ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Vanlı annelerin evlat nöbeti 78’inci haftasında
Vanlı annelerin evlat nöbeti 78’inci haftasında
TBF Mali Genel Kurulunu tamamladı
TBF Mali Genel Kurulunu tamamladı
Büyükşehir 17. Araç Filosunu kurdu
Büyükşehir 17. Araç Filosunu kurdu
Trendyol 1. Lig'de 32. haftanın programı açıklandı
Trendyol 1. Lig'de 32. haftanın programı açıklandı
Pasinler ilçesinde 3,0 büyüklüğünde deprem
Pasinler ilçesinde 3,0 büyüklüğünde deprem
HABERLER>ASAYİŞ
3 Ekim 2018 Çarşamba - 03:48

Soylu'dan ABD'ye PKK eleştirisi

"Askeri Radar ve Sınır Güvenliği Zirvesi Programı"na katıldı. Programda konuşan Soylu, 21. yüzyılın insanlık ailesi için hayal kırıklığıyla geçtiğini belirterek, insanlığın terör ve şiddet ekseni içinde olduğunu söyledi.

Soylu dan ABD ye PKK eleştirisi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Stratejik ortağımız ABD'nin vatandaşları Kandil'e geliyor, orada sadece yeni silahları tanıtmıyorlar, aynı zamanda psikolojik harbin en önemli unsurlarından biri olan medyanın nasıl kullanılması gerektiğini, nasıl psikolojik harp yapılması gerektiğini teker teker anlatıyor" dedi.

Bakan Soylu, Ankara'daki bir otelde gerçekleşen "Askeri Radar ve Sınır Güvenliği Zirvesi Programı"na katıldı. Programda konuşan Soylu, 21. yüzyılın insanlık ailesi için hayal kırıklığıyla geçtiğini belirterek, insanlığın terör ve şiddet ekseni içinde olduğunu söyledi. Özellikle güvenlik tanımı ve ihtiyaçlarının neredeyse yeniden yazıldığını kaydeden Soylu, ülkeler arası savaşın yerini vekalet savaşlarına bıraktığını belirtti. Bazı devletlerin istihbarat servisleriyle açık açık terör örgütlerini beslediğini, silah ve para gönderdiğine dikkat çeken Soylu, "Hatta eğitmenler gönderiyor. Zannetmeyin ki sadece yeni teknolojik silahları kullanmak için eğitmenler gönderiyor. Hayır. Stratejik ortağımız ABD'nin vatandaşları Kandil'e geliyor, orada sadece yeni silahları tanıtmıyorlar, aynı zamanda psikolojik harbin en önemli unsurlarından biri olan medyanın nasıl kullanılması gerektiğini, nasıl psikolojik harp yapılması gerektiğini teker teker anlatıyor. Terör örgütleri bu sayede kapasitelerini geliştiriyor. Bunun da ötesinde kurumsallaşmaya çalışıyorlar" diye konuştu.

AVRUPA'YA PKK, PYD, FETÖ, DHPK-C TEPKİSİ

Bakan Soylu, Türkiye'nin 2017'de yakaladığı düzensiz göçmen sayısının 175 bin olduğunu anımsatarak, 2018'in 26-27 Eylül'deki rakamın ise 190 binin üzerine çıktığını bildirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Almanya ziyaretine eşlik ettiğini hatırlatan Soylu, ziyaret kapsamında Alman mevkidaşı Horst Seehofer ile yaklaşık 2 saat heyetler arası görüşme yaptıklarını dile getirerek şunları kaydetti:

"Bir şey ifade ettik; 'biz Almanya değiliz. Bir tarafımızda, Suriye, bir tarafımızda ırak, bir tarafımızda İran var' dedik. Türkiye'yi düşünürken bizi bir Norveç, Finlandiya, kendiniz gibi görmeyin. Bir karakol ziyareti yaptık, en büyük dertleri Polonya'dan gelen ve asayişi bozanlar. 'Peki Türkiye'nin şu ana kadar yakaladığı Afgan göçmen sayısını biliyor musunuz?' diye sordum. 71 bin Afgan, 40 bin Pakistanlı, 30 bin Suriyeli, 14 bin Iraklı. Türkiye aslında bütün dünyaya insanlığın nasıl olacağını gösterirken diğer taraftan da bu kadar zor bir coğrafyada güvenin, kamu düzeninin nasıl sağlandığını, Avrupa'ya ne büyük iyilikler yaptığını çok net bir şekilde ortaya koyduğunu faaliyetlerle göstermektedir. Biz bir taraftan PKK, bir taraftan PYD, bir taraftan DEAŞ, bir taraftan FETÖ, bir taraftan DHKP-C ile mücadele ediyoruz. Alman İçişleri Bakanına bir şey daha sordum, 'bir tek sorunun cevabını istiyorum' dedim. 'Türkiye'de Almanya'yı rahatsız eden bir tek unsur bana söyleyin' dedim. 'Bir terör örgütü, organizasyonel suç yapılanması, sizi rahatsız eden kaçakçılık, sizin muhalifiniz olup da bizim ülkemizde gözardı ettiğimiz biri var mı?' diye sorduk. Bir tek isim söyleyemedi. Ama bu nasıl bir iştir ki PKK, PYD, FETÖ, DHKP-C ve bir çok Türkiye'nin içerisini oymaya çalışan organizasyonların çoğu Avrupa ülkelerinde istedikleri gibi kendi dizaynlarını gerçekleştirmeye çalışıyorlar."

SINIRLARA MODÜLER BETON DUVAR

Birinci Dünya Savaşı'nda cetvelle çizilen bütün sınırlarda sorun olduğunu ifade eden Soylu, "Hem Orta Doğu'da hem de Afrika'da sorun var. Sınır güvenliği meselesi hepinizin bildiği gibi İçişleri Bakanlığının doğrudan sorumluluğu altındadır. Dolayısıyla bu konuda hem fiziki hem de bilgi açısı bakımından çok önemli projeler ortaya koyuyoruz. Suriye sınırımızda 828 kilometre modüler beton duvar yapılması planlanmış olup halihazırda bunun 805 kilometresi tamamlandı. Aynı şekilde Iğdır ve Ağrı illerimizdeki İran sınırımıza 91 kilometre modüler beton duvar montajı tamamlanmış. Projenin tamamı 144 kilometredir. İnşallah yıl sonu itibariyle bunu da bitirmeyi hedefliyoruz. Bir taraftan kaçakçılık, bir taraftan uyuşturucu ticareti, bir taraftan göçmen kaçakçılığını engelleyecek, bir taraftan da kamu düzenimizi tam anlamıyla sağlam bir şekilde yerli yerine oturtacaktır. İran-Hakkari sınırımızda da aynı şekilde 43 kilometrelik bir modüler beton duvar yapılması planlandı. İhalesi yapıldı, en yakın zamanda başlanacak" şeklinde konuştu.

"SINIRLARIMIZI KONTROL ALTINA ALMA EN ÖNEMLİ MESELELERDEN BİRİDİR"

Soylu, sınırlardaki önemli bir çalışmalarının da aydınlatma faaliyetleri noktasında gerçekleştiğini söyledi. Türkiye'nin toplam kara uzunluğunun 2 bin 949 kilometre olduğunu kaydeden Soylu, bunun yüzde 27'lik kısmını oluşturan 802 kilometresini aydınlattıklarını bildirdi. Yıl sonuna kadar hedeflerinin 960 kilometre olduğunu dile getiren Soylu, "Sınırın ötesinde PKK var. Bir takım eleştiriler, bir takım farklı düşünceler ortaya konuluyor. Ama sınırın hemen öteki tarafındaki PKK, İran, Irak ve Suriye hattında ticari bir gelir elde ettiğini, sadece uyuşturucu dan 1.5 milyar değil, aynı zamanda sigara, petrol kaçakçılığıyla ilgili ortaya koymuş olduğu anlayışla çok büyük gelir elde ettiğinin not edilmesini ifade etmek isterim. Bu yüzden sınırlarımızı kontrol altına alma en önemli meselelerden biridir" dedi.

Her alanda olduğu gibi savunma alanında da millileşme ve yerlileşmeyi desteklediklerini ifade eden Soylu, "İnsansız hava araçlarında Türkiye çok büyük mücadele verdi sonunda gediği yer büyük bir yüz akı hikayesidir. Sadece terörle mücadele edilmiyor, gelecek nesillere nasıl yapılabilindiğini, nasıl başarılabildiğini ortaya koyuyor" değerlendirmesinde bulundu.

YAZILIM FİRMALARINA SESLENİŞ

Soylu, yazılım firmalarına seslenerek konuşmasını şöyle sonlandırdı: "Benim size bir tavsiyem var. Yumurtlayan tavuğunuzu kesmeyin. Buradan söylemek istediğim şu; devletle çalışıyorsunuz, bir takım yazılımlar yapıyorsunuz. 3,4,5 yıl sonra bu yazılımı yenilemek, başka yazılımlarla entegre etmek gerekiyor. Arkadaşlar kapı duvar olursunuz kusura bakmayın. Biz, vatandaşımıza hizmet etmek, aynı zamanda da yalınlaştırarak vatandaşımızın bir takım gereksiz prosedürlerden kurtarmak, maliyetlerimizi düşürmek, entegrasyon ve koordinasyon sağlamak istiyoruz. Bu sektörün sonu yok denilecek kadar uçsuz bucaksızdır. Muhakkak ki bu yazılımlar yenilenecek. Bu tavuk aynı şekilde yumurtlamaya devam edecektir. Özel sektörün gelişmesini istiyoruz. Buradan bilgilerinizi, donanımlarınızı geliştirmenizi ve dünyayla rekabet edecek kabiliyetlerde çok daha üst seviyeye gelmenizi istiyoruz. Sanki iş yarın sona erecek, bitecekmiş gibi bir anlayışla karşı karşıya kalırsak adım atmakta zorlanır, bizi içimize kapatmak zorunda kalırsınız. Onun için özellikle yazılım firmalarına söylüyorum, ne olursunuz günlük değil, geleceğe aydınlıkla bakacak bir anlayışı hep birlikte ortaya koyalım. Biz, yazılım alanında çok daha üst seviyeye geçebilecek bir kabiliyete sahibiz."

 
‘Ak saçlı ihtiyarlarımıza hak etiği değeri vermeliyiz’
 
"Hediyem Kur'an Olsun"
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum’da tefecilik operasyonu
Erzurum’da tefecilere yönelik yapılan operasyonda 2 şüpheli gözaltına alındı.
Trafik kazaları MOBESE’ye yansıdı
Diyarbakır, Elazığ, Erzurum, Muş, Mardin, Bingöl ve Kars'ta meydana gelen ...
Avukatlık belgesini babasının elinden aldı
Erzurum Barosu’nda Avukatlık belgesi alanlar arasında yer alan Oğuzhan ...
 
Eve hapsedilmiş 250 kaçak göçmen yakalandı
Ağrı'da, insan tacirlerine yönelik düzenlenen operasyonlarda gözaltına ...
Köpekli Arama Timleri AFAD sınavından geçiyor
Komisyon İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Afyonkarahisar, Van, Adıyaman, ...
TSK: 3 terörist etkisiz hale getirildi
Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Irak kuzeyi Asaşin-Basyan bölgesine düzenlenen ...
 
Jandarmadan kaçamadılar
Yük hayvanıyla Irak topraklarına geçirilmek üzere torbalandığı değerlendirilen ...
28 terörist etkisiz hale getirildi
İçişleri Bakanlığı, iç güvenlik operasyonları kapsamında 1 haftada 28 ...
Otobüsten 51 kilo 193 gram eroin çıktı
Erzincan'da, yol uygulama noktasında durdurulan otobüste yapılan aramada ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva