ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
19 terörist etkisiz hale getirildi
19 terörist etkisiz hale getirildi
Aras coştu
Aras coştu
Erzurum Tarih Derneği genel kurulunu tamamladı
Erzurum Tarih Derneği genel kurulunu tamamladı
Dezenformasyon Bülteni yayımlandı
Dezenformasyon Bülteni yayımlandı
'Kalkınma Yolu' mutabakat zaptı imzalandı
'Kalkınma Yolu' mutabakat zaptı imzalandı
HABERLER>EKONOMİ
4 Mart 2014 Salı - 02:59

Tarım Kredi’den borçlu çiftçilere müjde

İHSAN KUMRU-Tarım Kredi Kooperatifi Erzurum Bölge Birliği Müdürü Ömer Efe, Kooperatif olarak ortaklara kullandırılan kredilerden, 31.01.2014 tarihine kadar ödenemeyen her türlü takipteki kredi borçlarına taksitli ödeme kolaylığı imkânı getirildiğini söyledi.

Tarım Kredi’den borçlu çiftçilere müjde

Tarım Kredi Kooperatifi Erzurum Bölge Birliği Müdürü Ömer Efe, Kooperatif olarak ortaklara kullandırılan kredilerden, 31.01.2014 tarihine kadar ödenemeyen her türlü takipteki kredi borçlarına taksitli ödeme kolaylığı imkânı getirildiğini söyledi.

Tarım Kredi Kooperatifi Erzurum Bölge Birliği Müdürü Ömer Efe,borçlu çiftçiye sağlanacak ödeme kolaylığı hakkında bilgi verdi.

Efe, “Kooperatiflerimizce ortaklara kullandırılan kredilerden, 31.01.2014 tarihine kadar ödenemeyen her türlü takipteki kredi borçlarına ilişkin defaten ya da taksitli ödeme kolaylığı imkânı getirilmiştir.Takipteki krediler hesabına aktarıldıkları tarihten itibaren temerrüt faizi yerine normal faiz oranı üzerinden basit usulde yapılacak hesaplamayla borç tutarı yeniden hesaplanacaktır.

Hesaplanan yeni borç; ortaklar, kefiller ve varislerden birisi tarafından defaten ödenebileceği gibi taksitle de ödenebilecektir. Buna göre; Defaten Ödeme Kolaylığı Uygulaması:31.01.2014 tarihi itibariyle kanuni takip hesaplarında kayıtlı borcu bulunanlar ile borçla ilgililer ortaklar, kefiller ve varisler defaten ödeme uygulamasından yararlanabilecektir.Taksitli Ödeme Kolaylığı Uygulaması:  Hayvancılık kredilerine ait takipteki borçlarını 31.12.2014 tarihine kadar taksitlendirmek isteyenler, temerrüt faizi yerine normal faiz oranı üzerinden basit usulde yapılanacak yeni borcun asgari yüzde 20’sini peşin ödeyerek, kalan kısmını yıllık taksitlerle en fazla 3 taksit vadesinde ödeyebileceklerdir. 01.01.2011 tarihi itibariyle idari takip hesaplarında borcu bulunan ortak ve borçla ilgililerden (kefiller, varisler, teminat borçluları gibi senet veya taahhüt alınarak taksitlendirme yapabileceklerdir. Taksitli ödeme Kolaylığının Kapsamı; Senet düzenleme tarihi 30.01.2004 öncesi senetler için yapılacak taksitlendirmelerde kefil ve teminat alınmadan ödeme taahhüdü alınmak suretiyle asgari yüzde 20’sini peşin ödeyerek ödeme kolaylığından yararlanabileceklerdir.  Senet düzenleme tarihi 30.01.2004 sonrası alacaklardan kefil ve yeni teminat bulamayan ortaklar için ödeme kolaylığı kapsamında hesaplanan borç tutarının % 50’sini ödemek kaydı ile ödeme taahhüdü alınmak suretiyle ödeme kolaylığından yararlanabileceklerdir. Kefil ve yeni teminat verebilmeleri halinde ise, en az yüzde 20’sini peşin ödemeleri kaydıyla bu kolaylıktan yaralanabilecektir. Bu ve benzeri ödeme kolaylıklarından daha önce yararlanmış ortaklarımızda bu uygulamadan istifade edebileceklerdir.  Bu ödeme kolaylığı ile yapılan bazı hesaplamalarda yüzde 70’lere varan indirim söz konusu olduğu gibi, daha önceden kısmı ödeme yapılmış olanlarda borcun tamamen kapandığı tasfiye olduğu görülmektedir. Bu imkânlardan yararlanabilmek için ortağı olunan Tarım Kredi Kooperatifine borçlunun kendisinin, kefillerinin veya varislerinden birisinin en geç 31.12.2014 tarihine kadar yazılı olarak müracaat etmesi gerekmektedir. Konu hakkında bilgi edinmek için ortaklarımızın en yakın kooperatiflerimize veya Bölge Birliği ile temasa geçmeleri menfaatlerine olacaktır.Köklü Geçmişten Güçlü ve Aydınlık Geleceğe.” dedi

 
Öğretmen servisi kaza yaptı: 12 yaralı
 
Rekor Erzurum Bölgesinde
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Palandöken’de tapu seferberliği
Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, geçmiş yıllar da yapılmış ...
Küçük esnaf destek bekliyor
İHSAN KUMRU-Büyük alışveriş merkezlerinin sayısının her geçen gün arttığı ...
Saka’dan kredi değerlendirmesi
İHSAN KUMRU-S. S. Kazım Karabekir Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet ...
 
Erzurum ocak ayı senet verileri açıklandı
MAHMUT AKDAĞ-TBB Risk Merkezi 2014 yılının ilk protestolu senet verilerini açıkladı
Erzurum’da ihracat, Doğu’da ithalat önde..
MAHMUT AKDAĞ-Erzurum’da dış ticaret toplamı içinde ihracatın payı yüzde ...
Erzurum’da mikro KOBİ’lere eğitim desteği
"KGF, Mikro KOBİ`leri Bankalar ile Buluşturuyor" bölge seminerlerinin ...
 
TZOB Kuraklık Risk Tahmin Raporu açıklandı
Bayraktar, “Tahminimiz buğdayda Burdur’da yüzde 35, Adana, Eskişehir, ...
Ekmek parası engel tanımıyor
35 yıldır çatı ustalığı yapan İsmail Yılmaz ve Yunus Altınsoy, mesleklerini ...
Erzurum dış ticaret verileri açıklandı
MAHMUT AKDAĞ-Ekonomi Bakanlığı Ocak 2014 dönemi dış ticaret verilerini ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva