ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Engelli gençlerin askerlik heyecanı
Engelli gençlerin askerlik heyecanı
7. Dede Korkut Günleri başladı
7. Dede Korkut Günleri başladı
Edebük şehitlerine vefa
Edebük şehitlerine vefa
Engellilere istihdam için eğitim desteği
Engellilere istihdam için eğitim desteği
Son bir haftada 47 terörist etkisiz hale getirildi
Son bir haftada 47 terörist etkisiz hale getirildi
HABERLER>ASAYİŞ
25 Kasım 2011 Cuma - 17:35

Sorunlarını Güler'e sundular

Erzurum Büro Memur-Sen Şube Başkanı Erten Aksoy ve yönetim kurulu üyeleri Erzurum Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Mürteza Güler’i ziyaret ederek, Adliye çalışanlarının sorunlarını aktardı, sorunların çözümüne ilişkin önerilerini içeren bir rapor sundular.

Sorunlarını Güler e sundular

ERZURUM (İHA) - Erzurum Büro Memur-Sen Şube Başkanı Erten Aksoy ve yönetim kurulu üyeleri Erzurum Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Mürteza Güler’i ziyaret ederek, Adliye çalışanlarının sorunlarını aktardı, sorunların çözümüne ilişkin önerilerini içeren bir rapor sundular.
Erzurum Büro Memur-Sen Şube Başkanı Erten Aksoy ve yönetim kurulu üyeleri Bilal Han, Hüseyin Akgül, Osman Karasu, Mehmet Nuri Gökkaya ve Erzurum Bölge İdare Mahkemesi işyeri Temsilcisi Yakup Yılmaz ile birlikte Erzurum Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Mürteza Güler ziyaret etti.
Şube Başkanı Erten Aksoy; Adliyelerin fiziki ortamlarının ve alt yapılarının iyileştirildiği, personel eksikliklerin büyük bir kısmının giderildiğini, bu çalışmalar nedeni ile yetkililere teşekkür edildiğini ancak çalışanların mali ve özlük hakları ile çalışma saatleri hususunda iyileştirmelerin yapılmadığını söyledi.
İYİLEŞTİRME BEKLENTİSİ
Son kararnamede eşit işe eşit ücret uygulamasında da beklenen iyileştirmenin yapılmadığını, fazla çalışma ücretlerinin artırılmadığını, nöbet tutan personele nöbet ücreti ödenmediğini anlatan Aksoy, fazla çalışmadan dolayı izin kullandırılmadığını, mali ve özlük haklarda iyileştirme yapılmadığını, çalışanların büyük özverilerde bulunduklarını artık bu hususun gerek amirlerce gerekse Adalet Bakanlığınca görülmesi gerektiğini dile getirdi. Üvey evlat muamelesi görmek istemediklerini ifade eden Aksoy, bu hususların düzeltilmesi için bu sorunların çözümünde yetkili olan herkesten yardım beklediklerini bu kapsamda sayın Bölge İdare Mahkemesi Başkanın da yardımlarını beklediklerini söyledi.
AKSOY RAPOR SUNDU
Samimi ve sıcak bir ortamda gerçekleştirilen ziyaret sırasında, Erzurum Şube Başkanı Erten Aksoy tarafından Bölge İdaresi Başkanı sayın Mürteza Güler’e Adalet Bakanlığı çalışanların sorunları ve çözüm önerilerini içerir rapor verildi.
Erzurum Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Mürteza Güler’de, sorunların tüm idarecilerce bilindiğini, aynı sorunları hakim savcılarında birkaç yıl öncesine kadar yaşadıklarını, az da olsa hakim savcı yönünden sorunların ortadan kalktığını, diğer çalışanlar yönünden ise mali ve özlük haklar konusunda hala sorunların devam ettiğini söyledi. Kurumlar içerisinde mesai mefhumu gözetmeden büyük özveri çalışan Adliye personellerin bu çabalarının göz ardı edilmeyeceğine inandığını anlatan Güler, Bu hususta sendikalara büyük iş düştüğünü, her fırsatta bu sorunların dile getirilmesi ve takip edilmesi halinde çözüleceğine inandığını, Adliye çalışanların sorunlarının çözülmesinin ilk başta yargıçları rahatlatacağını, çalışanların moral ve motivasyonu yükseldikçe iş veriminin de artacağına yürekten inandığını kaydetti.
Güler, ziyaretten memnuniyet duyduğunu, kendisine takdim edilen raporu inceleyeceğini, ilgili birimlere rapordaki talepleri ileteceğini söyledi.
Şube Başkanı Erten Aksoy, sendika olarak çalışanların sorunlarına karşı tüm yetkililerin duyarlı olacaklarına yürekten inandıklarını ve artık Adliye çalışanların sorunlarının çözülmesini beklediklerini söyledi.
Aksoy, Başkan Güler’in yaklaşımının kendilerini umutlandırdığını, tüm kurumlarda çalışanların sorunlarını kurum amirlerini ziyaret ederek yerinde anlatacaklarını, kurum amirlerinin sorunların çözümüne sahip çıkmaları halinde üst makamların çözüm için daha hızlı hareket edeceklerine inandıklarını söyledi.

 
'Allah'ın Sadık Kulu: Barla'nın gösterimi uzatıldı
 
Buz Pateni sporda ilgi odağı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Herkesin mezarı var, oğlumun yok’
"Benim çocuğumu getirsinler, ben çocuğumu istiyorum" diye feryat eden ...
AVM faresine suçüstü
Erzurum'un merkez Palandöken İlçesi'nde bulunan alışveriş merkezindeki ...
21 bin paket kaçak sigara yakalandı
Erzincan Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube ...
 
Yılmaz’a, 10 ay hapis cezası
12 Haziran 2011 seçimlerinde BDP’den Erzurum Milletvekili adayı olan Sebahattin ...
Güneş, Iğdır'da hakim karşısına çıktı
Iğdır Belediyesi'nde "2009 yılından beri ihalelere fesat karıştırarak ...
Horasan’da kaçak sigara operasyonu
Erzurum'un Horasan ilçesinde 28 bin 500 paket kaçak sigara ele geçirildi
 
Eve girip televizyonu çaldılar
Erzurum’da bir eve pencerenin demir korkuluklarını sökerek içeri giren ...
Türk davası ertelendi
Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde 22 Ocak 2011 tarihinde yaptığı konuşma ...
Kahraman polise ödül
Hınıs İlçesi Emniyet Müdürlüğü ile Özel Harekat binalarına bir grup terörist ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva