ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum yaşlı nüfusu en az olan 24’üncü İl
Erzurum yaşlı nüfusu en az olan 24’üncü İl
Tekin öğrencilerle iftar yaptı
Tekin öğrencilerle iftar yaptı
Aydın, Cumhur İttifakı için destek istedi
Aydın, Cumhur İttifakı için destek istedi
 ETÜ’lü öğrenciler dünya finalinde
 ETÜ’lü öğrenciler dünya finalinde
MSB: '1 PKK’lı terörist daha teslim oldu'
MSB: '1 PKK’lı terörist daha teslim oldu'
HABERLER>TÜRKİYE
22 Kasım 2018 Perşembe - 00:51

Soylu: "8 bin 526 YTS'nin girişi engellendi"

Soylu, "İstihbarat birimlerimiz 27 bin şahsı kontrol etmiş, çatışma bölgelerine geçme arayışında olduğu değerlendirilen 8 bin 526’sının ülkemize girişi engellenmiş, bin 331’i de geldikleri ülkelere geri gönderilmek üzere geri gönderme merkezlerine teslim edilmiştir" dedi.

Soylu:  8 bin 526 YTS nin girişi engellendi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "İstihbarat birimlerimiz 27 bin şahsı kontrol etmiş, çatışma bölgelerine geçme arayışında olduğu değerlendirilen 8 bin 526’sının ülkemize girişi engellenmiş, bin 331’i de geldikleri ülkelere geri gönderilmek üzere geri gönderme merkezlerine teslim edilmiştir" dedi.

Hudut Kapıları Daire Başkanlığı ve Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti ile Mücadele Daire Başkanlığı Yönetici Semineri, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun katılımlarıyla düzenlendi. Seminerin açılış konuşmasını gerçekleştiren Soylu, tanımların değiştiği, etki ve etkileşim alanlarının giderek arttığı, ilişkilerin karmaşıklaştığı bir dönemin yaşandığını kaydetti. Telefonların artık sadece telefon değil aynı zamanda bir kütüphane, eğlence aracı, bir basın yayın kuruluşu, hatta kişinin kendini ifade aracı olduğunu söyledi, kitap yerine telefon okunduğunu belirtti. Küresel problemlerin de artık kendi alanlarıyla sınırlı kalmadığını aktaran Soylu, "Terör, sadece terör değil. Göçle de ilgili, uyuşturucu ticaretiyle de etkileşim halinde. Uyuşturucu yine göç ve terörle etkileşim halinde. Göç, hem güvenlik hem de ekonomiyle ilgili, hatta trafik kazalarıyla bile ilgili. Çünkü genellikle bir kamyonun, bir minibüsün içine tıka basa insan doldurulduğu için aşırı yükten veya başka sebeplerden kaza yapıyorlar, can kayıpları fazla oluyor, bu da trafik istatistiklerine yansıyor" şeklinde konuştu.

Soylu, geçen yıl Mart ayında Iğdır’da yaşanan bir kazada 17 düzensiz göçmenin yaşamını yitirdiğini anımsattı. Bir ay önce İzmir’de düzensiz göçmenleri taşıyan kamyonun devrilmesi sonucu yaşanan kazada 22 kişinin hayatını kaybettiğini, 13 kişinin de yaralandığını hatırlattı.

"BİN 331 YTS ÜLKELERİNE GÖNDERİLDİ"

2000 yılında dünyada 20.1 milyon kişi sığınmacı ve mülteci statüsündeyken, bu rakamın 2017 yılı itibarıyla 71,4 milyon kişi olduğunu söyleyen Soylu, BM verilerine göre son 20 yıldaki artış hızıyla giderse, bu rakamın 2050 yılında ise 405 milyon kişi olarak hesaplandığını belirtti. Bu rakamların sınır güvenliği ve hudut meselesinde karmaşık bir hal aldığını ifade eden Soylu, hacim artışı, neticesinde 'sınır yönetimi' diye bir kavramın ortaya çıktığını ifade etti. Geçişi engellemekle mükellef olunan yabancı terörist savaşçılar (YTS) konusunda bilgi veren Soylu, "Elbette ki yabancı terörist savaşçılar dediğimiz ve hudut kapılarında, havaalanı ve otogarlarda TEM ve istihbarat birimlerimiz 27 bin şahsı kontrol etmiş, çatışma bölgelerine geçme arayışında olduğu değerlendirilen 8 bin 526’sının ülkemize girişi engellenmiş, bin 331’i de geldikleri ülkelere geri gönderilmek üzere geri gönderme merkezlerine teslim edilmiştir. Keza yönetmek zorunda olduğumuz göç meselesi var. Bunun içinde uluslararası koruma başvurusuyla gelenler olduğu gibi bir de yasadışı göç var ve bunun bir güvenlik boyutu var. Frontex 2018 risk analiz raporuna göre AB'nin tamamında sınır dışı kararı verilen 279 bin 215 kişiden sadece 151 bin 398’i sınır dışı edilebilmiştir. Yani, neredeyse yarısı kadar. Oysa Türkiye sadece 2018 yılının ilk on ayında sınır dışı sayısı 49 bin 523’tür. Tek başımıza AB'nin sınır dışı ettiğinin üçte biri kadar bir sayıya ulaştık. Yakaladığımız toplam düzensiz göçmen sayısı 234 bin 443’tür. Bunun içinde denizlerde yakalananlar, göç idaresine teslim edilenler dahildir. Bunların 162 bin 738’i ise kolluk birimleri tarafından adli işleme tabi tutulanlardır. Organizatör sayısı ise en son güncel rakam olarak 4 bin 948’dir" diye konuştu.

"SINIR GÜVENLİK YOLLARI PROJEMİZİN YÜZDE 76’SI TAMAMLANDI"

Soylu, "entegre sınır güvenliği" adı verilen yeni modelin içinde sınır fiziki güvenlik sistemleri, sınır aydınlatma, sınır güvenlik yolları; deniz sınırları için kısa adı SGRS olan sahil gözetleme radar sistemi ve AB fonlarıyla gerçekleştirilen eğitim ve kapasite arttırımı projeleri olduğunu söyledi. Soylu, "Suriye ve İran sınırlarımızda toplam 899 kilometre modüler beton duvar, Suriye Hatay sınırında 38 kilometre yüksek güvenlikli çit, Gaziantep tarafında 4 kilometre kafes tel tamamlanmış, kalan kısımların üretim ve planlaması sürmektedir. Termal kamera ve radarlar ile sensör sistemleri de kuruyoruz. 7 tane yüksek güvenlikli sınır gözetleme kulesi tamamlandı, 25’inin de yapımı sürüyor. Şanlıurfa Akçakale sınır hattında 40 kilometrelik bölümde sınır aydınlatması tamamlandı. Sınır güvenlik yolları projemizin de yüzde 76’sı tamamlandı. Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın SGRS projesi ile sınır güvenlik altyapımıza denizlerimizi de entegre ediyoruz. Bu projenin de halen yüzde 90’ı tamamlanmış durumdadır. Bunun yanı sıra yasal geçişleri hızlandırmak için de teknolojik altyapımızı ve kapasitemizi geliştirmeye çalışıyoruz. Halihazırda İstanbul Atatürk Havalimanı'nda pilot uygulaması yapılan ve açılışını yaptığımız yeni havalimanında da uygulamaya giren elektronik geçiş sistemini, ilerleyen zamanlarda yaygınlaştırmak istiyoruz. bunun benzerleri Avrupa'daki havaalanlarında var, biz bu teknolojinin geldiği en son noktayı ülkemize getiriyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

 
ATAUNİ’den İtalya açılımı
 
Selçuk’tan eğitimde dönüşüm vurgusu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Bunun adı gericiliktir”
Erdoğan, “Dünyanın kendisini 21. yüzyılın ikinci yarısına hazırlamaya ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan AİHM kararına tepki
Erdoğan, ''AİHM'in verdiği kararlar bizi bağlamaz. AİHM bugüne kadar terör ...
Türkiye'nin ilk yerli kanser ilacı üretildi
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TÜBİTAK’ın baş ve boyun kanserlerinin ...
 
“Peygamber Efendimiz hayatımızın rehberidir“
Erdoğan, “Peygamber Efendimizi sadece Kur’an-ı Kerim’in vahyine aracılık ...
Selçuk atama verilerini paylaştı
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 310 şehit ...
“Kıbrıs, bizim milli davamızdır”
Oktay, Lefkoşa Fazıl Küçük Bulvarı'nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, ...
 
Soylu İçişleri vizyonunu paylaştı
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, terör örgütüne katılımın son 30 yılın ...
‘Unutmadık, unutmayacağız’
Güneş Vakfı Başkanı Prof. Dr. Alpaslan Ceylan, Ahıska Türklerinin vatanlarından ...
Ahıska Türkleri Cumhurbaşkanına minnettar
Ahıska Türklerinin 74. Sürgün yılı münasebetiyle bir mesaj yayınlayan ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva