ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Doğu Anadolu için sıcak hava uyarısı
Doğu Anadolu için sıcak hava uyarısı
ÜNİLİG futsal şampiyonası başladı
ÜNİLİG futsal şampiyonası başladı
YSK'dan İspir kararı
YSK'dan İspir kararı
TEMA’dan Vali Çiftçi’ye ziyaret
TEMA’dan Vali Çiftçi’ye ziyaret
DAP’tan tarım liselerine destek
DAP’tan tarım liselerine destek
HABERLER>TÜRKİYE
4 Ekim 2019 Cuma - 04:43

‘Şükürler olsun, milletimiz karakter sahibi bir millet’

Turhan, ‘Allah’a binlerce kez şükür olsun ki, milletimiz karakter sahibi bir millet, gözbebeğimiz ordumuzda milletimizin tüm karakteristik özelliklerini bünyesinde taşıyan Peygamber ocağımızdır.’ dedi

‘Şükürler olsun, milletimiz karakter sahibi bir millet’

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Kayseri’de A400M Uçakları Retrofit Sözleşme İmza Törenine katıldı. Turhan, burada yaptığı konuşmada, "Türkiye’de bugüne kadar yapılanlarla savunma sanayinde dışa bağımlılığımızı yüzde 80’lerden yüzde 30’ların altına indirdik" dedi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Kayseri’de A400M Uçakları Retrofit Sözleşme İmza Törenine katıldı. 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığı’nda düzenlenen tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başladı.

Törende bir konuşma yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Türkiye’de bugüne kadar yapılanlarla savunma sanayinde dışa bağımlılığın yüzde 80’lerden yüzde 30’ların altına indirdiklerini söyleyerek, “Milletleri tarih sahnesinde var kılan en önemli faktör sahip oldukları karakterlerdir. Zaman içerisinde çok şey yaşanır. Bir sürü badire atlatılır. Gün olur yok olmak ile var olmak arasında ince çizgiye kadar gidilir. İşte tüm bunlardan ancak karakter sahibi milletler sıyrılıp çıkar ve tarih yolculuğunda gururla yürümeye devam eder. Hiç şüphe yok ki bunu da silahlı kuvvetleri yani orduları sayesinde gerçekleştirirler. Çünkü sahip olunan karakteristik özelliklerin tamamı en çok ordularda vücut bulur. Allah’a binlerce kez şükür olsun ki, milletimiz karakter sahibi bir millet, gözbebeğimiz ordumuzda milletimizin tüm karakteristik özelliklerini bünyesinde taşıyan Peygamber ocağımızdır. Dün olduğu gibi bugün de ordumuzun bilgi birikimi, donanımı, disiplini, kudretli personeli ve görevlerindeki üstün başarı bizleri her zaman gururlandırmaktadır. Bunun yanında ordumuzu her daim güçlü kılmak, çağın gelişimini takip ederek en yeni teknolojilerle silahlı kuvvetlerimizi donatmak ve bunu milli savunma sanayimiz ile savunma altyapımızı gerçekleştirmekle mümkündür. Tarihsel geçmişimizin yanında günümüzde yaşanan küresel çalkantılar, yakın bölgemizde yaşanan hadiseler ve dünyanın genel gidişatı her alanda olduğu gibi savunma sanayi alanında da çok güçlü olmamız gerektiğini zorunlu kılmaktadır. Özellikle son 17 yılda Sayın Cumhurbaşkanımızın vizyonuyla hayata geçirilen politikalar ve yatırımlarla savunma sanayi alanında adeta bir devrim gerçekleştirmiş durumdayız. Bugün ülkemizde 700 ayrı savunma sanayi projesi yürütülüyor ve proje hacmi itibariyle sektörde 60 milyar dolarlık bir büyüklük var. Dünyanın en büyük 100 savunma şirketi arasına giren 5 firmamız bulunuyor. Bugüne kadar yapılanlarla savunma sanayinde dışa bağımlılığımızı yüzde 80’lerden yüzde 30’ların altına indirdik. Daha önceleri neredeyse yok denilecek seviyede olan savunma sanayindeki araştırma ve geliştirme harcamaları, bugün 1.5 milyar dolara yaklaştı” şeklinde konuştu.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ise, “A400 uçaklarının bakım, onarım, iyileştirilmesine yönelik yapılacak olan anlaşmanın ülkemize, milletimize, silahlı kuvvetlerimize ve AIRBUS firmasına hayırlı olmasını diliyorum. Avrupa Hava Kuvvetleri’nin gelecek nesil taktik ve lojistik hava nakliye ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla Almanya, Belçika, Fransa, İngiltere, İspanya, İtalya ve Türkiye’nin katılımıyla 1980’li yıllarda başlatılan yeni nesil nakliye uçağı tedarik projesi olan A 400M projesinde Türkiye toplam 10 adet uçak tedarikiyle projenin önemli bir ortağı durumundadır. Türk Havacılık Sanayi’nin Avrupa Havacılık Sanayi’ne entegrasyonu yönünde atılan en önemli adımı oluşturan A 400M programında Türkiye’nin Türk Havacılık Sanayi Anonim Şirketi ve TÜSAŞ Motora Sanayi anonim Şirketi firmaları görev almaktadır. Program kapsamında TÜSAŞ tarafından birçok uçak ve motor yapısal malzemesinin tasarım imalatı yapılmış ve yapılmaya devam etmektedir. Eskişehir’de bulunan Birinci Hava Bakım Fabrika Müdürlüğümüzde bulunan Uçak Bakım Onarım ve Sistem entegrasyonu ile hava kuvvetlerimiz F 16 uçaklarının tedarikinde adeta bir basamak atlamıştır. A 400M uçaklarının tedarikiyle de nakliye uçak teknolojisinde benzer şekilde önemli kazanımlar elde edecektir. Savunma Sanayimizin özellikle tasarım konusunda yeni bir boyuta geçmesini sağlayan A 400M projesi hava kuvvetlerimizin ve askeri fabrikalarımızın ulaştırma uçaklarında sahip olduğu bakım yeteneğini de mutlak surette ileri seviyelere taşıyacaktır. Bu kapsamda kökleri 1926 yılına kadar uzanan 2. Hava Bakım Fabrikamız 2018 yılında A 400M bakımlarını Kayseri’de yaparak önemli bir başarıya imza atmıştır” diye konuştu.

Konuşmaların ardından A400M Uçakları Retrofit Sözleşmesi imzalandı.

 
‘Türkiye insanlığın vicdanı'
 
Erzurum’un sektörel ihracat performansı açıklandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Türkiye insanlığın vicdanı'
Gül, ‘Terör ve iç savaş nedenleriyle istikrarsızlaştırılan bölgelerdeki ...
‘Taviz vermeyiz’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘ “Açık ve net söylüyorum, biz bu dayatmaya, bu ...
Şentop: "Türkiye, vazifemizdir"
TBMM Başkanı Şentop, "Türkiye bugün, kendi sınırlarını aşan bir umudun, ...
 
‘Söz veriyoruz’
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Türkiye olarak önümüzdeki dönemde ...
"Hakk'ın yanında olmaya devam edeceğiz"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TCG Kınalıada’nın hizmete giriş töreninde, ...
Ermenistan'dan yeni bir Türk düşmanlığı
Ermanistan yeni bir Türk düşmanlığına daha imza attı. Talat Paşa'nın katili ...
 
Kurtulmuş’tan CHP ve İYİ Parti’ye IMF tepkisi
AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, Anadolu Yayıncılar Derneği ...
Annelerin HDP önündeki evlat nöbeti 24'üncü gününde
Annelerin HDP önündeki evlat nöbeti 24'üncü gününde
Türkiye öncülük edecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yükselen İslam karşıtlığı, ırkçılık ve nefret ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva