ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum 3 ayda 86 marka üretti
Erzurum 3 ayda 86 marka üretti
Erzurum tasarımda fark attı
Erzurum tasarımda fark attı
Erzurum patentte 16. sırada
Erzurum patentte 16. sırada
Erzurum Faydalı Model verileri açıklandı
Erzurum Faydalı Model verileri açıklandı
Taraftar: ‘Erzurumspor farkını göstermeli’
Taraftar: ‘Erzurumspor farkını göstermeli’
HABERLER>ASAYİŞ
30 Temmuz 2018 Pazartesi - 11:10

Son 1 hafta içinde bin 994 operasyon

Jandarma Özel Harekat (JÖH), Polis Özel Harekat (PÖH), jandarma komando birlikleri ile iç güvenlik operasyonları çerçevesinde Türk Silahlı Kuvvetlerinin hava ve kara unsurlarınca bin 994 operasyon yapıldı

Son 1 hafta içinde bin 994 operasyon

Jandarma Özel Harekat (JÖH), Polis Özel Harekat (PÖH), jandarma komando birlikleri ile iç güvenlik operasyonları çerçevesinde Türk Silahlı Kuvvetlerinin hava ve kara unsurlarınca bin 994 operasyon yapılırken, terör örgütlerine yardım ve yataklık yaptığı ve örgütlerle irtibatlı olduğu değerlendirilen 351 terör (PKK/KCK 119, SOL 4, DEAŞ 19, FETÖ/PDY 209), 3 bin 315 uyuşturucu ve kaçakçılık suçlarından ve 60 düzensiz göçle mücadele kapsamında olmak üzere toplam 3 bin 726 kişi gözaltına alındı.

Son 1 haftada yurt içinde aralarında İçişleri Bakanlığı Terör Arananlar Listesi Gri Kategoride aranan Aram Civan (K) Osman Gülen’in de bulunduğu toplam 36 (18 ölü, 6 sağ, 12 teslim) terörist etkisiz hale getirildi. Yapılan operasyonlar sonucunda 2 ilde (Şırnak-2, Bingöl-2) 4 sığınak, barınak, mağara kullanılamaz hale getirildi. 22’si ağır ve uzun namlulu (4 M-16, 18 Kalaşnikof Piyade Tüfeği) toplam 25 silah, 14 adet el bombası, 909 adet muhtelif mühimmat ele geçirildi, 320 kilo patlayıcı madde, 13 adet el yapımı patlayıcı ve mayın imha edildi.

Uyuşturucu ve kaçakçılık ile mücadeleye yönelik gerçekleştirilen 2 bin 518 operasyonda; bin 45 kilo esrar, 129 kilo eroin, 0,5 kilo kokain, 23 kilo afyon, 47 kilo sentetik kannabinoid, 1 kilo metamfetamin, 27 bin 5 adet ekstasy, 78 bin 363 adet captagon, bin 660 adet sentetik ecza, 2 milyon 189 bin 199 kök kenevir bitkisi, 376 bin 275 paket kaçak sigara, 60 bin 523 litre kaçak akaryakıt ele geçirildi. Bu operasyonlar kapsamında 3 bin 315 kişi gözaltına alındı.

Sokak satıcılarına yönelik; okul çevreleri, parklar ve gençlerin yoğun olarak bulunduğu yerlerde yapılan kontrol ve gerçekleştirilen operasyonlarda 354 şüpheli gözaltına alındı. Aynı zamanda operasyonda 76 kilo esrar, 0,1 kilo eroin, 7,5 kilo sentetik kannabinoid, 1 kilo metamfetamin, bin 969 adet ekstasy, 27 adet captagon, 822 adet sentetik ecza, 14 bin 270 kök kenevir ve 21 adet tabanca ve tüfek de ele geçirildi.

Asayiş, uyuşturucu, terör ve diğer olayların engellenmesiyle çalıntı olarak aranan, ruhsatsız, plakasız kullanılan motosikletlerin yakalanması amacıyla 27 Temmuz 2018 Cuma günü, ülke genelinde es zamanlı olarak 28 bin 265 personelin katılımıyla 'Son Sürat-3' uygulaması gerçekleştirildi. Uygulamada; kontrol edilen 56 bin 852 motosikletten 295’i çalıntı ve aranma kaydı nedeniyle yakalandı, 3 bin 249’u ruhsatsız ve plakasızlıktan dolayı araç trafikten men edildi, sorgulanan 180 bin 283 şahıstan 415’i aranma kaydı nedeniyle yakalandı, 149’unun hakkında ise adli işlem uygulandı.

Terör örgütü propagandası yapan, bu örgütleri öven, terör örgütleriyle iltisaklı olduğunu alenen beyan eden, halkı kin, nefret ve düşmanlığa sevk eden, devlet büyüklerine hakaretlerde bulunan, devletin bölünmez bütünlüğüne ve toplumun can güvenliğine kast eden, nefret söylemleri içeren 328 sosyal medya hesabı ile ilgili çalışma yapılırken, tespit edilen 256 kişi hakkında yasal işlem yapıldı.

572’si denizlerde olmak üzere toplam 4 bin 927 düzensiz göçmen yakalanırken, düzensiz göçmenlerin yasa dışı yollarla yurt içine girmesine ve yurt dışına çıkmasına aracılık eden 60 organizatör de gözaltına alındı.

 
Mehmetçik Afrin'de yaraları sarmaya devam ediyor
 
Bar ekibi heykelinin tokmak ve zurnası çalındı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
30 saat sonra bulundu
Bingöl'de kayıp olan 85 yaşındaki Rami Doğan, ekiplerin çalışması sonucu 30 saat sonra bulundu.
PKK'ya ait 2 sığınak imha edildi
Bingöl’de bölücü terör örgütü PKK’nın kullandığı 2 sığınak imha edildi, ...
TSK can kurtardı
Türk Silahlı Kuvvetleri Kocaeli Gebze Ballıkayalar mevkiinde selden kurtardığı ...
 
Otomobil şarampole devrildi: 2 yaralı
Sivas'ın İmranlı ilçesinde otomobilin şarampole devrilmesi sonucu 2 kişi yaralandı.
‘Bu memleketin kahramanları bitmez’
Korhan Yaylası'nda il özel İdaresi ekiplerine yönelik PKK'lı teröristlerce ...
81 ildeki açık kapı birimleri, sorun çözüyor
İçişleri Bakanlığı'nın valilik ve kaymakamlıklar bünyesinde oluşturduğu ...
 
Kepçe operatörü ölü bulundu
Iğdır'da, Ağrı Dağı eteklerinde bulunan Korhan Yaylasındaki su hattını ...
Trafikte yeni süreç
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye'nin trafik konusunda dünyada parmakla ...
Bahşiş için canlarını hiçe sayıyorlar
Özellikle Doğu Anadolu Bölgesi illerinde gelin arabalarından bahşiş almak ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva