ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum yaşlı nüfusu en az olan 24’üncü İl
Erzurum yaşlı nüfusu en az olan 24’üncü İl
Tekin öğrencilerle iftar yaptı
Tekin öğrencilerle iftar yaptı
Aydın, Cumhur İttifakı için destek istedi
Aydın, Cumhur İttifakı için destek istedi
 ETÜ’lü öğrenciler dünya finalinde
 ETÜ’lü öğrenciler dünya finalinde
MSB: '1 PKK’lı terörist daha teslim oldu'
MSB: '1 PKK’lı terörist daha teslim oldu'
HABERLER>TÜRKİYE
22 Temmuz 2015 Çarşamba - 06:09

TİKA’dan 700 bin kişiye insani yardım

TİKA, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Türkiye'nin Naypidav Büyükelçiliği ve bölge yetkilileri işbirliğinde 700 bin Arakanlı Müslüman vatandaşa insani yardımda bulunuldu.

TİKA’dan 700 bin kişiye insani yardım

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Türkiye'nin Naypidav Büyükelçiliği ve bölge yetkilileri işbirliğinde 700 bin Arakanlı Müslüman vatandaşa insani yardımda bulunuldu.

TİKA, Arakanlı Müslümanlara yönelik gerçekleştirdiği projelerle faaliyetlerine devam ediyor. Bu kapsamda TİKA, AFAD, Türkiye'nin Naypidav Büyükelçiliği ve bölge yetkilileri, işbirliğinde Arakan'daki 700 bin kişiye insani yardım götürüldü.

Myanmar'ın Arakan Eyaleti'nde 2012 de yaşanan çatışma ve şiddet sonrası çoğunluğu Müslümanlar olmak üzere köyleri ve evleri yakılarak yaklaşık 150.000 insan mülteci konumuna düşürülerek, bambudan yapılmış uzun kamp evlerinde yaşamaya mahkum edildiler. Geçen süre içerisinde bir çokmüslüman ülkeyi terk etmek mecburiyetinde bırakılarak bir çoğu okyanus sularında boğularak can verdi. Geride kalan insanlar sıkı polis ve asker kontrolü altında kamplarda ve köylerde kuşatma altında hayat mücadelesi vermeye devam ediyor.

TİKA, AFAD, Türkiye Myanmar Büyükelçiliği ve Arakan Yerel Hükümeti işbirliği ile Arakan'da yaşayan ihtiyaç sahibi insanlara yönelik daha önce iki kez büyük çaplı insani yardım gerçekleştirilerek, Arakan genelinde yaşayan ihtiyaç sahibi insanlara yardım da bulunuldu. Yine sözkonusu kurum ve kuruluşların işbirliği ile 3. Kademe insani yardım gerçekleştirilerek, Arakan'da yaşanan insani dram ve açlık, yokluk ve sefalet içerisinde yaşam mücadelesi vermeye çalışan Müslümanlara yardımda bulunuldu. İnsani yardım malzemeleri Yangon'dan temin edilerek kiralanan bir gemi ile Arakan'ın Başkenti Sitwe'ye ulaştırıldı. Arakan Yerel Hükümeti ve yerel STK işbirliği ile aşağıda belirtilen yerlere dağıtılarak Ramazan ayında Müslümanların açlığına deva olmaya çalışıldı.

Özellikle halen daha kuşatma altında tutulan ve Sitve içerisinde yakılan 13 Müslüman köyünden ayakta kalan AungMingalar Köyü, PaukTaw İlçesi KyeNiPin ve NgetChung köylerinde kamplarda yaşayan Müslümanlar tarafından yine büyük bir sevinç ve mutlulukla karşılandı. İnsani yardım içerisinde bulunan pirinç (1000 Ton), kuru nohut (200 Ton), sıvı yağ (81.5 ton), battaniye (5.000 Adet), kadın, erkek ve çocuk giysileri (20.000 adet), kurutulmuş et (20 ton), kışlık bay ve bayan elbise (15.000 Adet), alıştırma defteri (5.000 düzine), kurşun kalem (5.000 düzine), pilot kalem (5.000 düzine) malzemeler, Arakan'ın başkent şehri Sitve başta olmak üzere KyaukTaw, Yathaetaung, PaukTaw, POnnarkyun, MyaukOo, MinnBya, Myay Bon, Maungdtaw, Buthitaung gibi ilçe ve kasabalarda yaklaşık 700.000 ihtiyaç sahibi insana dağıtıldı.

SIRBİSTAN’DA YETİM VE İHTİYAÇ SAHİBİ AİLELERE YAKACAK DESTEĞİ

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Sırbistan Sancak Bölgesi’nin 6 şehrinde 155 yetim ve ihtiyaç sahibi aileye yakacak desteğinde bulunuldu.

TİKA sosyal ve kalkınma alanında yaptığı çalışmalarla faaliyet gösterdiği ülkelerde önemli projelere imza atıyor. Balkanlar'da Sırbistan ve Karadağ arasındaki koridorda, merkezi Yeni Pazar (Novi Pazar) kenti olan ve Boşnak ve diğer Müslümanların nüfusun çoğunluğunu teşkil ettiği Sancak bölgesi, ekonomisinin gelişmemiş olması sebebiyle işsizlik oranı yüksek seviyelerde ve bölge halkının ekonomik durumunu olumsuz yönde etkiliyor.

TİKA Sancak bölgesinin altı farklı şehri olan Novi Pazar, Tutin, Syenitsa, Priyepolye, Nova Varoş’daki 155 yetim ve fakir ailelere yakacak dağıtımında bulunacak. Sırbistan’da gerçekleştirdiği önemli projelerle faaliyetlerine devam eden TİKA, Sancak bölgesi şehirlerinden olan Priboy’da ihtiyaç sahibi yetim ve fakir ailelere üçer metreküp yakacak desteği kapsamında ilk dağıtımını gerçekleştirdi.

TİKA tarafından verilen destekten dolayı duyulan memnuniyetlerini dile getiren Priboy halkı, Ramazan ayında böyle bir desteğin yetim ve fakir aileler için oldukça önemli olduğunu dile getirdiler. Söz konusu dağıtımın ardından faaliyetleri hakkında bilgi veren TİKA Sırbistan Koordinatör Mehmet Bayrak, TİKA’nın Türkiye Cumhuriyeti’nin resmi kalkınma yardımı kuruluşu olduğunu ve yurtdışındaki ofisleri aracılığıyla proje ve faaliyet yürüttüğünü belirtti. Bayrak, yetim ve fakir aileler ile bir araya gelmenin kendileri için bir onur olduğunu ifade ederek desteklerinin devam edeceğini kaydetti.

 
Bumin’den kayıt dışılık uyarısı
 
Polis provokasyona geçit vermedi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
“Barış Harekâtı, tarihî bir dönüm noktasıdır”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde ...
‘Bu Vahşeti işleyenleri, lanetliyorum’
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ...
Güllüce, Suruç'taki saldırıyı değerlendirdi
Güllüce, “Bugün Suruç’taki olayı nefretle kınıyoruz. Bu ülkede fitnelik ...
 
Birlik ve beraberliğimizi hazmedemeyenler var
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ramazan Bayramı namazını İstanbul ...
AK Parti milli iradeye gitmeye hazır
Davutoğlu, hükümet kurulursa AK Parti kadrolarının, kurulacak hükümetin ...
‘Teröre, şiddete artık yer yok’
Başbakan Davutoğlu, "Bu silahsızlanma Türkiye'de gerçekleşecek, öyle veya ...
 
‘İnanıyorsanız üstünsünüz’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘İnanıyorsanız üstünsünüz’ mealindeki ayete atıfta ...
Davutoğlu’ndan koalisyon değerlendirmesi
Başbakan Davutoğlu, MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin, hükümet ortaklığında ...
'Ramazanın deruni sesiyle barış diyoruz'
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Asırların intikam ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva