ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
İspir’de feci kaza: 1 ölü
İspir’de feci kaza: 1 ölü
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
HABERLER>EKONOMİ
7 Ağustos 2017 Pazartesi - 10:23

TANAP'ta çevresel yatırım süreci

Habitat Derneği, TANAP Sosyal ve Çevresel Yatırım Programları’nın finansmanıyla hayata geçirdiği Habitat Sosyo - Ekonomik Kalkınma Programı’nı Erzurum’da tanıttı.

TANAP ta çevresel yatırım süreci

Türkiye’de sürdürülebilir kalkınma alanında değerli projelere imza atan Habitat Derneği, Azerbaycan’dan çıkarılan Doğalgazı Türkiye’ye ve Türkiye üzerinden Avrupa’ya taşıyacak olan Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi’nden (TANAP)’nın aldığı fon desteğiyle, Erzurum, Kars ve Ardahan’da, sosyal ve ekonomik kalkınmanın desteklenmesi hedefiyle bir kalkınma programı başlatıyor. Habitat Sosyo - Ekonomik Kalkınma Programı, TANAP Boru Hattı güzergâhı üzerinde bulunan Ardahan, Kars ve Erzurum’da, sosyal ve ekonomik kalkınmanın desteklenmesi hedefiyle yaklaşık 122 köy, kasaba ve mahallede düzenlenecek. Sosyal, finansal becerilerin geliştirilmesine yönelik eğitimler ve mentörlük hizmetlerinin yanı sıra teknik destek yoluyla da bölgede kurulmuş olan mevcut kooperatiflerin güçlendirilmesi sağlanacak. Aynı zamanda yeni kooperatiflerin kurulması ile bölge halkının sosyo-ekonomik kalkınmasına katkıda bulunulması ve bu kapsamda 13 bin 500 kişiye ulaşılması hedefliyor.

Projenin tanıtım toplantısı 3 Ağustos Perşembe günü Erzurum Dedeman Ski Lodge Otelde gerçekleşti. Habitat Derneği Başkanı Sayın Sezai Hazır’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya program ortağı kurumların yöneticileri, yerel idari sorumluları ve program gönüllülerinin katılımının yanı sıra TANAP Kalite, İş Sağlığı Güvenliği, Sosyal ve Çevre Direktörü, Sayın Fatih Erdem de katıldı.

“MOBİL EĞİTİM MERKEZLERİ İLE HER YERDE OLACAĞIZ”

Açılış konuşmasında programın binlerce kişiye ulaşmak amacıyla bir karavan ile herkesin bizzat bulunduğu yere gidileceğini vurgulayan Habitat Derneği Başkanı, Sayın Sezai Hazır, “Program, bölgedeki beşeri sermayenin geliştirilmesini destekleyici eğitim ve faaliyetleriyle, çocuklar ile gençlerin toplumsal hayata, yetişkinlerin ise ekonomik hayata aktif katılımını güçlendirecek. Ayrıca yeni iş fikirlerini destekleyecek ve bölge halkının var olan ürünlerinin satış pazarını genişletecek. 1 karavan ile desteklenecek mobil eğitim merkezleri ile TANAP’ın kapsadığı kırsal bölgelerde 4.500 yararlanıcıya ulaşılacakken, ilçe ve il merkezlerinde gönüllü eğitmenler aracılığı ile 9.000 kişiye eğitimler vereceğiz. Hedefimiz kırsaldaki herkesin hayatına dokunarak, onlara katma değer yaratacak fırsatlar sunmak. Bu nedenle onların okul, cami, kahveler ve sokaklar gibi yaşam alanlarında eğitimlerimizi gerçekleştireceğiz. Ayrıca bölgede var olan kooperatiflerin durumlarının güçlendirilmesi için gerekli mentörlük destekleri ile yeni kooperatiflerin oluşturulması için de gerekli destekler sağlanacaktır” açıklamasında bulundu.

“BÖLGE HALKININ GELECEĞİNE KATKIDA BULUNACAĞIMIZA GÖNÜLDEN İNANIYORUZ”

TANAP Kalite, İş Sağlığı Güvenliği, Sosyal ve Çevre Direktörü, Sayın Fatih Erdem ise yaptığı konuşmada, “Önceliği insan, çevre, iş sağlığı ve güvenliği olan projemizde, Türkiye’nin gücüne güç katarak mevcut konumuna katkıda bulunmayı hedefliyoruz. Bu anlamda, bildiğiniz üzere, TANAP güzergâhı üzerinde, yatırım ve kalkınma projeleri destek programını uygulamaya koyduk. TANAP Sosyal ve Çevresel Yatırım Programları aracılığıyla boru hattı güzergâhı boyunca, yerel nüfusa güçlü faydalar sağlamayı, sürdürülebilir projeler vasıtasıyla, bölge halkının ekonomik ve sosyal kalkınmasını desteklemeyi hedefliyoruz.

TANAP Sosyal ve Çevresel Yatırım Programları öncelik alanlarında yer alan ve TANAP’ın doğrudan yatırım yaparak desteklediği 6 Projeden biri olan “Habitat Sosyo - Ekonomik Kalkınma Programı”, Ardahan, Kars ve Erzurum illerinde fark yaratacak, bölgedeki üretim ve hizmet kapasitesini arttırarak beşeri sermayenin gelişimini destekleyecek bir projede TANAP olarak yer almaktan büyük memnuniyet duyuyor, bu projeyle, bölge halkının geleceğine katkıda bulunacağımıza gönülden inanıyoruz” dedi.

Projenin tanıtım toplantısının ardından projenin uygulama merkezi olan Habitat Sosyo - Ekonomik Kalkınma Programı, Erzurum Proje Ofisi’nin açılışı da gerçekleşti.

 
Ata Planlama ve Tasarım Dergisi Eylül’de yayında
 
Erzurum’a 16 yılda 378 teşvikli yatırım
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum tarım ürünleri çeşitlenecek
NESRİN ÇETİNKAYA-Palandöken İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce ...
Kurbanlık pazar yerleri açıklandı
NESRİN ÇETİNKAYA-Erzurum’da kurban satış alanları belirlendi. Erzurum’da ...
38 tesisin temeli atıldı
Erzurum'da Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ ile Orman ve Su İşleri Bakanı ...
 
TİM Erzurum Temmuz 2017 verilerini açıkladı
MAHMUT AKDAĞ-Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Temmuz 2017 ihracat Rakamlarını paylaştı
Erzurum’dan Temmuz ayı rekoru
MAHMUT AKDAĞ-Erzurum Bölgesi, Doğu Anadolu Bölgesi illerini kapsayan 4 ...
Erzurum’a 38 tesis
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu 61 milyon TL tutarındaki ...
 
Milletvekili Aydemir: “Ovit asrın projesi”
Aydemir, “Ovit Tüneli bölgemiz için asrın projesidir. Karadeniz’den Erzurum’a, ...
Tarım Kredi'den destekleme alımı
Tarım Kredi Kooperatifleri Erzurum Bölge Birliği Müdürü Ali Karaarslan, ...
ORKÖY desteğinde Erzurum farkı
Orman ve Su İşleri Bakanlığı orman köylerinde yaşayan vatandaşlara destek ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva