ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum yaşlı nüfusu en az olan 24’üncü İl
Erzurum yaşlı nüfusu en az olan 24’üncü İl
Tekin öğrencilerle iftar yaptı
Tekin öğrencilerle iftar yaptı
Aydın, Cumhur İttifakı için destek istedi
Aydın, Cumhur İttifakı için destek istedi
 ETÜ’lü öğrenciler dünya finalinde
 ETÜ’lü öğrenciler dünya finalinde
MSB: '1 PKK’lı terörist daha teslim oldu'
MSB: '1 PKK’lı terörist daha teslim oldu'
HABERLER>BÖLGEDEN
5 Mayıs 2020 Salı - 14:51

Sunar: ‘Ülkenin kazanımlarına sahip çıkalım’

Palandöken Belediye Başkanı Muhammet Sunar, instagram üzerinden gençlerle buluştu.

Sunar: ‘Ülkenin kazanımlarına sahip çıkalım’

Palandöken Belediye Başkanı Muhammet Sunar, instagram üzerinden gençlerle buluştu. Eğitimci Yavuz Demir’in moderatörlüğünde gerçekleştirilen gençlik buluşmalarının canlı yayın konuğu olan Başkan Sunar, gençlerle tecrübelerini paylaştı, korona virüs ile mücadelede Palandöken Belediyesi olarak yürüttükleri çalışmaları aktardı. Verdiği hizmetlerle sık sık ülke gündemine taşınan, kısa adı PALTİM olan Palandöken Belediyesi Toplum İletişim Merkezi’ne dair ise Başkan Sunar, “Süreçte iyilik hareketine dönüştürdüğümüz PALTİM, bizim hizmet ufkumuzu ifade eder” dedi.
“38 BİN 559 MEKANDA DEZENFEKTE YAPTIK”
Korona virüs ile mücadele kapsamında yürüttükleri çalışmaları hakkında bir sunum yapan Başkan Sunar, ilçede dezenfekte yapılmayan ortak yaşam alanının kalmadığını belirtti. Başkan Sunar, “Covid 19 süreciyle beraber, temizlik ve dezenfekte üzerine yoğunlaştık. Bunu önceden kestiren belediyelerden bir tanesiyiz. Tedarik henüz zorlaşmadan dezenfekte maddesi için ciddi girişimlerde bulunduk. Dezenfekte maddesinin temini ile beraber, kamu kurumları, camiler ve okullarımızın tamamı, apartmanlarımızın ortak kullanım alanları, müstakil evlerin bahçeleri, ticari ve hususi araçlar dezenfekte edildi. Yaklaşık 2 bine yakın araçta dezenfekte çalışması gerçekleştirdik. Palandökenlilere her biri 1 litre olan 2 bin 542 adet el dezenfektanı dağıttık. Toplamda 38 bin 559 mekanda dezenfekte çalışması kaydettik. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki, Palandöken Belediyesi korona virüs illetini daha ilk günlerinde ciddiye aldı ve tedbirleri ivedi bir şekilde hayata geçirdi” diye konuştu.
PALTİM’İN FAALİYETLERİNİ GENÇLERLE PAYLAŞTI
İlçe sakinlerinin takdir ve duasını kazanan PALTİM’in faaliyetlerini de gençlerle paylaşan Başkan Sunar, “Palandöken Belediyesinin kurmuş olduğu PALTİM, daha öncelerden belediyelerde kurulan AK masanın, toplum iletişim merkezi olarak genişletilmiş halidir. PALTİM, kurulmuş olduğu günden bugüne önemli işlere imza attı. Yapılan faaliyetlerimiz; Ak masa ve sosyal belediyecilik anlayışı üzerine hemhal olarak farklı bir boyut kazandı. Toplumla iletişim içerisinde olan, temelde ihtiyaç ne ise ona cevap vermek için hızlı hareket eden bir anlayış benimsendi. Bu anlayış çerçevesinde, henüz 65 yaş üstü yasağı yokken, vefa grupları da henüz kurulmamışken PALTİM faaliyete geçti ve ilçemize yönelik bir kampanya başlattı. Türkiye’de bu meyanda hızlı hareket eden belediyelerden biri olduk. Covid 19 sürecinin başladığı gün "Siz arayın, ihtiyaçlarınızı bir getirelim" anlayışıyla yola çıkan birkaç belediye vardı. Palandöken Belediyesi de bunlardan biri olmanın gururu içindedir. PALTİM o günden itibaren, yaşlılarımızın market, ilaç ihtiyaçlarına hizmet etti, maaşlarını evlerine taşıdı. Cumhurbaşkanımızın önderliğinde, vefa gruplarının oluşturulmasıyla birlikte, Vefa gruplarıyla beraber faaliyetlerini yürüttü, yürütmeye devam ediyor. PALTİM ekibimiz Ramazan ayının gelmesiyle birlikte ayın manasına uygun hizmetlere imza atıyor. Ekibimiz ihtiyaç sahibi aileleri belirledikten sonra gıda desteğinde bulunuyor. Şu ana kadar 20 bini aşkın ilçe sakinimize cevap verdi, 2 bin 804 aileye gıda yardımında bulunuldu. Sıcak yemek dağıtımımız da devam ediyor” değerlendirmesini yaptı.
“İLÇE SAKİNLERİMİZİN MASKE İHTİYACINA CEVAP VERİYORUZ”
Gençlerle yaptığı sohbette, Palandöken Belediyesi Recep Tayyip Erdoğan Kültür Merkezi’nde ürettikleri maskelerle ilçe sakinlerinin maske ihtiyacına cevap verdiklerini de dile getiren Başkan Sunar, “İlçe sakinlerimizin maske ihtiyacını karşılamak için de harekete geçtik. Bilindiği üzere Recep Tayyip Erdoğan Kültür Merkezi’nde giysi tasarım atölyemizde yıkanabilir maske üretimine başladık. Şimdiye kadar 25 bin civarında maske üretildi. Dışarıdan temin edilen maskelerle birlikte 35 bin maske dağıtımı yapıldı. Bununla beraber yine Kültür Merkezimizde tek kullanımlık maske üretimine de başlanıldı. Bu vesile ile günlük bin 500 adet üretilen maske sayısını daha üst seviyeye çıkarmayı hedefliyoruz. Tabi bu faaliyetlerimizi başta Cumhurbaşkanlığımız olmak üzere; Vefa grupları ve Büyükşehir Belediyesi önderliğinde ve işbirliğiyle yapıyoruz. Bu noktada da vatandaşlarımızın maske ihtiyacını önemli ölçekte gidermeye çalışıyoruz” dedi.
28 ŞUBAT SÜRECİ
Gençlerle yaptığı görüşmede 28 Şubat sürecine de değinen Başkan Sunar, “Arkadaşlar 28 Şubat’tan bugüne büyük bedeller ödeyerek geldik. Avukatlık mesleğimin ilk yıllarıydı, şöyle bir arşivi karıştırınca gördüm ki yazdığım dilekçelerin büyük bölümünü 28 Şubat mağdurları oluşturuyor. Çok büyük bedeller ödenerek bugünlere gelindi. Arkadaşlar, o dönemde doktorluk hayaliyle yanıp tutuşan Tıp son sınıf öğrencisi, okulu bırakmak zorunda kaldı. Gerçekten acı dolu günlerdi. Allah’a çok şükür, Liderimiz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın dirayetiyle bu zihniyet bertaraf edilmiştir. Artık ülkemiz gündemi ülke menfaatine zerre katkı sağlamayacak konularla meşgul edilmiyor. Bakın bugün ülke gündeminde savunma sanayide aldığımız mesafe var, üretim var Her biriyle ayrı ayrı gurur duyduğumuz mühendislerimizin çok kısa sürede son teknoloji solunum cihazları üretimi var. Bu kazanımları muhafaza etmeliyiz. Bu kazanımları sağlayan iktidara hep sahip çıktınız, bundan böyle de sahip çıkacaksınız. Var olasınız” dedi.
Sohbetin son bölümünde ise tecrübelerini paylaşan Başkan Sunar, gençlere kitap okuyun tavsiyesinde bulundu. Başkan Sunar’ın ilçe genelinde yürüttüğü çalışmaların takdire şayan olduğunu belirten gençler de, korona virüs illetinden bir an önce kurtulmayı temenni ederek, Sunar ve ekibine başarı dileklerini ifade ettiler.

 
Aşkale ve Tercan’da deprem
 
Ailelerin evlat nöbeti 246’ncı gününde
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aşkale’de 12 bin 500 maske dağıtıldı
Bir süre önce Aşkale'de üretimine başlanan maskeler vatandaşa dağıtıldı.
İspir’de Korona tedbirleri değerlendirildi
İspir İlçesi'nde Korona virüs tedbirleri gözden geçirildi.
Orhan’dan Allah Rızası vurgusu
Orhan, "Hiç şüphesiz amme hizmeti olarak gördüğümüz kamusal çalışmalarda ...
 
Aşkale'de 7 hafta sonra pazar kuruldu
Aşkale ilçesinde Korona virüs tedbirleri kapsamında 16 Mart 2020 tarihinde ...
Jandarma fitrelerini köylüye bağışladı
Hakkari İl Jandarma Komutanlığına bağlı askerler fitre ve zekatlarını ...
Korona nedeniyle balkonlarda mukabele geleneği
Elazığ’da Korona virüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında bir apartman sakinleri ...
 
Aileler evlat nöbetine koştu
Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla ...
İspir Belediyesi 130 bin maske dağıttı
İspir Belediyesi korona virüse karşı mücadelede çalışmalarını ara vermeden ...
Orman sahasında eğitim çalışması
Erzurum’un Şenkaya İlçesi’nde orman sahasında Doğaya Uygun Orman İşletmeciliği ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva