ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
HABERLER>ASAYİŞ
26 Mart 2019 Salı - 15:58

Soylu: 378 meclis üyesi adayının terör örgütü iltisakı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, TRT Haber’de yayınlanan “Basın Kartı” programında aralarında İhlas Medya Ankara Temsilcisi Batuhan Yaşar’ın da bulunuğu gazetecilerin merak ettikleri gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Soylu: 378 meclis üyesi adayının terör örgütü iltisakı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, TRT Haber’de yayınlanan “Basın Kartı” programında aralarında İhlas Medya Ankara Temsilcisi Batuhan Yaşar’ın da bulunuğu gazetecilerin merak ettikleri gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Soylu, "378 meclis üyesi adayı, terör örgütleri ile iltisaklarının olduğunu tespit edildi. Bunun 325’i PKK/KCK/HDP iltisakı. 178 tanesine adli ve idari işlem yapılmıştır" dedi.

Bakan Soylu, 31 Mart seçimlerine az bir süre kala, TRT Haber ekranlarında "Basın Kartı" programına konuk oldu.

Gazetecilerin sorularına yanıt veren Bakan Soylu, "2015 yılında Türkiye genelinde toplam bin 802 silahlı saldırı olmuş. 2016’da 932, 2017’de 643, 2018’de 591 silahlı saldırı olmuş, mayın, el yapımı patlayıcı saldırısı 750’den 124’e düşmüş. Sabotaj ve kundaklama 325’ten 18’e düşmüş. Adam kaçırma Türkiye genelinde; 2015’te 91’di, 2018’de beşe düştü. Tehdit, erzak ve diğer lojistik ürünleri temin etmek 317’den şu anda 220’ye düştü. Ankara’da yaklaşık erzak temin dahil olmak üzere 2015’te 33, 2018’de sadece 11 oldu. İstanbul'u söyleyeyim; silahlı saldırı 44, 2018’de 1 çatışma. Mayın ve el yapımı patlayıcı 54, 2018’de 5, sabotaj ve kundaklama 58, 2018 yılında 15 yani dört yılık periyotta bunları söylüyorum" ifadelerini kullandı.

"Milletvekili demek millete hakaret olur"

PKK terör örgütü ile mücadelenin altını çizen Soylu, "Adana’da HDP binası basıldı. Orada 7 ajanda çıktı. Kozmik bir oda, onların vekilleri ki onlara milletvekili demiyorum milletvekili demek millete hakaret olur. Onlar Kandil’in vekilidir. Bugüne kadar Kandil dışında bir adım atma kabiliyetleri yoktur. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde büyük bir mücadele ortaya koyduk. Şu anda 2018 yılında dağa son 30 yılından en düşük rakamı katıldı. 136 kişi olarak biliyorsunuz 2014’de 5 bin 556 idi o zamanki sayı" diye konuştu.

"Güneydoğu'daki mesele TSK’nın üzerine boca edildi"

Bakan Soylu, "Ankara’dan Doğu ve Güneydoğu’ya fistan biçmeye çalıyoruz. Bunu yaparsanız hata yaparsınız. İki temel hata yapıldı. Doğu ve Güneydoğu'daki mesele TSK’nın üzerine boca edildi. TSK’nin görevi iç güvenlik değil bizim sınırlarımızı, ötesini korumaktır. Bu bambaşka bir şey, arkasında Amerika da var, Avrupa var, psikolojik mücadele var. Teknolojik gelişmeler ve bunları takip etmek buna ilişkin mücadele yöntemleri ortaya koymaya gerek var" ifadelerine yer verdi.

"Doğu’nun makus talihi yenildi"

HDP Eş Başkanı Pervin Buldan'ın ‘Kırk yıldır mücadelemizi 31 Mart’ta taçlandıracağız” dediğini hatırlatan Bakan Soylu, "Bunu diyen insan cahildir. Biz bu topraklarda bin yıldır beraber varız. 35 uygarlığı ve medeniyetleri Diyarbakır’da bilmemek lazım. Türkiye’de Doğu ve Güneydoğu’da bölgeler arasındaki farkı tasfiye etti. Doğu’nun makus talihi yenildi" dedi.

"Bir mekanizma gelişmedi"

PKK’nın kendi oluşturduğu propaganda dilini dağıtacak bir mekanizma bile geliştiremediklerini kaydeden Soylu, "Şu propagandayı kullanıyorlar; ‘Biz kendi ülkemizi kuracağız Kürdistan’ı, Türkiye çocuklarımızı öldürdü, önderimiz Apo’yu içeride tutuyorlar’ şeklinde propaganda dilleri var. PKK dinsiz bir örgüttür, bunlarla safa safa mücadele ediyoruz. PKK’nın milletvekillerinin çocukları ne iş yapar diye bir iş yaptırdım. Kimisi Amerika’da okuyor, başkası İngiltere’de okuyor. Kimisinin 3-5 kafesi var, işletiyorlar. Buradaki o vekillerin hiç umurlarında değil. Çocukların bütün zihinlerini altüst ediyorlar. PKK aynı zamanda cinsellik üzerine kurulmuş bir örgüttür. Bizim tek hedefimiz gelecek nesilleri kurtarmaktır. Bu bu işin sonuna geldi" sözlerini belirtti.

378 meclis üyesi adayının terör örgütü iltisakı

378 meclis üyesi adayın, terör örgütleri ile iltisaklarının olduğunu tespit ettiklerini belirten Soylu, " Bunu 325’i PKK/KCK/HDP iltisakı. PKK’lılarla ilgili 178 tanesine adli ve idari işlem yapılmıştır. FETÖ 45, aşırı sol 4, DEAŞ 4, bu adamların hepsi yarın bir gün belediye meclis üyeliği yapamazlar" ifadelerini kullandı.

"CHP ve HDP arasındaki sözleşmeler her yerde yapıldı"

Manisa Turgutlu’dan bir ses kaydı dinleten Soylu, HDP ve CHP ittifakını eleştiri yağmuruna tuttu.

Soylu, “CHP ve HDP arasındaki bu sözleşmeler her yerde yapıldı. Bu toplantıları kalabalık ortamlarda yapıyorlar. Öyle, 2 kişi bir arya gelip de değerlendirme yapmıyor. Kalabalık bir ortamda protokol yapıyorlar, bu protokolün içerisinde neler olduğu, hangi sıralarda HDP’ye verileceği, şirket yönetim kurulu üyelikleri ve belediye başkan yardımcılığıydı belirlemeler yapılıyor" ifadelerini kullandı.

Türkiye-İran operasyonu

Türkiye-İran ortak operasyonunu da değerlendiren Soylu, “İran’la sınırda ortak bir iş çıkardık. 18 Mart’ta başladık 23 Mart’ta bitirdik. 300’e yakın bir Tim Iğdır, Hakkari ve Ağrı sınırlarından ilk kez karşılıklı birliklerimizle birlikte ortak operasyon yaptık. Yurt içinde 700 civarında şu anda örgüt mensubu var. Dışarıdan içeriye geliş yok” sözlerini kullandı.

Yerel seçim güvenlik önlemleri

31 Mart yerel seçim güvenlik önlemlerinden de bahseden Bakan Soylu, “Seçimlerde 553 bin görevli polis olacak. Şu anda istenmeyen olaylar var ama bunların önüne geçiyoruz. Seçim öncesi olayları önlemek adına 7 bölgede toplantılarımızı yaptık” şeklinde konuştu.

 
100. yılda Erzurum Marşı teklifi
 
ATAUNİ’de TÜBİTAK gündemi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum’da kadın cinayeti
Erzurum’da 1 çocuk annesi kadın, ayrı yaşadığı ve boşanma davaları devam ...
FETÖ askeri mahrem yapılanmasında 9 tutuklama
FETÖ'nün askeri mahrem yapılanmasına yönelik 13 ilde yapılan eş zamanlı ...
FETÖ zanlıları adliyeye sevk edildi
20 Mart'ta sabah saatlerinde Kayseri merkezli, Ankara, İzmir, Samsun, ...
 
26 yerdeki 'Geçici Özel Güvenlik Bölgesi' süresi uzatıldı
Bingöl'de 26 noktadaki ’Geçici Özel Güvenlik Bölgesi’ süresi 9 Nisan tarihine kadar uzatıldı.
13 ilde FETÖ operasyonu
Kayseri Emniyet Müdürlüğü tarafından, FETÖ'nün askeri mahrem yapılanmasına ...
4 ilde sahte sağlık raporu operasyonu
Elazığ merkezli 4 ilde sahte sağlık raporu çetesine yönelik düzenlenen ...
 
Jandarma’dan tarihi eser operasyonu
Erzurum'da jandarma ekiplerinin düzenlediği operasyonda, Venedik dönemine ...
Sansa Deresinde zincirleme kaza: 11 yaralı
Kaza gece saatlerinde Erzincan-Erzurum kara yolunun Sansa mevkiinde meydana ...
Buzlanan yol kazalara yol açtı
Erzurum-Erzincan karayolunda kar yağışının ardından gece saatlerinde meydana ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva