ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
HABERLER>EĞİTİM
27 Mart 2018 Salı - 13:10

TÜBİTAK Projeleri sergiye çıktı

Atatürk Üniversitesinin ev sahipliğinde düzenlenen TÜBİTAK 12. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Erzurum Bölge Yarışması’na katılan projelerin yer aldığı serginin açılışı yapıldı.

TÜBİTAK Projeleri sergiye çıktı

Atatürk Üniversitesinin ev sahipliğinde düzenlenen TÜBİTAK 12. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Erzurum Bölge Yarışması’na katılan projelerin yer aldığı serginin açılışı yapıldı.

Atatürk Üniversitesi Sürekli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi'nde (ATASEM) gerçekleşen açılışa, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, TÜBİTAK Ortaöğretim Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri Bölge Koordinatörü Prof. Dr. Erdal Karaduman ile çok sayıda akademisyen, öğretmen ve öğrenci katıldı.

TÜBİTAK'ın kuruluş gayesinin bilim adamları ve gençlerin faaliyetlerini dinamik bir şekilde desteklemek olduğunu belirten TÜBİTAK Ortaöğretim Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri Bölge Koordinatörü Prof. Dr. Erdal Karaduman, düzenlenen bu yarışmanın önemli bir organizasyon olduğunu belirterek, "12.'si düzenlenen 12. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması, 2017 yılına kadar Milli Eğitim bünyesinde 'Bu Benim Eserim' başlığı altında düzenlenmekteydi. Bu yıldan itibaren bu projeler TÜBİTAK bünyesine alınarak hayata gerçekleştirilmektedir" dedi.

Yarışmaya davet edilmeyen projelerin iyi olmadığının düşünülmemesi gerektiğini vurgulayan Karaduman, etkinliğin bir yarışma olması nedeniyle jüri tarafından zorunlu seçim yapıldığına işaret etti.

Üniversite olarak sadece eğitime önem vermediklerini, teknolojik gelişmelerin de öncelikleri arasında yer aldığını ifade ederek sözlerine başlayan Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı: “Atalarımızın “Ağaç yaşken eğilir” sözünden hareketle çocuklarımızı daha erken yaşlarda proje üretme bilinci ve bilimsel düşünce doğrultusunda yetiştirmek zorundayız. Çocuklarımızın zengin hayal dünyasını ancak bu şekilde verimli, üretken bir yapıya kavuşturabiliriz. Hepinizin bildiği üzere günümüzde en pahalı yatırım aracı, insan olarak karşımızda durmaktadır. Yetişen genç kuşaklar için yapılan yatırım belki uzun yıllar sonra meyvelerini vermekte ancak bu yatırımın getirisi de verilen emek kadar büyük olmaktadır” ifadelerini kullandı.

“ÜLKEMİZİN TEMİNATI OLAN GENÇLERİMİZİN İÇERİDE VE DIŞARIDA AKILLARINI ÇELMEK İSTEYENLERE FIRSAT VERMEMELİYİZ”

Ülkenin bilim üreten kurumları olarak gelecek nesillere yapılan yatırımlara sahip çıkmak ve onların elimizden alınmasına engel olmak için elimizden geleni yapmak zorundayız. Ülkemizin teminatı olan gençlerimizin içeride ve dışarıda akıllarını çelmek isteyenlere fırsat vermemeliyiz. Bu itibarla çocuklarımızı hem bilgi ve beceri hem de millî ve manevi değerleri temsil etme bakımından tam olarak yetiştirmeliyiz. Okullarımızda verilen eğitimi bu ve bunun gibi etkinliklerle destekleyerek çocuklarımızı devletimizin gelecek vizyonuna sahip çıkan bireyler hâline getirmeliyiz”

“Çocuklarımızın Memleketimize Ve İnsanlığa Büyük Katkılar Sunacağından Şüphemiz Yoktur”

Çocuklarımızın dimağında proje kültürünün yerleşmesi için tertip edilen, her geçen yıl daha başarılı sonuçlar doğuran bu projenin bir parçası olmaktan büyük bir mutluluk duyduklarını dile getiren Rektör Çomaklı: “Büyük ümitler bağladığımız çocuklarımızın hayal dünyasındaki zenginliğin somut projelere dönüşerek memleketimize ve insanlığa büyük katkılar sunacağından şüphemiz yoktur. Bu vesileyle bugün kıymetli projeleriyle aramızda bulunan gençlerimizi, onları proje üretmeleri konusunda destekleyen ve onlara yol gösteren öğretmenlerimizi ve idarecilerimizi en içten duygularla selamlıyorum. Bütün bu gayret ve özveri gerektiren bu süreci yürüten arkadaşlarımıza da teşekkürlerimi sunuyor, yapılan çalışmaların memleketimiz ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını diliyor, hepinizi muhabbetlerimle selamlıyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

PROJE ÖDÜLLERİ 29 MART'TA VERİLECEK

Türkçe, biyoloji, fizik, kimya, matematik, değerler eğitimi, kodlama ve tarih olmak üzere 8 alanda düzenlenen yarışmada, projelerin ön değerlendirmeleri, üniversitelere mensup uzman akademisyenlerden oluşan bölge jürileri tarafından gerçekleştirildi. Ön değerlendirme sonuçlarına göre, 12 bölge merkezi ilin her birinde 80 proje, toplamda ise 960 proje bölge yarışmalarında sergilere katılmak üzere davet edildi. Sergi süresince bütün projeleri akademik jüriler değerlendirecek. Her alanda "birincilik, ikincilik, üçüncülük" başarısı gösteren proje sahibi öğrenci ve danışmanlarına ödülleri, 29 Mart'ta yapılacak törenle verilecek.

Erzurum Bölge Yarışması’na katılan projelerin yer aldığı sergi, Atatürk Üniversitesi Sürekli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi'nde, 28 Mart akşamına kadar bilime ilgi duyan öğrenci, öğretmen ve vatandaşlar tarafından ziyaret edilebilecek.

 
Emeklilere eğitim indirimi
 
Tel Rıfatlılardan Türkiye'ye destek gösterisi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Emeklilere eğitim indirimi
Türkiye Emekliler Derneği Erzurum Şube Başkanlığı ile Doğru-Cevap Eğitim ...
Divan Ligi projesine ödül
Bayburt Fen Lisesi öğrencileri tarafından Divan Edebiyatı sanatçı ve eserlerini ...
Mucitpark ilgi topluyor
Kalkınma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Dr. Fatih Hasdemir, Erzurum Teknik ...
 
Horasan’ın eğitimde parlayan yıldızı
Erzurum’un Horasan İlçesi Kurtuluş İmam Hatip okulu öğretmen ve öğrencilerin ...
Oğuz Haksever, İletişimcilerle söyleşti
İletişim Fakültesi öğrencileriyle bir araya gelen Oğuz Haksever, Medya ...
Büyükşehir’den eğitime destek
İbrahim Hakkı Fen Lisesine Öğretmenler Odası ve Mescit Erzurum Büyükşehir ...
 
Anadolu İHL öğrencileri hutbede yarıştı
Horasan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Horasan Anadolu İmam Hatip Lisesinin ...
Nafizbey öğrencilerinden Mehmetçiğe şiirli destek
Yıldızkent Nafizbey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Halkla İlişkiler ...
Yöre mutfakları KYK yurtlarında
Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Erzincan İl Müdürlüğü’ne bağlı ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva