ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
 Erdem’den Türkçe hassasiyeti vurgusu
 Erdem’den Türkçe hassasiyeti vurgusu
Erzurum SYDV verileri açıklandı
Erzurum SYDV verileri açıklandı
Oltu Derebaşı’nda gölet taştı
Oltu Derebaşı’nda gölet taştı
Askeri bando 19 Mayıs konseri büyük ilgi buldu
Askeri bando 19 Mayıs konseri büyük ilgi buldu
Tanfer: ’19 Mayıs milli uyanışın sembolü’
Tanfer: ’19 Mayıs milli uyanışın sembolü’
HABERLER>EKONOMİ
3 Kasım 2010 Çarşamba - 06:19

Tarım Kredi’den basın açılımı

Tarım Kredi Kooperatifleri Bölge Birliği Müdürlüğü gazetecilerle bir araya geldi "Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki çiftçi ve besicilerde sigorta ve borç ödeme kültürünün yok denecek kadar az olduğunu belirten Bölge Müdürü Efe, "Eskiden kalan bir alışkanlıkla çiftçi ve besici sigorta kavramına pek güvenmiyor." dedi.

Tarım Kredi’den basın açılımı

" Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki çiftçi ve besicilerde sigorta ve borç ödeme kültürünün yok denecek kadar az olduğunu belirten Tarım Kredi Kooperatifleri (TKK) 13. Bölge Müdürü Ömer Efe, "Eskiden kalan bir alışkanlıkla çiftçi ve besici sigorta kavramına pek güvenmiyor." dedi.
Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Erzurum Bölge Birliği Müdürlüğü gazetecilerle bir araya geldi. Palandöken Palan Otelde gerçekleşen programa Erzurum Bölge Birliği Müdürü Ömer Efe, Müdür Yardımcıları Köksal Ejderoğlu, Yavuz Aksakallı, Fatih Özdemir, Yönetim Kurulu Başkanı Rıfat Bezginoğlu ve gazeteciler katıldı.
Efe, ülke genelinde ve Doğu Anadolu Bölgesi'nde geçmişte yaşanan bazı olumsuzluklar nedeniyle çiftçi ve besicinin sigortaya kavramına uzak olduğunu söyledi. Bitkisel üretimde risk açısından önemli bir noktada Erzurum ve diğer bölge illerinin bulunduğunu anlatan Efe, "Sigorta sektörünün maalesef Türkiye'de geçmişten beri sicili pek iyi değil. Hayvan ve bitkisel ürünlerin sigortalanması konusunda yeni yeni bilinçlenme başlıyor. Bu arada borç ödeme kültürü ise çok az. Bu da sosyo- ekonomik nedenlerden kaynaklanıyor." dedi.
//EFE BİLGİ VERDİ
Efe, "1975 yılında kurulan Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Erzurum Bölge Birliği Müdürlüğü, çalışma alanındaki Kars, Ağrı, Ardahan ve Erzurum olmak üzere 5 ilde 53 birim kooperatifi ile 31 bin kayıtlı ortağı ve 124 bin üretici ile çalışmalarına devam etmektedir. 2010 yılı ilk 10 aylık dönemde, kooperatiflerden üreticilerimizin ihtiyacı olan yem, gübre, tohum, motorin, tarım araç gereç, kömür başta olmak üzere tüm tarımsal girdi ve gıda maddeleri ihtiyaçları karşılanarak 2010 yılının ilk on ayında toplam 25 milyon 652 bin 300 TL satış gerçekleşmiş ve geçen yıl aynı döneme göre yüzde 22 artış sağlanmıştır. Üreticilerimize daha iyi, hızlı ve zamanında hizmet verebilmek amacıyla akaryakıt tanker filomuz yenilenmiş olup toplam taşıma kapasitemiz 65 bin litreye ulaşmıştır. 2010 yılı Ağustos ayında uygulamaya konulan 5 yıl vadeli sıfır faizli hayvancılık kredileri kapsamında bugüne kadar 40 ortağa 306 adet damızlık duve verilmiş ve 1 milyon 681 bin TL kredi kullandırılmıştır" dedi.
//KURBANLIK SATIŞI
Çiftçi ve besici ortaklarından borçlarına karşı satın aldıkları büyük ve küçükbaş hayvanlardan kurbanlık olarak satış yapmaya başladıklarını anlatan Ömer Efe, prensip kararı olarak dişi kurbanlık satmayacaklarını dile getirdi. Köşk köyü yakınlarındaki Hayvan Toplama ve Değerlendirme Merkezi'nde 70 baş kurbanlık hayvan bulunduğunu ve bunların tamamının erkeklerden oluştuğuna işaret eden Efe, "Prensip kararı aldık. Hayvan Toplama Merkezimizdeki dişi hayvanları kurbanlık olarak satmayacağız, sadece erkekleri satacağız." bilgisini verdi.
//BORÇ YAPILANDIRMASINA İLGİ AZ
TKK ortaklarına kullandırılan kredilerin geri dönüşümünün az olduğunu ancak borçların yeniden yapılandırılmasıyla haziran ayından bu yana 466 ortağın müracaat ettiğini ifade eden Ömer Efe, "Kurban Bayramı'ndan sonra borç yapılandırmasında artış bekliyoruz. Bugüne kadar isteğimiz sayıya ulaşamadı borçlandırma. 31 Aralık'a kadar bu sayının artmasını bekliyoruz." görüşlerine yer verdi. Üreticinin ciddi gelir elde edemediği için aldığı krediyi ödemekte güçlük çektiğinin altını çizen Ömer Efe, "Çiftçi ödeyeceği krediyi almalı. Biz de ödeyemeyecek olanlara artık kredi vermiyoruz. Profesyonelleştik." şeklinde konuştu.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Emeğe yazık. 3 Kasım 2010 Çarşamba 10:49

Zırt, pırt yapılandırma ve af çıkarsa ilgi tabiki az olacak. Borcunu gününde ödeyen keriz yerine konuyor. Zaten ordan faizle kredi alan helal emeğine birde haram katmış oluyor ki birdaha iflah olamıyor.

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum’un tarım çelişkisi
Erzurum’da henüz bir yaşını bile doldurmamış olan ve halk arasında ‘dana’ ...
Kurban pazarında denetim beklentisi
Kurban Bayramı'na sayılı günler kala Erzurum Hayvan Pazarı'nda canlılık ...
Tarım İl Müdürlüğü sözleşmeli personel alacak
Erzurum Tarım İl Müdürlüğü, ilçe ve köylerdeki sözleşmeli personel ihtiyacını ...
 
Oltulu Balcılardan örnek dayanışma
Oltulu bal üreticileri, ürettikleri balları bir marka adı altında satışa ...
SODES’te yeni süreç
Devlet Bakanı Yılmaz, Sosyal Destek Programına 2011 yılı için 200 milyon ...
57 projeye SODES desteği
DPT tarafından yürütülen Sosyal Destek Programı , Erzurum’da büyük ilgi ...
 
KUDAKA bölgesel kalkınmada tek adres
Türkiye genelinde güdümlü proje desteği, doğrudan faaliyet desteği, teknik ...
Kahvehaneciler de zam istiyor
Erzurum Otelciler ve Kahvehaneciler Odası, çay ve otel fiyatlarına zam ...
Cepte Çin oyunu
Elektronik ev eşyaları, ayakkabı, gözlük derken, Çin mal cep telefonları ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva