ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Oltu Taşına zerafet katıyorlar
Oltu Taşına zerafet katıyorlar
Erzurum çocuk nüfus oranında ortalamaları geçti
Erzurum çocuk nüfus oranında ortalamaları geçti
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Tarım-GFE yıllık yüzde 49,92 arttı
Tarım-GFE yıllık yüzde 49,92 arttı
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
29 Aralık 2015 Salı - 13:22

Tarih ve çevre için seferber oldular

ER-VAK Bilim ve Proje Ekibi alemcilerin mekanı haline gelmiş olan Büyük Kiremitlik Tabyası’na etkinlik düzenleyerek tabyanın içerisindeki çöpleri topladı.

Tarih ve çevre için seferber oldular

ER-VAK Bilim ve Proje Ekibi alemcilerin mekanı haline gelmiş olan Büyük Kiremitlik Tabyası’na etkinlik düzenleyerek tabyanın içerisindeki çöpleri topladı. Bilim ve Proje Ekibi Başkanı Ömer Faruk Kızılkaya, 160 yıllık mazisinde düşmanın bile veremediği zararı tabyayı inşa eden insanların torunlarının verdiğini vurguladı. Kızılkaya, “Burayı mesken tutan alemciler burada içki, uyuşturucu ve fuhuş gibi gerek toplum gerekse din tarafından hoş karşılanmayan eylemleri burada gerçekleştirmektedirler.” ifadelerini kullandı.

Erzurum Kalkınma Vakfı ( ER-VAK) Bilim ve Proje Ekibi Büyük Kiremitlik Tabyası’na çöp toplama etkinliği düzenledi. 160 yıllık tarihi bir geçmişe sahip olan Tabya alemcilerin meskeni olmuş ve içi çöplük haline gelmiş vaziyette. Er-Vak Bilim ve Proje Ekibi bu durumdan rahatsız olduklarını dile getirerek tabyanın çöplerini topladı. Tabyanın içinden bali kutuları ve çok sayıda içki şişesi çıktı.

Er-Vak Bilim ve proje Ekibi Başkanı Ömer Faruk Kızılkaya Erzurum’un yüzyıllardır Anadolu’nun sınır taşı olduğunu, Anadolu’nun işgalini engellemek suretiyle Osmanlı toprağı olarak kaldığını, Anadolu’nun kapısı durumundaki bu mübarek şehir içten ve dıştan saldırılara maruz kaldığını belirtti. Kızılkaya, “ Ancak dadaşın o asil duruşu sayesinde Anadolu toprağını düşmana çiğnetmemiştir. Bu esnada bütün sıkıntıları da kendisi çekmiş, birçok acıyı en ağır şekliyle tatmıştır.

Anadolu toprağını düşmana ezdirmemek için tarihin her döneminde değişik stratejiler denenmiş, 1828-29 Osmanlı-Rus Savaşı’nda Ermenilerin ilk ihaneti sorucu Erzurum kalesi düşmüş fakat sonradan yapılan antlaşmalar neticesinde Erzurum geri alınmıştır. 1854 yılında patlak veren Kırım Savaşı’ndan sonra Rusların Erzurum’a yeniden saldıracağını tahmin eden Osmanlı yönetimi Erzurum ve Kars’a, şehri uzun menzilli toplara karşı uzaktan savunabilmek maksadıyla, tabyalar yapmıştır.” dedi.

“KİMSE TARİHİ BİNAYA SAHİP ÇIKMAMIŞ”

160 yıllık mazisinde 2 savaş görmüş olan bu gazi tabyanın 1916 yılındaki Rus işgalinde tüm şehirle birlikte Rusların hâkimiyetine geçtiğini, 1918 yılından sonra da yine bizim kontrolümüz altında olduğunu ve o zamandan bugüne geldiğini aktaran Kızılkaya, “Bugün burada gördüğümüz manzara bizi maalesef derinden yaralamıştır. 160 yıllık mazisinde düşmanın bile vermediği zararı inşa eden insanların torunları vermiştir. Dede yadigârı bu tarihi binaya olan ilgisizlik affedilemez bir hatadır. Askeriyenin bu binaları terk etmesinden bu yana kimse bu tarihi binaya sahip çıkmamış, Erzurum medyasının defalarca gündeme getirmesine rağmen ilgisizlik devam etmiştir.

300 metre yanında Atlama Kuleleri inşa edilmiş, bu kuleler şehrin yeni simgesi olmuş, 2011 Dünya Üniversiteler Arası Kış Oyunları’nda binlerce turisti ağırlamıştır. Böyle önemli bir organizasyonun yapılacağı bu tepedeki tarihi eseri hiç olmazsa temizlemekse kimsenin aklına bile gelmemiştir. Burayı mesken tutan alemciler burada içki, uyuşturucu ve fuhuş gibi gerek toplum gerekse din tarafından hoş karşılanmayan eylemleri burada gerçekleştirmektedirler.” diye konuştu.

“TÜM ŞEHRİN ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYMASI GEREKMEKTEDİR”

Kızılkaya sözlerine Şöyle devam etti: “2017 yılında yine dünya çapında bir spor organizasyonuna ev sahipliği yapacağız. Dileğimiz şehrimizi yöneten kişilerin burayı ivedilikle elden geçirip o dönemde turistlerin de gezebilecekleri bir yer haline getirmeleridir. Burada bir de Ermeni Meselesi Müzesi açılması mümkün olursa haklı davamızın insanlara sunumu açısından da önemli bir gelişme kat etmiş oluruz. Bu vesileyle bölge insanının da rahatsız olduğu alemciler bu tarihi eserden uzaklaştırılmış olurlar.

Bu temennilerimizin gerçekleşebilmesi için tüm şehrin elini taşın altına koyması gerekmektedir. Bunu sadece bir yönetim sorunu olarak görmeden bütün sivil toplum örgütlerini ve kurumlarımızı iş başında görmek arzusuyla ilk adımı ER-VAK (Erzurum Kalkınma Vakfı) Bilim ve Proje Ekibi olarak buranın çöplerini temizlemek suretiyle biz atıyoruz.”

 
Aktif Eğitim Sen üyeleri Bowling’de Buluştu
 
Bornova’daki Dadaşlardan bir ilk
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Toplu ulaşımın vizyonu değişiyor
M.COŞKUN-Özel Halk Otobüsleri Derneği Başkanı Yusuf Cindilli, 2016 yılı ...
Yaban hayatı için seferber oldular
Erzurum Macera Off Road Kulübü üyeleri, karla kaplı alanlara yaban hayvanları için yem bıraktı.
Prof. Dr. Yıldız’dan su uyarısı
Yıldız Uzmanların şişelenmiş su yerine, bir adet "ters osmoz filtre" sistemi ...
 
1 Yılda 2 bin 840 başvuru
Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Zabıta Dairesi Başkanlığı, 2015 yılında ...
Anneler Mangala’da yarıştı
Şehir ve Kültür Araştırmaları Derneği’nin bir projesi olan ŞEHİRDER Çocuk ...
Toplu ulaşımda engeller kaldırıldı
Büyükşehir Belediyesi, kentte bulunan engellilerle ilgili toplu ulaşımda yeni bir dönem başlattı.
 
Engelli vatandaştan duyarlılık tepkisi
Erzurum’da yaya kaldırımının önüne park eden sürücü, engelli adamı çileden ...
Erzurum hekim sayısında 21’inci sırada
Türkiye’de uzman, pratisyen ve asistan hekim olmak üzere toplam 135 bin ...
Pasinler SYDV seçime gitti
Pasinler Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyeti muhtar seçimi yapıldı.
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva