ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
İspir’de feci kaza: 1 ölü
İspir’de feci kaza: 1 ölü
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
HABERLER>ASAYİŞ
25 Temmuz 2018 Çarşamba - 09:59

Taksi şoföründen örnek davranış

Kolu kırılan oğlunun tedavisi ve ihtiyaçlarını karşılamak için arkadaşlarından 4 bin lira borç alan taksici, aracında unutulan 110 bin lira değerindeki altınları hiç dokunmadan Erzurumlu aileye teslim etti

Taksi şoföründen örnek davranış

Kolu kırılan oğlunun tedavisi ve ihtiyaçlarını karşılamak için arkadaşlarından 4 bin lira borç alan taksici, aracında unutulan 110 bin lira değerindeki altınları hiç dokunmadan Erzurumlu aileye teslim etti. Yalınız, örnek davranışıyla bağlı bulunduğu Atatürk Havalimanı Taksiciler Kooperatifi tarafından ödüllendirilecek.

Atatürk Havalimanı’nda bir takside şoför olarak çalışan Yüksel Yalınız, arabaya müşteri olarak binen Semiha Külekçi’yi gideceği yere bıraktıktan sonra arka koltukta küçük bir çanta buldu. Bulduğu çantanın içinden yaklaşık 110 bin lira değerinde altın takılar olduğunu gören Yalınız, çantayı Atatürk Havalimanı Taksiciler Kooperatifine teslim etti. Çantayı teslim alan Kooperatif Başkanı Fahrettin Can, çantanın sahibine ulaşmaya çalıştı. Altınlarını kaybettiğini birkaç saat sonra farkına varan Semiha Külekçi ise durağa gelerek altınlarını teslim aldı.

"ALTINLARIMI ERZURUM’DA UNUTTUĞUMU SANDIM"

Altınlarına kavuşmanın sevincini yaşayan Semiha Külekçi, "Bu sabah 09.30’da Erzurum’dan İstanbul’a geldim. Erzurum Havalimanı’nda lavaboya altınlarımı alarak girdim. Orada unuttuğumu biliyordum. Daha sonra İstanbul’a indim. Bir iki saat sonra farkına vardım. Altınları kaybettiğimin farkına varınca Türk Hava Yollarına başvurdum. Atatürk Havalimanın’da, en son takside unuttuğumu bir ihtimal düşündüm. En çok Erzurum’da bıraktığımı düşündüm. Zaten iki yerde çıkarmıştım çantamı. Bir Erzurum’da bir de taksinin içinde para verirken ama hatırlamadım. İki saat sonra aklıma geldi. Sonra havalimanına geldik. Güvenlik görevlilerine müracaatta bulunduk. Altınları kaybettiğimi anlayınca şoka girdim, inanamadım. Şoka girdim hiçbir şey hatırlamıyorum o an panikledim. Eşime de söyledim. O da Erzurum Havaalanında araştırma yaptı. Eşimin telefonu kapandı. İletişime geçemedik. Şoka girdiğim için aklıma bir şey gelmiyordu. Allah'a bırakmıştım. Başkanımıza da teşekkür ediyorum. Benimle bizzat irtibata kendisi geçti" dedi.

YAKLAŞIK 5 YILLIK MAAŞI KADAR PARAYI DÜŞÜNMEDEN SAHİBİNE TESLİM ETTİ

Kullandığı takside bulduğu yaklaşık 110 bin lira değerindeki altın takıları, paraya ihtiyacı olmasına rağmen düşünmeden sahibine teslim eden Yüksel Yalınız, "Atatürk Havalimanı’ndan Esenyurt’a yolcu götürdüm. Dönüşte arka koltukta çanta olduğunu fark ettim. Çantayı kontrol ettiğimde içinde altın olduğunu gördüm durağa gelip teslim ettim. Geri manevra yaparken arka koltukta olduğunu fark ettim. Şoför yevmiyesi ile çalışıyorum. İhtiyaç sahibi olabileceğini düşündüğüm için en ufak bir art niyet taşımadan geri getirdim. Belki 5 yıllık kazancıma denk. Sahibi geldiği için gayet mutluyum. Allah'ıma şükürler olsun bize haram lokma yedirmedi. Bugünden sonra da yedirmez. Sahibine teslim ettiğim için mutluyum" diye konuştu.

OĞLUNUN TEDAVİSİ İÇİN ARKADAŞLARINDAN BORÇ PARA ALDI

Kullandığı araçta bulduğu 110 bin lira değerindeki altın takıları hiç düşünmeden sahibine teslim eden taksi şoförü Yüksel Yalınız’ın örnek davranışı karşılıksız kalmadı. Bağlı bulunduğu Atatürk Havalimanı Taksiciler Kooperatifi tarafından ödüllendirilen Yalınızı’ın bir hafta önce kolu kırılan oğlunun tedavisi ve ihtiyaçlarını karşılamak için arkadaşlarından 4 bin lira borç aldığı öğrenildi.

"ARKADAŞIMIZI ÖDÜLLENDİRECEĞİZ"

Atatürk Havalimanı Taksiciler Kooperatifi Başkanı Fahrettin Can ise, "Bu arkadaşlarımızın sayısı yeni değil. Geçenlerde 20 bin dolar civarında arkadaşımız para bulmuştu onu da teslim ettik. Arka koltukta kalıyor, küçük bir cüzdan eğer başka bir yolcu alsa bunu ispat etme şansı yok. Biz buradaki arkadaşımızı ödüllendireceğiz Ayın şoförü olarak göstereceğiz. Kendisine bu kadar olamayacak ama küçük bir altın ödülümüz olacak" dedi.

Fahrettin Can, yolcuların durak taksilerini tercih etmeleri durumunda kaybettikleri veya unuttukları eşyalara daha rahat ulaşabileceklerini söyledi.

 
Hırsızlık zanlıları tutuklandı
 
İllere göre yabancı nüfus haritası açıklandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hırsızlık zanlıları tutuklandı
Oltu İlçesinde bir evden para çalan hırsızlar polisin sıkı takibi sonucu yakalandı.
Otomobil takla attı: 1 ölü, 2 ağır yaralı
Oltu ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 1 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi yaralandı.
FETÖ askeri yapılanmasına operasyon: 15 gözaltı
Kars merkezli 11 ilde Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik soruşturma ...
 
Kaçak göçmen taşıyan sürücü tutuklandı
Erzurum’da yapılan yol uygulamaları sırasında içerisinde 130 kaçak göçmen ...
Uyuşturucu operasyonu: 2 tutuklama
Iğdır’da düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 2.094 gr bonzai sentetik ...
FETÖ operasyonu: 5 gözaltı
FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik Kars merkezli İstanbul ve Ankara’da düzenlenen ...
 
Otomobil takla attı: 2 yaralı
İmranlı ilçesinde otomobilin takla atması sonucu meydana gelen kazada 2 kişi yaralandı.
2 terörist etkisiz hale getirildi
Kemah ilçesi kırsalında 21 Temmuz 2018 Cumartesi günü tespit edilen Bölücü ...
31 yabancı uyruklu kadın sınır dışı edildi
Kars İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği görevlilerince ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva