ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
Aile ve Gençlik Fonu’na başvuru verileri açıklandı
Aile ve Gençlik Fonu’na başvuru verileri açıklandı
HABERLER>SİYASET
25 Mart 2018 Pazar - 12:30

TÜGVA Genç Yönetici Okulu eğitime başladı

TÜGVA Erzurum İl Temsilciliği’nin düzenlediği Genç Yönetici Okulu eğitime başladı.

TÜGVA Genç Yönetici Okulu eğitime başladı

TÜGVA Erzurum İl Temsilciliği’nin düzenlediği Genç Yönetici Okulu eğitime başladı.

Gençliğe yönelik ahlâk ve maneviyat odaklı çalışmalar yürütmek amacıyla yola çıkan Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Erzurum İl Temsilciği bu hafta sonu Çalışan Gençlik Koordinatörlüğü bünyesinde başlattığı Genç Yönetici Okulu’nun (GYO) ilk dersine Türkiye’nin seçilmiş en genç belediye başkanı olan Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan ile başladı.

İbrahim Erkal Dadaş Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen açılış programıyla eğitime başlayan Genç Yönetici Okulu ile kamuoyunun yakından tanıdığı öncü isimler gençlerle bir araya gelecek ve onlara kendi tecrübelerini aktaracaklar.

Programla birlikte gençlerin iş dünyasını tanıması, yöneticilik ve liderlik vasfına ulaşmaları hedefleniyor.

Türkiye Gençlik Vakfı’nın 81 ilden 10 yaşından 35 yaşından kadar olan her kesimi içinde barındıran geniş bir yelpazede de hizmet verdiğini söyleyen TÜGVA Erzurum İl Temsilcisi Seyfullah Gülakar, vakfın hizmetlerine 13 koordinatörlüklerle devam ettiğini anlattı.

GÜLAKAR’IN SUNUMU

Gülakar:”Türkiye Gençlik Vakfı, gençleri gerek sosyal faaliyetlerinde, gerek sportif faaliyetlerinde, gerekse eğitim hayatlarında bir üst seviyeye çıkartabilmeleri, kişisel gelişimlerini yapabilmeleri ve gençlerin dertleriyle dertlenip o dertlere derman olmaya çalışan bir vakıftır” şeklinde konuştu.

TÜGVA Vakfı Erzurum İl Temsilciliği olarak 7 aylık görev süresi içerisinde 213 program, kurs ve faaliyet düzenlediklerinin altını çizen Gülakar, sözlerine şöyle devam etti:” Genç Yönetici Okulumuz 22 ile 35 yaş aralığındaki kendi işinde çalışan veya üniversite son sınıfta olan, iş hayatında aktif gençlerin herhangi bir yerde teorik veya kitaplarda bulamayacakları çok kıymetli katılımcıların bilgisini, birikimini aktarması için oluşturulan bir oluşumdur. Bu okulun sonunda katılımcılar kitaplarda bulamayacakları, tamamen saf bilgiden, tecrübeden, birikimden oluşan ve bunların aktarılmasıyla birlikte ortaya çıkacak önemli bir tecrübeyi edinmiş olacaklar”

SEBA’NIN AÇIKLAMASI

TÜGVA Genel Merkez Çalışan Gençlik Koordinatörlüğü Teşkilat Başkanı Enes Seba,” Türkiye olarak medeniyetimizi yeniden ihya ve inşa edecek nesiller yetiştirmek, gençliğimizin başıboş geleceğini bize dayatan yaklaşımlara rağmen inanmışlık ve azim içerisinde genç tanımını değiştirmek için yola çıktık.” dedi. Seba sözlerini şöyle sürdürdü:” Aklımız gençliğin sosyal, fiziksel, ruhsal gelişimini gözeterek kendini devamlı geliştiren, kültürel birikim önem veren, yenilikçi ve nitelikli insan üretiminin oluşmasına katkı sağlamaktır.

Koordinatörlüğümüz bünyesinde yaptığımız çalışmalardan biri olan Genç Yönetici Okulumuz ülkemizin geleceğine ve gelişmesine katkı sağlayacak, değerli hocalarımızın katılımlarıyla alanlarında uzmanlaşmış kıymet yöneticilerimizin desteğiyle genç kardeşlerimize bilgi birikimlerini artık aktardıkları eğitim programı olacaktır. Genç yönetici okulumuzda eğitim verecek hocalarımız da ben şimdiden teşekkür ediyorum” diye konuştu.

BAŞKAN ORHAN’DAN DEĞERLENDİRME

Gençliğin Türkiye’de çok ciddi anlamda söz sahibi olması gerekliliğine dikkat çeken Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, ”Biliyoruz ki gençliğin ülkemizde çok ciddi anlamda söz sahibi olması lazım ve bu gençliğin vermiş olduğu enerjinin her alanda ülkemizin gelişimine katkı sağlaması lazım. Dolayısıyla TÜGVA da bu enerjinin Türkiye’nin gelişimine katkı sağlaması için çok güzel organizasyonlar ve çalışmalar yürütüyor. Dava şuuruyla ve bilinciyle hareket ediyorlar. Bu anlamda biz de her zaman yanlarındayız.

Türkiye’nin en genç belediye başkanlarından biri olarak, bu anlamda mensubu olmaktan her zaman gurur duyduğum AK Parti ile ilgili önemli bir özelliği vurgulamamız gerekiyor. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve parti yöneticilerimiz, gençlere değer verirken onların enerjilerini sahaya yansıtmalarının haricinde, gençlerin yönetimde söz sahibi olmaları gerektiğini düşündüklerinin en önemli göstergesiyim. Partimizin bünyesinde benim gibi genç birçok belediye başkanımız bulunuyor. Yine Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde bizleri temsil eden genç milletvekillerimiz sayısı oldukça fazladır” dedi.

HEPİMİZ AYNI GEMİNİN İÇERİSİNDE BİR NEFERİZ

Gençliğin gelecek için çok önemli olduğunu ifade eden Başkan Orhan,” Türkiye’nin önümüzdeki süreçte daha ne kadar çok ilerlemesi gerekiyorsa, bu ilerleme adımlarını atarken büyük bir öneme sahip olduğunu bir kere hepimiz bilmeliyiz ve farkına varmalıyız.

Dolayısıyla bu okulda eğitim alacak kardeşlerimizle aynı hedefe doğru gittiğimizi biliyoruz. Türkiye’nin gelişmesi için hep bir arada aynı hedefe doğru yürüyen bu geminin içerisinde her birimiz birer neferiz. Her birimizin farklı bir görevi var. Dolayısıyla burada bu şuurla ve bilinçle hareket etmenin ne kadar önemli olduğunun hepimiz farkındayız. Yetişen gençliğin İstiklal şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un tarif ettiği gençlikle bir bağlantı kurması ve o şura sahip olması için elimizden gelen çalışma yürütmemiz gerekiyor” şeklinde konuştu.

YENİ NESLE GEÇMİŞİ İYİ ANLATMALIYIZ

AK Parti hükümetleriyle birlikte 2002 yılından sonra çok şey değiştiğine işaret eden Başkan Orhan,” 2002’li yıllarda 10 yaşında olan bir çocuk bugün 25 yaşında bir genç olarak aramızda olduğun biliyoruz. Bizler Türkiye’nin hangi zor süreçlerden geçip bu noktalara ulaştığın biliyoruz. Fakat bunun fakında olmayan gençlerimiz olabilir. Bu kapsamda yapacağımız çalışmalarda farkındalığın oluşması ve gençlerimize bu bilgilerin aktarılması noktasında önemli gayretler sarf etmeliyiz” diye konuştu.

Gençliği tecrübe ile harmanlıyoruz

Genç bir belediye meclisine sahip olduklarını anlatan Başkan Orhan, belediyelerin ve yerel yönetimlerin gençlik projelerinin gerçekleştiği ve çok ciddi katkıların sağlandığı alanlar olduğunu sözlerine ekleyerek, daha büyük yaşta olan meclis üyeleriyle de istişare ederek gençliği tecrübeyle harmanladıklarını belirtti.

Gençlik Yönetici Okulu, 6 hafta devam edecek ve katılımcılara alanında uzman yöneticiler tarafından eğitim verilecek.

Açılış programına Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, TÜGVA Genel Merkez Çalışan Gençlik Koordinatörlüğü Teşkilat Başkanı Enes Seba, TÜGVA Erzurum İl Temsilci Seyfullah Gülakar ve vakıf üyeleri katıldı.

Programın sonunda konuşmacılara ve katılımcılara çeşitli hediyeler takdim edildi.

 
ERKAGİP'ten ehram tanıtımı
 
Erzurum Judoda 18 İlle yarışıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Elvan'dan Sekmen'e proje teşekkürü
Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet ...
Aydemir: ‘Birliğimiz, dirliğimiz daim olsun’
Aydemir, TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada terörle mücadeleye halkın ...
TBMM’de kabul edilen Torba Yasa'nın getirdikleri
Vergi Kanunları ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik ...
 
Aydemir’den Milli Terbiye ve Edep vurgusu
Milletvekili Aydemir, ‘Ak siyaset yaklaşımına rotayı millet çizer. Yaptığımız ...
MHP İl Başkanı Karataş’tan kandil mesajı
Karataş, manevi dirilişe, manevi arınmaya, kardeşliğe ve terörün yok olacağı ...
Öz’den Regaip Kandili mesajı
AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz, Regaip Kandili ve üç ayların ...
 
Sekmen: ‘Üç aylar Rahmet mevsimidir’
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Regaib Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
TYB Çelik’i ağırladı
AK Parti Erzurum Kadın Kolları Başkanı Av. Ayşe Deniz Çelik ve beraberindeki ...
AK Gençlik’te Dönmez dönemi
AK Parti Erzurum Gençlik Kolları Başkanlığında getirilecek isim Genel ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva