ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
ETÜ’de Moleküler Biyoloji ve Genetik Öğrenci Kongresi
ETÜ’de Moleküler Biyoloji ve Genetik Öğrenci Kongresi
Erzurum’da FETÖ üyesi öğretmen yakalandı
Erzurum’da FETÖ üyesi öğretmen yakalandı
ETSO’dan belediyelere tebrik turu
ETSO’dan belediyelere tebrik turu
Jandarma sahip çıktı
Jandarma sahip çıktı
Doğu Anadolu’da yeni kelebek türü keşfedildi
Doğu Anadolu’da yeni kelebek türü keşfedildi
HABERLER>GUNCEL
5 Kasım 2009 Perşembe - 02:22

Tarihçilerden tepki

GHA/İsviçre’nin Bern kentinde Ermenistan Büyükelçisi olarak görev yapan Ermeni kökenli Charles Aznavour, kullandığı ifadelerle, Türkiye’ye karşı sergiledikleri yaklaşımın adeta arka planını ortaya koydu.

Tarihçilerden tepki

Diplomatik ilişkilerin kurulması ve geliştirilmesine dair Türkiye ile Ermenistan arasında imzalanan protokol, Ermenistan’ın Bern Büyükelçisi olarak görev yapan Ermeni kökenli Charles Aznavour’un açıklamalarıyla yine tartışma konusu oldu. Halen İsviçre’nin Bern kentinde Ermenistan Büyükelçisi olan Aznavour, imzalanan protokolü olumlu bulduğunu ifade etmekle kalmadı, Erzurum, Erzincan, Bitlis, Van ve Muş gibi illerin Ermenistan’a iade edilmesini istedi.
//ERZURUM’DAN TEPKİ
Büyükelçi Aznavor’un; ‘küstahlık’ olarak değerlendirilen bu açıklamaları, Erzurum’da da tepkiyle karşılandı. Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Enver Konukçu, “Ermeniler, dillerinin altındaki baklayı yavaş yavaş çıkarmaya başladılar.” dedi. Prof. Dr. Konukçu, Türkiye ile Ermenistan arasında imzalanan çeşitli anlaşmalara ilişkin olarak daha önce de bazı açıklamalar yaptığını hatırlatarak, “Bu hususta kullandığım en son ifade, Ermenistan tarafının ilk fırsatta yan çizeceği yönünde olmuştu.” dedi. Ermeni Diasporası’nın, yıllardır sözde Batı Ermenistan hayaliyle yanıp tutuştuğunu vurgulayan Konukçu, Büyükelçi Aznavour’un bu açıklamalarının, imzalanan protokole Ermenistan tarafının hangi çerçevede baktığını ortaya koyduğunu dile getirdi.
İŞTE KÜSTAHÇA TALEP
İsviçre’nin Bern kentinde Ermenistan Büyükelçisi olarak görev yapan Ermeni kökenli Charles Aznavour, kullandığı ifadelerle, Türkiye’ye karşı sergiledikleri yaklaşımın adeta arka planını ortaya koydu. İtalya’nın RİA3 TV kanalı ile yaptığı söyleşide Türkiye ile Ermenistan arasında ilişkilerin normalleşmesini olumlu karşıladığını belirten Aznavour, Stalin’in, 1924’de Ermenistan’a Erzurum, Erzincan, Bitlis, Van ve Muş gibi illerin iadesine söz verdiğini öne sürdü. 1920’de dönemin ABD Başkanı Wilson tarafından çizilen Ermenistan’ın da, Trabzon, Erzurum, Van ve Bitlis’i kapsadığına işaret eden Ermeni kökenli Büyükelçi, “1924’te doğduğum zaman, Ermenistan’a topraklarının iadesine söz verdiler. Şimdi 85 yaşındayım ve daha fazla bekleyemem.” şeklinde konuştu. Büyükelçi Aznavour’un yaptığı bu küstahça açıklama, Ermeni mezalimini bizzat yaşayan Erzurum’da tepkiyle karşılandı. Türkiye ile Ermenistan arasında imzalanan protokole ilişkin olarak bir süre önce çeşitli değerlendirmelerde bulunan Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Enver Konukçu, taraf ülke olarak Ermenistan’ın da imza koyduğu protokol konusunda bir takım endişelerinin bulunduğunu ifade etmişti.
KONUKÇU: ERMENİSTAN HEP ANLAŞMALARI İHLAL EDEN TARAF OLDU
Ermeni kökenli Büyükelçi Charles Aznavour’un gündeme bomba gibi düşen açıklamaları, Prof. Dr Konukçu’nun duyduğu endişeleri haklı çıkarırken, Türkiye’nin, Ermenistan’ı, Dışişleri Bakanlığı nezdinde uyarması gerektiği kaydedildi.  
Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Enver Konukçu, Türkiye ile Ermenistan’ın, 1829’dan bu yana birçok anlaşmaya imza koyduğuna dikkati çekerek, bu anlaşmalara uymayan ve hep ihlal tarafın Ermenistan olduğunu dile getirdi. Konukçu, “Büyük bir ihtimalle Büyükelçi’nin sarf ettiği sözlerin Ermenistan’ın bir devlet politikası olmadığı ve bu görüşlerin Büyükelçi’yi bağlayacağı yönünde açıklamalarda bulunulacak ve bu konu kapatılacak. Fakat bu durum, Ermenistan’ın Türkiye üzerinde bir takım hesapları olduğu gerçeğini değiştirmeyecek. Akıllarında olan hep budur, sözde Batı Ermenistan hayalidir. Çünkü Ermenistan, protokol çerçevesinde gerçekten dostane ilişkiler kurulmasını isteseydi, Karabağ konusunda net bir adım atardı. Bu da, yaklaşımın samimiyetsizliğini gösteriyor.” diye konuştu.  
 

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Hasan ŞEN 6 Kasım 2009 Cuma 14:19

YÜREĞİNİZE SAĞLIK HOCAM İYİKİ VARSINIZ. ALLAH ÖMRÜNÜZÜ UZUN, ÇALIŞMALARINIZDA MUVAFFAK ETSİN. BU TESBİTLERİNİNZİ BİR DE TÜRKİYEYİ YÖNETENLER ANLASA. SAYGILARIMLA ELLERİNİZDEN ÖPERİM. Hasan ŞEN MALATYA

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dadaşlar, Efeleri şaşırttı
Aydın Belediyesi tarafından boşaltılarak devralınan Erzurumlular Yardımlaşma ...
Yine küstahlaştılar!...
Samet ÖZÜNAL/GHA/Diplomatik ilişkilerin kurulması ve geliştirilmesine ...
ESOB seçim sürecinde
Ayhan TÜRKEZ/İHA/Erzurum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nde seçim ...
 
Şehitlerine yürüdüler
İHA/Kars'ta Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nce ...
Eğitimcilere temizlik ikazı
İHA/Kaymakam Şenol Esmer tarafından İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne gönderilen ...
Karayolları’nda kış seferberliği
GHA/ Erzurum’da soğuk yüzünü yavaş yavaş göstermeye başlayan kış, kamu ...
 
Akut, tarihe sahip çıktı
Erzurum Arama Kurtarma (AKUT) Derneği, bu kez tarihi eserlere dikkat ...
Ovit’te kar engeli
Yoğun kar yağışı nedeniyle Rize ile Erzurum arasındaki araç ulaşımı Ovit ...
GAP’a var, Doğu’ya yok mu?
Güneydoğu Anadolu Projesi Eylem Planı kapsamında bölgedeki 9 ilde uygulanacak ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva