ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
20 Ağustos 2020 Perşembe - 15:32

Sultan Alparslan Otağı 949. yıl coşkusuna hazır

Bu yıl 949. yıl dönümü kutlanacak olan Malazgirt Zaferi için Bitlis’in Ahlat ilçesinde kurulan 1071 Sultan Alparslan Ahlat Otağı'nda çalışmalar tamamlandı.

Sultan Alparslan Otağı 949. yıl coşkusuna hazır

Bu yıl 949. yıl dönümü kutlanacak olan Malazgirt Zaferi için Bitlis’in Ahlat ilçesinde kurulan 1071 Sultan Alparslan Ahlat Otağı'nda çalışmalar tamamlandı.
Türklerin Anadolu'ya girişinin kapısı ve "Anadolu'nun tapusu" olarak nitelendirilen Ahlat'ta, Malazgirt Zaferi kutlamaları için hazırlıklar son aşamaya geldi. İlçenin Çarho mevkisindeki 450 bin metrekare alan üzerinde kurulan 1071 Sultan Alparslan Ahlat Otağı, 23-26 Ağustos tarihleri arasında okçuluk, atlı okçuluk, kökbörü gibi birçok etkinliğe ev sahipliği yapacak. Yaklaşık 40 çadırın ve bir han çadırının bulunduğu etkinlik alanında bu yıl korona virüs salgınından dolayı tedbirler uygulanacak. Alanda güreş müsabakaları iptal edilirken salgına karşı en az riskli spor etkinlikleri ve kültürel etkinlikler olacak. Yapılan çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan Ahlat Belediye Başkanı Abdulalim Mümtaz Çoban, başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere bütün devlet protokolünü ağırlayacak olmanın heyecanını yaşadıklarını söyledi.
"PANDEMİ GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURULARAK ETKİNLİKLER YAPILACAK"
Başkan Çoban, “Özellikle bu pandemi sürecini de göz önünde bulundurarak gerekli bütün hassasiyetleri ve kurallar bütününü de uygulamak kaydıyla Ahlat 1071 Sultan Alpaslan Obası’nda bütün hazırlıklarımızı tamamlamış bulunuyoruz. Bu vesileyle de gerek çadırlarımızın görsellerin tamamımın sergisi gerçekleşecek. Türkiye’nin muhtelif illerinden gelen el sanatkarlarımızın el sanatlarını sergileme alanındaki gerekli bütün hassasiyeti ortaya koymuş olacağız. Tekrar belirttiğim gibi pandemi kurallarına riayet ederek vatandaşlarımızın geliş gidişlerinde maske, dezenfektan ve sosyal mesafeyi koruma anlamında bütün kuralları bizzat kontrol altında yürüterek çalışmamızı sürdüreceğiz. Bu yıl pandemiden dolayı insanların birebir temas ettiği güreş gibi tüm spor dallarını iptal ettik. Ama bunu gerektirmeyen geleneksel sporlarımızla ilgili de icrada hiçbir eksiğimiz olmayacak. Okçuluk, atlı okçuluk gibi spor dallarımızı da Allah nasip ederse en sağlıklı şekilde icra edeceğiz. Bu yıl sağlıkla, insan hayatı ile ilgili farklı bir konumuz olduğu için bütün meselemizi oraya odaklayarak yapıyoruz” dedi.
“AHLAT CUMHURBAŞKANLIĞI KÜLLİYESİ’NİN AÇILIŞI TARİHİ BİR DÖNÜM NOKTASIDIR”
25 Ağustos tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı yapılacak olan Ahlat Cumhurbaşkanlığı Külliyesinin tarihi bir dönüm noktası olduğunun altını çizen Ahlat Belediye Başkanı Abdulalim Mümtaz Çoban, “Bu alanda üzerimize düşen 1071’i hafızalardan çıkarmamak o tarihi insanımıza hatırlatmak. Ahlat’ta festival ötesi bir konu var. O da sayın Cumhurbaşkanımızın bütün şark vilayetlerine aslında iltifat ettiği ve halkı kucakladığı tarihimize de ecdadımıza da sahip çıktığı bir icraattır oda Ahlat Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’dir. Bu külliyenin açılışını tarihi bir dönüm noktası olarak görüyoruz. Mini bir külliye ama bu sembolik külliyenin Türkiye’de ne manaya geldiğini vatanımızın birliği, dirliği anlamında nasıl bir iltifat olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu bölgenin de artık huzura güvene ihtiyacı var. Açık söylemek lazımsa Sultan Alparslan 1071’in 25 Ağustos’unda burada bütün otağını topladı ve 26 Ağustos’ta da Romen Diojeni Malazgirt’te esir aldı ve o gün bugündür de Anadolu 1000 yıldır bizim yurdumuz olma özelliğini kazandı. Ben sayın Cumhurbaşkanımızın Ahlat’taki ve şark vilayetlerindeki bu iltifatına şükranlarımı arz ediyorum. Bu vatanımızın, birliğimizin, dirliğimizin adresi olma özelliğini ortaya koymuştur. Vatandaşlarımız da sayın Cumhurbaşkanımızın ecdat mirasına bu denli sahip çıkışını her platformda dile getiriyor ve dualarıyla niyazlarda bulunuyorlar. Bu vesileyle de 25 Ağustos’ta Ahlat Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Türkiye’ye armağan edilecek. Hayırlı-uğurlu olsun diyoruz. Cumhurbaşkanımızı 25 Ağustos gecesi Ahlat’ta ağırlayacağız ve hep beraber daha sonra da 26 Ağustos’ta Malazgirt’e geçişimizi sağlamış olacağız”diye konuştu.

 
Çelebi adaylığını açıkladı
 
AFAD ekibi, toprağa gömülü ceset buldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
EDT’de bilet satışları başladı
Korona virüs önlemleri kapsamında yaklaşık 6 ay sonra perdelerini açan ...
Erzurum’da yün yıkama dönemi başladı
Erzurumlu kadınlar yöresel örtünme kıyafetleri ehramı ilk anından son ...
Erzurum DT sezonu “Ölümcül Oyun’la açacak
Erzurum DT, Sahnesinde “Ölümcül Oyun”u ve “Bu Bir Film Olsaydı”yı seyirciyle buluşturacak.
 
Gülperi Heykeli ilgi odağı oldu
Narman’a yapılan Turistik Butik Otel önünce yapılan Gülperi heykeli genç ...
Abay Kunanbayoğlu’na vefa
Abay Kunanbayoğlu’nun doğumunun 175. yılı vesilesi ile düzenlenen program, ...
Tarihi mezar taşlarının dili çözülüyor
Bitlis'in Ahlat ilçesinde bulunan dünyanın en büyük Türk İslam mezarlığı ...
 
TDK’dan 5 yeni eser
Türk Dil Kurumu 5 yeni eseri okuyucularla buluşturdu.
Kent meydanında manevi coşku
Kurban bayramının ilk gününde cuma namazında Erzurumlular Yakutiye Kent Meydanında bir araya geldi.
Ardahanlı: “başkanımız yalnız değildir”
Diyanet-Sen Erzurum Şube Başkanı Nurullah Ardahanlı, sosyal medyada Diyanet ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva