ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
HABERLER>EKONOMİ
9 Ocak 2020 Perşembe - 04:00

Tarihi açılış

Dönmez, “Bugün TürkAkım’da nihayete ulaşmanın gururunu yaşıyoruz. TürkAkım bölgemizin istikrarına katkı sunan, uluslararası enerji piyasalarına sürdürülebilirlik kazandıran stratejik bir proje, Karadeniz derinliklerine atılmış tarihi bir imzadır.' dedi

Tarihi açılış

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, “Bugün TürkAkım’da nihayete ulaşmanın gururunu yaşıyoruz. TürkAkım bölgemizin istikrarına katkı sunan, uluslararası enerji piyasalarına sürdürülebilirlik kazandıran stratejik bir proje, Karadeniz derinliklerine atılmış tarihi bir imzadır. İnanıyorum ki TürkAkım’ı başarı ile nihayete erdirdiğimiz gibi Akkuyu nükleer güç santralini de söz verdiğimiz şekilde devreye alacağız” dedi.

TürkAkım Projesi'nin açılış töreninde konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, projenin önemine değinerek, “Geçen yıl İstanbul’da TürkAkım deniz bölümü töreninde bir aradaydık. İki ülke o gün dünyaya güçlü bir mesaj verdi. Her türlü engellemeye rağmen karşılıklı güven, güçlü iradenin önünde hiçbir gücün duramayacağını göstermiş oldu. Bugün TürkAkım’da nihayete ulaşmanın gururunu yaşıyoruz. TürkAkım bölgemizin istikrarına katkı sunan, uluslararası enerji piyasalarına sürdürülebilirlik kazandıran stratejik bir proje, Karadeniz'in derinliklerine atılmış tarihi bir imzadır. TürkAkım gelişmenin, ilerlemenin ve üretimin olmazsa olmazı enerjinin vizyon projelerinden birisidir. Proje ile taşınacak 31.5 miyar metreküp doğalgaz milyonlarca insanın yaşam kalitesine katkı sağlayacaktır. Gazın 15.75 milyar metreküpü Türkiye’de kalacak, diğer yarısı ise Türkiye üzerinden Avrupa’ya ulaşacak” ifadelerini kullandı.

“AKKUYU NÜKLEER GÜÇ SANTRALİNİ DE SÖZ VERDİĞİMİZ ŞEKİLDE DEVREYE ALACAĞIZ”

Projenin detaylarına da paylaşan Bakan Dönmez, “Kara inşaatında kullanılan malzemelerin yüzde 98’i yurt içi üreticilerden temin edildi. TürkAkım doğudan batıya, kuzeyden güneye kadar her vatandaşımıza temas edecek, yaşamlarının bir parçası olacak. Anadolu coğrafyası yüzyıllar boyu en önemli ticaret yollarına ev sahipliği yaptı. 21. yüzyılda Anadolu coğrafyası bu kez doğu ile batıyı enerji ile birbirine bağlıyor. Yaklaşık 1.5 yıl önce enerjinin İpek Yolu TANAP’ı tamamladık. Bugün TürkAkım ile enerjide merkez ülke olma hedefine biraz daha yaklaşıyoruz. TürkAkım kara kısmını bir yılda kısa sürede tamamlayarak vanaları açılmaya hazır hale getirdik. TürkAkım ile kazanan sadece Türkiye ve Rusya değil, Avrupa’da yaşayan milyonlar da bu projeden istifade edecek. İnanıyorum ki TürkAkım’ı başarı ile nihayete erdirdiğimiz gibi Akkuyu nükleer güç santralini de söz verdiğimiz şekilde devreye alacağız. Ülkemizin yarım asırlık enerji hikâyesinin köşe taşı olan Akkuyu gurur abidelerimizden birisi olacak” dedi.

“HATTA ZAMANINDAN DAHA ERKEN DEVREYE GİRİYOR”

Rusya Enerji Bakanı Alexander Novak ise, “Yoğun ve başarılı bir çalışma sayesinde Rus ve Türk tarafı ve ilgili şirketlerin çalışmasıyla en kısa sürede bu projeyi hayata geçirmiş olduk. Hatta zamanından daha erken devreye giriyor. Türk dostlarım amaca dönük çalışmalar yürüttüler. Tüm problemleri çözmek için ellerinden geleni yaptılar. Rusya’dan Türkiye’ye Karadeniz üzerinden ve sonra Avrupa’ya doğalgaz sevkiyatını doğrudan gerçekleştirecek bir güzergahı kurmuş olduk. Bu öncü bir proje, sadece Türkiye’nin enerji piyasasını değil, güney ve güneydoğu enerji piyasaları güvenliğini sağlayacak. Bir de doğalgaz hem güvenilir, temiz, erişimi kolay bir yakıt. Rusya da bu enerji kaynağına sahip. Bu konuda ciddi bir altyapıya sahibiz. Yıllar boyu bu yakıtı Türkiye ve Avrupa’ya ulaştırmaktayız. Bu da Rusya’nın güvenilir bir ortak olduğunu gösteriyor. Proje ülkemizi daha da yakınlaştıracak ve dost kılacak" açıklamasında bulundu.

 
Erbaş:’ İlim İslam’ın özü’
 
Bahçeli’den FETÖ ile mücadele vurgusu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ESOB’dan sosyal tesis tepkisi
Rasim Fırat, özellikle resmi kurumlara ait sosyal tesisler nedeniyle esnafın ...
Besicilerin zorlu kış mesaisi
Muş’un dağ köylerinde besicilikle uğraşan vatandaşlar, kar yağışıyla birlikte ...
Erzurum’da arazi toplulaştırma çalışmaları devam ediyor
Erzurum, Ağrı ve Erzincan’da toplulaştırma çalışmalarının devam ettiği belirtildi.
 
Akar Erzurum tarımsal varlığını paylaştı
İl Tarım ve Orman Müdürü Osman Akar Erzurum tarımsal varlığını aktardı
Patates ihracatında yeni süreç
Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Resmi Gazete’de bugün yayınlanan patates ...
Erzurum araç varlığı açıklandı
ÖZEL - Erzurum’da Kasım 2019 dönemi bazında trafiğe 119 bin 782 motorlu ...
 
Erzurum havalimanı 2019 verileri açıklandı
Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü, 2019 yılı Erzurum ...
Erzurum yine ezber bozdu
ÖZEL - Erzurum’dan aralık ayında 18, bu yılın ocak – aralık ayları arasında ...
Esnaf sayısında rekor artış
Palandöken, “Esnaf ve sanatkar sayısı 2019’da bir önceki yıla göre 37 ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva