ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Olur Belediyesinde tebrik gündemi
Olur Belediyesinde tebrik gündemi
Erzurum’da konut satışları düştü
Erzurum’da konut satışları düştü
Erzurumspor 6 puanlık maça çıkacak
Erzurumspor 6 puanlık maça çıkacak
Erzurumspor 2. Yarıda 4’üncü sırada
Erzurumspor 2. Yarıda 4’üncü sırada
Türkiye 3 aday gösterdi
Türkiye 3 aday gösterdi
HABERLER>SİYASET
11 Nisan 2018 Çarşamba - 14:58

TBMM heyeti Azerbaycan’da

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden (TBMM) 5 kişilik bir heyet, Azerbaycan’da gerçekleştirilen cumhurbaşkanlığı seçimlerini gözlemlemek üzere Bakü'de bulunuyor.

TBMM heyeti Azerbaycan’da

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden (TBMM) 5 kişilik bir heyet, Azerbaycan’da gerçekleştirilen cumhurbaşkanlığı seçimlerini gözlemlemek üzere Bakü'de bulunuyor.

Türkiye-Azerbaycan Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı ve AK Parti Adana Milletvekili Prof. Dr. Necdet Ünüvar başkanlığındaki heyette, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Iğdır Milletvekili Nurettin Aras, AK Parti İstanbul Milletvekili Nurettin Nebati, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Erzurum Milletvekili Kamil Aydın ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan yer alıyor.

AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünivar, "Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı seçimi, Azerbaycan, Türkiye, bölge ve dünya için son derece önemli bir seçim çünkü Azerbaycan çok kritik bir noktada duruyor. Coğrafi konumu, Kafkaslardaki rolü, gerekse enerji imkanlarıyla gerçekten dünyanın vazgeçilmez ülkelerinden birisi. Biz de Türkiye’den çok büyük bir parlamenterler heyeti ile farklı farklı gruplarla gözlem yapıyoruz. Sabahtan itibaren farklı seçim noktalarında gözlemler yaptık. Gerek müşahitlerle, gerekse seçim sorumlularıyla, vatandaşlarla görüşmeler, gözlemler yaptık. Yoğun bir katılım var ve özellikle kadınların katılımının çok yoğun olduğunu gördük ki, bu demokrasiye kadınların aslında hep destek olduğunun da net göstergelerinden birisi. Defalarca seçme geldik, her birinde birazcık daha geliştiğini görüyoruz. Güvenlik tedbirlerinin yerinde olduğunun ve seçim işleyişinin de seçim pratiğine uygun olduğunu gördük. İnşallah akşam 7’den itibaren sandıklar açılacak. Açıldıktan sonra da Azerbaycan halkının demokratik tercihleri o sandıktan neyse o çıkacak. İnşallah Azerbaycan için Türk dünyası için tüm dünya için hayırlı olacak bir sonuç olur diye umut ediyoruz" dedi.

"İSTİKRAR BİZİ DE ETKİLEYECEKTİR"

Azerbaycan’daki seçimlerin Türkiye için önemli olduğunu vurgulayan MHP Erzurum Milletvekili Kamil Aydın, "Bugün Azerbaycan halkı cumhurbaşkanını seçmek için sandığa gittiler. Sabah erken saatlerde başlayan bir süreçti, öğlen saatlerinde gittikçe azalmaya başladı. 7’ye kadar büyük bir başarı, büyük bir yerindelikle sonuçlanacak. Azerbaycan'ın gerçekten bölgesinde büyük bir güç, denge unsuru olduğunun farkındayız. Türkiye için çok önemlidir Azerbaycan seçimleri çünkü istikrar bizi de etkileyecektir. Sonuçların Azerbaycan halkına hayırlı olmasını diliyoruz" diye konuştu.

Seçimlere katılımın yoğun olduğunu vurgulayan CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, "Azerbaycan halkı, müşahitlerin gözlemi altında hür ve güzel bir seçim yapıyorlar. Herhangi bir problem yok. Gezebildiğim kadar sandık bölgelerini gezdik. Azerbaycan halkının yoğun ilgi gösterdiğini memnuniyetle gördük. Herhangi bir problem görülmüyor, şu ana kadar herhangi bir sorun gözlemlemiş değiliz. Türkiye açısından hangi parti olursa olsun ortak faydamız güçlü bir Azerbaycan’ın bölgede kuvvetli olması ve bugün yapılacak olan seçimlerden Azerbaycan devletinin daha güçlü çıkacaktır. Azerbaycan’ın bugün yapacağı Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin hem ülkemize, Azerbaycan’a, hem de dünyaya hayırlı olmasını temenni ediyoruz ve güçlü bir Azerbaycan’ın Türkiye için vazgeçilmez olduğunu bir kez daha ifade ediyorum" ifadelerini kullandı.

Azerbaycan’daki cumhurbaşkanlığı seçimlerini TBMM, AKPM, AGİTPA, TÜRKPA ve KEİPA’dan toplam 15 milletvekili gözlemliyor. En kalabalık heyeti ise TBMM heyet oluşturuyor.

 
TKDK'dan Erzurum yaklaşımı
 
ETSO üyesi KOBİ’lere nefes kredisi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aydemir: ‘Polisimiz, milli vicdanının temsilcisidir’
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, ‘Milli irade ve değerlerinin ...
Milletvekili Deligöz’den Fransa ziyareti
AK Parti Erzurum Milletvekili Orhan Deligöz, AK Parti Yozgat Milletvekili ...
Milletvekili Aydemir’den Çat İstişaresi
AK Parti Milletvekili Aydemir, Hedef 2023 programı kapsamında Çat ilçesini ...
 
Aydemir: ‘Ovit Tüneli ulaşımda milattır’
Milletvekili Aydemir, Ovit Tüneli’nin Karadeniz, Doğu Anadolu ve Güneydoğu ...
Aydemir: 'Muteber Anaların duasıyla ayaktayız’
Mİlletvekili Aydemir: 'Tortumlu Muteber ananın, ekmeğini direksiyon sallayarak ...
Aydemir’den eğitimde Milli Şuur vurgusu
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, 'Bize ait milli ve manevi ...
 
Aydemir ‘AK Memnuniyet dorukta'
Aydemir, Hedef 2023 çalışmaları kapsamında İstanbulkapı esnafını ziyaret ...
Yakutiye Meclisi sandığa gitti
Yakutiye İlçe Belediyesi Nisan ayı Meclis toplantısını gerçekleştirdi.
Deligöz Oltu esnafıyla buluştu
AK Parti Erzurum Milletvekili Orhan Deligöz Oltu’yu ziyaret etti. AK Parti ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva