ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
ETÜ’de Moleküler Biyoloji ve Genetik Öğrenci Kongresi
ETÜ’de Moleküler Biyoloji ve Genetik Öğrenci Kongresi
Erzurum’da FETÖ üyesi öğretmen yakalandı
Erzurum’da FETÖ üyesi öğretmen yakalandı
ETSO’dan belediyelere tebrik turu
ETSO’dan belediyelere tebrik turu
Jandarma sahip çıktı
Jandarma sahip çıktı
Doğu Anadolu’da yeni kelebek türü keşfedildi
Doğu Anadolu’da yeni kelebek türü keşfedildi
HABERLER>EKONOMİ
4 Ocak 2013 Cuma - 00:29

TÜHAD kış turizmini sorguladı

Altay, Sınırlı sosyal aktivite ve sınırlı sosyal hayatın olduğu doğu illerinde fiyatların en uygun seviyeye indirilerek vatandaşa kayak sporunun tanıtılması ve sevdirilmesi gerektiğini belirtti.

TÜHAD kış turizmini sorguladı

ERZURUM (İHA) - Doğu halkının kayak sporuna bakışını ve kayak tesislerinden faydalanamamasını değerlendiren Tüketici Hak Arama Derneği Genel Başkanı Nihat Altay, Sınırlı sosyal aktivite ve sınırlı sosyal hayatın olduğu doğu illerinde fiyatların en uygun seviyeye indirilerek vatandaşa kayak sporunun tanıtılması ve sevdirilmesi gerektiğini belirtti.
VATANDAŞ YARARLANABİLİYOR MU?
Tüketici Hak Arama Derneği Genel Başkanı Nihat Altay konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Doğu da ki soğuk illerin kendine has güzelliklerinin yanı sıra birçok olumsuzlukları da var. Batıya göre doğuda kışlar ağır geçer ve kış geldiği zaman temel sorunların en başında sosyal aktivite eksikliği gelir. Doğu halkı yıllar boyu kahve kültürüne mahkum edilmiş durumdadır. Bu kültürün yanı sıra halkımıza başka seçeneklerde sunmak gerekir. Bu seçeneklerin başında kayak gelir. Tüketici Hak Arama Derneği olarak Erzurum’da ki gözlemlerimiz Erzurum halkının yüzde 90'ına yakınının kayak bilmediği, yapmadığı veya yapamadığıdır. Palandöken’e hiç çıkmamış birçok vatandaşımızın olduğunu söylemek hiçte abartı sayılmaz” dedi.
KAYAK ZENGİN SPORU MU?
Günümüzde kayak sporunun zenginlere has bir spor olarak bilindiğini dile getiren Altay, “Yani gelir düzeyi düşük tüketiciler kayak sporunu kendileri için lüks görüp ve çok paramız çıkar diye kayak yapmak için Palandöken’i tercih etmiyor. Tüketici Hak Arama Derneğinde konuştuğumuz birçok kişinin söylediği şu söz konunun özeti gibi. "Palandöken'e çıkmak için 1000 TL yeter mi?” Bu cümle kayak merkezlerinin halkın nezdinde nasıl büyütüldüğünü gözler önüne seriyor.
Orta halli vatandaş dahi Palandöken’e çıkmaktan çekiniyor. Bu nedenle sınırlı sosyal aktivite ve sınırlı sosyal hayatın olduğu şehrimizde vatandaşa gerekli imkan ve olanaklar sunularak kayak sporunun tanıtılması ve sevdirilmesi gerekir. Kayağı sevdirmek için de önce kayak zengin sporudur izlenimi ortadan kaldırılmalıdır. Sonra kayak fiyatları tekrar gözden geçirilebilir, günün belirli saatlerinde kayak merkezlerine direk servisler konulabilir, giriş çıkış ücretleri en uygun seviyeye indirilebilir. Veya haftanın belirli saatlerinde ücretsiz kayak dersi verilebilir.
Burada önemli olan ne kadar çok kişiyi bu spora teşvik edip ve başlatmak olmalıdır. Dar gelirli tüketici için kayak ücretlerini ne kadar aşağı çektik denilirse denilsin, günlük ortalama 80 lira olan kayak ücreti dar gelirli tüketici için gerçekten lükstür. Bu fiyatı asgari ücretle çalışan için yazmak bile anlamsızdır. Bu nedenle Palandöken’de kayak yapmayı kendine lüks gören tüketici Palandöken'i değil kahvehaneleri tercih ediyor. Kimseye kahvede oturma diyemeyiz. Ancak sade kahvehaneleri vatandaşa dayatmak bu şehrin güzelliğine ve var olan olanaklarına haksızlıktır. Halkımızın zihnine kayak kültürünü yerleştirmek, gelecek nesillere örnek olacağı gibi doğu halkına daha güzel imkanlar sunma açısından fark yaratacaktır. Hepsinden önemlisi hem maddi hem manevi yönden doğu halkının kendi coğrafyasındaki spor tesislerinden yararlanamaması kabul edilemez bir durumdur.
Yakutiye Belediyesinin şehrin çeşitli bölgelerinden aldığı müracaatlar sonrası 100'ün üzerinde öğrenciyi bir araya getirerek, bütün ihtiyaçlarının karşılayıp, iki haftalık süreyle usta kayak hocaları eşliğinde kayak öğretmesi, kayak sporu zengin sporudur izlenimini ortadan kaldırmak açısından takdire şayan bir katkıdır. Yakutiye Belediyesinin yaptığı gibi birçok kurum da bu tür aktiviteler yaparak kayak sporu zengin sporudur izlenimini ortadan kaldırarak tabana yayabilir.
Bu sayede ülkemizi uluslararası alanda temsil edecek birçok sporcu yetiştirilebilir ve kayak sporuna katkı sunulabilir.” şeklinde konuştu.
 

 
Hilalkent ulaşımına 2013 vizyonu
 
Hınıs’ta şok iddia asılsız çıktı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TİM 2012 rakamlarını açıkladı
Türkiye ihracatçılar Meclisi (TİM) 2012 yılı iller İhracat Performanslarını açıkladı
TÜMSİAD’tan medya turu
Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Erzurum Şube Başkanı Cafer ...
Yer altında ekmek mücadelesi
40 metrelik ocağa sürünerek giren işçiler, havalandırma sisteminin olmamasına ...
 
Dış ticarette 2012 bereketi
Doğu Anadolu Bölgesi’nde yatırım teşvikleri dış ticaret hacmini büyüttü. ...
ETSO’dan teşvik beklentisi
Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, ...
Daphan’da Türkiye’de bir ilk
Erzurum’un Karasu başta olmak üzere önemli su kaynaklarını barındıran, ...
 
ETSO’dan kayıt uyarısı
Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Genel Sekreterliği, üyelerine vergi ...
Besiciler durgunluktan şikayetçi
Oltu ilçesinde her hafta sonu hayvanlarını satmak için pazara getiren ...
Bu da Erzurum’un turistik yüzü
Antalya’dan yılbaşı tatili etkinlikleri kapsamında Erzurum’a gelen oryantal ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva