ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Atatürk Üniversitesi yeniden akredite edildi
Atatürk Üniversitesi yeniden akredite edildi
ETD ve  Türk Ocakları’ndan 24 Nisan tepkisi
ETD ve  Türk Ocakları’ndan 24 Nisan tepkisi
TÜBİTAK başarıyı ödüllendirdi
TÜBİTAK başarıyı ödüllendirdi
Tunceli yolunda heyelan tehlikesi
Tunceli yolunda heyelan tehlikesi
Ermenilerin katlettiği şehitler dualarla anıldı
Ermenilerin katlettiği şehitler dualarla anıldı
HABERLER>GUNCEL
4 Mart 2009 Çarşamba - 00:27

Tarih Ermeni Vahşetini Unutmayacak

GHA/Düşman işgalinden kurtarılışının 91. yıldönümünü kutlamaya hazırlanan Erzurum, aradan neredeyse bir asır geçmesine rağmen Ermeni mezalimini halen daha unutamadı. Ermeni çeteleri tarafından masum Türk halkına yönelik olarak gerçekleştirilen katliamlar, tarih sayfalarına kara bir leke olarak geçti.

Tarih Ermeni Vahşetini Unutmayacak

 Düşman işgalinden kurtarılışının 91. yıldönümünü kutlamaya hazırlanan Erzurum, aradan neredeyse bir asır geçmesine rağmen Ermeni mezalimini halen daha unutamadı. Ermeni çeteleri tarafından masum Türk halkına yönelik olarak gerçekleştirilen katliamlar, tarih sayfalarına kara bir leke olarak geçerken, tarihi geçmişe rağmen yeniden tarih yazmaya çalışanların çokluğu da dikkat çekiyor. Ermeni çetelerin gerçekleştirdiği katliamlar, başta ABD olmak üzere birçok Avrupa ülkesi tarafından görmezlikten gelinirken, tam tersine asıl soykırımın Türkler tarafından yapıldığı yönündeki iftiralar ise, uluslararası her platformda Türkiye’nin karşısına engel olarak çıkarılıyor.
KARABEKİR PAŞA ERMENİ ZULMÜNÜ DELİLLENDİRDİ
Erzurum başta olmak üzere Doğu Anadolu Bölgesi’nde Ermeniler tarafından gerçekleştirilen katliamlar, birçok belge ve fotoğraf aracılığıyla kanıtlandırılırken, mezalime dair en resmi vesika ve yazışmaların Kazım Karabekir Paşa’ya ait olduğu biliniyor. 1918 yılında Kafkas Kolordusu Komutanı olan Kazım Karabekir, Ermeni vahşetini 3. Ordu Komutanlığı’na sıcağı sıcağına aktarırken, Erzurum, Erzincan ve Kars’taki soykırım faaliyetleri, Paşa’nın yazışmaları ve çeşitli fotoğraflarla belgelendiriliyor.
ERZURUM VE ERZİNCAN, EN DERİN YARAYI ALAN İLLER
ABD Senatosu için hazırladığı raporla, Ermeni zulmünün tüm dünya tarafından öğrenilmesini sağlayan Kazım Karabekir Paşa, tarihi birer vesika olan hatıratlarında, vahşeti şöyle dile getiriyor:
15 Mart 1918 tarihinde kaleme aldığı bir yazıda, mezalime ilişkin bilgilere yer veren Kazım Karabekir Paşa, Erzurum’la ilgili olarak şu cümlelere yer veriyor: “Rus Komutanı Tverdo Khlebov ile Karargahımda uzun uzadıya görüştüm. Kendisinden, Ermeniler ve Erzurum ile Kars Kaleleri hakkında bilgi aldım. Ermenilerin 6 bin kişi kadar olduğunu ve pek çok mezalim yaptıklarını anlattı. Bunları imzası altında dahi vereceğine dair söz verdi. Bunlar tarihçe ve Hatırat’tır.”
ERMENİ VAHŞETİ RESİMLERLE GÖRÜNTÜLENDİ
Kazım Karabekir Paşa, Ermenilerin Erzincan’da yaptıkları soykırımla ilgili olarak elinde resimler bulunduğuna işaret ettiği bir başka hatıratında ise, şu ifadeleri kullanıyor: “Ermeni mezaliminin fotoğraflarını aldırdım. Esir Rus subayından da ayrıca bu hususta, gördükleri hakkında bilgi aldım. III. Ordu Komutanı Vehib Paşa’ya Erzurum’da tamamlanan, ‘Erzincan’daki Ermeni Katliamı ve Mezalimi Vesikaları’nı takdim ettim” 
KARS’TA GERÇEKLEŞTİRİLEN SOYKIRIM, KARE KARE GÖRÜNTÜLENDİ… 
Ermeni mezaliminin canlı ve o döneme ilişkin olarak verdiği bilgilerle de en resmi kaynağı olan Kazım Karabekir Paşa, Kars’taki soykırım faaliyetlerine de değiniyor. Kazım Karabekir Paşa, 11 Mayıs 1918 tarihiyle kaleme aldığı bir hatıratında, Kars mezalimiyle ilgili olarak şu bilgileri veriyor: “Ermeniler tarafından işlenmiş olan mezalim ve cinayetlerin fotoğraflarının gönderilmesini III. Ordu Komutanı, 4 Mayıs 1918’de, benden istemişti. 11 tane banyo edilmemiş, 44 tane banyo edilmiş toplam 55 fotoğraf klişesini, 11 Mayıs 1918’de 1398 numaralı yazı ile Kolordu’nun Baştabibi Muavini Yzb. Fahri Bey ile Batum’daki Ordu Komutanı Vehib Paşa’ya gönderdim. Yanımda hiç klişe kalmadı…”   
ERMENİ VAHŞETİNİ, AJANS MUHABİRİ CEMİL HAKKI BEY DE BELGELEDİ,
Öte yandan Kazım Karabekir Paşa gibi, Ermenilerin gerçekleştirdiği soykırıma ilişkin bazı belgelerin de, Ajans Muhabiri olarak Erzurum ve Kafkas cephelerinde 2 yıl kalan Cemil Hakkı Bey’e ait olduğu bildirildi. Ermenilerin insafsızca katlettikleri Türklere ait belgelemelerde bulunan Cemil Hakkı Bey’in, elindeki belge ve fotoğrafları savaş haberi olarak İstanbul’a gönderdiği kaydedilirken, mütarekeden sonra bu haber ve fotoğrafların yayımlanmasına İngilizler tarafından izin verilmediği bildirildi.
Tarihçiler, bölgede Ermenilerin gerçekleştirdiği kanlı katliamları belgeleyen daha birçok vesika bulunduğunu kaydederek, “Tarihe rağmen yeniden tarih yazmaya çalışanlar, elimizde bulunan tarihi belgeler karşısında hareketsiz kalacaklardır” dediler.
 

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ABDURRAHMAN AYIK 9 Mart 2009 Pazartesi 19:55

1915 OLAYLARININ İNSANLIK ADINA UTANÇ VERİCİ SONUÇLAR DOĞURAN BİR İNSANLIK SUÇU OLDUĞU VE HİÇBİR HAKLI SEBEBE DAYANMAYAN BU UNSURLARIN BİRDAHA TEKRARININ YAŞANMAMASI DİLEĞİYLE. TÜM HEMŞERİLERİMİN BU ÖZEL GÜNÜNÜ CANI GÖNÜLDEN KUTLAR BURSADAN TÜM HEMŞERİLERİME SAYGILAR SUNARIM....

Yorumu oyla      6      4  
ÖMER TÜRKER 7 Mart 2009 Cumartesi 10:03

BENDE İBRAHİM KARDEŞ GİBİ GURBETTE OLAN BİR ERZURUMLU OLARAK ERZURUM KRTULUŞUNU TÜM ERZURUMLULARIN, YURT İÇİNDE VE DIŞINDA OLAN TÜM ERZURUMLULARIN KURTULUŞ GÜNÜNÜ KUTUYORUM ERZURUMLU OLMAK BİR AYRICALKTIR.BUNU YAŞAYAN VE GÖREN BİLİR.HEMİİİ

Yorumu oyla      6      4  
İBRAHİM TOHUMCU 4 Mart 2009 Çarşamba 09:05

GURBETTE OLAN BİR ERZURUML OLARAK ERZURUMUN KURTULUŞ YILDÖNÜMÜNÜ KUTLUYOR ALLAH BİZLERE BİRDAHA BÖYLE ACI GÖSTERMESİN. YAŞASIN DADAŞLAR VE DADAŞ DİYARI SİZLERİ ÇOK SEVİYORUM ÇOOOOK

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hocalı, Yüzyılın Faciası
Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü (GYTE) Türkçe Topluluğu, Hocalı katliamının ...
Aşkale’de 91. Kurtuluş Yılı Coşkusu
Aşkale'nin düşman işgalden kurtuluşunun 91'inci yıldönümü kutlandı.Belediye ...
Tamgaç’tan İktidara Eleştiri
GHA/Hizmet-İş Sendikası Erzurum Şube Başkanı Cevdet Tamgaç, “Seçime giden ...
 
Kuş Gribi İçin Olağanüstü Tedbir
Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından Erzurum’a, kanatlı itlaf cihazı ...
Doğu'da 356 Köy Yolu Kapalı
Doğu Anadolu Bölgesi'nde kar nedeniyle 356 köy yolu ulaşıma kapandı.
STK’lara Çağrı
Doğu Anadolu Sanayici ve İşadamları Derneği (DOSİAD) Başkanvekili Yusuf ...
 
Sivil Savunma 50. Yaşında
Sivil Savunma Teşkilatının kuruluşu’nun 50 yılı çeşitli etkinliklerle ...
Kar Yağışı Sürecek
Hafta sonunda yağan karla birlikte yeniden beyazlara bürünen Erzurum, ...
DOSİDEF Letonyalıları Ağırladı
GHA/Sivil Toplum Destekleme Derneği (STDT) Erzurum Şubesi'nin davetlisi ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva