ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
HABERLER>ASAYİŞ
26 Aralık 2018 Çarşamba - 13:03

Sözen korucuların beklentilerini paylaştı

Sözen, vatan bekçiliği yapan ve terörle mücadele eden güvenlik korucularının da maaşının en düşük devlet memuru maaşına endekslenmesi gerektiğini söyledi.

Sözen korucuların beklentilerini paylaştı

Anadolu Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Genel Başkanı Ziya Sözen, günlerdir milyonlarca kişi tarafından merakla beklenen asgari ücretin bin 603 TL'den 2 bin 20 TL'ye çıkarılmasının ardından hükümete ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ederken, vatan bekçiliği yapan ve terörle mücadele eden güvenlik korucularının da maaşının en düşük devlet memuru maaşına endekslenmesi gerektiğini söyledi.

Asgari ücretle çalışan milyonlarca vatandaşın ve emekçinin adına ziyadesiyle sevindiklerini söyleyen Sözen asgari ücrete yapılan iyileştirme ile birlikte eski asgari ücretin bir miktar üstünde bin 710 TL ile vatan savunması yapan güvenlik korucuları camiasında umutlu bir bekleyişe sebep olduğunu aktardı. Başkan Sözen, “Cumhurbaşkanımızın Erzurum mitinginde camiamıza vadettiği ek 135 TL operasyon tazminatı kararı da bugün resmi gazetede yayımlanarak 15 Ocak 2019 tarihinden geçerli olmak üzere yürürlüğe girmiştir. Bu karar camiamız için çok önem arz etmektedir. Bu anlamda emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Asgari ücrete yapılan bu ciddi anlamda iyileştirme ile birlikte eski asgari ücretin bir miktar üstünde olan bin 710 TL ile vatan savunması yapan biz güvenlik korucuları camiasında umutlu bir bekleyişe sebep olmuştur” dedi

"Korucular maaşlarında iyileştirme yapılmasını bekliyor

Hükümetin önümüzdeki günlerde güvenlik korucularının maaşlarında ciddi anlamda iyileştirme yapmasını beklediklerini belirten Sözen, vatan savunmasının bedelinin olmayacağının da bildiklerini vurgulayarak kendilerinin de herkes gibi ailelerine, çocuklarına iyi bir gelecek hazırlama, çocuklarının temel ihtiyaçlarını karşılama, onları okutma ve ailelerini geçindirmek zorunda olduklarını dile getirdi. Başkan Sözen, “Ortalama 8 nüfusa sahip biz korucu camiasının bin 710 TL maaşla bunu yapmamız mümkün değildir. Gece gündüz yağmur çamur kar kış demeden askerimiz ve polisimizle beraber canımız pahasına çok zor şartlarda görev yapan biz korucu camiasının asgari ücretin altında maaş alması vicdanları yaralayacak, bu kahraman camiayı derinden üzecektir. Her zaman ve her ortamda mazlum ve mağdurların gür sesi olan Cumhurbaşkanımızın ve korucularımızın en büyük savunucusu konumunda olan İçişleri Bakanımızın şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonrada korucu camiası olarak bizlere sahip çıkacaklarına olan inancımız tamdır. Korucu camiası ekonomik olarak gerçekten çok zor günler geçiriyoruz. Ailelerimizin ve çocuklarımızın en temel ihtiyaçlarını dahi karşılayamıyoruz. Bu bağlamda devlet büyüklerimizden beklentimiz maaşımızın en düşük devlet memuru maaşına endekslenmesidir. Camiasından bin 800’ün üzerinde şehit veren, 3 binin üzerinde gazi veren bu kahraman camiaya sahip çıkmak insani ve vicdani bir görevdir. Korucularımız yaptıkları görev, üstlendikleri misyon, PKK terör örgütü ve onların siyasi uzantılarına karşı gösterdikleri dik duruş ile bölgenin sigortası ve şah damarı görevini üstlenmişlerdir. Bölgenin terörden arındırılmasında çok ciddi emekleri ve katkıları olmuştur. Şimdiye kadar korucu camiasına sunmuş oldukları maddi ve manevi desteklerinden dolayı başta Cumhurbaşkanımıza, İçişleri Bakanımıza ve emeği geçen kabine üyelerine ve devlet büyüklerimize teşekkür ediyoruz. Korucu camiasına bundan sonrada desteklerini esirgemelerini hasseten rica ediyoruz” diye konuştu.

 
Kar kürekleri yok sattı
 
18 ilde Muvazzaf askerlere FETÖ operasyonu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
PKK/KCK operasyonunda 6 tutuklama
PKK/KCK terör örgütüne yardım/yataklık yaptığı ve terör örgütünün sözde ...
Aziziye, Bölükbaşı’nı ağırladı
Erzurum Cumhuriyet Başsavcısı Burhan Bölükbaşı iade-i ziyaretleri kapsamında, ...
Kar maskeli çelik kasa hırsızları yakalandı
Erzurum’da yüzlerini kar maskesiyle kapatıp içerisinde yüklü miktarda ...
 
MSB'den Netanyahu'nun iftiralarına sert tepki
Açıklamada, "Lefkoşa’da banyoda katledilen anne ve çocuklar, PKK terör ...
Vali Ünlü’den kaza açıklaması
Iğdır Valisi Enver Ünlü, Aralık ilçesi Emince köyü yakınlarında 2. Hudut ...
7 ilde PKK/KCK operasyonu
Erzurum’u da aralarında bulunduğu 7 ilde PKK/KCK silahlı terör örgütüne ...
 
Gri listede aranan terörist teslim oldu
İçişleri Bakanlığının “Aranan Teröristler Listesinde” 300 bin TL’lik gri ...
“Bu milleti bu zulme düşmekten kurtaran Allah’tır”
Bakan Soylu, “15 Temmuz’da bu milleti bu zulme düşmekten kurtaran Allah’tır, ...
12 terörist etkisiz hale getirildi
İçişleri Bakanlığı, iç güvenlik operasyonları kapsamında son bir haftada ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva