ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
U18 ve U16 Millî Takımlarından 23 Nisan Kutlaması
U18 ve U16 Millî Takımlarından 23 Nisan Kutlaması
Çomaklı’dan 23 Nisan mesajı
Çomaklı’dan 23 Nisan mesajı
Jandarmadan çocuklara 23 Nisan sürprizi
Jandarmadan çocuklara 23 Nisan sürprizi
Öğrencilerin gösterisi beğeni topladı
Öğrencilerin gösterisi beğeni topladı
Erzurum’da 104'üncü yıl gurur ve coşkusu
Erzurum’da 104'üncü yıl gurur ve coşkusu
HABERLER>ASAYİŞ
21 Aralık 2020 Pazartesi - 07:44

Soylu Göçmen Gerçeğini paylaştı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Göçmenler bugün kişisel özgürlüklerinin çiğnenmesi ve akıl almaz zulümlerle karşı karşıya kalıyor” dedi.

Soylu Göçmen Gerçeğini paylaştı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Göçmenler bugün kişisel özgürlüklerinin çiğnenmesi ve akıl almaz zulümlerle karşı karşıya kalıyor” dedi.
Uluslararası Göçmen Günü dolayısıyla Gölbaşı Vilayetlerevi'nde düzenlenen "Göçmenler Kurulu" toplantısına İçişleri Bakanı Soylu’nun yanı sıra Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, TİKA Başkanı Serkan Kayalar ve Göç İdaresi Genel Müdürü Savaş Ünlü katıldı. Konuşmasına 21. yüzyıl insanının en acil işinin yeni bir gelecek hayal etmesi gerektiğini vurgulayarak başlayan Bakan Soylu, ”İklimiyle, suyuyla, afetiyle, gıdasıyla ama en önemlisi de insan tanımıyla dünya yeniden bir acilen hayal kurmak ve onu gerçekleştirmek zorundadır. Çünkü sadece kaynaklarda değil hayalde de maalesef kıtlık çeken bir dünyanın içerisine doğru evrilmiş durumdayız” şeklinde konuştu.
“GÖÇMENLER AKIL ALMAZ ZULÜMLERLE KARŞI KARŞIYA KALIYOR”
Göçmen karşıtlığının dünya liderlerinin temel siyasal stratejisi haline geldiğini belirten Bakan Soylu, “Göçmenler bugün kişisel özgürlüklerinin çiğnenmesi ve akıl almaz zulümlerle karşı karşıya kalıyor. Ölüm, korku ve güvensizliği kullanan emperyalist ve diğerleri şeklinde iki parçalık bir dünya kuruludur. Ne acıdır ki göçmen karşıtlığı, bugün Avrupa’da toplumlarına sunabilecekleri bir vizyonları olmayan popülist liderlerin temel siyasal stratejisi haline gelmiştir. Bu strateji uyum entegrasyon politikaları ile göçmenlerin toplumsal yapı içerisinde yer almasını sağlamak yerine onların savrulmalarına neden olmaktadır. Bu yanlış konumlanma modern çağda kitlesel bir göç ile ilk defa karşılaşmış Avrupa’nın göçmenlere karşı bakışını ırkçı bir temelde şekillendirmektedir. Bu kısır döngü Avrupa’yı göç yönetiminde bir çözümsüzlükle ırkçılık girdabına sürüklemiştir” ifadelerini kullandı.
Türkiye’nin sınır komşularıyla tarihi, kültürel ve dini bağı olduğunun altını çizen Soylu, şöyle devam etti: “Türkiye olarak göçe kaynaklık eden neredeyse tüm coğrafyalara komşu olduğumuz elbette herkes tarafından bilinmektedir. Sınır komşusu olmanın ötesinde bu bölgelerle yoğun bir tarihi, kültürel ve dini bağımız, ciddi akrabalık ilişkilerimiz var. Bir Fransız askerliğinin mezarlığında bir Halepli asker yoktur. Ama bizim Çanakkale Şehitliğimizde Halepli evlatlar aynı siperde şehit düştükleri Anadolu evlatlarıyla koyun koyunadır. Bu bölgedeki istikrarsızlığın bizim için bir güvenlik sorunu olduğunu, ülkemizin terörden çektiği acılar, uyuşturucu ticareti ve kaçakçılığından uğradığımız zararın büyüklüğü zaten izaha gerek yoktur.”
“GÖÇ DÜNYA TARİHİ BOYUNCA VARDIR”
Avrupa’nın ırkçılığın pençesinde olduğunu vurgulayan Bakan Soylu, ”Göç dünya tarihi boyunca vardır, ancak göç aldığı için mahvolmuş, fakirleşmiş bir ülke örneği dünyada yoktur. Bilakis bugün ne yazık ki ırkçılığın pençesindeki Avrupa’nın 2. Dünya Savaşı sonrasındaki gelişimi bir kısmı da Türk işçilerinin alın teri olan göçmen iş gücü sayesindedir. İnsanlar geçerken gittikleri yerlere elbette bazı sorunları getirebilirler. Uyum güçlükleri yaşanabilir. Ancak bunu bir felaket gibi göstermek, bunun üzerinden sosyal bir çatışma üretmeye çalışmak veya buna zemin hazırlayan söylemler üretmek, o insanları yaftalamak, içlerinde sanatçı, doktor, işçi, zanaatkar, anne, çocuk ve yaşlı olan insanları sırf ten renginden, sırf milliyetinden veya sırf lisanından dolayı ‘bizi esir almaya gelmiş asker’ diye yaftalamak ne vicdanlara sığar ne de bizim medeniyet duygularımıza sığar. Bu en masum tabiriyle faşist ve kibirli bir davranıştır. Dünyayı sadece madde üzerine tanımlayan ve ona esir olanlar iyilik, merhamet, insanlık ve Allah’ın adaletini hesap edemezler” değerlendirmesini yaptı.

 
Oktay: ‘Erdoğan yerli ve millidir’
 
Erzurum’un konut satış payı yüzde 10’a yükseldi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
75 terörist etkisiz hale getirildi
Milli Savunma Bakanlığı, son bir ayda yurt içinde ve dışında icra edilen ...
Hainlerin kış üslenmesine büyük darbe
Yıldırım 16 Sehi Ormanları operasyonları kapsamında Bitlis İl Jandarma ...
3 PKK'lı etkisiz hale getirildi
Milli Savunma Bakanlığı, Irak kuzeyi Avaşin bölgesinde keşif ve gözetleme ...
 
Gül: ‘FETÖ’cü hainleri lanetliyorum’
Gül, “Yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığının ne kadar değerli olduğunu ...
‘Türkiye’yi tarihiyle bütünleştiriyoruz’
Soylu, Uluslararası Göçmenler Günü’nü kutlayarak, "Türkiye bu savrulmaya ...
Erzincan yolunda uyuşturucu operasyonu
Erzincan’da polisin yaptığı yol uygulamasında 1 kilo 700 gram skunk uyuşturucu ...
 
Evlat nöbetine bir Ana daha katıldı
Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla ...
91 kilo 860 gram metamfetamin ele geçirildi
Ağrı polisi tarafından uyuşturucu madde ticareti yapan suç örgütlerine ...
4 köy karantinaya alındı
Kars’ta Korona virüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında 4 köy karantinaya alındı.
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva