ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
19 terörist etkisiz hale getirildi
19 terörist etkisiz hale getirildi
Aras coştu
Aras coştu
Erzurum Tarih Derneği genel kurulunu tamamladı
Erzurum Tarih Derneği genel kurulunu tamamladı
Dezenformasyon Bülteni yayımlandı
Dezenformasyon Bülteni yayımlandı
'Kalkınma Yolu' mutabakat zaptı imzalandı
'Kalkınma Yolu' mutabakat zaptı imzalandı
HABERLER>TÜRKİYE
23 Aralık 2010 Perşembe - 01:26

TÜİK: ‘Asgari ücret 899 TL olmalı’

Asgari Ücret Tespit Komisyonu 3’üncü toplantısında uzlaşmaya varılamadı. TÜİK, asgari ücret hesaplaması yaparak komisyona rapor sundu.

TÜİK: ‘Asgari ücret 899 TL olmalı’

ERZURUM gazetesi
Asgari Ücret Tespit Komisyonu 3’üncü toplantısında uzlaşmaya varılamadı. TÜİK, asgari ücret hesaplaması yaparak komisyona rapor sundu. Asgari Ücret Tespit Komisyonu 3’üncü toplantısını Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu'nda (Türk-İş) Genel Merkezi’nde gerçekleştirdi. Asgari ücret 2011 yılı zam oranlarını belirlemek için toplanan Komisyonda herhangi bir zam oranı üzerinde uzlaşmaya varılamazken TÜİK Komisyon tarafından kendisine verilen görev doğrultusunda asgari ücret hesaplaması yaparak, komisyona rapor sundu.
//TÜİK RAPORU
TÜİK sunduğu raporda tek bir işçi için ele geçmesi gereken net tutarın Aralık 2010 itibariyle 899.10 TL olduğunu ifade ederek asgari ücretin bu düzey temel alınarak belirlenmesi gerektiğini kaydetti.
Asgari Ücret Tespit Komisyonu 3'üncü toplantısını Türk-İş Genel Eğitim Sekreteri İsa Gök'ün Başkanlığı'nda Türk-İş Genel Merkezi'nde gerçekleştirdi. Komisyonda işverenleri, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Yönetim Kurulu Üyesi Ali Nafiz Konuk temsil ederken, hükümeti temsilen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Çalışma Genel Müdürü Ali Kemal Sayın'da toplantıda hazır bulundu. Komisyon'da herhangi bir zam oranı hakkında uzlaşmaya varılamazken, Komisyon'un bir sonraki toplantısını 28 Aralık Salı günü Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda yapacağı bildirildi.
Aralık 2010 ayında net asgari ücret 599 TL iken TÜİK, Komisyon tarafından kendisine verilen görev doğrultusunda bir hesaplama yaparak, tek bir işçi için ele geçmesi gereken net tutarın Aralık 2010 itibariyle 899.1 TL olduğunu ifade ederek, 2011 yılı Asgari ücretin bu düzeyin temel alınarak belirlenmesi gerektiğini ifade etti.
//TÜRK-İŞ: İSTEĞİMİZ ASGARİ ÜCRETİN NET 907 TL OLMASIYDI
Türk-İş Genel Eğitim Sekreteri İsa Gök, Komisyon toplantısının ardından bir açıklama yaparak, asgari ücreti belirleme çalışmalarında, Anayasada yer alan “Çalışanların geçim şartları ile ülkenin ekonomik durumu da göz önünde bulundurulur” ifadesinin günlük hayatta yerini alması gerektiğini savundu.
Hükümet tarafından hazırlanan 2011 Yılı Programının ve Bütçesinin, yapılan açıklamalar ve komisyon çalışmalarında kendilerine sunulan raporların, ülke ekonomisindeki olumlu tabloyu ortaya koyduğunu ifade eden Gök, 2011 Yılı Bütçesinin TBMM’ye sunuş konuşmasında; ücretli çalışanların ve emeklilerin gelir ve aylıklarındaki gelişmelerin son 8 yıl itibariyle açıklandığını ifade etti. Gök, “Yapılan açıklamaya göre, Ocak 2003-Kasım 2010 dönemi itibariyle tüketici fiyatları endeksindeki artış yüzde 107.3 olmasına karşılık; Aile yardımı ödeneği dahil en düşük memur maaşı yüzde 207 oranında artışla Aralık 2010 ayında bin 300 TL'ye, net asgari ücret yüzde 194 oranında artışla Aralık 2010 ayında 599 TL'ye, en düşük işçi emekli aylığı yüzde 180 oranında artışla Aralık 2010 ayında 720 TL'ye, en düşük esnaf emekli aylığı yüzde 289 oranında artışla Aralık 2010 ayında 578 TL'ye, en düşük memur emekli aylığı yüzde 139 oranında artışla Aralık 2010 ayında 898 TL'ye yükselmiştir” dedi.
TÜRK-İŞ DEĞERLENDİRMESİ
Bu oranların ve maaş tutarlarının; çalışan, emekli ve dar gelirli vatandaşların mali durumlarının son sekiz yılda iyileştirildiğinin, gelirlerinde reel artışlar olduğunun açık bir kanıtı olarak ortaya konulmakta ve Türkiye büyüdükçe memura, işçiye, emekliye, esnafa artan refahtan daha fazla pay verileceğinin ifade edildiğini belirten Gök, “Aralık 2003 itibariyle en düşük memur maaşı ile asgari ücret arasındaki fark 208 TL, iken günümüzde 701 TL'ye ulaşmıştır. Yapılacak artışlar sonucunda; 2010 yılı Aralık ayında aile yardımı ödeneği dahil en düşük devlet memurunun bin 300 TL olan net maaşı 2011 yılı Ocak ayında bin 454 TL'ye, Temmuz ayında ise bin 532 TL'ye yükselecektir. Böylece 2011 yılında en düşük devlet memuru aylığında yüzde 17.9 oranında bir artış yapılacağı ifade edilmektedir. 2011 yılı için tüketici fiyatlarında öngörülen artış ise yüzde 5.3' tür” diye konuştu.
ASGARİ ÜCRET 599 TL
Asgari ücret, halen 16 yaşından büyük bekar bir işçi için brüt 760.50 TL, net 599.12 TL olarak uygulanıyor. 16 yaşından küçükler için ise brüt 648, net 518.58 TL olan asgari ücret, kapıcılar için ise brüt 760.50, net 646.42 TL düzeyinde yer alıyor. Asgari ücretten 16 yaşından büyük işçiler için 161.38, 16 yaşından küçük işçiler için 129.42, kapıcılar için 114.08 TL kesinti yapılıyor. Asgari ücretin işverene toplam maliyeti 16 yaşından büyük işçiler için 924.01, 16 yaşından küçük işçiler için 828.39, kapıcılar için 924.01 TL’yi buluyor.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
mazlum 27 Aralık 2010 Pazartesi 08:32

yazıklar olsun en az parayı onlar alıyor halen asgari ücret bü ülkedede 1000 tl olamadı demeki onların yaşama hakkı yok yazıklar olsun diyom

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İş kuracaklara 27 bin lira hibe
KOSGEB ve İŞKUR, iş kurmak isteyen girişimcilere 27 bin lira hibe verecek.
DAP hibelerinde ilk açılım
Devletin hayvancılığı desteklemesi kapsamında uyguladığı, büyükbaş hayvan ...
KOBİ'lere 2011 desteği
Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, son destek programında KOSGEB kredisi ...
 
“Önce yatırım, sonra yasa”
Doğu ve Güneydoğu'daki illerdeki otel azlığına dikkat çeken Başbakan Recep ...
Şehit Erdem gözyaşlarıyla uğurlandı
Mardin'in Dargeçit ilçesinde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını ...
Başbakan Doğu’da bir ilki gerçekleştirecek
Muş Valisi Erdoğan Bektaş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün açılışını ...
 
Dayanışma Konvoyu Türkiye'ye giriş yaptı
Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'de yola çıkan 'Asya'dan Filistin'e Dayanışma ...
Baston ustaları Başbakan için çalıştı
Dünyaca ünlü Ahlat baston ustaları, günlerce çalışarak koç, manda ve sığır ...
Niğde yasta..
Mardin'de uğradığı silahlı saldırı sonucu şehit olan Uzman Çavuş Kenan ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva