ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
İspir’de feci kaza: 1 ölü
İspir’de feci kaza: 1 ölü
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
HABERLER>EĞİTİM
9 Mart 2018 Cuma - 11:42

TÜGVA’dan gençlere bilgi desteği

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Erzurum Temsilciliği, düzenledikleri program ile yine gönülleri fethetti.

TÜGVA’dan gençlere bilgi desteği

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Erzurum Temsilciliği, düzenledikleri program ile yine gönülleri fethetti.

TÜGVA Erzurum İl ve İlçelerinde belirlediği 15 okul ile Liseler arası Kültür ve Bilgi yarışması düzenledi. Yarışamaya Milli Eğitim Bakanı Müsteşar Yardımcısı Ercan Demirci, katıldı.

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Erzurum şubesi “Erzurum’u ne kadar tanıyorsun” başlığı altında Erzurum Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezinde liseler arası Kültür ve Bilgi yarışması düzenledi. Öğrenciler arasında büyük bir rekabetin olduğu programda heyecanları gözlerinden okunuyordu. Erzurum’u Ne Kadar Tanıyorsun” Kültür ve Bilgi yarışmasında Erzurum’un Tarihi ve kültürel yönleriyle ilgili sorular öğrencilere soruldu. Birinci olan liseye tam altın, ikinci olan liseye yarım altın, üçüncü olan liseye de çeyrek altın verildi. Erzurum Kayak Yolu Çimento Müstahsilleri İşveren Sendikası Ortaokulu korosu, program kapsamında söyledikleri Erzurum Türküleri ile izleyicileri büyüledi.

TÜGVA tarafından düzenlenen Kültür ve Bilgi yarışmasına Milli Eğitim Bakanı Müsteşar Yardımcısı Ercan Demirci, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hüseyin Koçan, Erzurum İl Milli Eğitim Şube Müdürü Tolga Temir, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İsmail Bağrıyanık, Erzurum Kültür ve sosyal İşler Daire Başkanı Mustafa Keleş, Eğitim BİR-SEN Erzurum şubesi Başkan Yardımcısı Ömer Ağırman ve çok sayıda Erzurumlu katıldı.

TÜGVA Erzurum şubesi İl Temsilcisi Seyfullah Gülakar, “Tarihi binlerce yıllık geçmişe dayanan, birçok medeniyete beşiklik etmiş olan Şehrimizin, yaşadıklarını, kültürünü, tarihini unutmamak ve Genç nesillerimize bu bilgileri aktarmak için Kültür ve Bilgi yarışmasını düzenliyoruz. Amacımız; Şehrimizin sahip olduğu güzellikleri, yıllar içinde yaşadığı olaylarla Tarihte nasıl bir yer edindiğini ve sayısızca Medeniyete ev sahipliği yapmasından dolayı, birçok Tarih eserine sahip olan Erzurum’un tanınması, güzelliklerinin bilinmesi ve Tarihi eserlerin nasıl bir hikayesi bulunduğunu, yeni neslimize aktarmak için “Erzurum’u Ne Kadar Tanıyorsun” adı altında Kültür ve Bilgi yarışmamızı düzenledik” dedi.

ÖĞRENCİLER BİRİNCİLİK İÇİN ADETA SAVAŞTI

Kültür ve Bilgi yarışmasına katılan 15 lise kendilerine yönelen her soruya büyük bir azimle cevap verdi. Yarışmaya İl ve İlçelerden katılan Okulların öğrencilerine 15 soru yöneltildi. Öğrencilerin sergiledikleri azim ve hırsları gözlerinden okunuyordu. Sorulan 15 sorudan 14 soruya doğru cevap veren İbrahim Hakkı Fen Lisesi, Şehit Yakup Sürücü Anadolu Lisesi, Ilıca İMKB Yavuz Selim Sosyal Bilimler Lisesi Yarı finale yükseldi. Yarı finalde yarışmacılara yöneltilen beş sorunun beşini bilen İbrahim hakkı Fen lisesi Öğrencileri; Muhammed Burak Gözcü, Mustafa Çalık ve Yusuf genç sergiledikleri başarıyla birinci olurken, dört doğru cevapla Şehit Yakup Sürücü Anadolu Lisesi ikinci, üç doğru cevap ile de Ilıca İMKB Yavuz Selim Sosyal Bilimler Lisesi üçüncü oldu. Yarışmanın finalisti belli olduktan sonra birinci gelen Liseye ödülünü Milli Eğitim Bakanı Müsteşar Yardımcısı Ercan Demirci, ikinci gelen liseye Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hüseyin Koçan, üçüncü gelen liseye de İl Milli Eğitim müdür Yardımcısı İsmail Bağrıyanık ödüllerini taktim etti.

YENİ NESLİMİZE TARİHİMİZİ,

KÜLTÜRÜMÜZÜ ÖĞRETİYOR”

Birinci gelen İbrahim hakkı Fen lisesi öğrencilerine ve öğretmenine hediyelerini taktim eden Milli Eğitim Bakanı Müsteşar Yardımcısı Ercan Demirci, “TÜGVA’nın, Şehrimizin özellikle değerlerini, tarihi gerçeklerini, yüzyıllar içerisinde oluşturmuş olduğu birikimi yeni nesillerin hissedebilmesi ve öğrenebilmesi hususunda çok nitelikli, verimli ve faydalı bir araç aslında. Bunu düşünebilmeleri ve üretmeleri ve bugünde finaliyle beraber hayata geçirmeleri takdire şayan. İnsanlar doğalarının çocuğudur, yaşamış oldukları coğrafyanın çocuklarıdırlar. İnsan sosyal bir varlıktır, yaşadığımız doğaya dair gözümüzü açtığımız günden son nefesimize kadar şahit olduğumuz her şey ile şekillenir. Sosyal bir varlık olduğumuz için başta birey olmayı başarmalı, birey olarak da içinde bulunduğumuz kümenin nitelikli bir ferdi olmanın önemini vurgulayan Demirci sözlerine şu şekilde devam etti, “Bunu gerçekleştirmenin tek yolu, insanın yaşamış olduğu doğayla, toprakla, taşla, üretilenlerle, tarihiyle, kültürüyle, gelenekle, türkülerle, manilerle, ağıtlarla, düğünlerle irtibata geçmesiyle alakalı. Nitelikli bir sosyal gerçekliğin ferdinin olmanın yolu; insanın yaşamış olduğuyla bu şekilde bir temasa geçmesi gerektiğin farkında olmasıdır. Bugün ki faaliyet bu amaçla düzenlemiştir. Bu yönüyle güzel bir iş yaptı TÜGVA Erzurum temsilciliği. Hem Milli Eğitim Bakanlığı hem de bu şehrin ferdi olarak bu anlamlı organizasyonu düzenleyen TÜGVA, TÜGVA İl Temsilcisi Seyfullah Gülakar’a, programda emeği geçen herkese ve katılım sağlayan bütün öğrencilerimize teşekkür ediyorum.”

 
AK kadınlar kader mahkumlarıyla buluştu
 
İkizler Polonya’dan başarıyla döndü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kotan müftülük projelerini paylaştı
Palandöken İlçe Müftüsü Abdurahman Kotan, İhlas Haber Ajansı Erzurum Bölge Müdürlüğünü ziyaret etti.
Erzurum MEM’de Kadınlar Günü mesaisi
İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla ...
ETÜ’de Erasmus gündemi
ETÜ Dış İlişkiler Koordinatörlüğü ve Erasmus+ Öğrenci Ağları Kulübünün ...
 
Karataş; “Kadına saygı medeniyettir”
Eğitim-Bir-Sen Erzurum 2 Nolu Şube Başkanı Mustafa Karataş, 8 Mart Dünya ...
Pazaryolu Erasmus ekibi Almanya’dan döndü
Pazaryolu Erasmus Plus proje ekibi, Almanya’daki “Dikkat Eksikliği ve ...
Medeniyet Hareketi’nde ATAÜNİ gündemi
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, İnsan ve Medeniyet ...
 
Mehmetçiğe ‘Bilinçli Medya Kullanımı’ eğitimi
Erzurum Aile ve sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından Erzurum Bölge ...
Hedefi Türkiye’yi temsil etmek
Yuşa Can Dinç, 25 Mart 2018 ile 08 Nisan 2018 tarihleri arasında Erzurum ...
Tıp Fakültesi öğrencilerine yatay geçiş hakkı
Sağlık Bilimleri Üniversitesi'nin (SBÜ) Ankara'da konuşlu Gülhane Tıp ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva