ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
 Erdem’den Türkçe hassasiyeti vurgusu
 Erdem’den Türkçe hassasiyeti vurgusu
Erzurum SYDV verileri açıklandı
Erzurum SYDV verileri açıklandı
Oltu Derebaşı’nda gölet taştı
Oltu Derebaşı’nda gölet taştı
Askeri bando 19 Mayıs konseri büyük ilgi buldu
Askeri bando 19 Mayıs konseri büyük ilgi buldu
Tanfer: ’19 Mayıs milli uyanışın sembolü’
Tanfer: ’19 Mayıs milli uyanışın sembolü’
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
22 Mart 2011 Salı - 06:28

Su hakkı, insan hakkı

Erzurum Büyükşehir Belediyesi ESKİ Genel Müdürü Remzi Ertek, 22 Mart Dünya Su Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, “Suya olan yatırım insana yapılmaktadır. Suya olan yatırım ertelenemez, temiz ve sağlıklı suya erişmek bir insan hakkıdır” dedi.

Su hakkı, insan hakkı

ERTEK’İNAÇIKLAMASI
Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun 22 Şubat 1993’te kabul ettiği bir kararla her yılın 22 Mart Gününü Dünya Su Günü ilan ettiğini hatırlatan Genel Müdür Ertek, “Dünyanın sonuna doğru yaklaştıkça bazen kıymetini yeni anladığımız bazen de elimizden gitmesinden korktuğumuz veya yeni keşfettiğimiz bazı değerlerimiz için günler düzenleyerek o nimetin veya o varlığın önemini bizim için ne kadar kıymetli olduğunu olmazsa olmazlarımız arasında olduğunu dile getiririz. Toplantılar düzenler, paneller yaparız bunu yaparken yine bazen samimiyetle işin üzerine gider veya günü kurtarmaya çalışırız. Ancak Su nimeti öyle günü kurtarmak için savuşturulacak cinsten bir nimet değildir. Bir grubu, bir kesimi değil, tüm insanlığı hatta tüm canlı hayatı ilgilendiren bir konudur. Çünkü onsuz hayat yok. Erzurum Büyükşehir Belediyesi ESKİ Genel Müdürlüğü olarak bu aziz nimetin insanımıza daha sağlıklı ve daha bol miktarda ulaştırılması bizim asli görevimizdir. Bunun içinde gerek baraj havzasında, gerekse arıtma tesisi ve şebekedeki iyileştirme faaliyetlerine devam etmekteyiz” diye konuştu.
SU KALİTESİ ARTIRMA ÇALIŞMALARI
2010 yılı boyunca su kalitesini artırmak için Baraj havzasında bir dizi çalışmalar yapıldığını anlatan ESKİ Genel Müdürü Ertek, “Taşağıl Köyünün Kamulaştırma çalışmaları yüzde 90 oranında tamamlandı , Köyün yarıya yakın kısmının evleri ve ahırları yıkılarak tahliyeleri sağlandı. Başköy ve Karaşeyh Köylerinin atıkları 16.8 km boru döşenerek Baraj dışına alındı. Köy içlerinde ki su kanalları kapalı sisteme alındı, Köy içlerinde çöp depolama alanları oluşturuldu. Tünel giriş yapısı yükseltilerek 5 m yukarıdan su alınmaya başlandı. İstendiği zaman bu yükseklik kademeli olarak 8 m’ye kadar artırılabilecek şekilde dizayn edldi. Arıtma tesisinde Ozonlama ünitesi devreye girdi, ve tesisin çeşitli kademelerinde bir dizi iyileştirme çalışmaları yapıldı. Ayrıca sıkıntının asıl kaynağını oluşturan şehir şebekesindeki ölü noktalardan alınan su numunelerine bağlı olarak bugüne kadar 32 adet tahliye noktası açılmış olup, diğer noktalara da açılmaya devam etmektedir. Avrupa Birliği’nden sağlanan 64.5 milyon euro’luk yüzde 85’i hibe olan proje kapsamında Atıksu arıtma tesisi ihale ilanına Nisan-Mayıs aylarında çıkılacak olup, Su şebekesinin tamamının yenileme çalışmalarına ise yine bu proje kapsamında 2012 yılında başlanacaktır. Diğer taraftan 2010 yılında şehrin muhtelif bölgelerinde akıtılan 52 adet çeşmeye ilave olarak 2011’de de Yenişehir, Yıldızkent, Dadaşkent, Yunusemre ve cıvarı mahallelerde 100 yeni çeşme yapılması planlanmaktadır” şeklinde konuştu.
Ertek, suya olan yatırımın insana yapıldığını ifade ederek, “Suya olan yatırım ertelenemez, temiz ve sağlıklı suya erişmek bir insan hakkıdır. İnsanlarımızın ve dünyamızın geleceği suya bağlıdır. Susuz hayat olmayacağının bilinciyle daha çok çalışıyoruz. Her gün daha iyiye doğru gidiyoruz. Bunun için suyumuza sahip çıkalım , koruyalım, israf etmeyelim. Yarınlara da bizden sonra gelecek nesillere de yaşanabilir bir dünya bırakalım” dedi.
 

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
adnan çakal 23 Mart 2011 Çarşamba 09:21

Ya *** birde çıkıp insan hakkı diyiyorsunuz bizleri insan yerine ne zaman koydunuzki şimdi oy almak için suya önem veriyoruz bi önem verdiniz bu hale getirdiniz lazım degil kasın

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
2011 Orman Sezonu başladı
– İl Çevre ve Orman Müdürü Muammer Toraman, 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ...
Sağlıkta çağdaş adım
Sağlık Bakanı Recep Akdağ tarafından başlatılan Sağlıkta dönüşüm projesi ...
700 engelliye tekerlekli sandalye
Türkiye Sakatlar Derneği (TSD) Erzurum Şubesi, 14 yıl içerisinde 700 engelli ...
 
Karadeniz’de Diyabet Zirvesi
Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Endokrinoloji ve Metabolizma ...
Kan bağışında yarıştılar
Çanakkale Zaferi’nin 96. yıldönümü, Kızılay’ı da harekete geçirdi. Erzurum ...
SHÇEK personel alacak
Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) Genel Müdürlüğü, merkez ...
 
Kent merkezinde 2 yangın
Erzurum kent merkezinde yaklaşık 10 dakika arayla iki ayrı yerde ev ve işyerinde yangın çıktı.
Sigara içilen işyerlerine ceza yağacak
Erzurum İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Serhat Vançelik, 4207 Sayılı Tütün Mamullerinin ...
Kriz Merkezi, ‘Kriz yaşatmadı’
Kış sezonunun uzun ve ağır geçtiği Erzurum'da, sağlık ekipleri ile özel ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva