ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
2 terörist teslim oldu
2 terörist teslim oldu
Polis bu oyuna dur dedi
Polis bu oyuna dur dedi
Erzurum bankacılıkta lider il
Erzurum bankacılıkta lider il
Gazze’de can kaybı 35 bin 34’e yükseldi
Gazze’de can kaybı 35 bin 34’e yükseldi
Göktaş’tan Gazze'ye destek çağrısı
Göktaş’tan Gazze'ye destek çağrısı
HABERLER>EKONOMİ
30 Haziran 2011 Perşembe - 08:54

TÜMSİAD’dan Makedonya çıkarması

TÜMSİAD'lı İş Adamlarından Kosova’dan sonra Makedonya’ya çıkarma yaptılar. Makedonya Ekonomi Bakan Yardımcısı, Makedonya Türkiye Ticaret Odası, Makedonya Ticaret Odası, Kalkandelen Belediyesi, Gostivar Belediyesi, Üsküp Belediyesi, Yatırım Ajansı, TÜMSİAD Genel Başkanı Dr. Hasan Sert, TÜMSİAD Erzurum Şube Başkanı Yılmaz Çokçevik ve TÜMSİAD üyeleri tarafından ziyaret edilerek ikili görüşmeler gerçekleştirildi.

TÜMSİAD’dan Makedonya çıkarması

ERZURUM gazetesi - TÜMSİAD'lı İş Adamlarından Kosova’dan sonra Makedonya’ya çıkarma yaptılar.
Makedonya Ekonomi Bakan Yardımcısı, Makedonya Türkiye Ticaret Odası, Makedonya Ticaret Odası, Kalkandelen Belediyesi, Gostivar Belediyesi, Üsküp Belediyesi, Yatırım Ajansı, TÜMSİAD Genel Başkanı Dr. Hasan Sert, TÜMSİAD Erzurum Şube Başkanı Yılmaz Çokçevik ve TÜMSİAD üyeleri tarafından ziyaret edilerek ikili görüşmeler gerçekleştirildi.
Üsküp'te düzenlenen Türk-Makedon İş Forumunda Makedonya'daki iş olanakları hakkında bilgi almak ve bu ülkedeki şirketlerle görüşmek için Makedonya İktisat Odası'nda Makedon-Türk İş Forumu düzenlendi.
YATIRIM İŞBİRLİĞİ
Düzenlenen forumda Makedonya'ya gelen şirketler arasında gıda, inşaat, turizm, ulaştırma, elektrik endüstrisi ve diğer alanlarda faaliyet gösteren şirketler yer aldı. Türk - Makedon İş Forumunda, mevcut 300 milyon dolarlık ticari hacmin memnun edici olmadığı ifade edildi. Her iki taraf açısından ticaretin ve iş sahasının genişletilmesi için imkanların var olduğu belirtildi.
TÜMSİAD Başkanı Çokçevik, “İmkânların tamamı değerlendirilmediğinden iki ülke arasındaki istediğimiz ticari hacmi yakalanamadığını, Makedonya'ya gelecek yatırımcılar sadece bu ülkeyi bir pazar olarak bakmamalı, bölgesel anlamda bir Avrupa pazar olarak görmek gerekir ve bu Pazar alanını iyi bir ticaret ile değerlendirildiğinde hem Türkiye hem de Makedonya için kaçınılmaz fırsat olduğunu göreceğiz” dedi.
ÇOKÇEVİK’İN AÇIKLAMASI
TÜMSİAD Erzurum Şube Başkanı Yılmaz Çokçevik, Makedonyalı iş adamlarıyla yaptıkları görüşmelerden olumlu cevaplar aldığını ve bu görüşmelerin sonucu Erzurum’daki iş adamların için iyi bir fırsat olacağını ve bu fırsattın kaçırılmaması gerektiğine değindi. Yapılan görüşmelerde Makedonya serbest bölgesinden yatırımların yapılması için anlaşmaların imzalandığı ve bu anlaşmada Makedonya Üsküp serbest bölgesinde Tük iş adamlarının yapacakları yatırımlar için 99 yıllığına sembolik rakamlarla ücretsiz arsa temin edeceklerini ve bu yatırımlara 500.000 Euro’ya kadar Makedonya tarafından destek vereceklerini bildirdiler.
Başkan Çokçevik, bu anlaşmaların ithalat ve ihracatı artıracağını yabancı ortaklıkların kurularak iş sahasının genişletilmesi hem Türkiye hem de Erzurum için faydalı olacağını ve bu tür anlaşmalarla Erzurum’daki iş alnını genişletmek için Erzurum TÜMSİAD olarak çalışmalarına hız vereceklerini söyledi.
İŞ ANLAŞMALARI
TÜMSİAD, Makedonya'nın dinamik bir ülke olduğunu ve dış yatırımları desteklediğini var olan imkanların değerlenmesinin önem taşıdığını ifade etti. Yapılan görüşmelerden sonra TÜMSİAD Başkanı Çokçevik, Makedonya medyasına yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Makedonya ile 700 yıla yakın bir ilişkimiz vardır ve Makedonya bizim kardeş ülkemizdir. Makedonya Türkiye için Avrupa’ya açılan en önemli kapılarımızdan biridir. Bu önemli ziyaret vesilesi ile ticari ve dostluk ilişkilerimizin daha da artacağına inanıyoruz. Madencilik, lojistik, gıda, bilişim ve inşaat sektörlerinde faaliyet gösteren üyelerimiz, ticari işbirlikleri sağlamışlar ve önemli yatırım kararları almışlardır. TÜMSİAD olarak Türkiye ile Makedonya arasındaki işbirliğinin geliştirilmesi için üyelerimizi teşvik edeceğiz.”

 
"1 Milyon Karneye 2 Milyon Kitap"
 
Rize Karayolunda heyelan
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Göç sorununa kararlı yaklaşım
Palandöken İlçe Kaymakamı Esmer, hazırladıkları projelerle köyden kente ...
Anadolu Zirvesi'ne doğru..
Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı’nca ikincisi gerçekleştirilecek olan ...
ETB'den besicilik yatırımı
Erzurum Ticaret Borsası tarafından hayata geçirilecek olan Modern Hayvan ...
 
'Organik Sınav'da tam not
Erzurum’daki çiftçiler, organik tarım denetimlerinden yüz akıyla çıktılar. ...
Matbaacılar Odası’ndan rayiç tepkisi
Matbaacılar Odası Başkanı Hikmet Karaca, Elektrikçiler ve Otel Kahveciler ...
Çiftçi kadınlara ekipman desteği
Erzurum İl Tarım Müdürlüğü’nce 29 Haziran 2011 tarihinde Horasan ilçesine ...
 
Lokantalar fiyatta yarışıyor
Yaz tatiline girilmesiyle birlikte ekonomik durgunluk yaşamaya başlayan ...
Ticarette Tebriz atılımı
İran’ın Doğu Azerbaycan Eyaleti’nde 25-26 Haziran tarihleri arasında düzenlenen ...
DAİB’den tanıtım atağı
Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği (DAİB) Yönetim Kurulu Başkanı Cemal ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva