ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Aydın siyasi gündemi değerlendirdi
Aydın siyasi gündemi değerlendirdi
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
İspir’de feci kaza: 1 ölü
İspir’de feci kaza: 1 ölü
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
HABERLER>GUNCEL
10 Kasım 2013 Pazar - 16:54

Tan’a tepki yağıyor

Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMED) Başkanı Savaş Eğilmez, BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan’ın Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına Erzurum ilinin ve bazı ilçelerinin adlarının değiştirilmesi hakkında kanun teklifi vermesiyle ilgili açıklama yaptı.

Tan’a tepki yağıyor

ÖZGE BOZO
ERZURUM (İHA) - Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMED) Başkanı Savaş Eğilmez, BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan’ın Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına Erzurum ilinin ve bazı ilçelerinin adlarının değiştirilmesi hakkında kanun teklifi vermesiyle ilgili açıklama yaptı.
ASİMED Başkanı Savaş Eğilmez, "Erzurum çok eski tarihlerden beri ve özellikle ortaçağda Uzakdoğu’da Çin, Hind, Orta Asya ve İran’dan batıya gelen ticaret kervanlarının önemli bir uğrağı ve alışveriş merkezidir. Şehrin birinci derecedeki yollarının düğüm noktasında bulunması nedeniyle tarih boyunca önemli bir mevkide olmuştur. Coğrafi konumu itibariyle, doğudan batıya giden bütün ticaret yollarının Anadolu’daki en önemli kavşak noktalarından biridir. Bu nedenle bölge, tarihin bütün dönemlerinde, siyasal, sosyal ve askeri açıdan önemli bir aktivite içerisinde olmuştur.
Erzurum, Asya ile Avrupa arasında bir köprü durumunda olan Anadolu’nun en önemli doğal geçitlerinden birisinin kavşağı konumundadır. Asırlar boyunca sürekli el değiştiren ve işgallere uğrayan Erzurum, XI. yüzyılda Türklerin egemenliğine girdikten sonra günümüze kadar bir Türk yurdu olarak kalmıştır. Erzurum hem Anadolu hem de Türk tarihi açısından çok önemli bir yere sahiptir. Türk tarihi incelendiği zaman, öne çıkan illerin başında gelen Erzurum, ticari açıdan da çok önemli bir merkez olduğu dikkati çekmektedir. Bölgenin en eski şehirlerinden biri olan Erzurum, birçok topluluğun, milletin ve devletin mücadelesine sahne olmuştur. Şehrin stratejik durumu ve coğrafi konumu, pek çok devletin dikkatinin bu bölgeye çevrilmesine neden olmuştur." dedi.
"ŞİMDİ BİR VEKİL ÇIKMIŞ ERZURUM'U ERZUROM YAPALIM DİYOR"
Başkan Eğilmez, "Tabi doğal olarak farklı kavimler, şehir için değişik isimler kullanmışlardır. Bugün ki şehrin kurucuları olan Roma, buraya Theodosiopolis ismini vermiş ve şehir bölgeye araplar gelene kadar aynı isimle anılmıştır. Sonra Araplar şehre Kalikala demişler. XI.yüzyıldan itibaren bölge Türkler tarafından ele geçirildikten sonra Erzen-i Rum ismi kullanılmaya başlanmış ve Erzurum şekli günümüze kadar devam etmiştir. Bu süreç içerisinde yerel olarak kullanılan lehçeler nedeniyle Erz-i Rum, Erze-ir Rum, Erzen-er Rum, Arz-ı Rum isimlerini de görmekteyiz. Tarih borunca Ermenilerin de bölge için kullandıkları isimler vardır. Bunlardan en eskisi Garin’dir. Bölge Türkler tarafından ele geçirilince şehir için Erzurom ismini kullandıkları da görülmüştür. Ermenilerin kullandıkları şehir isimleri arasında, Ağrı için Agiri karşılığını da görülmektedir. Şimdi bir vekil çıkmış Erzurum’u Erzurom yapalım diyor. Yorumu, yukarıdaki bilgiler ışığında halkımıza bırakıyorum." şeklinde konuştu.

 
EDT ‘Meraki’ ile Erzincan turnesinde
 
Erzurumlu Kadınlar ‘Ortak Akıl’da birleşti
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 2 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Fikri TAKİP 11 Kasım 2013 Pazartesi 20:18

EDİTÖR: Binlerce yıllık yurdumuzdaki bazı yerleşim birimlerine verilen eski adları dillendirip çirkin emellere alet olmamak en güzeli. Okurlarımızın bu hassasiyeti paylaşacaklarını umuyoruz.

Yorumu oyla      7      4  
misafir 11 Kasım 2013 Pazartesi 18:11

sayın fikritakip eski köy isimleri öztürkçedir ermenice değil.türkler geldikleri yere eski bulundukları yerlerin adını vermişlerdir.

Yorumu oyla      7      4  
Fikritakip 11 Kasım 2013 Pazartesi 17:46

Evet şimdi gelin biraz da kendimizle yüzleşelim, bir hafta sonu civarınızdaki köylere gidin ve yol sorun ve Türkçe adlarıyla köyleri sorun yüzde doksan köylü -ağabey eski ismi neki diye size kontra bir soru soracak.Yani bizim kendi insanımız halen daha Ermeni isimlerini biliyor köylerinin ve hatta Türkçe isimlerini ısrarla benimsemiyor.

Yorumu oyla      6      4  
BABACAN DADAŞ 11 Kasım 2013 Pazartesi 16:42

TABİİ ALTAN TAN'LA KÜRT KARDEŞLERİMİZİ VATANDAŞLARIMIZI ÖZDEŞLEŞTİREMEYİZ. AMA ERMENİ Mİ? BENDE ŞÜPHELENDİM. SOYUNU ARAŞTIRMAK LAZIM.

Yorumu oyla      8      5  
mert 11 Kasım 2013 Pazartesi 13:23

erzurum bir turk sehiri ise diyabakir o zaman kurt sehiridir yazdiklarina bakilirsa sizin gibiler iste turkiyeyi boluyor

Yorumu oyla      8      10  
ejder tepesi 11 Kasım 2013 Pazartesi 11:17

Sen kim oluyorsun da bunu yapıyorsun? Sen o yörede,eli kanlı terörü durmurmaya çalış Erzurum bir " TÜRK ŞEHRİ "dir ve kıyamete kadar da öyle kalacaktır.Bunu yapmak senin ve senin gibilerin ağzının kârı değildir. Haddini bil ve bu ülkeye kahramanlığı ile damga vuran Erzurum ve Dadaşlardan özür dile.Sen de hiç utanma yok mudur? Senin Erzurum'la zerre kadar irtibatın olmadığı halde sen hangi cüretle böyle bir şeye baş vurabiliyorsun.Bu senin yaptığın çok büyük bir küstahlıktır.Otur oturduğun yerde, "Dadaşların katırını ürkütme".Sen Dadaşları herhalde teröre destek veren hainlerle karıştırdın.Unutma ki" Dadaş çelik bir yaydır onu eğmeye gelmez/ Sonra birden sel olur coşar Dadaş ".Sel olur da senin gibi çer ve çöpleri önüne katar sürükler darmadağın eder.Unutma Erzurum, Anadolu'da Müslümanlığı, şehir olarak kabul eden,ilk ve tek şehirdir. Ağzını çalkala, tövbe de. Senin bu bin yıllık çınara gücün yetmez, elin çatmaz.Erzurum'daki, arz;toprak, rum da Anadolu demek,Erzurum da " Anadolu Toprağı" demektir.Senin dediğin o saçma sapan söz ise hiçbir anlama gelmiyor.Hem böyle bir şey,kala kala sana mı kaldı? Erzurum'a sen aklınca sahip mi çıkmaya sanıyorsun? Senin nasıl gizli bir gündemin olduğunu bizler çok iyi biliyoruz.Aklını başına topla.Dadaşlarla uğraşma,sana öyle bir ders verirler ki hayatın boyunca unutamazsın.Sen Dadaşları,devletine ihanet edenlerle bir tutma.Dadaş mert ve cesurdur. Devletini, Bayrağını, Marşı'nı, Vatanını çok sever ve onlara toz kondurtmaz.Sap ile samanı birbirine karıştırma.Sana tavsiyem iyi bir psikiyatriye görün.Herhalde senin psikolojik sorunların var.Dadaşlarla uğraşman senin hayrına olmaz.Bin düşün,bir işlem yap.

Yorumu oyla      20      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Atatürk rahmet ve şükranla anıldı
Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete ...
Saygı ve Şükranla anıyoruz
Bugün 10 Kasım, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ...
İMO’dan milli birlik vurgusu
TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Erzurum Şubesi Yönetim Kurulu Erzurum ...
 
‘Adını onur ve kıvançla taşıyoruz’
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Hikmet Koçak, “Kurtuluş destanımızın ...
Bir tepki de Türk Ocakları’ndan
Erzurum, Artvin, Rize, Trabzon, Ordu, Giresun, Tokat ve Sivas illerinin ...
‘Erzurum’da milleti görürsünüz’
Erzurum Kalkınma Vakfı (ERVAK) Başkanı Erdal Güzel, Tabyalar Yürüyüşüne teşekkür mesajı yayınladı.
 
On binler tabyalarda buluştu
Osmanlı tarihinde 93 Harbi olarak bilenen 1877-1878 Osmanlı-Rus Savaşı’nın ...
Sala verildi, yürüyüş başladı
“9 Kasım’da Bayram Namazı Vaktinde Tabyalara Yürüyoruz” Sloganı ile gerçekleştirilen ...
Emniyet Yürüyüş tedbirleri açıklandı
Erzurum Emniyet Müdürlüğü Tabyalara Yürüyüş etkinliği için özel tedbirler aldı
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva