ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Emniyetten gerçeği aratmayan tatbikat
Emniyetten gerçeği aratmayan tatbikat
Karagöbek yolunda trafik kazası: 4 yaralı
Karagöbek yolunda trafik kazası: 4 yaralı
ASHM’den Şehitlerin Aziz Hatıralarına vefa projesi
ASHM’den Şehitlerin Aziz Hatıralarına vefa projesi
İrfan Meclisi’nde turizm ele alındı
İrfan Meclisi’nde turizm ele alındı
Şehit yakınları ve gaziler iftarda buluştu
Şehit yakınları ve gaziler iftarda buluştu
HABERLER>EKONOMİ
9 Şubat 2021 Salı - 13:15

TKDK proje kabul süreci başlıyor

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Erzurum İl Koordinatörlüğü’nce yapılan açıklamada IPARD II 10. Başvuru Çağrı Dönemi proje alımlarının 15 Şubat 2021 tarihinde başlayacağı belirtildi.

TKDK proje kabul süreci başlıyor

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Erzurum İl Koordinatörlüğü’nce yapılan açıklamada IPARD II 10. Başvuru Çağrı Dönemi proje alımlarının 15 Şubat 2021 tarihinde başlayacağı belirtildi.
TKDK geçmiş çağrı dönemlerinde olduğu gibi bu çağrı döneminde de vereceği hibe destekleriyle birçok sektörde üretime ve istihdama katkı sağlamaya devam edeceği bildirildi.
Erzurum ilinde büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık işletmeleri, et ve süt işleme tesisleri, kırsal turizm tesisleri, arıcılık, kültür balıkçılığı, tıbbı-aromatik bitki yetiştiriciliği, zanaatkarlık ve yerel gıda ürünleri üretim işletmeleri, makine parkları, yenilenebilir enerji yatırımları gibi farklı sektörlerden onlarca işletmeye hibe desteği vererek il ekonomisine önemli katkı sağlayan Erzurum İl Koordinatörlüğü 10. Başvuru Çağrı kapsamında proje alımlarına 15 Şubat 20021 tarihinde başlayacak.
Erzurum’da kayıtlı 55 bin işletmesiyle önemli bir hayvancılık merkezi olduğunu vurgulayan Erzurum İl Koordinatörü Dr. Atilla Özlü, konuyla ilgili sözlerine şu şekilde devam etti; “10. Başvuru Çağrı çerçevesinde Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar kapsamında proje başvurusunda bulunan hayvancılık yatımları desteklenebilecektir. Bu kapsamda yeni veya mevcut ahır ve ağıllar için yapım işleri ve makine ekipman alınımı destek kapsamında yer almaktadır. Ayrıca hindi ve kaz yetiştiriciliği işletmelerinin kurulumu da desteklenecek başlıklar arasında bulunmaktadır. Diğer taraftan ilimizde kapasite artırımı olmadan etlik piliç ve yumurta tavukçuluğu tesislerinin tadilat ve modernize işleri de hibe destekleri arasında yer almaktadır.”
Erzurum’un 830 bin civarında büyükbaş ve 780 bin üzerinde küçükbaş hayvan sayısı ile süt ve et ürünlerine kaynaklık eden önemli merkezlerden biri olduğunu belirten Özlü, konuyla ilgili şunları kaydetti; “Bu çağrı döneminde Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlemesine ve Pazarlanmasına Yönelik Fiziki Yatırımlar kapsamında yapılacak işleme tesissileri destek alabileceklerdir. Bu başlık altında süt ve süt ürünlerinin işlenmesi pazarlanması, süt toplama merkezleri, et ve et ürünlerinin işlenmesi pazarlanması, su ürünlerinin işlenmesi pazarlanması, meyve ve sebze ürünlerinin işlenmesi pazarlanması-soğuk hava depolarının kurulumu kapsamındaki işletmeler yer almaktadır.”
10. Çağrının toplam bütçesinin 1,1 milyar TL’nin üzerinde olduğunu bu bütçe ile belirtilen yatırımların yapım işleri, makine ekipman alımları, mühendislik-mimarlık-danışmanlık hizmetleri ile görünürlük giderlerinin hibe destekleri kapsamında yer aldığını ifade eden Özlü, sözlerine şöyle devam etti; “Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar kapsamında verilecek destek oranları %55 ile %70 arasında değişirken Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlemesine ve Pazarlanmasına Yönelik Fiziki Yatırımlar kapsamında verilen destek oranları %40 ile %50 arasında değişmektedir. Hibe desteklerine gerçek ve tüzel kişiler başvurabileceklerdir. Diğer taraftan destek kararı verilen yatırımların uygun harcama tutarları üzerinden KDV muafiyeti uygulanacaktır.”
Projelerin hazırlanması için yatırımcıların önünde bir ayı aşkın bir sürenin bulunduğunu belirten Özlü, bu dönemi yatırımcılardan iyi bir şekilde değerlendirmelerini istedi. Ayrıca Onuncu çağrı ile ilgili bilgilendirme toplantılarının gerek online olarak gerekse pandemi kurallarına uygun olarak yüz yüze devam edeceğini sözlerine ekleyen Özlü, birebir bilgi almak isteyen tüm çiftçi ve yatırımcılara kurumun kapılarının sonuna kadar açık olduğunu belirtti.

 
Erzurum 13 pilot il içinde yer aldı
 
Çat Belediyesi’nden yaban hayatına destek
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tekstilkent istihdam sağlamaya devam ediyor
Erzurum'da faaliyet gösteren Tekstil Kent’te üretim yapan fabrikalar salgın ...
Erzurum’dan 12 ülkeye ihracat
DOSİAD - ÖZEL - Erzurum’dan Ocak 2021 döneminde 12 ülkeye ihracat gerçekleştirildi. ...
Erzurum Ticaret sektöründe büyüme devam ediyor
DOSİAD - Erzurum’da 2020 yılı aralık ayına göre Gelir, Basit usulde Vergilendirilen ...
 
Erzurum hava ulaşımında pozitif seyir
DOSİAD - Erzurum hava ulaşımında yeniden pozitif süreci yakaladı. Salgın ...
Karnavas Bezi tanıtımı için imzalar atıldı
“Karnavas Bezi Coğrafi İşaret Alımı ile Pazarlama ve Tanıtım Amaçlı İnternet ...
Erzurum 2020 kredi verileri açıklandı
DOSİAD - EKONOMİ ARAŞTIRMALARI - Erzurum’da 13,6 milyar TL tutarında kamu ...
 
Erzurum’dan Ocakta 13 sektör ihracat yaptı
DOSİAD - EKONOMİ ARAŞTIRMALARI - 2020 yılında 2 milyon 356 bin dolarlık ...
Erzurum bankacılıkta 2020’yi lider kapattı
DOSİAD - ÖZEL - FİNTÜRK 2020 verileri açıklandı. Erzurum Doğu Anadolu ...
KUDAKA’dan Kültürel Miras desteği
Kemaliye Belediye Başkanlığı tarafından KUDAKA 2020 yılı Teknik Destek ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Riskin Güveni
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva