ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Atatürk Üniversitesi yeniden akredite edildi
Atatürk Üniversitesi yeniden akredite edildi
ETD ve  Türk Ocakları’ndan 24 Nisan tepkisi
ETD ve  Türk Ocakları’ndan 24 Nisan tepkisi
TÜBİTAK başarıyı ödüllendirdi
TÜBİTAK başarıyı ödüllendirdi
Tunceli yolunda heyelan tehlikesi
Tunceli yolunda heyelan tehlikesi
Ermenilerin katlettiği şehitler dualarla anıldı
Ermenilerin katlettiği şehitler dualarla anıldı
HABERLER>GUNCEL
29 Nisan 2009 Çarşamba - 04:46

Tarihin Tanığı, Ermeni zulmünü anlattı

Ermenilerin1918 yılının Mart ve Nisan aylarında Kars'ın Kağızman ilçesine bağlı Çeperli köyünde yapmış olduğu katliamının canlı tanığı 99 yaşındaki Çelik, “Ermeniler bize yaptığı zulmü kimseye yapmadı. Küçücük çocukları süngülere takarak öldürdüler. Onlar bize zulüm etti. Türkiye onlara zülüm etmedi. Türkiye soykırım yapmadı, Ermeniler Türkleri katletti.”dedi.

Tarihin Tanığı, Ermeni zulmünü anlattı

Ermenilerin1918 yılının Mart ve Nisan aylarında Kars'ın Kağızman ilçesine bağlı Çeperli köyünde yapmış olduğu katliamının canlı tanığı 99 yaşındaki Müslüm Çelik, o günleri anlattı.
ABD Başkanı Barack H. Obama, Ermenilerin soykırımın yıldönümü olarak kabul ettiği 24 Nisan mesajında, 'Soykırım' yerine 'Büyük felaket' sözcüğünü kullanması üzerine Müslüm Çelik, o günlerde neler yaşadıklarını anlattı.
TÜRKLERİ ALDATTILAR
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlık kimliğinde Hicri takvime göre 1331 doğumlu olarak görünen Müslüm Çelik, Ermeni katliamında neler yaşandığını kendi gözleriyle gördüğünü söyledi. Ermenilerin kendilerine silahları bırakmaları durumunda hiçbir zarar görmeyeceklerini söylediğini belirten Çelik,"Halkımızdan bir kısmı buna inandı. Belli bir süre sonra Ermeniler Kağızman'a girdi ve halkı dışarı çıkardı. Daha sonra Kağızman'da bulunan Müslümanları öldürmeye başladı. O ödemin Milli Şura komutanı Kağızman'da kalan diğer Müslümanları dağa çıkartıyor. Orada ölenler oluyor, diğerleri de yaşıyor. Kağızman merkezde katliamlarını yapan Ermeniler bu kez köylere geldi. Yolculuk yapan Müslüman Türkleri öldürmeye başladı Ermeni. Çevrede bulanan 4 köyün halkını Ermeni, Çeperli'ye getirdiler. O dönemi gözümle gördüm ve birebir yaşadım. 4 tane silahımız olsaydı onları öldürürdük ama silahımız yoktu. Daha önceden Ermenilerin barış lafına inanan iki kişi, Ermenilere ekmek ve tuz götürüyorlar barıştık diye. Ermeniler bu iki kişiyi vuruyor bunu gören köylüler kaçışmaya başladı. Altı ermeni askerleri kaçışan köylüyü biraya getirdi. Köylüleri yakmak için odalara dolduruyorlar ama gaz yağı bulamıyorlar. Daha sonra odalarda bulunan köyün ileri gelenleri komite sizi çağırıyor bahanesiyle dışarı çıkardıklarını kılıç ve süngüyle dörder dörder öldürmeye başlıyor Ermeni askerleri, Müslüman Türkleri. Böylelikle öldürdükleri Müslüman Türk sayısı 3 bin civarındadır. Sadece 500 kişi bizim köyümüzden katledildi" dedi.
ERMENİLER KÖYLÜLERİN ÜZERİNDE MANDA DOLAŞTIRDILAR

Ermenilerin yapmış olduğu katliamının canlı tanığı Müslüm Çelik, "Ermeniler katliamı yaptıktan sonra bu kez de ölenlerin üzerine bir daha süngüleriyle vurmaya başlıyorlar. Bu da yetmemiş gibi cenazelerin üzerine ot dağıtıyorlar. Ot üzerinde mandaları dolaştırıyorlar. Ölmeyen yaralı çok fazlaydı oların içinde. O yaralılarında çoğunu o mandalar öldürüyor. Onların içerisinde amcam da vardı. Cenazelerin içerinden çıkardığımızda, vücuduna 14 süngü girmişti. Bu katliamdan 4 tane kız çocuğu olmak üzere toplam 6 kişi sağ çıktı. İki yetişkinin kulakları kopmuştu. Kötek köyünden bir kızın burnu kopmuştu. Katliam sonrası Ermeniler köyde oturup yemek yemişler. Biz kalanlar da gece derelerden Zenehani köyüne kadar gittik. Ermeni bir gece burada kaldıktan sonra gittiler. Zenehani köyüne gittiğimizde duyduk ki Osmanlı askeri geliyor. Aynı gün köyümüze geldik. Köyümüze geldiğimizde cenazeler yerde. Çamışlı köyünden araba getirdiler. Erkeklerin cenazeleri arabalarla taşıdık hendeklere gömdük. Kadınları ise ilerdeki kabristana gömdük. Ermeniler yine bu civarda yine iki gün kaldılar. O sırada da Türk ordusu geldi. Doğu Anadolu Bölgesi'nden eli silah tutan gençleri asker diye topladılar. Ermeniler bölgeden çekildi Türk Ordusu burada kaldı" diye konuştu.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
selcuk 26 Kasım 2011 Cumartesi 09:03

http://www.antoloji.com/kagizmanda-ermeni-zulmu-siiri/ Bu siteden aldıgım bir erzurum doğumlu şaiirin şirini yazdım sayğılarımla. Kağızmanda Ermeni Zulmü Toplayıp Türkleri doldurdular dama zalimler kıydılar binlerece cana toplu kıyım yaptılar bunca insana yanıyor sönmedi ermeni kini yaşlı çocuk kadın kız kızanı soktular süngüyü yaktılar canı ateşe verdiler bütün evi damı yanıyor sönmedi ermeni kini ellerinde can verdi yüklü kadınlar bebeyi çıkarmak için karnını yardılar kızgın tandırları mezar yaptılar yanıyor sönmedi ermeni kini Türkü kesip doğramaktan doymadı ahırlarda canlı hayvanda koymadı canlı yok şehitleride sayan kalmadı yanıyor sönmedi ermeni kini ermeni kaçarken bile kesti körpe çocukları ağaçlara astı yaşlı eşleri ateşli ocaklara bastı yanıyor sönmedi ermeni kini burda beslenip size destek olanlar sonradan saklanıp türk ismi alanlar yine arkadan hile tezgah kuranlar yanıyor sönmedi ermeni kini Medyada türke kin kusanlar hepimiz ermeniyiz diye azanlar şimdi gerçek kimliği ile yazanlar yanıyor sönmedi ermeni kini dünyayı uyutup,nasılda kandırdılar kesen yakan,yalan, çalan onlar utanmazlar elinizde hala kanlar yanıyor sönmedi ermeni kini Kemal Gülal

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kriz turizmi vurdu
A.TÜRKEZ/İHA/Palandöken Kayak Merkezi’nde 2008-2009 kış sezonunda yeterli ...
GSF’den Türk El Sanatları’na destek
Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından “İpek Halı ve ...
Kendini arayan şehir…
Samet ÖZÜNAL/GHA/Erzurum, ekonomik ve sosyal değerleriyle, özellikli bir ...
 
“Gerçeği niçin görmüyorsunuz?”
Yakutiye Belediye Başkanı Korkut, ABD Başkanı Obama’nın 24 Nisan’da yaptığı ...
Vali Bulut’tan örnek girişim..
Çevre ve Orman İl Müdürlüğü tarafından yürütülen “Her Okula Fidan Kampanyası” ...
Erzurum Garı 70. yaşında
TCDD Erzurum Gar Müdürlüğü, açılışının 70’inci yılını, meşhur ‘Hicaz Demiryolu ...
 
Kılınboz veda etti
Erzurum Su ve Kanalizasyon İşleri (ESKİ) Genel Müdürlüğü görevinden emekliye ...
Ermeni vatandaşlardan "soykırım" iddialarına tepki
Kastamonu'nun Taşköprü ilçesi Kapaklı köyü Tütenli Mahallesi'nde 300 yıldır ...
Acı Gerçek…
Doğu Anadolu Bölgesi’nde her 2.6, Erzurum’da ise her 3 kişiden biri yeşil ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva