ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Jandarmadan kaçamadılar
Jandarmadan kaçamadılar
Çiftçi’ye sağlık hizmetleri brifingi
Çiftçi’ye sağlık hizmetleri brifingi
Dal’dan başkent mesaisi
Dal’dan başkent mesaisi
Muşlu annelerin evlat nöbeti devam ediyor
Muşlu annelerin evlat nöbeti devam ediyor
Yunus Emre türbesinde Türk Düşünce Tarihi Dersi
Yunus Emre türbesinde Türk Düşünce Tarihi Dersi
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
3 Ekim 2012 Çarşamba - 15:44

Söğütlü’de çevre düzenlemesi

Büyükşehir Belediyesi, Söğütlü’deki Balıklı Göl’ü turizme kazandırmak için harekete geçti. Aziziye ilçesine bağlı Söğütlü Mahallesi’nde bulunan ve içerisindeki balıklarla birlikte kutsal olduğuna inanılan Balıklı Göl’de yaz sezonu boyunca çevre düzenlemesi yapan Büyükşehir Belediyesi, bölgeyi hem turizme kazandırmayı, hem de Erzurum için yeni bir mesire alanı oluşturmayı amaçlıyor.

Söğütlü’de çevre düzenlemesi

ERZURUM (İHA) - Büyükşehir Belediyesi, Söğütlü’deki Balıklı Göl’ü turizme kazandırmak için harekete geçti. Aziziye ilçesine bağlı Söğütlü Mahallesi’nde bulunan ve içerisindeki balıklarla birlikte kutsal olduğuna inanılan Balıklı Göl’de yaz sezonu boyunca çevre düzenlemesi yapan Büyükşehir Belediyesi, bölgeyi hem turizme kazandırmayı, hem de Erzurum için yeni bir mesire alanı oluşturmayı amaçlıyor.
Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Şanlıurfa’daki Balıklı Göl gibi kutsal olduğuna inanılan Söğütlü Balıklı Gölü’ndeki çere düzenleme çalışmalarını tamamladı. Büyükşehir Belediyesi, sezon başından bu yana devam eden çalışmalar kapsamında önceleri kayalık halde bulunan gölün etrafını açmakla kalmadı, uyguladığı peyzaj projesiyle de, bölgeyi ziyaret ve mesire alanına dönüştürdü. ¬Balıklı Göl’ün bulunduğu noktayı çeşitli ağaç türleri ve süs bitkileriyle donatan Büyükşehir, çocuklar için de göl kenarında bir çocuk parkı kurdu.
KÜÇÜKLER, SÖĞÜTLÜ’DEKİ BALIKLI GÖLÜ TURİZME KAZANDIRACAĞIZ
Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Erzurum’un bir başka güzelliğini daha gün yüzüne çıkardıklarını söyledi. Küçükler, Aziziye ilçesine bağlı eskiden köy olan Söğütlü Mahallesi’nde kutsal olduğuna inanılan bir göl bulunduğunu belirterek, “Söğütlü mahallesindeki bu gölün içindeki balıklarla birlikte kutsal olduğuna inanılıyor. Erzurum’da geniş kesimlerce pek bilinmiyor olsa da, Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden Söğütlü’ye gelerek bu gölü ziyaret edenler var” dedi.
Söğütlü’deki Balıklı Göl’ü turizme kazandırmak amacıyla sezon başından bu yana bölgede çevre düzenleme çalışması yaptıklarını anlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, “Gölün etrafını açtık, düzenledik. Çeşitli ağaçlar ve bitki türleriyle etrafını donattık, yürüme yolları oluşturduk. Mesire alanı içerisine ayrıca çocuk parkı kurduk, bakımı için de bir personel görevlendirdik” diye konuştu.
Amaçlarının, Söğütlü’deki Balık Göl’ü turizme kazandırmak olduğunu vurgulayan Başkan Küçükler, Erzurum’a has güzellikleri ön plana çıkarmaya devam edeceklerini söyledi.
SÖĞÜTLÜ BALIKLI GÖL EFSANESİ…
Erzurum Ilıca ilçesi güneyinde ilçeye yakın 5-6 km uzaklıkta Söğütlü Köy’ünde Balıklı bir göl vardır. Bu gölde Anadolu’nun fethi sırasında buradaki Türk Akıncılarının savaşta su içerken arkalarından vurularak şehit oldukları ve Allah tarafından balık oldukları söylenmektedir.
Dilden dile dolaşan bir rivayete göre; köyden bir adam gölde tuttuğu balıkları eve getirir ve karısına balıkları kızartmasını söyler. Bu balıklar, balık gibi görünseler bile her biri Allah tarafından balığa çevrilen şehit akıncılar. Kadın balıkları tavaya koyar ve kızarmaya başladığında, kızaran balıklar tavadan kaybolur. Adam ve karısı gördükleri durum karşısında hayrete düşerler ve kendilerini korkudan dışarıya atarlar ve göle kadar giderler. Kızartmaya çalıştıkları balıklar sırtları kızarık şekilde gölde yüzmektedirler. O günden sonra bu balıklar kutsal sayılır ve hiç kimse bu gölden balık tutmaz. Göldeki balıkların her birinin muhtelif yerleri yanık gibidir.

 
Kayabaşılı öğrencilere destek
 
Meclis spora yoğunlaştı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İspir’in ciğerleri yandı
Erzurum’un İspir ilçesine bağlı Aksu köyündeki Kadıbağı mahallesi yaylasında ...
Yürüyüş Günü’ne Erzurum damgası
Dünya Yürüyüş gününe Erzurum ‘Segirt Gardaş Segirt’ sloganıyla en özgün duruşla katılacak.
‘Daha İyi Bir Dünya’ için buluştular
Filli Boya Yalıtım Grubu ve WWF-Türkiye ve işbirliğiyle yürütülen, iklim ...
 
Çaykur’dan kaçak çay uyarısı
ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, tüketicileri uyararak çok kötü ve ...
‘Daha İyi Bir Erzurum’
Filli Boya Yalıtım Grubu ve WWF Türkiye, İklim Değişiklikleri ve Enerji ...
‘Segirt gardaş segirt’
3 Ekim Dünya Yürüyüş Günü Erzurum’da ‘Segirt Gardaş Segirt’ sloganıyla yürütülecek.
 
GHSİM’de engelli seferberliği
Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, şehirde ulaşmadıkları ...
Karaçoban'da elektrik can aldı
Erzurum’un Karaçoban İlçesi'nde elektrik akımına kapılan 25 yaşındaki ...
İspir’de deprem
İspir ilçesine bağlı merkez üssü Numanpaşa Köyü olan hafif şiddetli deprem meydana geldi.
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva