ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
Aile ve Gençlik Fonu’na başvuru verileri açıklandı
Aile ve Gençlik Fonu’na başvuru verileri açıklandı
HABERLER>GUNCEL
6 Kasım 2012 Salı - 06:28

TÜFE’de bayramlık artış

Erzurum’da yakacak, okul, bayram harcamalarındaki yoğunlaşma aylık TÜFE artışında etkili oldu. Erzurum istatistik Bölgesinde de aylık TÜFE, ülke ortalamasından yüksek çıktı.

TÜFE’de bayramlık artış

Erzurum’da yakacak, okul, bayram harcamalarındaki yoğunlaşma aylık TÜFE artışında etkili oldu. Erzurum istatistik Bölgesinde de aylık TÜFE, ülke ortalamasından yüksek çıktı.
TÜİK VERİLERİ
TÜİK Eylül ayı TÜFE verilerini açıkladı. Erzurum İstatistik Bölgesi’nde, Ekim 2012 döneminde fiyatlar eylül ayına göre yüzde 1.97 oranında artış kaydetti. Yıllık fiyat artış oranının yüzde 7.63 olarak hesap edildiği TRA1 KUDAKA Bölgesi’nde, fiyatlar 11 ayda yüzde 5.69 oranında artarken, 12 aylık ortalamalara göre fiyat değişim oranı da yüzde 10.22 olarak belirlendi.
TÜRKİYE ORTALAMASI VE ERZURUM
TÜİK’in Ekim ayı TÜFE verileri bazında, Türkiye ortalamasına göre, Erzurum İstatistik Bölgesi’nde enflasyon, aylık bazda yüzde 0,01, 11 aylık ölçütte yüzde 0,33, 12 aylık ortalamalara göre fiyat değişim oranında ise yüzde 0,69 oranında yüksek çıkarken, yıllık bazda yüzde 0.17 oranında düşük çıktı..
AĞRI BÖLGESİ  
TRA2 Ağrı, Kars, Iğdır, Ardahan istatistik çevresinde aylık bazda fiyatlar yüzde 1.24 oranında artış gösterdi. Bu bölgede yıllık fiyat artış oranı yüzde 7.30, 12 aylık ortalamalara göre değişim oranı ise yüzde 10.28 olarak kaydedildi. Ağrı Bölgesinde fiyatlar Aralık 2011’e göre de yüzde 5.43 oranında değişim gösterdi.
MALATYA BÖLGESİ TÜFESİ
Malatya istatistik Bölgesi’nde fiyatlar aylık bazda yüzde 1,19 oranında arttı. TÜİK verilerine göre TRB1 Malatya, Elazığ, Bingöl, Tunceli İstatistik Bölgesi’nde 11 aylık bazda yüzde 4,26, yıllık bazda yüzde 7,26 oranında fiyat artışı gözlendi. Malatya bölgesinde 12 aylık ortalamalara göre fiyat değişim oranı da yüzde 10.03 olarak hesaplandı.
VAN BÖLGESİ TÜFESİ
TÜİK verilerine göre, Ekim 2012 döneminde, TRB2 Van, Muş, Bitlis, Hakkari Bölgesi’nde fiyatlar aylık bazda yüzde 1,01 oranında artış gösterdi. Van bölgesinde 11 aylık enflasyon yüzde 4,04, yıllık enflasyon yüzde 6,45 ölçeğinde kaydedilirken, 12 aylık ortalamalara göre fiyat değişim oranını ise yüzde 9.72 düzeyinde gerçekleşti.
EN YÜKSEK ARTIŞ KAYDEDİLEN BÖLGELER
Doğu Anadolu Bölgesi illeri yoğunluklu olan 4 istatistik bölge içinde aylık bazda TÜFE artışının en yüksek çıktığı çevre yüzde 1.97’lik oranla TRA1   (Erzurum, Erzincan, Bayburt), 11 aylık bazda fiyat artışının en yüksek olduğu alan yüzde 5.69 ile TRA1   (Erzurum, Erzincan, Bayburt), yıllık bazda yüzde 7.6’lık artışla TRA1   (Erzurum, Erzincan, Bayburt) ve 12 aylık ortalamalara göre fiyat değişim oranının en yüksek olduğu alan yüzde 10.28 ile TRA2   (Ağrı, Kars, Iğdır, Ardahan)olarak bildirildi. 
TÜRKİYE TÜFE’Sİ
2012 yılı Ekim ayında 2003 Temel Yıllı Tüketici Fiyatları Endeksi’nde bir önceki aya göre yüzde1,96, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde5,36, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde7,80 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde9,53 artış gerçekleşti.
ANA HARCAMA GURUPLARI
Ana harcama grupları itibariyle bir ay önceye göre en yüksek artış yüzde6,81 ile giyim ve ayakkabı grubunda gerçekleşti. Ekim ayında endekste yer alan gruplardan konutta yüzde3,31, ulaştırmada yüzde2,06, gıda ve alkolsüz içeceklerde yüzde1,66, haberleşmede yüzde1,30, çeşitli mal ve hizmetlerde yüzde0,78, lokanta ve otellerde yüzde0,67, ev eşyasında yüzde0,50, alkollü içecekler ve tütünde yüzde0,48, eğitimde yüzde0,28, sağlıkta yüzde0,04 artış, eğlence ve kültürde yüzde0,20 düşüş kaydedildi.
TÜFE’DE EN YÜKSEK ARTIŞ GURUPLARI
Bir önceki yılın aynı ayına göre TÜFE’de en yüksek artış yüzde11,75 ile konut grubunda gerçekleşti. Çeşitli mal ve hizmetler (yüzde10,70), lokanta ve oteller (yüzde9,39), gıda ve alkolsüz içecekler (yüzde7,87) artışın yüksek olduğu diğer harcama grupları olarak belirlendi..
İSTATİSTİK BÖLGELERİ
NUTS2 düzeyinde 26 bölge içinde TÜFE’nin aylık bazda en yüksek artış gösterdiği bölge TR22 (Balıkesir, Çanakkale) (yüzde2,39) oldu. Bir önceki yılın Aralık ayına göre en yüksek artış TR10 (İstanbul) (yüzde6,02) bölgesinde, bir önceki yılın aynı ayına göre en yüksek artış TR10 (İstanbul) (yüzde8,62) bölgesinde ve on iki aylık ortalamalara göre en yüksek artış TR71 (Kırıkkale, Aksaray, Niğde, Nevşehir, Kırşehir) (yüzde11,00) bölgesinde gerçekleşti.2012 yılı Ekim ayında endekste kapsanan 444 maddeden; 75 maddenin ortalama fiyatlarında değişim olmazken, 290 maddenin ortalama fiyatlarında artış, 79 maddenin ortalama fiyatlarında ise düşüş gerçekleşti.

 
Bu da elektrik gerçeğimiz…!
 
Mekke’de İslam dünyasını buluşturan davet
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
vatandaş 6 Kasım 2012 Salı 08:24

Yav arkadaş hayat pahalılığı almış başını gidiyor siz işi bayrama vermişsiniz. Yapmayın ya. vatandaşa göre enfilasyon yüzde 30 dan aşağı değil.

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Açlık grevi planlı eylem’
Terzioğlu,70 cezaevinde 700’ü aşkın tutuklu ve hükümlünün cezaevi şartları ...
Saflığın bu kadarına pes..
Erzurum’da çiftçilik yapan L.A. ve B.A., gömü vaadiyle 112 bin 900 TL’lik ...
En soğuk kasımı 2001’de yaşadık
Erzurum’da en sıcak kasım ayı gününün 1990, en soğuk kasım ayı günün ise ...
 
Şenkaya'da hafif şiddetli deprem
Şenkaya ilçesine bağlı merkez üssü Çatalelma Köyü olan hafif şiddetli deprem meydana geldi.
Yazıcı dualarla uğurlandı
Erzurum'un İspir ilçesinde 3 dönem belediye başkanlığı görevinde bulunan ...
Diyanet Sen’den Yılmaz’a tepki
Bir televizyon programında katılan oyuncu Serra Yılmaz'ın başörtülerle ...
 
Şehirlerarası ulaşımda yeni konsept
Batıda hızlı tren seferlerinin yaygınlaşması, uçak seferlerinin artması ...
Erdoğan KHB sekreteri oldu
Kamu Hastaneler Birliği için Erzurum'da Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi ...
90 yaşında Kur'an öğrendi
Tortum ilçesinde yaşayan 91 yaşındaki Hano Toraman, ilçede açılan kursa ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva