ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum çocuk nüfus oranında ortalamaları geçti
Erzurum çocuk nüfus oranında ortalamaları geçti
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Tarım-GFE yıllık yüzde 49,92 arttı
Tarım-GFE yıllık yüzde 49,92 arttı
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 4,1 arttı
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 4,1 arttı
HABERLER>EKONOMİ
3 Aralık 2010 Cuma - 00:26

Süt üreticilerine eğitim desteği

Yakutiye İlçe Tarım Müdürlüğü, “Süt Soğutma Tankı Projesi” için harekete geçti. İlçeye bağlı Köşk, Güzelyayla, Şenyurt ve Akdağ köylerinde yürütülecek olan projeyle, hem süt üretimine kalite kazandırılacak, hem de üreticilerin kazançları artacak. Yakutiye İlçe Tarım Müdürü Çetin Tokur, sorumluluk alanlarında bulunan 4 köyde “Süt Soğutma Tankı Projesi” uygulayacaklarını bildirdi.

Süt üreticilerine eğitim desteği

SAMET ÖZÜNAL(GHA) – Yakutiye İlçe Tarım Müdürlüğü, “Süt Soğutma Tankı Projesi” için harekete geçti. İlçeye bağlı Köşk, Güzelyayla, Şenyurt ve Akdağ köylerinde yürütülecek olan projeyle, hem süt üretimine kalite kazandırılacak, hem de üreticilerin kazançları artacak.
Yakutiye İlçe Tarım Müdürü Çetin Tokur, sorumluluk alanlarında bulunan 4 köyde “Süt Soğutma Tankı Projesi” uygulayacaklarını bildirdi.
//PROJE 4 KÖYDE GERÇEKLEŞTİRİLECEK
Erzurum ili Yakutiye ilçesine bağlı Köşk, Güzelyayla, Şenyurt ve Akdağ köylerinde yürütülecek olan proje sonucunda, üretimin kalite kazanmasının yanında, üreticilerin de gelirlerinin artacağını kaydeden Tokur, süt üreticiliğini aile işletmesi mantığından kurtararak, profesyonelliğe kavuşturacaklarını dile getirdi. Yakutiye İlçe Tarım Tarım Müdürü Tokur, “İlçemizde süt üretimi yapan hayvancılık işletmeleri, genellikle köy ve mahallelerde küçük aile işletmeleri şeklinde olup, sayıları hayli fazladır. Küçük yapıdaki üretim ünitelerinin; süt inekçiliği için gerekli barınak, yem, teknik bilgi, veterinerlik gibi girdi ve hizmetler gerçekleştirmesi, ekonomik açıdan zordur. Üretimden tüketime kadar, süt ve mamullerin sağlıklı ve teknolojik safhalarının eksiksiz biçimde organize edilmesi, bir araya gelerek imkanların birleştirilmesiyle mümkün olur.” diye konuştu.
//SÜT ÜRETİCİLERİ EĞİTİLECEK
Köşk, Güzelyayla, Şenyurt ve Akdağ köylerinde süt üreticiliği yapan köylülerin, uygulanacak söz konusu proje sayesinde birçok kazanım elde edeceğini vurgulayan Tokur, “Sütünü pazarlayamayan veya düşük fiyatla satan çiftçiler, bundan böyle sütlerini problemsiz ve daha yüksek fiyatla satabilme imkanına kavuşacaklar. Çiftçiler, pazarlama sorunu ortadan kalktığı için hayvan sayısını arttıracak veya daha yüksek verimli ırklara yönelecekler. Neticede hem kendi gelirleri artacak, hem de milli ekonomiye katkı sağlayacaklar. Bunun yanında sütün işlenme merkezlerine daha hijyenik şartlarda iletilmesi sonucunda halkımızın tüketimine daha sağlıklı besinler sunulmuş olunacak.” ifadelerini kullandı.
//TOKUR, PROJENİN SOSYAL VE EKONOMİK KATKILARINI SIRALADI
Süt üretim potansiyeli hayli fazla olan söz konusu köylerdeki sütün, soğutma tanklarıyla özel olarak toplanacağını kaydeden Tokur, projenin ekonomik ve sosyal anlamdaki getirilerine de değindi. Tokur, “Proe ile her köyde bir ailenin istihdamı sağlanarak toplam 4 aile için yeni bir iş açılacak. Üretimde verimlilik ve çeşitlilik artacak. İnsan gücü daha verimli kullanılacak. Süt üretimi artacak ve verimli ırklar yaygınlaşacak. Projenin sosyal kazanımları da olacak. Bu uygulamayla köyden kente göç önlenmiş olacak. Kırsal kesimin daha etkin katılımı ve sorumluluk alması sağlanacak. Yöre halkının örgütlenme talepleri çoğalacak. Sağlıklı üretim metotları yaygınlaşacak ve halkın devlete olan güveni artacak.” dedi.
Öte yandan projenin sürdürülebilirlik açısından da avantajlı olduğuna dikkati çeken Tokur, “Büyük bir hayvancılık potansiyeline sahip olan ilçemizde bu projenin başarıya ulaşmaması için herhangi bir neden bulunmamaktadır. Çünkü hayvancılıktan başka hiçbir geliri olmayan ve hayvancılık potansiyeli ve süt üretiminin ilçemizde yaygın olarak yapılıyor olması, projenin başarı ile yürütüleceğinin en büyük göstergesidir.” şeklinde konuştu.
 

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
LPG de Zamlandı
Benzin ve motorine gelen zam Lpg'ye de sıçradı. Bu sabahtan itibaren otogazın ...
Atık sular tarımsal üretimde kullanılacak
Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölümü’nde, ...
Küçük esnafa teknoloji darbesi
Hazır kapı ve pencere sistemleri, Erzurum’da inşaat sektörüne bağlı bazı ...
 
Tarım’da çelişkili yaklaşım
Erzurum’da ikinci el traktör borsası da giderek büyüyor. Tarımsal üretimden ...
ESOB Yöneticisinden şok suçlama
Erzurum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (EESOB) Yönetim Kurulu Üyesi ...
Tarımda eğitim atağı
Erzurum’da Tarım-Geliştirme projesi kapsamında sözleşmeli personele tarımsal yayım eğitimi verildi.
 
Önder çiftçiler, köylüye örnek oldu
Erzurum’da 2010 yılı Entegre Mücadele çalışmaları sonuçlandı. Tarım İl ...
Asgari ücrette yaş sınırı 18'e çıkıyor
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, asgari ücretin tespiti ve işverenin ...
Köylerde değişim süreci hızlandı
Erzurum'da, toprak damlı, taşla örülü ve olası bir depremde büyük yıkıma ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva