ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
HABERLER>EKONOMİ
15 Mart 2019 Cuma - 10:49

TİM Bölge Meclisi Erzurum’da toplanacak

Açık iletişim platformu niteliğinde olan istişare buluşmaları kapsamında 18 Mart Pazartesi günü katılımcılar ihracat konusunda bilgilendirilecek, Doğu Anadolu Bölgesinin ihracatına ilişkin veriler, analizler ve fırsatlar paylaşılacak.

TİM Bölge Meclisi Erzurum’da toplanacak

Türkiye İhracatçılar Meclisince ilki 10-11 Şubat tarihlerinde Gaziantep’te TİM Güneydoğu Anadolu Meclisi adıyla gerçekleştirilen bölgesel buluşmaların ikincisi TİM Doğu Anadolu Meclisi adıyla 18-20 Mart 2019 tarihleri arasında Erzurum’da düzenlenecek

Açık iletişim platformu niteliğinde olan istişare buluşmaları kapsamında 18 Mart Pazartesi günü katılımcılar ihracat konusunda bilgilendirilecek, Doğu Anadolu Bölgesinin ihracatına ilişkin veriler, analizler ve fırsatlar paylaşılacak. Ayrıca, yine 19-20 Mart tarihlerinde ise Erzurum’da düzenlenecek olan “TİM Kobi İhracat Seferberliği” konulu ihracata ilişkin eğitim programı düzenlenecek.

DAİB Başkanı Ethem Tanrıver DAİB’in bölgedeki 17 ilde toplam 7 bin 500 üye ile hizmet verdiğini belirterek, “Bölge ihracatını artırma amacına ulaşma noktasında tüm bölge illerimizi ziyaret ederek, ihracatçılarımızla bir araya geliyor onların sorun ve bizlerden beklentilerini ilk ağızdan dinliyoruz. 18 Mart Pazartesi günü bu amaç doğrultusunda TİM Doğu Anadolu Meclisi toplantısını Erzurum’da gerçekleştireceğiz. Bölgedeki firmalarımız taleplerini, sorunlarını Erzurum Valimiz Okay Memiş, Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı İsmail Gülle, Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ve ilgili kurum kuruluşlarının başkanları ve yöneticilerinin katılımıyla bizzat paylaşma ve çözüm üretme imkânına kavuşacaklar” açıklamalarında bulundu.

Tanrıver; “TİM ve İhracatçı Birlikleri olarak ihracatın artırılması yönünde çok iyi bir sinerji yakalamış durumdayız. Bu sinerji ile başta Erzurum olmak üzere tüm bölge illerimiz için çok önemli bir süreç başlattık. Türkiye İhracatçılar Meclisimiz ve Birliğimizin tüm imkan ve desteklerinin bölgemiz iş dünyasına aktarılması noktasında seferber olacağız” dedi.

KOBİ ihracat, istihdam ve büyüme dostu bir performans sergilediğini belirten DAİB Başkanı Ethem Tanrıver, “KOBİ’lerimiz Türkiye’nin her geçen gün büyüyen, gelişen ve köklenen ekonomisine dinamizm katacak. Ülkemiz adına yaklaşık 170 milyar dolar ihracat gerçekleştiren 70.000’i aşkın ihracatçı firmanın temsilcisi TİM çatısı altında 61 İhracatçı Birliğine erişmiş bulunmaktayız. Doğu Anadolu İhracatçı Birliği olarak, bizlerde başta bölgemiz olmak üzere ülkemizin dört bir yanından 7.000’i aşkın ihracatçı üye firmamız ile daha fazla ihracat yaparak ülkemizin kalkınması açısından çırpınan-gayret sarf eden ihracat ailesinde yer almaktayız. Bu yüzden KOBİ’leri ihracata daha fazla katkıda bulunmaları için TİM KOBİ İhracat Seferberliği ilk olarak Erzurum’da başlıyor” dedi.

19-20 Mart tarihlerinde 2 gün gerçekleştirilecek eğitim programlarında Nasıl İhracatçı Olunur? İhracat Destekleri, İhracatın Finansmanı ve Eximbank Kredileri, E-İhracat Pazar Analizi, TİM-TEB Girişim Evi Destek Programları, İhracat Odaklı KOSGEB Destek Programları, KOBİ Destekleri ve İhracatçıların Dijital Dönüşümü Risk Analizi ve İhracatın Finansmanı konularında Ticaret Bakanlığı, Eximbank, World Ecommerce Forum, TİM ve Girişim Evi, KOSGEB, TOSYÖV ve COFACE Temsilcilerinin katılımıyla KOBİ İhracat Seferberliği kapsamında eğitim ve bilgilendirmeler yapılacak.

 
Sekmen: “Mega projelerimiz var”
 
Uzundere ve İspir’de Cumhur İttifakı gündemi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum, KOBİGEL proje başvuru süreci açıklandı
ETSO KOSGEB Temsilcilik Ofisi, KOSGEB’in KOBİGEL-KOBİ Gelişim Destek Programı-kapsamında ...
ETB’de istihdam seferberliği
ETB'de düzenlenen toplantıda İstihdam Seferberliği 2019'un, işverenlerin ...
1. OSB’de seçim heyecanı
Erzurum 1’inci Organize Sanayi Bölgesi (OSB) 2 Nisan’da sandığa gidiyor.
 
TANAP’ta sona doğru
Doğu Anadolu Güzergahında ana üslerinden birisinin Erzurum’da bulunduğu, ...
Büyükelçi Abdulkadir’den Erzurum’a övgü
Büyükelçi ve yakınları, ilk defa kar raftingi yapmanın heyecanını yaşadıklarını ...
Pakdemirli’den patates ekimi açıklaması
Pakdemirli, patates ekiminin yasakladığına dair medyada çıkan haberlerin ...
 
Erzurum’da Üniversite-Sanayi iş birliği
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı ve yönetimi, Tüm Sanayici ...
Pakdemirli’den çiftçilere müjde
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Kars’ta düzenlenen "Tarım ve Orman ...
Büyükşehir’den tarımsal açılım
Büyükşehir Belediyesi, şehrin tarım hayatında da adeta çığır açıyor. Erzurum ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva