ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
HABERLER>SPOR
29 Temmuz 2019 Pazartesi - 05:07

TFF 1. Ligde geri sayım

MAHMUT AKDAĞ - ÖZEL - Yeni sezona 20 gün kaldı. Bu sezon TFF 1. Ligde mücadele edecek olan Erzurumspor’da tek hedef şampiyonluk. 2017-2018 sezonunda playoffla Süper Lige yükselen mavi beyazlı ekip bu sezon ilk ikide yer alarak süper ligi direkt çıkmayı amaçlıyor.

TFF 1. Ligde geri sayım

Yeni sezona 20 gün kaldı. Bu sezon TFF 1. Ligde mücadele edecek olan Erzurumspor’da tek hedef şampiyonluk.  2017-2018 sezonunda playoffla Süper Lige yükselen mavi beyazlı ekip bu sezon ilk ikide yer alarak süper ligi direkt çıkmayı amaçlıyor. Mavi beyazlı ekibin ligde ilk ikiye girebilmesi için en az 20 galibiyet alması, sahasında puan vermemesi gerekiyor.

İLK ÜÇ

1. Ligin son üç sezonluk verileri ilk üçe girmenin koşulsuz şartı olarak iç sahada en az puan kaybı gerektiğini ortaya çıkarıyor, 2016- 2017 sezonunda ligi lider tamamlayan Sivassspor 34 maçından 17, 2’inci tamamlayan Malatyaspor ise 18 maçını kazanmıştı. Sivasspor anılan sezonda iç sahada 17 maçının 12’sini kazanmış, 4 maçta berabere kalmış, 1 maçını kaybetmişti.

2017-2018 SEZONU

Erzurumspor’un süper ligi yükseldiği 2017 -2018 sezonunda 1. ligi lider tamamlayan Rizespor 34 maçta 20, ikinci tamamlayan MKE Ankaragücü ise 18 maçını kazanmıştı. Rizespor iç sahada 12 maçtan 3 puan almış, 3 maçtan beraberlikle ayrılırken, 2 maç kaybetmişti. Aynı sezonun ikincisi Ankaragücü ise iç sahada  oynadığı 17 maçın 11’ini kazanırken, deplasmanda 7 maçını 3 puanla geçmişti.

ERZURUMSPOR NOSTALJİSİ

2017-2018 sezonunda Süper Lige yükselen Erzurumspor, anılan sezonda ligi 53 puanla 5’inci sırada tamamlamış, 34 maçında 14 galibiyet, 11 beraberlik ve 9 da yenilgi almıştı.  Mavibeyazlı ekip Boluspor, Ümraniyespor ve Gazişehir’le birlikte playoff’a kalmış,  Ümraniye’yi 2-1, ve 4-3, Gazişehir’i 5-4 yenen mavi beyazlılar taraftarlarına süper lig coşkusu yaşatmıştı.

2018- 2019 SEZONU

TFF 1. Lig’de 2018 – 2019 sezonunda şampiyon olan  Denizlispor 34 maçının 21’ini kazandı, 9 beraberlik ve 4’de yenilgi aldı. Denizlispor iç sahada 9, dış sahada ise 12 maç kazandı. Ligi ikinci bitirerek Süper lige çıkan Gençlerbirliği ise 34 maçın 22’sinden galibiyetle ayrıldı. Gençlerbirliği iç ve dış sahada 11 maç kazandı.

PLAYOFF

Geçen sezon 1. ligde play offa kalma mücadelesi oldukça çetin geçti ve önceki yıllara göre playoffa kalan takımların puanları da artış kaydetti. Erzurumspor süper lige kaldığı sezonda 53 puan kazanırken, geçen sezon playoffa kalan Adana Demirspor 58, Gazişehir 59, Osmanlıspor 62, Hatayspor ise 67 puan toplamıştı.

FAVORİLER

TFF 1. Ligde yeni sezona 20 günlük bir süre kaldı. 18 Ağustosta başlayacak olan ligde İstanbulspor, Bursaspor, Akhisarspor, Osmanlıspor, Erzurumspor, Eskişehirspor ve Altınordu favoriler arasında yer alıyor. Geçen sezon Erzurumspor’la birlikte süper ligde yer alan Bursaspor ve Akhisarspor kadrolarını büyük oranda koruyarak, lige iddialı başlamayı hedefliyor. Ligde maddi açıdan zorlu bir süreç geçiren Eskişehirspor ise tüm olumsuzluklara rağmen ilk iki sıra için aday gösteriliyor. Futbol camiasında 1’inci lig ekiplerinden Menemenspor ve geçen sezonu 3’üncü sırada bitiren Hatayspor’un da sürpriz yaparak ilk ikiye girebileceği konuşuluyor.

1’İNCİ LİG EKİPLERİ

Bu sezon 1. ligde;   Adana Demirspor, Adanaspor A.Ş., Akhisarspor, Altay, Altınordu A.Ş., Balıkesirspor, Boluspor, Bursaspor, Büyükşehir Belediye Erzurumspor, Eskişehirspor, Fatih Karagümrük A.Ş., Giresunspor, Hatayspor, İstanbulspor A.Ş., Keçiörengücü, Menemen Spor, Osmanlıspor Futbol Kulübü, Ümraniyespor takılmları yarışacak.

ERZURUMSPOR GİDENLER VE GELENLER

Samuel Eduok, Lokman Gör, Tolga Ünlü, Muammer Atalay, Siphiwe Tshabalala, Serkan Kurtuluş, Kerem Civelek, Moussa Koné, Egemen Korkmaz, Samed Kaya, Rıdge Munsy Erzurumspor’dan ayrıldı.

Hasan Hatipoğlu, Cenk Ahmet Alkılıç, Batuhan Artarslan, Cem Barlık, Aykut Demir, Murat Uçar, Mickael Pote, Oltan Karakullukçu, Gökhan Kardeş, Cengizhan Bayrak, Ahmet Hasan İmer, Muhammed Furkan Özhan, Emin Polat, Mahamadou Ba, Serdar Yıldırım, Alperen Bektaş, Osman Şahin ise kadroya katıldı.

 

 
TÜSEB’ten Yerli-Milli İlaçta tarihi adım
 
THOF ‘tan alkışlanacak kampanya
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Elazığspor’un Erzurum kampı başladı
Birevim Elazığspor’da 2.etap kamp çalışmaları Erzurum’da başladı.
MKE Ankaragücü Palandöken’de güç depoluyor
Sezon öncesi kamp çalışmalarını Erzurum Yüksek İrtifa Kamp Merkezi’nde ...
Batuhan Artarslan Erzurumspor’da
BB Erzurumspor son olarak Trabzonspor’da forma giyen orta saha oyuncusu ...
 
Lukanova: ‘Erzurum’u çok seviyorum’
Sürat Pateni Milli takımı antrenörü Anna Lukanova , “Türkiye’yi çok seviyorum, ...
Eroğlu, “Erzurum kampı çok önemliydi”
Eroğlu, “Erzurum kampı; sistem, plan ve taktiğin oyuncularımız tarafından ...
100. yıl kongre koşusunu Elvan Abeylegesse kazandı
10 kilometrelik parkurdan oluşan koşuda Kadınlarda Milli Atlet Elvan Abeylegesse ...
 
Michal Pazdan Erzurum kampını değerlendirdi
Kamp çalışmalarını Erzurum Yüksek İrtifa Kamp Merkezinde sürdüren MKE ...
Örnek transfer politikası
Süper Lig’de izlediği örnek transfer politikası ile dikkat çeken Kasımpaşa’nın ...
Erzurumspor Cenk Ahmet Alkılıç’ı transfer etti
BB Erzurumspor son olarak Alanyaspor’da forma giyen orta saha oyuncusu ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva