarda değerlendirilmesine dönük dinamik bir pazarlama ağı oluşturma, Kooperatiflerin sosyal kapital (yetenek) ihtiyaçlarını karşılamayı ve kooperatif kültürünü bir yaşam biçimine dönüştürmeyi amaçlayan şeffaf ve katılımcı bir insan kaynakları yönetimi, Kooperatif yönetimleri ve çalışanların hizmet kalitesini ve faaliyetleri arttırmayı, yolsuzlukları önlemeyi, eğitim ve rehberlik işlevini ön plana çıkarmayı amaçlayan ve geleneksel yöntemleri aşan bir teftiş ve denetim hizmeti,Doğaya, çevreye, işçi haklarına ve içinde bulunduğu topluma saygılı, kırsal kesimde özellikle kadın ve gençlere istihdam sağlamayı ve yoksullukla savaşımı ilke edinen bir kurumsal sosyal sorumluluk anlayışı,
Kooperatif eğitimi yolu ile halkın bilinçlendirilmesinde, kooperatiflere destek hizmetlerinin geliştirilmesinde, tarımsal alanda yatırım yapılmasında ve kırsal yaşamın iyileştirilmesinde devlet ile "eşit koşullarda" ortaklık ve işbirliği, Kooperatif politikasının geliştirilmesine ve karşılıklı ekonomik menfaatlerin güçlendirilmesine dönük alanlarda yoğunlaşmış ulusal ve uluslararası kooperatiflerle iş birliği, Birim Tarım Kredi Kooperatifi, ortakların değişen ihtiyaçlarına zamanında ve tatminkar cevap verecek biçimde yapılandırılacaktır. Bu dinamik yapının kuruluşunda aşağıdaki önerilen unsurlar göz önünde bulundurulacaktır."
 

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hizmet Birliği encümenleri belirlendi
Pasinler Köylere Hizmet Götürme Birliği Olağan Toplantısını Kale Otel ...
İspir’de ‘Sürdürülebilir Marka’ yaklaşımı
Erzurum İspir’de yetişen ve ünü yurt dışına ulaşan İspir kuru fasulyesi ...
Hedef daha fazla istihdam
Erzurum’da 2010’da en fazla prim ödeyen kuruluşlar arasında ilk sırayı, ...
 
Hayvancılığa dört dörtlük destek
Hükümet, seçime sayılı günler kala hayvancılığa yönelik önemli kararlar ...
İstihama yerel yönetim katkısı
Aziziye Belediyesi bünyesinde açılan “İpek Halı Dokuma” kursuna katılan ...
SODES’le hem sanat hem meslek edindiler
Erzurum Girişimci Kadınlar Derneği’nce (Er-Kadın) Sosyal Destek Programı ...
 
İşsizlere müjdeli haber
İstihdamda, bir yıldan fazla işsiz kalanlara, ailede başka çalışanı olmayanlara ...
Vergide ‘kurumsal’ başarı
Erzurum, 2010 Yılı Vergilendirme Dönemi’nde, Gelir Vergisi’nde olduğu ...
Pirim şampiyonları açıklandı
SGK İl Müdürü Hulusi Bumin, 2010 yılında en yüksek prim ödeyen ilk 10 ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva