ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
 Trendyol 1. Lig: Bodrum FK: 2 - Boluspor: 0
 Trendyol 1. Lig: Bodrum FK: 2 - Boluspor: 0
Trendyol 1. Lig: Çorum FK: 2 - Kocaelispor: 1
Trendyol 1. Lig: Çorum FK: 2 - Kocaelispor: 1
33 şehid dualarla anıldı
33 şehid dualarla anıldı
Nenehatun MTAL’den  yıl sonu sergisi
Nenehatun MTAL’den  yıl sonu sergisi
 ETÜ’lü öğrencilerden örnek etkinlik
 ETÜ’lü öğrencilerden örnek etkinlik
HABERLER>GUNCEL
3 Şubat 2010 Çarşamba - 07:37

Soğuk yok, kar var

İHA/Erzurum genelinde kar ve tipi nedeniyle 107 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.

Soğuk yok, kar var

Erzurum genelinde kar ve tipi nedeniyle 107 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.
İl Kriz Merkezi'nden alınan bilgiye göye, Erzurum genelinde kar ve tipi nedeniyle 107 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor. Yakutiye ilçesinde 5, Palandöken'de 1, Aziziye'de 8, Aşkale'de 8, Çat'ta 4, Hınıs'ta 20, Horasan'da 6, İspir'de 5, Karaçoban'da 2, Karayazı'da 11, Köprüköy'de 8, Pasinler'de 8, Pazaryolu'nda 2, Tekman'da 14 ve Tortum'da 5 olmak üzere toplam 107 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.
Öte yandan tipi nedeniyle hatlarda meydana gelen arızalar nedeniyle Çat'ta 8, Hınıs'ta 2, Horasan'da 2, Şenkaya'da 1 ve Tekman'da 1 olmak üzere toplam 14 köye ise elektrik verilemiyor.
//METEOROLOJİDEN ÇIĞ UYARISI
Erzurum Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nce yapılan meteorolojik uyarı ile vatandaşların çığ olaylarına karşı dikkatli olmaları istendi.
Vali Vekili Nurullah Aktaş tarafından yapılan yazılı açıklamada, bölge genelinde Salı ve Çarşamba günleri hava sıcaklıkları mevsim normallerinin 8-10 derece üzerinde olması beklendiğinden vatandaşların oluşabilecek çığ olaylarına karşı tedbirli ve dikkatli olmaları gerektiği belirtildi.
//BELEDİYE EKİPLERİ KALDIRIMLARI TEMİZLİYOR
Bingöl'de etkili olan kar yağışının ardından belediye ekipleri, kaldırım temizleme çalışmalarını sürdürüyor.
Kar yağışının ardından şehir merkezindeki cadde ve sokaklarda iş makineleri ile temizlik yapan belediye ekipleri, kaldırımlarda da çalışma başlattı. Belediye Başkanlığı tarafından oluşturulan 35 kişilik ekip, şehrin muhtelif yerlerinde bulunan kaldırımlardaki karları küreklerle temizliyor. Ekip sorumlusu Ahmet Kıyaçık, kar yağışının durması ile birlikte başlatılan çalışmaların devam ettiğini söyledi. Kıyaçık, "Ekiplerimiz 4 ayrı noktada çalışmalarını sürdürüyor. Kaldırımlardaki karları temizleyerek vatandaşlarımızın rahat bir şekilde yürümelerini sağlıyoruz. Şehir merkezinde başlattığımız çalışmalar, bütün kaldırımlar temizlenene kadar sürecektir" dedi.
//KİĞI'DA KAR TEMİZLİĞİ
- BELEDİYE EKİPLERİ CADDE VE SOKAKLARDA KAR TEMİZLİĞİ YAPIYOR
Bingöl'ün Kiğı İlçe Belediye Başkanlığı tarafından kar temizleme çalışmaları başlatıldı.
Son günlerde etkili olan yağışın ardından ilçe merkezinde biriken kar, belediye ekipleri tarafından temizleniyor. Belediye Başkanlığı tarafından oluşturulan 5 kişilik ekip ve 2 iş makinesi ile cadde ve sokaklarda biriken karlar temizlenerek ilçe dışına çıkarılıyor. Kiğı Belediye Başkanı Coşkun Güven, yağışların ardından etkili olan fırtınanın yığdığı karın ulaşımı olumsuz yönde etkilediğini ve halkın rahat etmesi için temizleme çalışmaları başlattıklarını söyledi.
//YEDİSU SU ALTINDA KALDI
Bingöl'ün Yedisu ilçesinde eriyen kar suları hayatı olumsuz etkiliyor.
Son günlerde etkili olan yağışlarla birlikte ilçe merkezinde kar kalınlığı 55 santimetre olarak ölçüldü. Yağışın ardından hava sıcaklığının artması karların erimesine neden oldu. İlçe merkezinde biriken karların erimesi ile birlikte cadde ve sokaklar su altında kaldı. Vatandaşlar eriyen kar suları nedeniyle yürümekte zorlandı. Bazı vatandaşlar iş yerleri ve evlerinin önünde birikin suları kendi imkanları ile temizledi. Havanın aniden ısınması ile birlikte karların eridiğini belirten vatandaşlar, altyapının yetersiz olması dolayısıyla ilçe merkezinin su altında kaldığını söyledi.
//HAKKARİ'DE YAĞIŞLARA DAYANAMAYAN EV ÇÖKTÜ
Hakkari'de 11 nüfusun barındığı bir toprak evin damı yağışlara daha fazla dayanamayarak büyük bir gürültü ile çökerken, olayda şans eseri ölen ve yaralanan olmadı.
Yaklaşık bir haftadan beridir il genelinde etkisini sürdüren karla karışık yağmur nedeniyle son bir ay içersinde 3 toprak evin çöktüğü belirtildi. Akşam saatlerinde ise Halife Derviş Mahallesi'nde bulunan ve 11 nüfusun kaldığı 4 odalı toprak evin tavanının bir bölümü yağışlara dayanamayarak saat: 22:00 da büyük bir gürültü ile çöktü. Çöken odada bulunun Sariye, Hasibe, Meryem, Cevahir ve Salih Aşkan kardeşler o sırada şans eseri daha uyumadıkları için ölümden kıl payı kurtulduklarını belirttiler. Uyumaları halinde şuanda hayatta olamayabileceklerini belirten kardeşler verdikleri sadakaları olduğu için ölümden kıl payı kurtulduklarını söylediler. Enkaz üzerinde çalışan babasının başında biran olsun ayrılmayan 9 yaşlarındaki Esma Aşkan ise, evlerinin çökmesinden dolayı ablası ile birlikte çok korktuğunu belirtti. 15 yaşındaki Salih Aşkan da akşam saatlerinde ablaları ile birlikte yan odada oturdukları sırada büyük bir ses duyduklarını belirterek, gidip baktıklarında ise yattıkları odanın çöktüğünü gördüklerini belirtti. Orada şans eseri bulunan ablasının ise çok korktuğunu belirten Aşkan, onları teselli etmeye çalıştıklarını söyledi.
Olayı anlatan aile reisi H. Hacı Aşkan ise, saat 22:00 sıralarında büyük bir ses duyduklarını belirtti. Aşkan, "Yaz aylarında serbest işçi olarak çalışmaktayım. Ev çöktüğünde çocuklarımın bir kısmı diğer odada idi. Gürültü sesini duyduğumuzda hemen kalktık. Baktığımızda ise evin tavanının olduğu gibi çöktüğünü gördük. Çocuklar bağırıp ağlamaya başladılar. Ben de kendilerini teselli ederek hepiniz sağısınız kimseye bir şey olmadı dedim. Ben kirada oturuyorum 11 nüfusum var, kendim işsizim. Şimdi ne yapacağımı ve nereye gideceğimi bilemiyorum. Kendi imkanlarım ile evin tavanını onarmaya çalışıyorum. Ancak bu kış ortasında tahta direk nerede bulacağımı kara kara düşünüyorum" şeklinde konuştu.
Aile sakinleri ise evin içinde enkazı elle uzaklaştırmaya çalışarak evin içindeki durumu gösterdiler. Kirada oturan H.Haci Aşkan ile beraberindeki kardeşi çöken evin damını onarmak için çalışma başlattılar.
//VALİ TÜRKER GEÇMİŞ OLSUN DİLEKLERİNDE BULUNDU
Olay yerindeki İHA muhabirini telefonla arayan ve durumu öğrenen Hakkari Valisi Muammer Türker ise, aileye geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Valilik olarak aileyi aç ve açıkta bırakmayacaklarını belirten Vali Türker, ilgili kurumları da harekete geçirerek gerekli hasar tespit çalışmalarını hemen başlatacaklarını söyledi.
//KARS'TA BAHAR HAVASI
Türkiye'de birçok bölgede kar yağışı etkili olurken, Kars'ın Selim ilçesinde ise bahardan kalma günler yaşanıyor.
Yetişkinler dışarıda çay içerek güneşin tadını çıkarırken, çocuklar ise parklara akın etti. Türkiye'de bazı bölgeler olumsuz hava şartları hakim olurken, Selim ilçesinde çoğu vatandaş gömlek ve kazakla gezerek bahardan kalma günlerin sevincini yaşıyor. İlçenin en işlek caddelerinden birisi olan Halit Paşa Caddesi'nin kaldırımına masa ve sandalye bırakarak çay içen vatandaşlardan Turan Yılmaz, şimdiye kadar güneşli geçen bir kış mevsimi görmediğini söyledi. Yılmaz, “İstanbul'da karla mücadele çalışmaları yapılırken, biz burada çay içip tavla oynuyoruz. Her sene biz kış mevsimi yaşıyorduk, bu sene batı yaşasın” dedi.
Sıcak havadan dolayı dışarıda oyun oynayan çocuklar ise, yarıyıl tatilinin güneşli geçmesinin kendilerini mutlu ettiğini belirtti. Çocuklar misket oynarken, gençler de ot yığınlarının üzerinde sıcak havanın keyfini çıkardı.
Selim ilçesine bağlı Laloğlu köyü yakınlarında dolaşan bir tilki ise güneşli havada avını yakalama telaşına düşmesi dikkatlerden kaçmadı.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aşkale’de üst yapı atılımı
İHA/ Aşkale ilçesinden geçen demir yolu üzerine yapılan 2 adet üst geçit’in inşaatı tamamlandı.
ESKİ’den sayaç uyarısı
ERZURUM(CİHAN)- Soğuklardan dolayı donan su borusu ve sayacını ateş veya ...
Kavaf, ailelerin yüreklerini ferahlattı
İHA/Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Kavaf, kayıp çocuklar için ...
 
Kar ekmek kapısı oldu
İHA/Erzurum’da etkili olan kar yağışı işsizlere ekmek kapısı oldu. Evlerin ...
Karlıova’da deprem
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde önceki gün gece 3.3 ve 2.9 büyüklüğünde iki ayrı deprem meydana geldi.
Palandöken’de ‘Örnek Köy Projesi’
GHA/Palandöken Kaymakamlığı, “Örnek Köy” projesi kapsamında, Dereboğaz ...
 
Erzurumlunun çilesi bitmiyor
GHA/GHA/Erzurum’da, soğuk ve yağışlı havalara paralel olarak sebze ve ...
Kazanan çıkmadı
GHA/Erzurum Özel Halk Otobüsleri Derneği’nin ertelenen Genel Kurul toplantısı, ...
Yer altı çarşısında hijyen rezaleti
GHA/2011 Kış Oyunları’na ev sahipliği yapmaya hazırlanan Erzurum, Gürcükapı ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva