ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Oltu Taşına zerafet katıyorlar
Oltu Taşına zerafet katıyorlar
Erzurum çocuk nüfus oranında ortalamaları geçti
Erzurum çocuk nüfus oranında ortalamaları geçti
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Tarım-GFE yıllık yüzde 49,92 arttı
Tarım-GFE yıllık yüzde 49,92 arttı
HABERLER>VEFAT VE TAZİYE
29 Ağustos 2019 Perşembe - 16:03

Şule Yüksel Şenler hakka yürüdü

Erdoğan, "Nice genç kızımızın inancından taviz vermeden okumasına, ilim ve hikmetle buluşmasına, milletimize hayırlı bireyler hale gelmesine vesile oldu" dedi.

Şule Yüksel Şenler hakka yürüdü

İstanbul'da hayatını kaybeden gazeteci ve yazar Şule Yüksel Şenler son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze törenine katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Nice genç kızımızın inancından taviz vermeden okumasına, ilim ve hikmetle buluşmasına, milletimize hayırlı bireyler hale gelmesine vesile oldu" dedi.
Vefat eden gazeteci-yazar Şule Yüksel Şenler, İstanbul'da son yolculuğuna uğurlandı. Şenler için Eyüpsultan Camii'nde öğle namazının ardından düzenlenen cenaze törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Numan Kurtulmuş, Fatma Betül Sayan Kaya, AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, ilçe belediye başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Cenazeye özellikle kadınların yoğun ilgi gösterdiği görüldü. Kılınan cenaze namazının ardından Şule Yüksel Şenler için helallik alındı.
Cenaze töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kıbrıs'ta başlayıp, İstanbul'da tekamüle eren, sonra tüm Türkiye'yi, hatta tüm dünyayı etkisi altına alan bir mücadele insanının cenazesinde bir arada bulunuyoruz. Şule Yüksel Şenler hanımefendinin 20'li yaşlardan itibaren okumakla yazmakla, hakkı hakikati konuşmakla geçen ömrü 81 yaşında nihayete erdi. Pek çok kadının ve elbette erkeğin hayatında dönüm noktası olacak bu azim, mücadele, inanç abidesini son yolculuğuna rahmetle, salavatla, şükranla, hüzünle uğurluyoruz" ifadelerini kullandı.
Şule Yüksel Şenler'in geride bıraktığı mirasın çok büyük ve anlamlı olduğunu vurgulayan Erdoğan, "İdealist Hanımlar Derneği ile kurdukları mücadele gerçekten adeta genç kızlarımız için bir idol olmasını da ortaya koymuştur. Hatta seher vakti dergisi ile de o zamanlar özellikle İslami kesimde kalemşörlerimizin yer aldığı bir dergi olması bakımından, malum bazı çevreleri rahatsız etmesi, bizi de mutlu etmesi bakımından çok önemliydi. Tamamen kendi iradesi ile yöneldiği hak ve hakikat yolu onu duruşuyla, kararlılığıyla, samimiyetiyle, dirayetiyle kendini neslinin dikenler arasında açan bir gülü haline getirmişti. Hayat tarzını kendisine dayatılan şekilde değil de inancının gerekleri doğrultusunda yaşamak için verdiği mücadele onu son dönemin bayrak şahsiyetlerinden biri kıldı. Nice genç kızımızın inancından taviz vermeden okumasına, ilim ve hikmetle buluşmasına, milletimize hayırlı bireyler hale gelmesine, çevresini de etkileyen bir konuma ulaşmasına vesile oldu" şeklinde konuştu.
Şenler'in yurdun pek çok yerinde verdiği konferanslarla Türk insanına en zor zamanda cesaret verdiğini söyleyen Erdoğan, "Türkiye'nin darbecilerin ve vesayetçilerin pençesinde kıvrandığı bir dönemde böyle bir mücadele insanının yolunun hapishanelerden geçmemesi tabii ki düşünülemezdi. Nitekim kendisi bu durumu 'hak uğruna zindana girmem mukadder imiş. Takdiri ilahiden gafil gibi kaçamam' diyerek anlatmaktadır. Yani o da Medrese-i Yusufiye'den geçti. Şule Yüksel Şenler'i horlayanların, eziyet edenleri, zindana atanların, yoluna dikenler döşeyenlerin hiçbiri bugün hatırlanmıyor. Ama Şule hanımefendi inşallah nesiller boyu hayırla yad edilmeye devam edecek. Kendisine Allah'tan rahmet diliyorum. Yakınlarına sevenlerine, yetiştirdiği nesillere, Türk milletine baş sağlığı dilekleri sunuyorum" diye konuştu.
Erdoğan, Şule Yüksel Şenler'in adına Eyüpsultan çevresinde bir kütüphane ve müze kurulacağını da belirterek, "Burada hem kütüphanede müzede hemhal olmak, hem kabrini ziyaret etmek suretiyle inanıyorum ki kendilerini kabrinde çok daha mutlu etme fırsatını bulacağız" dedi.
Konuşmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve cenazeye katılanlar Şenler'in tabunu omuzladı. Şenler'in cenazesi, Eyüpsultan Camii haziresine defnedildi.

 
Işık: ’30 Ağustos, eşsiz bir zaferin ifadesidir’
 
KUDAKA’da yatırım gündemi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bingöl ailesinin acı günü
TRT eski Başkameramanı Mustafa Bingöl’ün ablası Mukaddes Bingöl vefat etti.
Çalışır gözyaşlarıyla uğurlandı
Erzincan’ın Tercan ilçesinde şarampole uçan otomobilde hayatını kaybeden ...
Yalçın dualarla uğurlandı
TV Genel Yayın Yönetmeni Salih Yalçın babasını kaybetti.
 
Dedeman Ailesi yasta
Dedeman Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Dedeman 67 yaşında hayatını kaybetti
Kartal gözyaşlarıyla uğurlandı
Oltu ilçesinde tartıştığı üniversite öğrencisi tarafından bıçakla yaralanan ...
Karataş Ailesi yasta
Karataş Medya sahibi Gazeteci Ramazan Karataş, baba acısı yaşadı.
 
Bosna Hersek’te 33 şehit gözyaşlarıyla uğurlandı
Srebrenitsa Katliamının 24. yıl dönümünde kimlikleri yeni tespit edilen ...
Gedikoğlu Ailesi yasta
Erzurum’un güzide simalarından Secaattin Gedikoğlu hakka yürüdü.
Merhum Gazeteci Nişancı mezarı başında anıldı
Bayburt-Trabzon arasında bulunan Soğanlı Dağı'ndaki yol açma çalışmalarını ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva