ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
İspir’de feci kaza: 1 ölü
İspir’de feci kaza: 1 ölü
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
HABERLER>EĞİTİM
9 Eylül 2019 Pazartesi - 17:22

Soylu’dan velilere uyuşturucu uyarısı

Uyuşturucu konusunda velileri özellikle uyaran Bakan Soylu, uyuşturucu kullanımının dünyada çığ gibi büyüdüğünü söyledi.

Soylu’dan velilere uyuşturucu uyarısı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, mezun olduğu Gaziosmanpaşa Plevne Anadolu Lisesi’nde 2019-2020 eğitim öğretim yılı ilk ders zilini çaldı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 2019-2020 eğitim öğretim yılı açılış programına mezun olduğu Gaziosmanpaşa Plevne Anadolu Lisesi’nde katıldı. Soylu, yaptığı konuşmada gençlerden zararlı alışkanlıklardan uzak durarak ülkenin geleceği için çok çalışıp başarılı olmalarını istedi. Yeni eğitim öğretim yılında öğrencileri her türlü tehlike ve tehditten uzak tutmak için gerekli tedbirleri aldıklarını anlatan Bakan Soylu, “İçişleri Bakanlığı olarak bu güvenliği sağlamak için 2019-2020 eğitim öğretim döneminde polis sorumluluk bölgesinde bin 553 okulda bin 373 okul kolluk görevlisi, 28 bin 588 okulda 17 bin 172 güvenli eğitim koordinasyon görevlisi, 21 bin 971 okulda da giriş çıkış saatlerinde 5 bin 400 ekip, jandarma sorumluluk bölgesinde de bin 208 okulda 3 bin 624 devriye personeli; tüm okullarda 5 bin 867 güvenli eğitim koordinasyon görevlisi görevlendirilmiştir. Bununla birlikte bu hafta, ilk beş gün, okul servis araçlarına yönelik yoğunlaştırılmış denetimlerimiz olacaktır. Yine yaya geçitlerinde farkındalığı arttırmak üzere görsel çizimler yapıyoruz. Bunların da üç bin 52 tanesi tamamladık” diye konuştu.

VELİLERE UYUŞTURUCU UYARISI

Uyuşturucu konusunda velileri özellikle uyaran Bakan Soylu, uyuşturucu kullanımının dünyada çığ gibi büyüdüğünü söyledi. Her gün yeni bir uyuşturucu türünün icat edildiğini ve her yeni uyuşturucunun öncekilerden daha ucuz, daha öldürücü olduğuna vurgu yapan Bakan Soylu, “Biz bu konuda talihsiz bir ülkeyiz. Doğu’muzda afyon üretici ülkeler var. Batımızda, Avrupa’da sentetik uyuşturucu üreten ülkeler var. Hepsinin ticaret rotası da ne yazık ki bizim ülkemiz üzerinden geçiyor. Ancak bilesiniz ki uyuşturucu işinde bizim en büyük sıkıntımız; ‘Benim çocuğum yapmaz’ cümlesidir. Kıymetli anne babalar, elbette ki evlatlarınızı tanırsınız, muhakkak ki onları iyi yetiştirdiniz ama bu zehrin tacirleri, bunu çocuklarınıza vermek için akla hayale gelmeyen yöntemler geliştiriyorlar. Bütün ikna yöntemlerini, çocukların heveslerini, zaaflarını kullanmayı iyi biliyorlar. Onun için ne olursunuz, hem kendi çocuğumuzu, hem arkadaşlarını, hem çevremizdekileri mutlaka iyi izleyelim. Ve çocuklarınızla konuşun” şeklinde konuştu.

“PKK’LIYA HANGİ GÖZLE BAKIYORSAK, UYUŞTURUCU İŞİNE BULAŞANLARA AYNI GÖZLE BAKIYORUZ”

Uyuşturucu konusunda İçişleri Bakanlığı olarak çok büyük bir mücadelenin içinde olduklarına dikkati çeken Soylu, “Büyük parti yakalamalar yapıyoruz. Sadece bu yılbaşından beri 15 bin 330 kişiyi uyuşturucu suçlarından tutukladı. 85 bin 269 operasyon yaptık. Okul önlerinde torbacılara karşı neredeyse savaş açtık. Dağda yakaladığımız PKK’lıya hangi gözle bakıyorsak, inanın uyuşturucu işine bulaşanlara, torbacısından baronlarına kadar aynı gözle bakıyoruz; aynı muameleyi yapıyoruz. Ama iş sizlerde bitiyor. Pek çoğumuz akıllı cep telefonlarından kullanıyor. UYUMA diye bir uygulama yaptık. Şunu lütfen telefonlarımıza indirelim. Bu ne işe yarıyor? Uyuşturucu ihbarı yapmaya yarıyor. Dosyada isminiz görünmeden, bütün bilgileriniz gizli kalacak şekilde ihbar yapmanızı sağlıyor. İndirin telefonunuza, bulunsun. Uyuşturucu satıldığını veya kullanıldığını gördüğünüz, şüphelendiğiniz durumları, tek tuşla merkezimize ulaştırın. Siz bize haber verin, gerisini bize bırakın. Biz o torbacıya, uyuşturucu satıcısına ne yapacağımızı biliyoruz” ifadelerini kullandı.

“2017’DE UYUŞTURUCUDAN 941 İNSANIMIZ ÖLDÜ, GEÇEN YIL BUNU 657’YE DÜŞÜRDÜK”

İlaç kullanımı konusunda da öğrencileri uyaran Bakan Soylu, "Zehirlerini öyle geliştirmişler ki, inanın bu işin şakası yok. 2017’de uyuşturucudan 941 insanımız öldü. Bu uyarılarımız sayesinde, yaptığımız binlerce operasyon sayesinde, geçen yıl bunu 657’ye düşürdük. Eğer siz destek verirseniz, size sunulan uyuşturucuyu elinizin tersiyle iterseniz, biz bu sayıyı sıfıra kadar düşürürüz" dedi.

İlk ders zili çalan Bakan Soylu, daha sonra sınıfları ve öğretmenler odasını ziyaret ettikten sonra konferans salonunda öğrencilerle söyleşi yaptı.

 
Arslan ailesi yasta
 
17 yılda Eğitime rekor yatırım
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karataş’tan eğitim öğretim yılı mesajı
MHP Erzurum İl Başkanı Naim Karataş, yeni eğitim öğretim yılı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
Sekmen’den yeni eğitim-öğretim yılı mesajı
Sekmen, yeni eğitim ve öğretim yılı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. ...
Kaymakam Aksu’dan eğitim öğretim yılı mesajı
Aşkale Kaymakamı Mehmet Aksu, 2019-220 eğitim öğretim yılının başlaması ...
 
150 bin öğrenci ders başı yaptı
Erzurum’da 2019-2020 eğitim ve öğretim yılının başlaması ile birlikte ...
Hayırlı olsun
Erzurum’da 150 bin öğrenci 2019-2020 eğitim ve öğretim yılına merhaba dedi.
Öğrenci servislerine emniyet kemeri uygulaması
Erzurum Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri, eğitim-öğretim ...
 
Memiş’ten yeni eğitim öğretim yılı mesajı
Erzurum Valisi Okay Memiş, 2019-2020 eğitim ve öğretim yılı dolayısıyla ...
Teknofest’te ATAUNİ damgası
Türkiye’de ikinci kez düzenlenen Teknofest Roket Yarışması nefes kesti. ...
Eğitim-Bir-Sen beklentilerini paylaştı
Eğitim-Bir-Sen 2 nolu Şube Başkanı Mustafa Karataş, okulların açılmasıyla ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva