ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
ETÜ’de Moleküler Biyoloji ve Genetik Öğrenci Kongresi
ETÜ’de Moleküler Biyoloji ve Genetik Öğrenci Kongresi
Erzurum’da FETÖ üyesi öğretmen yakalandı
Erzurum’da FETÖ üyesi öğretmen yakalandı
ETSO’dan belediyelere tebrik turu
ETSO’dan belediyelere tebrik turu
Jandarma sahip çıktı
Jandarma sahip çıktı
Doğu Anadolu’da yeni kelebek türü keşfedildi
Doğu Anadolu’da yeni kelebek türü keşfedildi
HABERLER>ARAŞTIRMA İNCELEME
12 Haziran 2017 Pazartesi - 04:25

Sula: 'Çocukları camilere küstürmenin vebali ağırdır'

NESRİN ÇETİNKAYA-Her yaştan insanı ağırlayan camilerin adeta birer sosyal buluşma alanları olduğunu vurgulayan Erzurum İl Müftüsü Hasan Hüsnü Sula, “Camiler çocuğuyla genciyle, yaşlısıyla, kadını, erkeğiyle herkesin buluşma noktası.” dedi

Sula:  Çocukları camilere küstürmenin vebali ağırdır

Erzurum İl Müftüsü Hasan Hüsnü Sula geçtiğimiz günlerde tartışmalara neden olan “çocuklar camiye gelmesin” konusu üzerine özel değerlendirmelerde bulundu.

Camilerin genç, yaşlı, çocuk, fark etmeksizin bir sosyal buluşma noktası olduğunu belirten Erzurum İl Müftüsü Hasan Hüsnü Sula, çocukların gürültü yapması gerekçesiyle camilerden uzaklaştırılmasına yönelik tartışmalara sert çıktı. Konuya ilişkin olarak “Caminin kubbesinde yetişen çocuk Allah’ın arşının gölgesinde gölgelenecek diye Peygamberimiz hadis buyurmuştur” diyen Sula, küçük yaşta çocukların camiye alıştırılarak onların gönlüne Allah korkusundan ziyade, Allah sevgisini, ibadet sevgisini yerleştirebilmenin önemine dikkat çekti.

İl Müftülüğü olarak çocukların camiye alışması hususunda özel bir gayret gösterdiklerini kaydeden Sula, DAP işbirliğinde 3 tane caminin altını düzenleyerek çocuklara özel alanlar yarattıklarını belirtti. Çocukla camiyi buluşturmak hedefi ile yola çıktıklarını kaydeden Sula, camilerde çocukların kitap okuyabilecekleri, bilgisayar kullanabilecekleri, oyun oynayabilecekleri alanların oluşturulduğunu belirtti. Bu sayede cami ve çocuk ilişkisinin kopmayacağını ve gün geçtikçe de bu bağın güçleneceğini söyleyen Sula, bu çalışmaların Erzurum’a örnek olacağının kaydını düştü.

CAMİLER SOSYAL BULUŞMA ALANLARIDIR

Her yaştan insanı ağırlayan camilerin adeta birer sosyal buluşma alanları olduğunu vurgulayan Sula, “Camiler çocuğuyla genciyle, yaşlısıyla, kadını, erkeğiyle Peygamber efendimiz (s.a.v)zamanında herkesin buluşma noktası idi. Bu ramazan inşallah hem çocuklarımıza hem gençlerimize hatta kadınlarımıza yönelik hizmetlerimizden yararlanması için gerekli tedbirler müftülüğümüzce alındı. Diyanet İşleri Başkanlığı’mızın genel bir ifadesi var; cami çocuk buluşması, cami kadın kolları, cami gençlik buluşması, cami gençlik kolları gibi çalışmalar, asrı-saadette olduğu gibi camilerimizde herkesin kendine manevi bir tat alacağı, huzur bulabileceği ve caminin kubbesi altında yetişebileceği bir yer edindirme gayretimiz var. Küçük yaşta çocukları camilere alıştırabilirsek, onların gönlüne Allah korkusu değil daha çok, Allah sevgisini, ibadet sevgisini yerleştirebilirsek o zaman vazifemizi yapmış olarak kabul edebiliriz. Biz Peygamber Efendimiz bir Cuma Hutbesinde dahi torunlarını, Hz. Ali’nin çocuklarını kucağına alarak hutbe okuduğunu da biliyoruz” diye konuştu.  

ÇOCUKLARI CAMİYE KÜSTÜRMENİN VEBALİ AĞIRDIR

Her ne nedenle olursa olsun küçük yaşta çocukların camiden uzaklaştırılmasının vebalinin ağır olduğunu söyleyen Sula, “Şimdi basında yayında son zamanlarda çirkin tartışmalar oluyor. Camilerin altlarında çocuk sesleri, çocuk yuvaları oluşturulmasına, bazı şahıslar karşı çıkabiliyor. Dilin kemiği yok, çocuklar camiye gelip giderse yarın öbür gün burası kötü işlerin yapıldığı bir yere dönüşür gibi ifadeler kullanılıyor. Bu çok yanlış. Öncelikle camilerde çocuk olacak. Caminin kubbesinde yetişen çocuk Allah’ın arşının gölgesinde gölgelenecek diye Peygamberimiz hadis buyurmuştur. Biz çocuklarımıza camiyi sevdirmek durumundayız. Çocukları camiden uzaklaştırmanın, onları camiye küstürmenin vebali ağırdır. Camiler genci yaşlığı, çocuğu ayırt etmeksizin cemaatin toplandığı sosyal bir buluşma alanıdır” dedi.  

ONLARI KÜÇÜK YAŞTA CAMİLERE GETİRİN

Küçük yaşta çocukların aileleri tarafından camilere yönlendirilmesi gerektiğini belirten Sula, “Bizim memleketimizde insanlar ne hikmet ise eşleriyle birlikte her yere giderler, tiyatroya gideri, sinemaya gider, geziye gider yani her gittiği yere ailecek gidebilir bir tek ailecek girmediği yer cami midir? Tam tersine camiye de ailecek huzur içerisinde gidecekler ki çocuk caminin o ruhunu yaşayabilecek. Çocuk camide ibadetin ne olduğunu zaten öğrenecektir zamanla. Ama ufak tefek yaramazlıklar yapılırsa da bizler onları hoş görmek durumundayız. Herhangi bir şekilde camiden uzaklaştırdığımız zaman onun vebali bizim üzerimize olur. Çocukların camiye gelmesini istemeyenlerin yarın Allah huzurunda hesap vermesi zordur. Şimdi bu konuda baktığımızda insana ibadet aşkı, Allah sevgisi, cami sevgisi Peygamber Efendimizin tavsiyesi küçük yaşta onları camilere getirindir. Onlara namazı öğretindir. Yani küçük yaşta aldığı şey ileride inşallah onun ömür boyu ibadet sevgisi ile yetişmesine sebep olacak ama camiden kovarsan belki de o çocuk oraya bir daha gelemeyecek” ifadelerine yer verdi.

İL MÜFTÜLÜĞÜNDEN ÖRNEK ÇALIŞMA

Çocukların küçğk yaşlarda camile alışması için yapılan çalışmalardan bahseden Sula, “Biz Erzurum İl Müftülüğü olarak çocuklarımızın camilere alışması, alıştırılması konusunda özel de bir gayret sarf etmekteyiz. Örneğin DAP ile beraber işbirliği içerisinde 3 tane camimizin altında çocukların hem oyun oynayabileceği, hem kitap okuyabilecekleri, bilgisayar kullanabilecekleri özel mekânlar oluşturduk. Yani hedefimiz çocukla camiyi buluşturmak.  Cami çocuk buluşmaları, Haydi Çocuklar Camiye projelerimiz var. Bu sayede camilerimiz çocuklarımızla cıvıl cıvıl olacak. Amacımız bu. Orada arkadaşlarını da bulacak, birbirleriyle yardımlaşacaklar ve camiyle çocuk ilişkisi kopmayacak. Şuanda Erzurum’da 3 tane camimizin altı özellikle kütüphane olarak oluşturuldu, oyun masası, bilgisayar kitaplar oraya konuldu. Bu sayede çocuklarımız caminin bünyesinde büyüyecek, yeşerecek. Çocuk küçük yaşta ne alırsa zihnine onunla beraber yetişecektir. Diğer camilerimiz gibi 3 yerde daha aynı şekilde düzenlemeler yapılacak inşallah. Erzurum’da bir örnek olarak, belki de Türkiye’de ilk olarak bunu göstereceğiz” ifadelerini kullandı.  

 
‘Türk Dünyası Kültür Şöleni 2017’ büyüledi
 
Değerler Eğitimi 3 Temmuz’da başlıyor
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
12 Haziran 2017 Pazartesi 15:27

çocuğum camide yaramazlık yapmış kendini bilmez münafıklar hücum ediyor sayın müftüm cami hocalarına söyleyin namaz kılan insanlara tembih etsin böyle yaptığınız zaman iyi olmadığını peygamber efendimizin(sav) çocuklara nasıl davrandığını söylesin hocalarda söylemiyor ben maalesef görüyorum falan ağanın gönlü hoş olsun çocuğun kalbi kırılmış önemli değil camiye gelmiyor önemli değil ama hocalara yazıklar olsun derin kafi

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Milli yazılımlar ekonomiye katkı sağlayacak
Prof. Dr. Beril Dedeoğlu,Türkiye’nin yazılım ile bilgi teknolojileri alanlarında ...
Türkez önemli açıklamalarda bulundu
Dünya Sağlık Örgütündeki komitede yer alan tek Türk olan Erzurumlu bilim ...
Polonya'da Oltu rüzgârı
Erasmus+ Yetişkin Eğitimi Personel Hareketliliği kapsamında Oltu Halk ...
 
'Böyle bir sorumluluğumuz var..'
N.ÇETİNKAYA-İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sinan Öge, değerlendirmelerde ...
Erzurumlu genç mucitler finalde
Aralarında Erzurum’dan Nevzat Karabağ Anadolu Lisesi öğrencilerinin de ...
1.Tematik Sektörler Zirvesi tamamlandı  
22-23 Mayıs tarihlerinde ATA Teknokent 1.Tematik Sektörler Zirvesi  ATA ...
 
iletişimciler mobbingi sorguladı
Erzurum Atatürk üniversitesi iletişim fakültesi halkla ilişkiler ve tanıtım ...
'Tarım öncelikli sektör'
Ak Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, Erzurum Ziraat ...
Bölgesel gelişmişlik farkına bilimsel yaklaşım
NESRİN ÇETİNKAYA-Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva