ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum nüfus yoğunluğu verileri açıklandı
Erzurum nüfus yoğunluğu verileri açıklandı
Erzurum Türkiye ortalamasını geçti
Erzurum Türkiye ortalamasını geçti
Vergi tahsilatında Erzurum farkı
Vergi tahsilatında Erzurum farkı
KUDAKA’dan 2 projeye fizibilite desteği
KUDAKA’dan 2 projeye fizibilite desteği
DAP BKİ’den proje bilgilendirmesi
DAP BKİ’den proje bilgilendirmesi
HABERLER>SPOR
9 Eylül 2011 Cuma - 08:48

Spor Akademisi Projesi’nde başarı

Anadolu Spor Akademisi Genel koordinatörü Özcan Şimşek, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde “Taş Atma Gol At” sloganı ile yolaca çıkarak hazırladıkları Anadolu Çocukları için Spor Akademisi projesinin başarılı bir şekilde sürdürüldüğünü söyledi.

Spor Akademisi Projesi’nde başarı

ERZURUM (İHA) - Anadolu Spor Akademisi Genel koordinatörü Özcan Şimşek, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde “Taş Atma Gol At” sloganı ile yolaca çıkarak hazırladıkları Anadolu Çocukları için Spor Akademisi projesinin başarılı bir şekilde sürdürüldüğünü söyledi.
ŞİMŞEK BİLGİ VERDİ
Anadolu’nun köylü ve kırsal kesiminde yaşayan çocukları için, bir şeyler yapmak gerek sözünden hareket ederek, “Bir devlet için “genç” sayılabilecek Cumhuriyetimizin çoğunluğu köylerden ya da Anadolu’nun kırsal bölgelerinden kente göç eden insanlardan oluşmakta. Bu insanlara eğitim ve sağlık gibi temel hizmetlerin yanı sıra spor veya kültür gibi sosyal hizmetleri götürmede insanlığa katkıda bulunmak amacı ile barış ve kardeşlik için hazırladığımız bölgenin umut projesi Anadolu spor akademisi projesini bölgeye kazandırmak istiyoruz” diyen Genel Koordinatör Şimşek, “Bu gün dünyayı saran ekonomik kriz ile mücadeleye köylerden, kasabalardan ve Anadolu’nun kırsal bölgelerinden başlanması gerekliliğine inanan biriyim. Bizlerde bu düşünceyle yola çıkarak Anadolu’nun kırsal kesiminde yaşayan çocukları için, bir proje yapmak istedik. Sporcu olma hayali ile Anadolu’dan, büyük şehirlere göç eden gençlerimizin de, bu amaçla kendi coğrafyalarında kalmalarını sağlayıp göç etmesini önlemeliyiz” anlayışı ile hareket ettiklerini belirtti.
PROJEYİ HAYATA GEÇİREREK GENÇLERİMİZE MADDİ VE MANEVİ DESTEK VERDİK
“Bu toprakların çocuklarıyız, bize bahşedilen bu yaşamı anlamlı kılmak, öldükten sonra arkamızda bir iz bırakmak, hayır ve barışa yönelik toplumsal sorumlulukları anıtlaştıracak işler yapmanın verdiği duygunun hissettirdiği asil duygu ile bu projeyi hep birlikte başaracağımıza inanıyoruz” diyen Şimşek, şunları kaydetti; “Amacımız Anadolu’daki yetenekli çocukların iyi yetişmesi, iyi eğitilmesi, iyi beslenmesi her şeyden önce iyi ve faydalı insanlar olması yolunda çağdaş ve bilimsel bir organizasyon kurarak “kalıcı bir eser” yapmak için, kolları sıvadık.
GENÇLERİ KÖTÜ ALIŞKANLIKLARDAN KORUYORUZ
Dünyada uyuşturucu, içki ve kumar ortamı bizim geleceğimiz olan gençleri çok kolay kendisine çekmektedir. Biz ebeveyninler olarak, gençlerimiz uçuruma düşmeden sahip çıkmamız gerekir. Bunun en büyük kurtuluş yolu da spordur.
Bizlerde bu fikirden yola çıkarak yetenekli çocuklar için bir proje yapmak istedik. Doğu Anadolu ve Güney Doğu Anadolu Bölgesinde öncelikle kırsal kesimin yetenekli çocuklarının yaşam kalitesini yükseltecek en önemli yapılanmalarımızdan birisini yapmayı düşündüğümüz sportif alanda ki, projelerimizdir. Bu projemiz Anadolu çocukları için ‘Spor Akademisi’ projesidir.
SPOR BİR YAŞAM BİÇİMİ OLDU
Spor, çağımızda zevk olmaktan çıkıp artık bir ekmek kapısı durumundadır. Fakat bu Spor aşkı yüreğimizde ölene kadar saklı kalıyor. Ama faal olarak 14–15 yaşlarında bitiyor bunun gerekçesi, insanlarımızın geçim davası ön planda olmasıdır. Sporu bırakan kişiler, içki ve kumar gibi saymakla bitiremeyeceğimiz çok farklı kötü ortamlara her an gitme tehlikesi içindeler. Sporun yaşı, milliyeti, dini ve dili yoktur. Spor ortamı çok kısa zamanda insanları birbirine hemen kaynaştırır. Eğer, yüzdeye vurursak; Türkiye insanının sadece yüzde 5’i spora devam etmekte olup geri kalan yüzde 95’i seyirci olarak kalmaktadır bu da insanlarımızın çabuk ihtiyarlamasına neden olmaktadır. Kırsal kesim insanlarına gelince yüzde ile söyleyemeyeceğimiz kadar rakamlar azalır. Hal böyle olunca da, kırsal kesimdeki çocuklarımızın, spor yapmayı bırakın, sporla zaten tanışma imkanı bile olmadan hayatlarının dönüm noktası çoktan geçmiş oluyor.
BARIŞ VE KARDEŞLİK AÇILIMI
Bizler barış, kardeşlik ve dayanışma için hazırladığımız bölgenin umut projesi Anadolu spor akademisi projesini bölgeye kurmak istiyoruz. Bu projeyi hayata geçirerek bir nebze olsun gençlerimize maddi ve manevi olanak sunacak spor okulları açmak zorunda olduğumuzu hissettik.
Anadolu’da ki kırsal kesimde spor yapan çocuklarımıza ilköğretim süresi boyunca gençlerimizi kendi bünyemize alarak onlara bir gelecek hazırlayabiliriz. Neden özellikle ilköğretim çağından itibaren derseniz sporun altın örgenim çağı 8–10 yaş arasıdır.
Tabi ki; bünyemizde yetişecek tüm sporcuların yüzde yüzü başarılı birer sporcu olacak diye bir kaide yok. Kimileri iyi bir sporcu olarak kendilerine ekmek kapısı bulacaktır. Geri kalan başarılı olamayan kişilerde sağlam bir vücuda, sağlam bir ruh yapısına ve hepsinden önemli olduğuna inandığımız içki, kumar ve uyuşturucu ortamlarından uzak, sağlıklı bir nesil olarak hayatlarına devam edecektir.
Günümüz futbolunda yurtdışındaki sporculara verdiğimiz transfer ücreti ile Türkiye’nin insanından yüzlerce iyi sporcu yetiştirerek memleketimizdeki gençlerimize kucak açmak için, bu tür faaliyetlere ağırlık vermek zorundayız.
Bu projenin sonucunda göreceğiz spor yapan kişilerin aileleri de doğal olarak iyi bir hayat yaşayacaklardır spor yapan ailelerde genelde sigara, içki ve uyuşturucu gibi kötü alışkanlıkların hiç biri olmaz.
Anadolu Çocukları İçin Spor Akademisi projesinin örneği dünyada ilk olarak Türkiye’de yapılacaktır. Sağduyulu insanların yardımıyla bu proje hepimizin projesi olacak. Çünkü herkesin bu projede “Gönüllü olarak” yer alması gerektiğine inanıyorum.”
AMACIMIZ; YATILI SPOR OKULLARI KURMAK
Şimşek, bir şekilde herkesin ailesinde mutlaka yetenekli çocukların var olduğunu dile getirerek, “Bu çocuklar bizim geleceğimiz olduğu için bu sorumluluğu omuzlamanızı istiyoruz. İlk etapta ki amacımız; Türkiye’nin, Doğu Anadolu ve Güney Doğu Anadolu Bölgesinde yaşayan ilköğretim çağındaki gençlerimize yatılı Spor okulları kurmak. Burada yetişecek gençlerimiz minik kategorilerden başlamak şartı ile Anadolu Spor Akademisi bünyesinde takımlar kurarak böylelikle bu takımlarda sporcuları oynatarak deneyim ve tecrübe kazanması sağlanacaktır. Bünyemizdeki kurduğumuz takım profesyonel liglere kadar yoluna devam edecektir. Bu çalışmayı T.C Valilikleri, Avrupa Birliği Fonları, Türkiye Futbol Federasyonu Sosyal Proje Kaynakları, FIFA Sosyal Proje Kaynakları, UEFA Sosyal Proje Kaynakları, Belediyeler, Hayırsever Şirketler (Sponsorluklar), Hayırsever projeleri destekleyen görsel ve yazılı medya kuruluşları ile iş adamlarımızın desteklerinde alacağız. Hani çok meşhur bir laf vardır ya ‘başlamak bitirmenin yarısıdır’ biz attığımız ilk adımda arkamızdan yüzlerce, binlerce, on binlerce adımın atılmasını bekliyoruz. Bu sesler Dünyada duyulacaktır. Kendisine ailesine, topluma, vatanına, sağlıklı bir nesil yetiştirmek isteyen tüm sağduyulu kişileri projemize katkılarını bekliyoruz.
Ülkemiz sadece turizm, kültür ve tarih ülkesi değil, aynı zamanda bir “ SPOR ÜLKESİ” olarak yeniden yapılanmalıdır. Yerel yönetimlere de, bu anlamda çok iş düşmektedir. Yerleşim alanlarını projelendirirken mutlaka sportif alanları halkımızın her yaşta spor yapılabileceğini düşünerek özenle planlanmalıdır. Çünkü biliyoruz ki; “SPORUN ÖMRÜ SONSUZDUR’’ spor alanlarını, oyun parklarını, sportif tesisleri süratle arttırarak sportif anlamda da değer kazanan bir ülke olmamız en büyük hedeflerimizden bir olmalıdır.
HERŞEYİ DEVLETTEN BEKLEMEK YANLIŞ
Her şeyi devletten bekleyen bir toplum değil bizlerinde bir şeyler yapa bilmek için elimizden geleni yapmak için gayretler göstermeli ve böyle toplumsal projelerimizi sahiplemeliyiz.
Biz de, bu bilinçle hareketle yetenekli çocuklarımız için ANADOLU SPOR AKDEMİSİ projesi yapmak için yola çıktık. Ülkemizin gelişimine bizlerde bu proje ile katkıda bulunmak istiyoruz. Bugün ülkemizin kanayan yarası olan göçü durdurmak istiyorsak bu gibi projelere sıcak bakılacağı kanaati taşımaktayız.
Bir ülkenin spor alanında gelişme sürecinin hızlanması için Uluslar arası Sportif şenlikler, etkinlikler, yarışmalar düzenleyerek ülkeyi daha dinamik ve sportmen bir toplum yapısı haline getirmek, çalışma hayatının sıkıntılarını hafifleterek sporu insanların hayatlarının bir parçası haline getiren, sağlıklı nesiller yetişmesine destek vermek gerekir” diye konuştu.
SPOR HİZMETLERİ BİRİMİ PROJESİ
Şimşek, Projeyle ilgili olarak şunları söyledi;
“Köylü ve kırsal kesimdeki çocukların yukarıda saydığımız tüm sportif hizmetlerini, faaliyetlerini projelendirecek, hayata geçirecek, denetleyecek ve aksatılmadan amacına uygun bir şekilde devam etmesini sağlayabilmesi için, projemiz bünyesinde “SPOR HİZMETLERİ BİRİMİ” oluşturulacaktır. Bu birimin başına spor yönetimi konusunda uzman, tecrübeli, dürüst, dinamik bir koordinatör atayacağız. Koordinatör milli takımlarımızda, yurt içi ve yurt dışında birçok kulüpte görev almış bir teknik adam olacak. Bu isim ise Can Vanlı’dır. Can Vanlı Türkiye Milli Takımın 2002 Dünya Şampiyonası’nda ve 2003 Fransa’da düzenlenen Konfederasyon Kupası’nda üçüncü olduğunda milli takımda görev almıştır. Vanlı, yurt içi ve yurt dışında profesyonel takımların her kademesinde çalışmış deneyimli bir teknik adamdır. Şuanda da
VB Sports Club, Maldiv Adaları, Süper Lig Takımını Çalıştırmaktadır. Maldiv Adalarında Ülkemizi en güzel şekilde temsil ederken; 2010 Lig Şampiyonluğu , 2010 Charity Shield (Süper Kupa), 2010 Cumhurbaşkanlık Kupası, 2010 Yılın Hocası, 2011 Charity Shield (Süper Kupa) ve görevine halen devam etmektedir. Bu koordinatör Gençlik Spor İl Müdürlükleri, Milli Eğitim Müdürleri, Bölge Milli Takım Sorumlusu ve her okulun beden eğitim hocaları ile devamlı temas halinde olacak. Ayrıca, her il de bir antrenörü olacaktır. Gelecekte Anadolu Çocukları Spor Akademisine yetenekli hak eden kişiler katılacaktır.
Modası geçmiş, eskimiş ve günün gereksinmelerini karşılayamaz hale gelmiş çağdaş tekniklerden uzak bir şekilde çalışmalarını sürdüren futbol altyapısının yerine FİFA, UEFA ve TFF kriterlerine uygun, çağın yeniliklerine, tekniklerine göre amacımız “Anadolu Çocukları için Spor Akademisi” kurmaktır.”
GENÇLERİMİZİ SPOR İLE BULUŞTURUP, KÖTÜ ALIŞKANLIKLARDAN KORUYORUZ
“Anadolu çocukları spor bilimleri ve spor teknolojisinden yararlanarak, yetenekli gençlerinden uluslararası seviyede yarışabilecek, üstün nitelikli sporcular yetiştirmeyi, bu hizmetini öncelikli kendi bünyemizde kurduğumuz takımların kategorilerinde, yurt dış ve ülke takımlarında ve milli takımlarımızda toplum yararına sunmayı özel görev edinmektir.
Spor akademisinin adını taşıyan ya da sponsor kurumun adını taşıyan takımının formasını, kendi bünyesinden yetiştireceği Sporculara giydirmek ayrıca minikler dünya kupası turnuvası yaparak geleneksel hale getirmek. Türkiye’de ki ve dünyada ki takımlara ve milli takımıza futbolcu yetiştirmek, üstlendiğimiz, misyonumuzdur.
Bu projeyi hayata geçirerek ilkini Türkiye merkezli başlatıp, gençlerimizi Spor ile buluşturup, kötü alışkanlıklardan korumak, iyi alışkanlıklar edinmesini sağlamak, üretken ve barışçı bir dünya insanı kimliklerini geliştirmekte sosyal misyonumuzdur.
FİFA, UEFA ve TFF kriterlerine uygun yapılandırmak ve Spor Akademisini kendi faaliyetlerinden elde edeceği gelirlerle yönetimini sağlamak üstlendiğimiz kurumsal misyonumuzdur. Yetiştireceği ekip bilinci ve özgüveni olan üstün yetenekli genç Sporcular ile ülkemizin sporda uluslararası yarışmalarda daimi başarılar elde etmesine katkıda bulunacak, gurur duyulan bir Spor Akademisi olmaktır.
Küçük yaşlardan itibaren özellikle okul tatili dönemlerinde, yurt içi ve yurt dışı spor temaslarını yaparak, çocuk ve gençlerimizin ‘Sportif’ anlamda yarışmacı kimliklerini geliştirmek, aynı zamanda çeşitli sosyal faaliyetlere katılarak, sosyalleşmesini de sağlamaktır.”
KURUMSAL HEDEFLER...
Gençlik Eğitiminde Avrupanın En Önde Gelen Kulüpleri İle İş Birliği Projesi
Anadolu Çocukları Spor Akademisine Katılan Elit Sporcu Adaylarının Kalacağı 250 Kişilik Öğrenci Yurdu
Çocuk Ve Gençlerimizin Eğitimlerini Daha Kaliteli Ve Süreli Olabilmesi İçin Standart Büyüklüklerde, Yeterli Sayıda Suni Ve Doğal Çim Sahalar
Kapalı Salonlar
Sıcak-Soğuk Kas Tedavisi Ve Güçlendirme Havuzları
Spor Psikolog Odası
Performans Bölüm Odası
Kondisyon Aletleri Bölümü
Ayak Tenis Alanı
Sarkaç Top Alanı
Kalem Havuz
Basketbo Sıçrama Eğitim Alanı
Forvat Özel Şut Çalışma Alanı
Kum Futbol Alanı
Serbest Zaman Değerlendirme Alanı
Toplantı Odaları
Ziyaretçi Odası
Basın Odası
Kafeteryalar
Açık Hava Konserlerinin Yapılacağı Sahne
NEDEN ANADOLU SPOR AKADEMİSİ?
“Bizim medeniyetimiz insan odaklı bir medeniyettir. Bir insan binlerce insanın şifasına vesile olabiliyor. Bizler Anadolu Spor Akademisini kurarken işte o insanlardan biri olmak için bu proje ile yola çıktık.
Her şeyden önce bu proje “ANADOLU ÇOCUKLARI İÇİN SPOR AKADEMİSİ PROJESİ” kendi alanında ilk proje olarak ilklerin projesi olmakla ayrıcalıklı olacaktır. Tabii ki; en önemlisi bu projenin uygulanmasıdır. Her spor dalı üzerinde bir takım çalışmalar vardır elbette. Eksiklileri revize etmeyi, çağın seviyesine getirmeyi amaçlıyoruz bu projeyle. Önemli olan nokta projenin ekonomik boyutudur. İhtiyaç olan malzeme tedarikidir. Öncelikle bu projeyi sahiplenen yetkili organların bu konuyu kabul etmeleri gerekiyor. Bu projeyi destekleyecek görsel medya, yazılı medya, valilikler, kulüpler, belediyeler, kurum, dernek, şirket, hayırsever iş adamlarımız, Türkiye Futbol Federasyonu, FIFA, UEFA ve destekleyici (sponsor) olacak şirketler 10 yılın sonunda varılması muhtemel noktayı anlamaları lazım. Sporda devrim uygulama sahasının içinde olur. ‘Her şeyin başı çalışmak’ der büyükler. Büyüyecek bu ağaçlara herkesin bir damla su vermesini istiyoruz. Yerinde sayanlar, koşanlardan fazla ses çıkarır bilirsiniz... Ülke uygulamalarından yola çıkarsak projeyi bekleyen tehlikeyi görürüz. Sonuca varamayanlar ülkesiyiz. Yetkili fakat sanatı bu olmayan hevesli insanların önüne çok projeler kondu memlekette. Arabalar, makam odaları, spor alanları, adidas, puma malzemeler, sonsuz yetkilerle donatılmış teknik adamlar. Bilirsiniz, her eski sporcunun ağzı doludur. Olayın dışında ki kişilere anlatacak çok şeyleri vardır. İlgi uyandırır, etraflarında bir kalabalık oluşur. Seneler geçer, olay anlaşılır tanıdıkça hiç bir şey olduklarını görürsünüz.
Diyorum ki; hayal tacirlerinden korumalıyız bu çalışmayı. Ehliyeti olanları tercih etmeliyiz. O dal üzerinde aşk sahibi olanları bulmalıyız. Geri kalmış ülke sporunun bilincinde olanlara ulaşmalıyız. Gerçek anlamda üretmiş olanlarla yola girmeliyiz.
Söylenenin yüzde 20 sini gösterilenin yüzde 80 ini alır çocuklar. Bu oranlar dibi başı tutan çalışmalar için söylenmiştir. O dalda bütünlüğü olan uygulamalardan oran çıkmıştır.
Bizim idamız büyük. Söylediğinin benzeri yaşanmamış ülkede ve Orta Asya da. Bir hayalden, hayata geçirmek için en önemli nokta uygulayıcılar konusudur bence.
Hiç kimse hayatında sonuç alamayacağı organizeye hiç bir dalda girmemeli derim. İddianın içinde olmaktan zevk duyacağını söyler, sadece Spordan anladığını, o heyecanı, hırsı, bilgiyi, en iyi olma duygusunu ülkenin çocuklarına kazandırmayı her şeyden değerli sayarım.
ANADOLU ÇOCUKLARINA ÇAĞDAŞ YAKLAŞIM
Ayrıca bir Anadolu çocuğu olarak hayalleri yüksek seslenen ama sesiz yerlerde yaşayan Anadolu çocuklarının bünyesinde şekillenmesinin kıymetini iyi bilirim. Ve şunu da iyi bilirim meşhur bir söz var ya “Gözden ırak olan gönüldende ırak olur” işte yetenekli Anadolu çocukları gözden ırak olduklarından yetenekli olmaları da bir şey ifade etmiyor. Bu proje 8 yaştan 18 yaşa kadar çocuklarla çalışma çerçevesinde yapılır.
Bu projenin meyvelerini aldıktan sonra filmi ileri sarma meselesi son derece bakir ortam söz konusu. Projenin tarihine geçersiniz değişen kaderlerin sebebi oluruz bir rızka sebep olmak gibi bir şey çünkü rızkın kefili Allah’tır.
Proje insanı heyecanlandırıyor Yazsam, yazsam ne yazsam. Çabuk geçti gibi geliyor fakat uzun yılar oldu sporla iç içeyim. İyi Sporcuyu tarif etmek istiyorum ama en büyük kulüplerin kendi bünyelerinden çıkardığı bir ellin parmaklarını geçmeyecek iyi Sporcular tarif edemedik. Teknik taktik fizik ahlaki anlamda yani çok özür dilerim ama Sporcu öncelikle manken gibi olmalı,sonra şair gibi yetenekli,sonra da mimar gibi üretken olmalı. Elbette defoyu biliyorum sözü getireceğim yeri anladınız.
Her şey projenin baş aktörlerine ve ülke büyüklerimize bağlı, şans meselesi bu ülkede, iyisine rastlarsan ne mutlu sana. Onun için böyle bir yatırımın heba olmaması için usta yöneticiler çok önemli. O doğrunun peşinden koştuk senelerce. Biz biliyoruz ki, ne olursak olalım mutlaka öleceğiz bundan kaçarımız yok dünyada insan bir şeyler bırakırsa ondan daha iyisi ne ola bilir ki, gelin onun peşinden koşalım yine hep beraber.
Bu proje hayalleri büyük şehirler gibi, yaşadıkları yer küçük olan yetenekli çocukları topluma ve ülkeye kazandıralım. Anadolu’nun kırsal kesimlerini kasabalarını ve Köyleri artık yaşanıla bilen yer olduğunu his ettirmek köyler ve kırsal kesimler boşlatılıp Anadolu’nun yerleşim yerlerini yok etmeden onlarda değer verdiğimizi gösterelim. İmkansızlıkta imkan arayan o çocuklarımıza bir imkan sunalım. Belki de bir top alacak imkanı olmayan o çocuklarımıza bir top alalım olmaz mı?
Bu proje herkesindir. Ben geleceğimiz çocuklar için barış için insanlık için bir adım atım en uzun yollar bir adım ile başlar ben bir adım attım gelin bu adımları çocuklarımız için hep beraber atalım ve unutmayalım ki; "Anadolu Spor Akademisi projesi bir hayatı değil, bir çok hayatları doldurur ve "Çocuklar O kadar masumdurlar ki bir milletin savaşını durdurabilirler. Çocuklar geleceğimizdir ve hepimizindir.”

 
Erzurum, futbol takımlarının kamp adresi
 
Ertekin ailesinin acı günü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum, futbol takımlarının kamp adresi
Salon sporları ve buz sporlarının yanı sıra futbolda da Erzurum takımların ...
Curlingte kupa heyecanı
Federasyon Kupası Curling maçları bugün başlayacak. Üç gün sürecek olan ...
Buz Zirvesi tamamlandı
Buz Hokeyi Federasyonu Başkanı, Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl ...
 
B.Belediyespor taraftar desteği bekliyor
TFF 3. Lig 3. Grup takımlarından Erzurum Büyükşehir Belediyespor Teknik ...
Erzurum’da dev organizasyon
Engelliler Dünya Kayak Şampiyonası Erzurum’da yapılacak. Özel Sporcular ...
3 Mart Beldespor hedef büyüttü
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, bu sezon Erzurum’u ...
 
Basketbolda kura heyecanı
Beko Basketbol Ligi'nde yer alan 16 takımın 6-11 Ekim tarihleri arasında ...
Erzurumspor’un 2.1 milyon vergi borcu çıktı
Devlete 1 milyon liranın üzerinde vergi borcu olan 5 bin 779 kişi ve kuruluş ...
B.Belediyespor maçını Kalafatoğlu yönetecek
Spor Toto 3. Lig'de 3. hafta maçlarını yönetecek hakemler açıklandı. Açıklamaya ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva